2020-06-11
金鳳大餐廳已經食左10次都有,冇野做所以想寫返食評。地點唔算就腳,不過港島人知道街名合埋眼都搵到。黎得呢到食應該冇人話當佢高級扒房掛?裝修簡陋,更顯港式老扒房味道。衛生就唔會好得去邊架喇,你唔係EXPECT茶記質素會做到好乾淨掛? 介意嘅港男港女應該唔會黎呢到食我同男朋友次次都會揀牛扒食 ,因為我地都好鍾意食牛。價錢公道,大件夾抵食。一個價錢包你一碗湯同包、主食、細杯飲品。牛扒份量真係好大,次次都會食淨兩成塞比男朋友 最個最鍾意去扒房聽到咋咋聲出哂煙,大少少先知正宗西式扒房係唔會用鐵板令啲肉overcook 鐵板上叫5成熟算,因為擺多一陣就會熟哂。鍾意佢嗌5成真係黎5成,好多西餐叫7成比well done 牛係有牛味嘅,都係嗰句啦,你要質素高就唔會黎呢到啦懷舊下,食下牛扒,食飽飽滿足自己係絕對黎得過
懷舊下,食下牛扒,食飽飽滿足自己係絕對黎得過