2019-07-11 251 瀏覽
最近雅都商場裝修完成,帶來了一番新景象,商場注入左好多新食肆。以前好少黎呢度食野,一來個商場太殘舊,d 商鋪又唔岩行,裝修左之後真係煥然一新,商場想打造成一個新food court。呢間象泰,一聽個名都估到係食泰菜,聽聞係商場裝修之前已經駐足係呢度,餐廳比起商場food court 形式既餐廳有氣勢好多。平日夜晚都算爆滿,等左10分鐘左右,店員安排我地入座。象泰小食拼盤 (小)有串燒,雞亦,荷葉包雞等串燒沙嗲 (雞+豬)沙嗲醬好香,唔錯泰式生海蝦幾特別,一杯一隻海南雞 - 半隻榴槤波波
平日夜晚都算爆滿,等左10分鐘左右,店員安排我地入座。

象泰小食拼盤 (小)
有串燒,雞亦,荷葉包雞等

串燒沙嗲 (雞+豬)
沙嗲醬好香,唔錯

泰式生海蝦
幾特別,一杯一隻

海南雞 - 半隻

榴槤波波
  • 青檸梳打
  • 海南雞飯
2019-07-11 174 瀏覽
食泰國嘢又唔想行到去置樂咁遠,所以諗來諗去都係去返雅都的象泰,位置有點入,平時都係路過街邊見到有招牌先知有這一間泰國菜餐廳。生菜包:我鍾意食小辣嘅泰國菜其中一樣就係生菜包,將啲豬肉碎加喺新鮮嘅生菜入面,咬落去爽爽聲,豬肉碎好入味但又唔會太鹹,配上生菜味道剛剛好。泰式炒得好有鑊氣,我點了雞肉,雞肉也份量也很多,牛河炒得很乾身而且有把河粉炒散不會像有些店舖河粉還是癡在一起的。蒜蓉包有6大條,新鮮焗的,就算不用點任何醬汁燈吃也很美味,有著美味的蒜香,這個很飽肚,最好跟朋友分享。阿媽話想食魚所以點了碟明爐烏頭比佢,一上枱超級大碟,所有菜都要讓路,烏頭本身已經接近熟,再用下面嘅微火煮一陣就食得,魚肉鮮嫩唔會煮到老!阿爸就鐘意煮多一陣因為啲魚肉會更加有湯汁嘅酸辣味道,魚比想像中大條,足夠兩至三人食用。椰汁冰好解渴,有淡淡的椰子香味,瘋狂地飲幾啖已經比我飲晒。芒果沙冰內裏應該加了芒果肉用攪拌,下面的芒果冰比較傑身,可以感覺到有混合左芒果肉!媽媽點左杯青檸梳打,另外開一瓶梳打水直接加入去杯內,可以分兩至三次倒入,份量比平時搵一杯的多,啱晒喜歡飲凍野嘅阿媽。

椰汁冰好解渴,有淡淡的椰子香味,瘋狂地飲幾啖已經比我飲晒。

2019-07-08
2019-07-11 100 瀏覽
雅都新裝修後,還是第一次入去,感覺整淨明亮了很多,而且多了很多小吃店,十分吸引!但是吃晚餐還是比較想吃泰國菜,最後決定去象泰,店內滿人,剛好有客人離開不用等就有位了! !一入店內坐低就放了碗碟,同埋放了這個蝦片!竟然還有蝦片食!又脆又香口泰式菠蘿海鮮炒飯:實物比相片還要大,很大的一盤,它把半個菠蘿蓋放在碟上做裝飾, 氣勢十足!炒飯內還有很多我最愛的菠蘿粒,海鮮竟然有大隻的青口,炒飯粒粒分明,這個不錯啊!酸辣鳳爪:酸酸甜甜的,鳳爪份量也頗多,少少辣,另外這個沙律旁邊的蔬菜也很入味,吃完即刻開胃晒。沙嗲串燒:點了半份串燒,有三串雞三串豬,這個很值得一點!抵叫,份量很多,一串看到肉燒完是完全厚厚的,吃起來保持嫩滑,不會燒到乾爭爭,還要點上旁邊的沙嗲醬,夠晒香!馬拉盞炒通菜:去泰國餐廳我最愛吃的菜就是馬拉盞炒通菜了,而且是必點菜式!試一試就可以知道這間餐廳的水準是如何。今天這碟通菜很新鮮而且炒啲時間剛剛好,通菜是爽口,色澤翠綠的,再帶點馬拉盞香味,這是自己在家絕對是炒不出來。食泰國嘢當然要掂番一杯泰國象啤啦!是即場職員開一瓶然後倒在杯上的,剛剛好不多不少鹹檸梳打用的梳打水也是泰國出品的,看這個

鹹檸梳打用的梳打水也是泰國出品的,看這個瓶身就知道了,香港比較少地方有,除了一些特別的泰國餐廳可能會用。想不到這間也有!鹹檸檬很大塊,越壓越出味,正~
象泰依然保持水準,而且是他的價錢還是比較中低檔,性價比極高,可以再來!
2019-07-04
  • 沙嗲串燒
  • 馬拉盞炒通菜
間唔中我都會返入屯門同阿媽食飯,有時諗唔到食乜嘢,加上夏天又熱就想食泰國菜,屯門都好多間泰國菜,今次我哋見到雅都商場樓上有間未試過嘅就去試吓。值得一提而家雅都商場2樓變身成為好似小型嘅葵廣咁,依家係好多間小型食肆的food court, 我見佢有平有貴豐儉由人,得閒返屯門上去掃下街先。😋講返呢間泰國菜,位置喺雅都商場2樓最入,少少難搵。裝修都係有東南亞風情,不過位置較迫,坐得麻麻哋舒服。食物方面我想食去骨豬手就點左一大個招牌去骨豬手煲($98),見到佢份量都幾足夠超多,豬手都炆得入味而且腍身,好多骨膠原呀😋不過我略嫌佢太腍,因為佢嘅皮同埋肉分開,我嘗試夾左好多次想連皮連肉一齊影相都失敗,哈哈😅我哋仲點左個鐵板牛仔骨($98),呢個幾惹味,黑椒的醬汁有少少中式,搞到我想叫碗白飯😋而且鐵板上非常之夠熱👍牛仔骨都幾有咬口又易甩骨。每次食泰國嘢我都一定會點明爐蒸烏頭($138),因為每間泰式餐廳都一定有呢度餸,從呢道菜就可以比較到不同嘅泰式餐廳的功力,首先佢呢間泰式餐廳揀嘅烏頭屬於偏大條肥美的,比起出面一般泰式餐廳嘅烏頭要大,可見佢哋用料真係不惜工本也不吝嗇,呢個抵讚👍佢嘅配菜都好多淨係個墊底

每次食泰國嘢我都一定會點明爐蒸烏頭($138),因為每間泰式餐廳都一定有呢度餸,從呢道菜就可以比較到不同嘅泰式餐廳的功力,首先佢呢間泰式餐廳揀嘅烏頭屬於偏大條肥美的,比起出面一般泰式餐廳嘅烏頭要大,可見佢哋用料真係不惜工本也不吝嗇,呢個抵讚👍佢嘅配菜都好多淨係個墊底嘅粉絲我覺得都夠一個order,而且重點係味道都唔錯,微辣嘅醬汁加埋啲魚汁比d粉絲同埋雜菜索晒汁!正👍

最後仲點咗個馬拉盞豬頸肉炒河($68)豬頸肉都幾多,夠爽口,河粉夠鑊氣😋

整體來講食物係唔錯嘅,唯獨坐嘅地方比較窄左少少,同樓面嗰個經理有啲寸嘴🙄,反而其他侍應嘅服務態度幾好👍

————————————————
整體🙆🏻‍♂️:6.7/10
地址:

2019-06-28
2019-07-10 99 瀏覽
今時今日食泰國菜,又使乜去到九龍城啊,今日我嚟到屯門嘅呢一間象泰,環境舒適,地方闊落,最緊要嘅係佢嘅食物充滿風味啊。食泰國菜,又點少得食返個蒜蓉包先啦,佢哋嘅蒜蓉包比較特別,四四方方,用一般嘅白麵包來做嘅,唔係好似一般嘅餐廳,用法包做,一上枱已經充滿濃濃嘅牛油同蒜蓉香味,佢嘅牛油每一面都揸到架,十分之均勻,外脆內軟, 10分滋味。軟殼蟹紙米卷,新鮮包起,即叫即製,因為紙米卷依然好濕潤,而且入口依然好煙銀,軟殼蟹仲係熱㗎,十分之脆身,裏面嘅材料好豐富,蔬菜新鮮爽口,而且配上魚露食,更覺風味。明爐烏頭,好大條,而且好乾淨,魚鱗起得好清,魚肉紮實,最緊要係佢個湯底酸酸辣辣,滲入左去魚肉裏面,食落好開胃,而且配菜好多,裏面仲會有一啲菌類,而且個底仲有一啲粉絲,粉絲索晒個湯,感覺滋味。甜品方面,我哋叫咗椰汁西米糕,呢個甜品真係唔係周圍都可以食到,難得呢度可以俾我哋搵到,上面嘅椰汁好香好滑,下面嘅西米爽口彈牙,唔似整左好耐,總括嚟講呢間餐廳充滿泰國嘅風味,勝在食材好新鮮。

2019-07-10 82 瀏覽
今日又係食泰國菜嘅時間啦,屯門雅都花園經過左大裝修,今日嚟到呢度嘅象泰宴。泰式生蝦,淨係睇個賣相已經夠晒吸引啦,一隻杯裝住,而且醬料都分開兩種,一種係紅色,一種係綠色,綠色嘅比較香味重,但係紅色嘅就比較偏辣辣,蝦肉新鮮爽口,配上佢哋嘅都有醬汁,份外覺得美味。海鮮菠蘿炒飯,淨係睇個外相,已經覺得開心又吸引,成個菠蘿喺度做襯托,但係最緊要嘅係食落真係好有鑊氣,而且食到淡淡的菠蘿肉,食入口十分之有驚喜。軟殼蟹米紙卷,係我最鍾意嘅小食之一搭好皮好薄,而且新鮮包起,依然好有彈性,裏面嘅軟殼蟹,新鮮炸起,入口脆身,而且包得夠晒紮實,點上魚露食,好滋味。椰青膏作為甜品,一定係最好嘅選擇,青高佢有別於一般嘅餐廳,因為佢係新鮮整起,仲熱辣辣最緊要嘅係入口富有彈性, QQ地,份外滋味。

2019-07-10 52 瀏覽
今晚朋友仔帶左我去屯門食泰菜「象泰」,冇諗過質素都唔錯,仲好食過九龍城d泰菜館門口有張招牌菜式,我地order左3款試下泰式生海蝦沙律6隻-杯仔入面放左一隻生蝦,另外有紅辣汁及青辣汁浸住我個人鐘意食青辣汁,夠辣,配生蝦絕配泰式酸辣鳯爪沙律,鳳爪好爽口,汁濃泰式無骨海南雞配油飯,賣相吸引,雞肉嫩滑,而油飯好香,dummy焗黃咖哩焗麵包軟殼蟹,咖哩汁唔重椰味,辣度適中,而麵包焗得好脆,軟殼蟹炸得鬆脆,大大碟,好抵食泰式明爐香檸汁尖吻魚,第一次食尖吻魚,魚肉滑,少少辣,湯底入面有粉絲,粉絲好入味,如果多d粉絲仲好龍眼冰,唔係太甜,好解辣配合價錢及服務,可以再encore
門口有張招牌菜式,我地order左3款試下
我個人鐘意食青辣汁,夠辣,配生蝦絕配
泰式酸辣鳯爪沙律,鳳爪好爽口,汁濃
龍眼冰,唔係太甜,好解辣

配合價錢及服務,可以再encore
2019-07-09
  • 海南雞飯
2019-07-10 44 瀏覽
象泰 (屯門)屯門屯門鄉事會路112-140號雅都花園1樓商場118-127號舖聽講屯門雅都翻新咗一段時間見到開張返 變成GoGo Mall就入咗去搜索吓有乜美食兜渾咗成圈 最後都係揀咗間泰國嘢食泰國嘢都係不外乎嗰幾樣嘢不可缺少嘅 泰式菠蘿海鮮炒飯個賣相好吸引啲飯好似係嗰蘿蘿皮洞走出嚟咁啲飯好香 個有兩隻大青口而啖啖都有切碎嘅海鮮有蝦仁又有魷魚如果飯更熱 會更好味小食拼盤(小)已經係嗌細個嘅拼盤但都好大份 有豬、雞各一串串燒又有兩個炸蝦餅切成4份仲有兩隻燒雞翼 仲未完有兩條春卷開4 認真足料 飽哂冬蔭公湯食過咁多間泰國嘢每次都會叫哩嗰湯無諗過可以評佢為最好飲嘅一次既有椰奶味 也有酸辣開胃感飲到要傾斜個煲 飲埋最後一啖一定要叫 唔叫就浪費哂馬拉盞西蘭花蓮藕未必人人喜歡馬拉盞嘅味道但我就喜歡佢令啲菜更入味西蘭花同蓮藕新鮮咬到索索聲 正 清曬龍眼冰哩杯係甜味較重嘅龍眼冰怕甜嘅朋友可以叫少甜咁就可以飲到杯清新嘅龍眼冰了最後價錢黎講正正常常
象泰 (屯門)

有蝦仁又有魷魚
如果飯更熱 會更好味

小食拼盤(小)
已經係嗌細個嘅拼盤
但都好大份 有豬、雞各一串串燒
又有兩個炸蝦餅切成4份

怕甜嘅朋友可以叫少甜
咁就可以飲到杯清新嘅龍眼冰了

最後價錢黎講正正常常
2019-07-10 68 瀏覽
雅都商場番新後變成go go mall1樓變成美食街但想坐得舒服D,就去左象泰食Thai food芒果及火龍果沙冰上層加了邪惡芝士奶蓋正我比較喜愛火龍果,夠清新。炭燒豬頸肉第一次食豬頸肉會有慢火保溫,食到最後一塊都仲出緊煙,正因為有火烘烤,豬頸肉油脂更加香口泰式金柚子蝦沙律調味非常好,加了小蝦米,酸酸甜甜帶點咸香,十分開胃。香葉辣椒肉碎飯配荷包蛋其實食親泰國菜,有肉碎荷包蛋飯,我必點,肉碎唔乾,下飯一流泰式飛天炒芥蘭面頭放上炸蒜及咸豆豉,簡單而惹味員工勤快,一叫即到除左gogo mall 置樂都有分店
雅都商場番新後變成go go mall
1樓變成美食街

但想坐得舒服D,就去左象泰食Thai food

芒果及火龍果沙冰
上層加了邪惡芝士奶蓋
我比較喜愛火龍果,夠清新。

炭燒豬頸肉
第一次食豬頸肉會有慢火保溫,
食到最後一塊都仲出緊煙,
正因為有火烘烤,豬頸肉油脂更加香口

泰國金柚子蝦沙律

泰式金柚子蝦沙律
調味非常好,加了小蝦米,酸酸甜甜帶點咸香,十分開胃。

香葉辣椒肉碎飯配荷包蛋
其實食親泰國菜,有肉碎荷包蛋飯,
我必點,肉碎唔乾,下飯一流

泰式飛天炒介蘭

泰式飛天炒芥蘭
面頭放上炸蒜及咸豆豉,簡單而惹味

員工勤快,一叫即到
除左gogo mall
置樂都有分店

2019-07-07
泰國金柚子蝦沙律
香葉辣椒肉碎飯配荷包蛋
今日約左屯門友人食飯,經佢帶路黎左 GoGo Mall屯門雅都商場都好有歷史,早前裝修黎一個大變身,變左今日的 GoGo Mall今日係平日,一入到黎 GoGo Mall個food court 都算幾多人....而且有好多小食店......果然新裝修後可以吸引人流...屯門友人揀左去食 GoGo Mall食泰菜﹕象泰我地BOOK 左7點,準時入座可能是平日的關係,唔算多人,位置坐得都舒服,可以同友人舒舒服服食一餐...友人叫左杯青檸梳打...佢話正我就叫左杯百香芒芒...第一啖飲時有少少酸,但整體味道都可以~~~跟住叫左海南雞半隻,包一碗油飯...呢隻雞整得好好味,雞肉好滑夠入味,油飯都好香...印度薄餅熱辣辣的,又係好正。食完先醒起應該要叫碟咖哩的餸配黎食先一絕。跟住叫左個大蝦炒粉絲大蝦炒粉絲有2隻大蝦(切半)...大蝦應是雪藏大蝦,少了鮮味,但炒粉絲味道好野味,炒得好香好好味,都唔錯。最後,叫左鹽燒尖吻魚,呢個大推,佢的煮法令到D 魚肉好滑,魚肉好鮮味,食到好滿足。友人說記得以前在象泰係有鹽燒烏頭,佢話烏頭的肉質仲好味...哈哈...咁惟有等下次再黎試下呢度D烏頭先...
今日約左屯門友人食飯,經佢帶路黎左 GoGo Mall

果然新裝修後可以吸引人流...
屯門友人揀左去食 GoGo Mall食泰菜﹕象泰

海南雞半隻

印度薄餅

跟住叫左個大蝦炒粉絲

鹽燒尖吻魚

咁惟有等下次再黎試下呢度D烏頭先...
2019-07-08
青檸梳打
百香芒芒
海南雞半隻
印度薄餅
  • 海南雞
2019-07-10 59 瀏覽
屯門雅都商場 新裝修 ,變身為一個 Go Go mall 大型美食商場。 裏面有數以十間嘅食店, 其中有間食泰國菜嘅 象泰泰國菜館 。侍應哥哥姐姐 好殷勤咁招待 。坐低叫啲食物, 包括 小食拼盤, 沙嗲串燒 ,椰汁雞湯 ,菠蘿炒飯 。小食拼盤都有好多樣嘢嘅 ,炸春捲, 炸蝦餅, 蝦餅非常鬆脆 又彈牙, 非常好食。 炸雞翼外脆內軟 , 差啲連骨都食埋 。沙嗲串燒 雞肉串唔會燒得太老, 燒得啱啱好 ,非常嫩口, 食落好有口感。 豬肉串燒唔會太鞋, 食落都好好味 。椰汁雞湯 有啲似冬陰功 就無冬陰公咁酸,辣辣地 ,非常好飲。我自己都飲咗兩碗。下次嚟都要試埋其他好味嘅食物。、

2019-07-10 84 瀏覽
屯門近新墟的雅都商場二樓最近改建為美食廣場go go mall得閒上去看看有什麼美食?那很多選擇,我自己幾鍾意泰國菜,就去咗象泰泰國菜館,因很多人要等位,等一陣輪到啦,餐牌食物選擇多多,揀咗串燒,拼盤,有雞串,豬串,小食……配有的醬料非常合拍,。點只串燒拼盤咁簡單,還有軟米卷,波蘿炒飯配料豐富,飯炒得粒粒乾爽,大家值得一試,真係好好味㗎,因炒飯好考功夫㗎。仲有炒芥蘭,最後也是一定一定要食的是椰子雞湯,是用煲heat住上,不單味道鮮美,熱辣辣,鷄肉嫩滑,大家都搶住食,非常開心,一吓子整煲湯食清光,象泰烹調的泰國菜非常正宗,大家鍾意泰國菜的朋友有口福喇。

象泰烹調的泰國菜非常正宗,大家鍾意泰國菜的朋友有口福喇。
2019-07-09 40 瀏覽
屯門近呢一年,開左好多食肆,啱啱同幾個朋友去完凱都戲院睇戲,出到嚟就好肚餓,見到右手邊有一個新嘅商場,全部都係主要食為主,上咗一層見到好多小食店,又見到呢間泰國菜(象泰)外面裝修非常乾淨,燈光又光猛,而且價錢都較為合理,我哋就入去試一試行到入去地方不是太大,但地方都算闊落乾淨👍🏻人流亦非常多,剛剛剩下一張枱,所以不用等位太幸運了見到餐牌上面沙律嘅款式都比較多👍🏻供給客人不同嘅選擇菜類方面都非常齊全,椰菜苗、芥蘭、通菜,基本上都齊晒我當然要叫我最愛嘅馬拉盞炒通菜去到泰國餐廳不得不叫叫咗一隻海南雞$168 肉質非常滑溜,完全不鞋口而且份量都好多,廚師起晒雞骨好細心又有好香嘅雞味雞皮上面黃黃嘅油,非常甘香,雞皮亦非常爽脆雖然食雞皮好肥但是真的忍不住了炭燒豬頸肉$78,最令我surprise嘅係個醬汁😬酸酸的好惹味豬頸肉大約有10片左右,非常爽口又不油膩經過炭燒之後,肉質依然爽口,又不油,熱辣辣入口小食拼盤$148(大) ,小食拼盤有分大小,今次我哋人多叫咗個大size!全部都係熱辣辣,好明顯係剛剛燒起來😁我較喜歡的是串燒配合埋個沙嗲醬有好香濃嘅花生醬味甜甜的一串好食嘅串燒,最重要就係醬料雞翼
見到餐牌上面沙律嘅款式都比較多👍🏻供給客人不同嘅選擇
菜類方面都非常齊全,椰菜苗、芥蘭、通菜,基本上都齊晒
我當然要叫我最愛嘅馬拉盞炒通菜
去到泰國餐廳不得不叫
叫咗一隻海南雞$168 肉質非常滑溜,完全不鞋口
而且份量都好多,廚師起晒雞骨
好細心又
有好香嘅雞味
雞皮上面黃黃嘅油,非常甘香,雞皮亦非常爽脆
雖然食雞皮好肥
但是真的忍不住了
豬頸肉大約有10片左右,非常爽口
又不油膩
經過炭燒之後,肉質依然爽口,又不油,熱辣辣入口
配合埋個沙嗲醬有好香濃嘅花生醬味
甜甜的一串好食嘅串燒,最重要就係醬料
雞翼個size亦非常大隻,燒到外脆內軟,雞肉都非常夠味👍🏻其次就係個蝦餅一共有兩件,切開咗變咗有四件,入面充滿蝦肉而且仲好爽口😆新鮮😀呢個蝦餅就係配合泰式甜酸汁
甜甜酸酸帶有少少辣😊醬汁唔夠可以問職員再取😁
魚肉非常新鮮
肉質又好滑
泰式生蝦六隻$88😊非常新鮮
蝦又夠爽口
左邊的味道是較為辣辣的,右邊就酸酸的
配合埋一片蒜頭加薄荷葉非常好味
燒牛油蒜蓉大花蝦$78,大花蝦嘅size不算太大
但是非常新鮮
上面有香草牛油蒜蓉一起去燒
帶出咗蝦嘅鮮味,肉質仲好爽口鮮甜
廚師調教個味道非常適中
網包鮮蝦炒金邊粉$78 ,金邊粉帶有少少酸,令胃口增加,配料有蝦同埋蟹柳加上一些芽菜,這個金邊粉沒有太大驚喜
但是味道都很適合我
2019-07-08 55 瀏覽
小弟以前係屯門返工, 最近得知雅都商場大翻新, 多左好多野食, 所以就決定去踩一踩!入到去果然好多野食, 原本都唔知食咩好, 直到我見到象泰, 餐廳門外多人等候, 又好似好耐冇食泰國野, 所以決定試一試佢!等左大約10分鐘, 就安排左入座, 餐廳內環境不錯, 不過位置不多, 有一點點狹窄。不過也沒關係, 在平民商場食野, 你都唔會預計會有酒店級的環境。所以我地既重點都係擺返係食物方面!!今日有點餓, 所以都叫左幾多野食。1.生蝦刺身 6隻 -$882.小食拼盤(小) - $1083. 泰式馬拉盞炒通菜-$584.網包鮮蝦炒金邊粉-$785. 芒果沙冰 - $36生蝦刺身唔錯, 新鮮, 調味也很好。小食拉盤好抵食, 有4件春卷, 4件蝦餅, 2隻雞翼同一豬一雞串燒炒通菜, 份量足夠, 味道出色金邊粉方面份量多既, 但有少少偏酸,但整體都係好食既最後杯芒果沙冰有一層芝士係面, 有少少似喜茶的芝芝芒芒, 而呢杯沙冰的芒果都食得出係新鮮!整體而言, 成餐連加一都係405, 我覺得物有所值!!

所以我地既重點都係擺返係食物方面!!

今日有點餓, 所以都叫左幾多野食。
1.生蝦刺身 6隻 -$88
2.小食拼盤(小) - $108
3. 泰式馬拉盞炒通菜-$58
4.網包鮮蝦炒金邊粉-$78
5. 芒果沙冰 - $36

生蝦刺身唔錯, 新鮮, 調味也很好。
炒通菜, 份量足夠, 味道出色
金邊粉方面份量多既, 但有少少偏酸,但整體都係好食既

整體而言, 成餐連加一都係405, 我覺得物有所值!!
2019-07-07 96 瀏覽
下午2點幾鐘order咗午餐黃加喱牛根腩飯,同埋雞柳炒金邊粉,追加月亮瑕餅兩件,加兩杯飲品。第一,黃加喱牛根腩飯,黃加喱偏甜好稀又小,牛根牛腩好硬,用較用力咬,牙較好攰,除左硬還很有騷臭,白飯都很硬。第二,炒金邊粉就等咗34分鐘吹單4次先到,味道中下,非常淡口味鷄肉小。 第三,服務非常一般,我吹單佢認咗就算,等咗25分鐘又話要等多5分鐘,等咗30分鐘仲問我啲嘢食齊未,當時有人門外等侯我諗佢想我埋單。第四,坐位有迫,坐得唔舒服。總括而言,我哋永遠不再光顧
雞柳炒金邊粉