2021-12-02
一直bookmark左哩間餐廳好耐,今日終於同朋友黎食啦!餐廳環境闊落,裏面有多張半圓鐵板燒枱,每張枱唔會太多人(最多八個),仲有一間獨立房間。餐廳會提供信封放口罩,亦會比滕籃我地放袋,非常貼心。餐牌上有唔同既二人餐可以選擇,而且前菜同季節料理會因應時節不同而調整。✨🦞龍蝦鐵板燒 二人前 $2380🔸沙律:酸汁藜麥秋葵沙律沙律菜新鮮爽脆,有藜麥同秋葵喺度更健康,而酸汁酸酸甜甜,非常開胃。🔸前菜:汁煮鮑魚小鮑魚新鮮彈牙,泥芋綿軟黏口,蘿蔔清甜無渣,煮得超腍。🔸汁煮白鱈魚外形超精緻,上面嗰兩塊係香脆既魚皮同魚下脂肪,下面既白鱈魚肉質細緻嫩滑,洋蔥汁非常清甜,洋蔥煮得好腍,兩樣配搭埋一齊非常好食。🔸龍蝦配海膽汁廚師真係原隻龍蝦拎出嚟😍超大隻,所以整出黎既龍蝦肉份量都好多!龍蝦鮮甜爽彈,前面有啲海膽汁,海膽汁味道超濃郁,上面仲配有食用海草同食用花。🔸季節料理:蒜香天白菇天白菇超級厚肉,咬落去非常多汁,好多蒜片,咸香好味。🔸熊本縣產A5 和王牛廚師會問我地要幾成熟,我地揀左五成,食落去真係啱啱好,完全係入口即溶,咬落去超多肉汁,油脂真係口腔爆出黎嗰種🤤唔係講笑,勁好食!!!調味方面配有酸汁、喜馬
✨🦞龍蝦鐵板燒 二人前 $2380
🔸沙律:酸汁藜麥秋葵沙律
🔸前菜:汁煮鮑魚
小鮑魚新鮮彈牙,泥芋綿軟黏口,蘿蔔清甜無渣,煮得超腍。
🔸汁煮白鱈魚
🔸龍蝦配海膽汁
🔸季節料理:蒜香天白菇
天白菇超級厚肉,咬落去非常多汁,好多蒜片,咸香好味。
🔸熊本縣產A5 和王牛
調味方面配有酸汁、喜馬拉雅山粉紅岩鹽、Wasabi同甜甜地,紅酒味突出既櫻桃紅酒汁。配菜有好多羽衣甘藍、自家製蒜片同清甜既番薯仔。
🔸炒飯(日本產米)
炒飯顏色均勻金黃,而且粒粒分明,非常夠味,配埋漬物醃蘿蔔同酸菜,為哩一餐畫上一個完滿既句號。
🔸雞湯:土平蒸清雞湯
先將湯倒出嚟,飲完湯之後再食裏面既餸,湯既雞味突出,但係一啲都唔油,入面有彈牙既海蝦同珊瑚菇。
🔸甜品:靜岡蜜瓜
有幾樣可以選擇,我地就揀左靜岡蜜瓜,超級清甜,非常多汁,係日本既味道。
整體黎講,餐廳環境舒適,食物每一樣都好好食!!!真係食得滿足又滿意,超推薦哩間餐廳,絕對係慶祝既不二之選💕