2022-12-02
呢間連鎖店嘅粥品出色 以前食過都印象深刻🍲 今次同屋企人嚟 除咗想再食呢個粥之外 仲想試下其他小菜麻辣小黃瓜呢個前菜相當有驚喜🥒 可以有啲辣油帶嚟刺激感☺️ 陳醋春耳酸酸甜甜好開胃 一朵一朵少少兜住啲醋😌白灼豬肚粉腸呢度都有好多白灼小食可以選擇 鍾意食內臟嘅我哋就揀咗豬肚粉腸😉 白灼完口感仲好彈牙 加埋俾咗辣椒豉油我地 輕輕點一點已經好好食🤤馳名東江鹽焗雞半隻完全俾佢張餐紙吸引咗🐥 雞嘅份量都幾多 本身雞上嘅鹹味已經足夠餸飯 雞肉嫩滑 唔會過生 惠州梅菜炆扣肉本身都好擔心梅菜扣肉會好肥膩 但係呢度嘅扣肉半肥瘦 幾均勻 上層近豬皮部分嘅肥膏入口即溶🤪重慶酸菜魚呢個菜式同坊間嘅酸菜魚唔同 呢度嘅酸菜魚並唔係魚片 而係原條䱽魚上🐟 而且店員仲好識做 等我哋影完相打完卡之後 幫我哋將䱽魚拎上碟度😗 等我哋方便食用 啲酸菜魚底下仲有大量芽菜酸菜 味道都唔錯㗎魚湯海味粉絲雜菜煲入面有魷魚 蝦乾 底下仲有好多粉絲🫢 等我仲嗌咗四碗白飯 食完真係超級飽啊心肝寶貝粥呢個粥就係令我回味無窮嘅粥🙈 首先粥底好軟綿 而且入面嘅材料好新鮮 有豬膶同帶子🤤 豬膶同帶子都唔會煮得過分硬 真係好推介呢碗粥白飯冇諗到一個
麻辣小黃瓜
心肝寶貝粥
白飯
冇諗到一個白飯份量都咁多 仲等我嗌咗四個🍚
蘋果紅茶一壺
呢壺蘋果紅茶味道香甜🍎 店員好殷勤咁加水 真係唔覺唔覺飲咗好多杯啊🍵
呢一餐真係好滿足呀 豬雞魚菜樣樣都有☺️ 特別推介佢嘅心肝寶貝粥 材料新鮮 粥底軟綿