2021-06-25 251 瀏覽
[阿太x 雄記 川燒]💛日頭做車仔麵夜晚做串燒叫咗好多款淨係介紹我覺得好食嘅比大家😊👋🏻🚩牛舌 $22有四嚿牛味好重燒得啱啱好勁Juice👅🚩秋葵 $12表示第一次食秋葵幾爽口孜然粉好好食🚩韭菜 $12鍾意食辣嘅朋友一定要嗌呢個❗️孜然粉再加辣粉啦一齊食好鬼正🚩豬頸肉 $15大約有六至七嚿燒啱啱好好淋😊🚩炸饅頭 $10$10 3個炸饅頭冇得輸總結時間🥰食完堂食要買外賣返屋企食 😂其實其他嘢都好好食但係唔能夠一一詳盡咁講😂性價比超級高😋❗️❗️十分推介大家快啲約朋友仔去食👋🏻👋🏻
[阿太x 雄記 川燒]💛

性價比超級高😋❗️❗️
十分推介
大家快啲約朋友仔去食👋🏻👋🏻
2021-01-03 124 瀏覽
上星期喺觀塘附近見到呢間車仔麵,好耐冇食過了,於是入去食過一人lunch。以車仔麵來講,價錢定價中位,三餸車仔麵要40幾蚊,四餸車仔麵要50幾蚊,凍飲加兩蚊。我叫咗粗麵,魚蛋,豬紅,豬扒,凍檸茶。食物水準整體合格,中規中矩,沒有驚喜也沒有失望。車仔麵配凍濘茶都好夾。食物價錢同水準成正比。但係成間餐廳d侍應的服務態度都好麻麻,不論是落單、上菜、埋單,d阿姐都有點不友善,甚至有點不禮貌,作為客人的我感覺很不舒服☹️。所以,我應該唔會再幫襯里間車仔麵了!

所以,我應該唔會再幫襯里間車仔麵了!

2020-10-28 203 瀏覽
今晚夜左收工,又落住雨,諗住求其食個晚餐就回家休息。揸車經過阿太車仔麵門口,咁啱有個位就泊低架車入去食碗車仔麵。點知中左伏!又貴又唔好食。一個4餸麵收$55都算。飲品要另計,$14罐可樂!打左張單見到個價,只怪自己一時大意無睇清楚餐牌!諗住睇下個餐牌點寫,睇來睇去都見唔見到價錢⋯另外叫左個剩尤魚$30⋯⋯又硬又鞋⋯非常難食.真係唔好諗有回頭客!埋單$99,俾張$100蚊紙佢,竟然找2個5亳子算!豪俾你!留低2個5俾你!唔好再見
算!豪俾你!留低2個5俾你!唔好再見
2020-10-28
2020-10-23 151 瀏覽
以前食過 由兩個後生仔打理都常算OK琴日去食 見到個呀姐打理 都無為意到落單前想轉位同朋友坐得舒服D, 本身同人搭枱坐中間點知呀姐話有人訂左位, OK FINE等野食見到廚師唔帶口罩, 心諗唔係呀嘛最離譜係無野做行出行入都唔帶返好口罩咩時勢呀大哥快快趣食完走了 無下次仲有個隔板形同虛設各位去食真係要睇路PS: 到我食左半個鐘都無人坐個張所謂訂左既枱如果有得訂可以試下打去
以前食過 由兩個後生仔打理都常算OK
琴日去食 見到個呀姐打理 都無為意
到落單前想轉位同朋友坐得舒服D, 本身同人搭枱坐中間
最離譜係無野做行出行入都唔帶返好口罩
咩時勢呀大哥

快快趣食完走了 無下次
仲有個隔板形同虛設
各位去食真係要睇路
PS: 到我食左半個鐘都無人坐個張所謂訂左既枱
如果有得訂可以試下打去
2020-10-21
10 分鐘 (堂食)
2020-10-04 203 瀏覽
自問都試好多車仔麵,食之前就梗係睇下食評,見到呢間小店有咁多食評,但有好多食評都冇相(尤其是較早前)更加引起我的興趣去試吓...到舖頭見到好多話加油、支持下佢哋嘅標語,我就係黎試下,可惜黎嗰碗麵係咁嘅樣首先,嗰 Pat 咖哩唔咖哩、沙爹唔沙爹嘅醬汁,睇到相都會覺得出事...豬紅散而冇味,魷魚尚算唔係淋 pat pat 嗰d, 豬腸好肥,勁驚好污糟...見到d湯嗎?係同滾水冇咩分別🤦‍♀️ 相信要人支持,都要自己先做好自己!或者我終於明白點解之前咁多好的食評都係冇相了....

見到d湯嗎?係同滾水冇咩分別🤦‍♀️

2020-09-29 167 瀏覽
話說諗住去朋友舖頭食嘢,點知冇開,又唔知有咩好食,又係求其入左一間餐廳食野,見到依一間車仔麵嘅格局,貪佢唔使面對面對住陌生人食嘢,入去嘅時候餐廳裏面冇乜人.因為眼闊肚窄嘅關係,叫咗五個餸,但個米粉冇食過咁濟😅米粉:正常瑞士雞翼:個雞翼唔知係咪放得太耐,好乾身豬扒:超級難食,油淋淋,好似返炸過咁,而且好似張紙咁薄!蘿蔔:蘿蔔算係最好味韭菜餃:正常冬菇:冬菇排第二整體我覺得食物質素還可以,但係千祈唔好叫豬扒,仲要額外加多$11,又細又薄覺得唔值俾佢OK評價係因為其他嘅食物我覺得可以,只係個豬扒同個雞翼唔好食😂

因為眼闊肚窄嘅關係,叫咗五個餸,但個米粉冇食過咁濟😅
米粉:正常
瑞士雞翼:個雞翼唔知係咪放得太耐,好乾身
豬扒:超級難食,油淋淋,好似返炸過咁,而且好似張紙咁薄!
蘿蔔:蘿蔔算係最好味
韭菜餃:正常
冬菇:冬菇排第二

車仔麵
豬扒
2020-09-28
2020-09-23 104 瀏覽
由於用外賣紙碗 餸和麵既分佈在小膠兜上 叫左三餸加油麵 分別有韮菜餃 大腸同豬紅 份量唔多 大腸滷得入味 但4舊中3舊有膏 唔鐘意膏會失望 韮菜餃好薄兩舊 無咩特別 可能個湯底蓋過左個味 鐘意太子餃子店既就唔好叫 因為係雲吞皮 如果真係想食韮菜餃可去隔離臻味豬扒米線 一碗都有八隻 真係多韮菜豬紅份量正常唔錯 幾嫩口 加左瑞士汁湯底幾夾幾夠濃 可再額外加辣夠惹味油麵都正常不過之前食過幼麵麻麻而家午市同晚市做緊九折 可以叫多個餸或者其他常餐都幾好

大腸滷得入味 但4舊中3舊有膏 唔鐘意膏會失望

油麵都正常不過之前食過幼麵麻麻

而家午市同晚市做緊九折 可以叫多個餸或者其他常餐都幾好
外賣自取
2020-08-16 172 瀏覽
昨天和男友下午3:00吃這間「阿太車仔麵」,疫情下隔離設施尚算不錯,不會坐得太貼。餐廳環境整潔,企理,食物款食多,碗麵個麵底份量也大,食物味道不錯,有驚喜,吃後不口乾,不算濃味。我們叫了兩碗,一碗有豬紅、菲菜餃、超長蟹柳、蘿白,「老水汁」米線,另一款有台灣腸、酸齋、豆卜、炸大腸,瑞士汁粗面,兩碗D料也不錯,酸齋豆卜大大舊,索汁好味,豬紅、菲菜餃都非常推介,長蟹柳要額外加$先得一條,唔抵食。。。。👍👍👍👍另外,我們還點了一碗$25小食菲菜餃,有5粒,好滿足,菜和肉分佈平均,然後最驚嚇的事來了一碟$20 4隻瑞士汁雞翼,上枱後已懷疑自己對眼,點解咁細隻雞翼,仲要又乾又瘦咁😒,食落真係驚嚇到十足,未見識過咁「鞋柴」既雞翼🤮🤮🤮,好硬,好似比薑醋醃過D肉質咁,有瑞士汁味,但D肉又硬又乾十萬級難食,如果我和男友一開始食e款雞翼作為今餐開始,一定比負分

,豬紅、菲菜餃都非常推介
,長蟹柳要額外加$先得一條,唔抵食。。。。👍👍👍👍

2020-08-15
2020-08-14 116 瀏覽
之前系社交平台見過有人SHARE影片介紹呢間野,但系一直都冇時間去,而且同我住既地方距離都吾近;咁岩個日要去到牛頭角個邊整野,開車經過呢間野,就諗起之前好似見過呢間野,咁就決定入去試下睇一睇個餐牌,又吾系貴wor,正常價。我就叫左個雞排肉燥飯,我朋友就叫左個車仔面,之後再加左2個小食(滷水雞翼尖+炸花枝丸);- 滷水雞翼尖超入味,D汁好正- 炸花枝丸就冇咩特別,不過都好好食- 雞排肉燥飯冇令我失望,個雞排真系100分,冇個D雪藏味同埋整得好香好香- 朋友個個車仔面,見到D色好深,飲左一啖湯,不錯(佢好似系叫左腩汁)咁既價錢食到咁既質素,如果系住個頭,應該會成日去,抵食

睇一睇個餐牌,又吾系貴wor,正常價。
- 滷水雞翼尖超入味,D汁好正

- 炸花枝丸就冇咩特別,不過都好好食

咁既價錢食到咁既質素,如果系住個頭,應該會成日去,抵食
2020-07-31
  • 滷水雞翼尖、
  • 雞排肉燥飯
2020-07-21 126 瀏覽
今日有點事要去淘大辦,突然撞見舊情人,幾年冇見佢,同佢食d野傾下近況。由於疫情甘嚴重,去左附近既香港人小店。响門口姐姐就拿拿聲幫我地探熱,再用消毒洗手液消毒雙手先安排位置坐低。雖然係小店,但佢地既防疫意識好好。雖然意識好,但都要速戰速決唔好逗留太耐。我地叫左雞扒肉燥蛋飯 同埋 台灣腸肉燥蛋飯,上餐速度真的快👍,雞扒大塊肉燥又多,好食。台灣腸煎過有微焦,咬落脆卜卜,香口。叫埋野飲都係五十幾蚊,都算唔貴了。呢間車仔麵有好多選擇,等疫情冇甘嚴重一定再黎食其他野。

雖然意識好,但都要速戰速決唔好逗留太耐。
呢間車仔麵有好多選擇,等疫情冇甘嚴重一定再黎食其他野。
2020-07-02 127 瀏覽
xo辣醬肉燥撈油麵 (台灣腸 墨魚蝦卷 酸齋 特長蟹柳)叫哂最有特色的餸同特色的麵款,xo醬同肉燥原來都幾夾,有啲似變左做炸醬麵咁,咁多款餸我個人最鍾意都係食墨魚蝦卷清湯米粉 (鮮牛肉 枝竹計豬大腸 )醬汁辣魷魚都估唔到算幾大份,魷魚都幾多,但醬汁好似唔洗錢咁,而且又唔算好咸韮菜豬紅好似無食過了,今日見到忍唔住叫埋,豬紅入哂味,食落時有啲驚喜地入味滷水拼盤有豆卜、雞翼尖、雞蛋、紅腸,滷水味都唔錯,比想像中入味,令到普通的食材可以增加風味凍檸樂

xo辣醬肉燥撈油麵 (台灣腸 墨魚蝦卷 酸齋 特長蟹柳)

清湯米粉 (鮮牛肉 枝竹計豬大腸 )

醬汁辣魷魚

韮菜豬紅

滷水拼盤

凍檸樂

2020-07-01 108 瀏覽
見佢做緊晚市外賣自取減$10優惠下面仲寫住「香港人互助精神,幫襯小店」既字句咁就決定幫襯下今日唔想食太heavy
諗住食個車仔麵選菜底比完錢出去門口等外賣既時侯突然有職員出黎話頭先同事搞錯左,要加番我地$10
因為晚市優惠要叫三餸麵再加指定小食(而呢個條款係點菜紙係無提及到)我唯有比番$10佢地打開外賣時 真係呆左個菜底係得5條生菜5條生菜+兩餸 價值$35似係伴碟既菜多過似一份菜底過份而且湯底份量小得驚人似係比我浸濕條菜去食既感覺由外賣優惠既失望到食物份量都真係好令到香港人失望下次都係食第2間算數
見佢做緊晚市外賣自取減$10優惠
下面仲寫住「香港人互助精神,幫襯小店」既字句
咁就決定幫襯下

今日唔想食太heavy
諗住食個車仔麵選菜底

比完錢出去門口等外賣既時侯
突然有職員出黎話
頭先同事搞錯左,要加番我地$10
因為晚市優惠要叫三餸麵再加指定小食
(而呢個條款係點菜紙係無提及到)
我唯有比番$10佢地

都真係好令到香港人失望
下次都係食第2間算數
外賣自取
2020-07-01 65 瀏覽
牛頭角大家就去得多啦,唔知道大家有冇試過呢一間車仔麵?今日就同大家一齊嚟試吓啦🤣🤣🤣!!車仔麵嘅好處就係有好多好多唔同嘅類別嘅餸選擇,因為佢種類多,所以點都會有一兩款適合你口味😋😋😋如果今次嚟到呢就選擇去試一個特別啲嘅XO醬撈麵😛😛😛佢亦都同一般嘅車仔麵一樣呢係有得轉唔同嘅面種嘅🥰我就叫咗粗面,餸菜方面就叫咗韭菜餃、牛腩、冬菇同埋豬大腸嘅🤤🤤食物質素呢就普通啦,雖然話係XO醬撈麵,但係食落去其實食唔出XO醬味,不過以車仔麵來講算唔錯。推薦比大家試一試
推薦比大家試一試
2020-07-01 55 瀏覽
這間車仔麵店的裝修及環境感覺比一般車仔麵店來得型格,老闆應該是球迷,周圍都掛滿球衣。車仔麵餸款式都頗多,麵底更有少見的辛辣麵及銀針粉,還有菜底可選,車仔餸每款$8 起。除了車仔麵,還有台式肉燥飯系列。我點了酸齋,墨魚蝦卷,豬紅及瑞士汁雞翼配粗麵,大大碗。豬紅是每次食車仔麵必點的,而酸齋及墨魚蝦卷不是很多車仔麵店有提供的,比較特別,墨魚蝦卷外層是炸過的,爽口彈牙,而瑞士汁雞翼煮得夠淋身。他們是以豬骨湯作為湯底,再加上香濃的腩汁或鹵水汁,就更好味。另一碗有牛柏葉,腐竹,蘿白及台灣腸配粗麵。牛柏葉吸收了湯汁的精華好味,如果台灣腸燒過會比較好味,另外蘿白甜身,但有少許渣。

2020-06-29 60 瀏覽
通常車仔麵店裝都比較樸素,但呢間有d日本元素,同埋睇得出老闆熱愛足球,掛滿哂球衣。除左車仔麵外,仲有好多小食選擇,同埋台式飯類、常餐。有塊白板寫上是日沽清既食材,4點幾黎到都甘多野售罄⋯⋯ 好想食炸韭菜餃。【台式炸花枝丸】$20/4粒幾喜歡佢個炸皮,皮脆又有d煙韌。【醬汁辣魷魚】$30份量好多,一定要share食,對於嗜辣既人黎講完全吾辣,如果辣d就更好食!【牛腩豬扒豬紅台灣腸牛腩汁河粉】一定要食豬紅,超好食!!!多汁入味豬紅,完全吾腥,仲要好嫩滑。厚切豬扒好飽足,不過醃得吾夠入味。

除左車仔麵外,仲有好多小食選擇,同埋台式飯類、常餐。

【台式炸花枝丸】$20/4粒
幾喜歡佢個炸皮,皮脆又有d煙韌。

【醬汁辣魷魚】$30

【牛腩豬扒豬紅台灣腸牛腩汁河粉】
厚切豬扒好飽足,不過醃得吾夠入味。