餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
1. 狀元九鼎湯,鹹香得來好活血!感覺好滋補!而且冇乜味精返到屋企都唔口渴!2. 至尊松茸豬肉餃 -呢間餐廳嘅餃子係即叫即煎嘅!這些餃子餡料鲜美多汁,皮薄餡厚,咬下餡料爆汁而出,肉質鲜嫩柔軟,搭配上松茸的鮮味係其他地方食唔到嘅3. 雙拼湯餃 - 韭菜餃子好濃味,而且超級香豬肉味和雲耳椰菜餃子的清新滋味讓人欲罷不能。4. 蜜錢雞翼 這些雞翼表皮嘅味道唔係好多地方食得到,係好特別嘅甜味!雞翼肉質緊實多汁!5.玉蟹雲吞皇 - 這些雲吞肥美鲜美,入邊有蟹籽同埋蟹肉鮮甜多汁,完美融合入餃子餡料之中!而且皮都好薄!6. 自家制山楂雪梨 🍐水 - 這道甜品清新爽口,山楂的酸甜配上雪梨的清甜,恰到好處,,十分開胃解膩。

1. 狀元九鼎湯,鹹香得來好活血!
感覺好滋補!而且冇乜味精返到屋企都唔口渴!

2. 至尊松茸豬肉餃
-呢間餐廳嘅餃子係即叫即煎嘅!

3. 雙拼湯餃 - 韭菜餃子好濃味,
而且超級香豬肉味和雲耳椰菜餃子
的清新滋味讓人欲罷不能。

4. 蜜錢雞翼

5.玉蟹雲吞皇 -
而且皮都好薄!

6. 自家制山楂雪梨 🍐水
2024-07-01 60 瀏覽
我自己非常非常喜歡吃餃子,如果只允許我吃一種食物,我一定是選餃子🥟哈哈哈這間雖然是連瑣店 但是也非常好吃 推薦給大家每一間分店的評分都很高 不會因為多分店而有不同品質和味道⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯❤️壽喜燒牛肉餃 推薦👍🏻❤️元貝豬肉餃 推薦👍🏻我們選了這兩個口味都好好吃,每一隻餃子都很飽滿多汁,湯餃子跟的湯應該是魚湯,零味精天然甜的,非常健康,可以伴餃子或者直接當湯喝都可以。比起湯餃子,我更喜歡煎餃子,非常香,外脆里內,咬下去滿滿的湯汁,太喜歡了
這間雖然是連瑣店 但是也非常好吃 推薦給大家
每一間分店的評分都很高 不會因為多分店而有不同品質和味道
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
❤️壽喜燒牛肉餃 推薦👍🏻
❤️元貝豬肉餃 推薦👍🏻

2024-06-27 51 瀏覽
餐廳招牌菜係黑松露豬肉餃,將西式食材加入到中式餃子,中西合璧,頗有新鮮感🥢餃子手工製作,可以堂食亦可以外賣生餃子返屋企🎈至尊松茸豬肉灼餃配狀元九鼎湯餃子有湯餃或煎餃選擇🍲湯餃係配九鼎湯清甜湯底亦係亮點✨以蘋果、無花果、淮山同豬骨等熬製,有滋補感覺,飲到淡淡無花果香甜🥣🥟餃子皮薄身得嚟帶點煙韌內裡豬肉餡肉汁滿滿,有濃郁黑松露香味加持,同時享受到肉香同黑松露香,加少少四川辣椒油味道變得更有層次🎈上湯松茸時蔬菜心幼嫩翠綠,松茸湯味道清甜,一個人食晒一碟絕對無問題🥢🎈龍鳳蛋 配黑白松露醬溏心蛋分別配黑松露醬同白松露醬,溏心蛋味道微甜,流心蛋黃同松露醬配合得好好,必點🎈蜂蜜檸檬薏米水恙米水滋潤去濕,一年四季都啱,加咗蜂蜜檸檬,味道酸酸甜甜好易入口
餃子手工製作,可以堂食亦可以外賣生餃子返屋企

🎈至尊松茸豬肉灼餃配狀元九鼎湯
餃子有湯餃或煎餃選擇🍲湯餃係配九鼎湯

🥟餃子皮薄身得嚟帶點煙韌

🎈上湯松茸時蔬
菜心幼嫩翠綠,松茸湯味道清甜,一個人食晒一碟絕對無問題🥢

🎈龍鳳蛋 配黑白松露醬

🎈蜂蜜檸檬薏米水
2024-06-27 67 瀏覽
小時候經常和家人包餃子吃,對餃子情有獨鍾,但自己整真的很費時,位於太子荔枝角道的「餃掂手工餃子雲吞專門店」就能滿足晒所以願望,傳統的、特色的,應有盡有,餡料款式真的很多,而且價錢優惠。招牌《至尊松茸豬肉湯餃》8只$80 跟狀元九鼎湯,即是蘋果豬骨生魚湯。這湯非常鮮甜好喝,絕無味精,喝一口已覺身心舒暢。餸子配松茸醬,一邊微辣一邊唔辣。《粟米豬肉煎餃》7只$50《雲耳椰菜豬肉煎餃》7只$50各款口味的餃子,配搭不同蔬菜和肉類,皮薄又大粒又足料,令人吃不停口。《雲吞湯麵》12只$52雲吞足足有12隻,性價比高,麵身軟硬適中《自家製山楂雪梨水》$20清涼解渴,很適合夏天飲。

《粟米豬肉煎餃》7只$50
《雲耳椰菜豬肉煎餃》7只$50

《雲吞湯麵》12只$52
雲吞足足有12隻,性價比高,麵身軟硬適中

《自家製山楂雪梨水》$20
清涼解渴,很適合夏天飲。

• 至尊松茸豬肉餃跟狀元九鼎湯
2024-06-27 57 瀏覽
今日食左間係太子嘅餃子專門店,整體感覺好天然,味道都好唔錯,價格又合理,值得encore!食湯餃,最緊要就係個湯底,呢度嘅湯底一啲都唔味精,反而有少少煲湯嘅清甜味,我哋叫咗兩款湯餃,都好夾個湯味~另外就係餃子,呢度嘅餃子都好大隻,餃子皮特別彈牙,豬肉味好香,豬肉肥瘦均勻,所以咬落口好juicy!至尊松茸餃湯餃呢度嘅王牌餃子,另外會配上一碟松茸醬,點黎食特別特別惹味。芫茜豬肉湯餃鍾意食芫荽嘅朋友一定要試吓呢個芫荽湯餃,佢個芫荽味非常重,配合新鮮嘅豬肉,食落口好清新,又啖啖肉,好有滿足感!另外佢都有好多調味同埋配菜俾大家揀!醬料方面,就有四川辣椒醬同菜脯豆豉醬,個人特別喜歡菜脯醬,辣辣地,加埋落湯麵食就好夾!粟米豬肉餃湯麵驚唔夠飽嘅朋友可以叫一碗餃子湯!都幾抵食,一大碗麵再加六隻餃子,構思可以自選同款色,想一次過試多啲唔同嘅味,我就揀咗粟米豬肉餃,粟米嘅鮮甜同埋咬口令到餃子食落更加有層次感。麻辣松花皮蛋一個少少辣嘅小食,皮蛋好香,但有少少麻辣,加落去同餃子一齊食都幾夾~山楂雪梨水味道好清新,唔會太甜,本身呢度飲品就已經係冇加冰,所以凍飲都唔會太凍,女仔飲就岩晒!

至尊松茸餃湯餃

呢度嘅王牌餃子,另外會配上一碟松茸醬,點黎食特別特別惹味。

芫茜豬肉湯餃

粟米豬肉餃湯麵

麻辣松花皮蛋

山楂雪梨水
2024-06-24
餃子雲吞專門店🥟首創黑白松茸餃⭐️足料靚湯🍲冇鹽冇味精❣️#sdm旺角 #sdm中環 #sdm將軍澳 #sdm銅鑼灣 #sdm太子 #sdm西環 #sdm灣仔 #sdm上環 🥟 #sdm港式 #sdm餃子 💎 龍鳳松茸餃 $92@8隻,$138@12隻值得一試❗️ (😋:8.2/10)👍🏻:今次試咗湯餃,會有4隻黑松露,4隻白松露,然後另上一碗狀元九鼎湯🍲,呢個combo可以話係第一次試嘅話個個都會食,因為碗湯都係一大賣點🤭真材實料,唔係味精湯🤣龍鳳松茸餃係✨ 無論係聞👃🏻定係食👅,每啖都好香黑松露味!💯每隻都有明顯嘅黑/白松露醬係豬肉上面🥟🥟雖然價錢貴啲,不過見到咁多黑白松露醬😍即刻覺得抵食咗🤭🤭!我個人喜歡食黑松露餃多啲🥳👎🏿:。💎 香煎軟心芝士餃 $57@7隻,$68@10隻值得一試❗️ (😋:8.3/10)👍🏻:一擺上枱嘅時候已經聞到芝士🧀味,而且入邊有粟米粒🌽甜甜哋又鹹鹹哋咁💯呢兩樣嘢配豬肉餃係好好食的,推介大家試吓😚😚如果大家想要流心芝士🧀記住要趁熱食啊🔥🔥呢款我推介配煎餃食🥟👎🏿:。💎韮菜豬肉餃🥟配粟米豬肉餃🥟 雙拼 $55@7隻,$65@10隻可以一試✅ (😋:7/10)👍
餃子雲吞專門店🥟首創黑白松茸餃⭐️足料靚湯🍲冇鹽冇味精❣️

🥟 #sdm港式 #sdm餃子

💎 龍鳳松茸餃 $92@8隻,$138@12隻
值得一試❗️ (😋:8.2/10)
👍🏻:今次試咗湯餃,會有4隻黑松露,4隻白松露,然後另上一碗狀元九鼎湯🍲,呢個combo可以話係第一次試嘅話個個都會食,因為碗湯都係一大賣點🤭真材實料,唔係味精湯🤣龍鳳松茸餃係[鎮店極品 山珍之王]✨ 無論係聞👃🏻定係食👅,每啖都好香黑松露味!💯每隻都有明顯嘅黑/白松露醬係豬肉上面🥟🥟雖然價錢貴啲,不過見到咁多黑白松露醬😍即刻覺得抵食咗🤭🤭!我個人喜歡食黑松露餃多啲🥳

💎 香煎軟心芝士餃 $57@7隻,$68@10隻
值得一試❗️ (😋:8.3/10)
👎🏿:。

可以一試✅ (😋:7/10)
👍🏻:韮菜味好出,豬肉好好味🤤食得出真係用新鮮豬肉🐽好juicy,煎到金黃色,好香
粟米係意外😂😂唔記得咗芝士嗰款都係配粟米🌽搞到我哋食咗好多粟米餃🤣但粟米餃🌽係幾好食嘅,好清甜😗

💎 四川涼皮 $32
值得一試❗️ (😋:8.1/10)
👍🏻:好高質,每塊涼皮都係晶凝通透嘅🫶🏻口感滑捋捋🤤好食(我哋嗌咗小辣,但唔知係重手咗定點,都幾辣下🌶️係越食越麻同辣🙊)

💎 自家製山楂雪梨水 $32
值得一試❗️ (😋:8/10)
👍🏻:酸酸甜甜,好開胃🤤係好適合夏天飲嘅健康精新飲品🍹
環境:8.5/10
服務:8/10 (冇加一)
價錢:人均約 $80
性價比:7.5/10

㊙️每枱都有秘製四川辣椒醬同菜脯辣椒醬俾大家隨意落🌶️,想食幾多都得🥵睇吓大家食唔食得辣啦🤭🔥

本店:餃掂手工餃子雲吞專門店 (太子)
太子荔枝角道1號嘉業大廈地下E號舖

其他分店:
📍餃掂手工餃子雲吞專門店 (上環)
上環蘇杭街100號地舖
📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)
中環威靈頓街55號地下
📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (灣仔)
灣仔莊士敦道44號地下
📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (西環)
西環士美非路12號文光閣地下C號舖
📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣景隆街19號地舖
📍 餃掂手工餃子雲吞專門店 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2037號舖

#香港 #香港好去處 #香港美食 #旺角
#餃子 #旺角美食 #銅鑼灣美食 #旺角 #旺角好去處 #中環好去處 #中環美食 #餃掂手工餃子雲吞專門店 #餃掂手工餃子 #餃掂手工餃子專門店 #餃掂 #灣仔美食 #將軍澳美食 #太子美食 #西環美食
2024-06-25 68 瀏覽
🥟/位於太子的餃子店 都有好幾款外面無乜見過既餃子🥟仲有涼麵添。上網睇返,其實佢都有幾多分店,所以對於個食物質素都幾意外🧐本身糾結緊試唔試壽喜燒牛肉餃,最尾都係order大白菜豬肉餃 感覺會穩陣啲🥱🥟大白菜豬肉餃子麵 $56皮係做得薄身嘅,不過餡料唔多,唔會塞到餃子好飽滿嗰種,咬落去係十分鬆散🙃口感係幾爽口,但係比哂啲大白菜頭位唔係太食到大白菜嗰味,豬肉又唔夠多,好似食緊迷你雲吞咁😣仲有最差係個湯底,望落去顏色上係好深,源於溝咗大量既醋,導致湯底好酸。麵煮既時間過長,所以搞到麵變咗糊狀咁,一夾起就好易斷,同埋食到粉感🥱🔎價錢比市面上貴,但湯底甚至餃子既味道都唔合格,以餃子專門店黎講係唔合格,可能自己係屋企煮會更加好食🥱所以唔會再有下次了👋🏻
🥟

上網睇返,其實佢都有幾多分店,所以對於個食物質素都幾意外🧐

🥟大白菜豬肉餃子麵 $56

2024-06-24 41 瀏覽
「餃掂手工餃子雲吞專門店」太子店系十字路口附近專門經營手工餃子和雲吞,夜晚客流都唔少餐廳採用高質素既食材,每日都系即日新鮮包起👍🏻首先推介他們的「龍鳳松茸煎餃」,呢款餃子採用黑白松露為材料,口感鮮美,黑白松露既份量岩岩好,唔會話太過濃郁!同餃子配搭得洽到好處👍🏻餡料豐厚多汁,煎製後外皮金黃酥脆$98(8隻)「白菜豬肉湯餃拼元貝豬肉餃」,湯料清甜鮮美,配襯上狀元九鼎湯底,整體口感層次豐富👍🏻湯底的主要功效系補氣健脾、生津抗燥美國蛇果(蘋果)、生魚、無花果淮山、豬尾骨呢d食材經過長時間的慢火熬煮 完全唔油膩生津止渴,又能滋養脾胃,養生👍🏻搭配餃子唔錯四川涼麵 醬汁開胃,加上麻醬 ,食唔停口👍🏻豆筋蜂蜜檸檬薏米水既清爽又甜味夠解渴,健康

「餃掂手工餃子雲吞專門店」太子店
系十字路口附近
專門經營手工餃子和雲吞,夜晚客流都唔少
餐廳採用高質素既食材,每日都系即日新鮮包起👍🏻

首先推介他們的「龍鳳松茸煎餃」,
呢款餃子採用黑白松露為材料,口感鮮美,
餡料豐厚多汁,煎製後外皮金黃酥脆
$98(8隻)

「白菜豬肉湯餃拼元貝豬肉餃」,
湯料清甜鮮美,配襯上狀元九鼎湯底,整體口感層次豐富👍🏻

湯底的主要功效系補氣健脾、生津抗燥

美國蛇果(蘋果)、生魚、無花果
淮山、豬尾骨

呢d食材經過長時間的慢火熬煮 完全唔油膩

生津止渴,又能滋養脾胃,養生👍🏻搭配餃子唔錯

四川涼麵
醬汁開胃,加上麻醬 ,食唔停口👍🏻

豆筋

蜂蜜檸檬薏米水
既清爽又甜味
夠解渴,健康
2024-06-23 44 瀏覽
「餃掂手工餃子雲吞專門店」嘅餃子款式同口味真係好豐富,有煎餃同湯餃任你揀,實在係一間好推介嘅餃子店!👍「香煎軟心芝士餃」🧀呢個餃子包裹住濃濃嘅芝士,芝士控一定要試!🤤除咗有軟心芝士之外,仲有粟米等配料,好豐富,而且餃子皮煎至金黃色,外脆內軟,跟芝士味道好配襯。一口咬落去,真係令我融化😍「壽喜燒牛肉煎餃」🥟牛肉餡料做得好細緻,入口即溶,口感好軟嫩,真係好味!🤤餃子皮亦都煎得色香味俱全,襯埋佢哋嘅秘製醬汁,更加好味😋「粟米豬肉餃米線」🍜米線滑滑Q彈,仲有粒粒分明嘅粟米,非常鮮甜可口!🤤餃子餡料好有分量,配上佢哋嘅湯頭,真係好味👍「蜂蜜檸檬薏米水」🥤薏米水質地清爽,加入蜂蜜同檸檬汁,酸甜平衡🤤飲完有一股薏米清香,解渴消暑,配襯餃子真係絕配!😋餐廳餃子款式同口味好多,質素高,,係一間大家必試嘅餃子店!👍🤤

2024-06-18 56 瀏覽
呢間專食餃子嘅舖頭有唔同口味嘅餃子豬肉 牛肉 素菜 任君選擇🤩😋😋可以揀煎餃同蒸餃 都有分中同大size 我同朋友都鍾意食香口嘢 二話不說全部揀晒煎餃🥰❤️❤️我哋叫咗三款餃子 全部都爆汁既估唔到每一粒餃子都咁飽滿所以唔可以一啖放晒落口記住咬一啖索啲汁先🤩 咁樣就一定唔會焫親呀1)至尊松茸豬肉餃呢款餃子增添咗新鮮嘅松茸味道2) 韭菜豬肉餃最鍾意韭菜嘅味道 就唔好錯過3)元貝豬肉餃三款嚟到餃子面都煎到金黃色嘅出面比較少有呢一款餃子每一粒餃子都充滿元貝麻辣粉皮 揀左中辣個辣汁調得好好 粉皮爽口因為鍾意食辣 周不時都將啲豬肉餃點下個粉皮汁😂😂😂食咗辣嘢同埋煎餃比較熱氣即刻飲返杯檸檬薏米水下一下火飽晒❤️
呢間專食餃子嘅舖頭有唔同口味嘅餃子

食咗辣嘢同埋煎餃比較熱氣即刻飲返杯
檸檬薏米水下一下火
飽晒❤️

2024-06-12 50 瀏覽
平時最鍾意就係周圍搵吓有啲咩好食嘅餃子,今日就嚟到呢間人氣都好高嘅餃子店試吓!🔖龍鳳松茸雙煎餃💰98/8隻嚟到呢度,當然要嗌再出名嘅龍鳳松茸餃啦😚入面係有黑松露加白松露,聽落去已經夠晒吸引😍感覺呢款餃子用煎嘅方法去烹煮,可以令到松露嘅味道更加突出啊☺️餃子煎到金黃色,食落去有少少香脆,而入面係滿滿嘅餡料,滿足😆💫推薦指數: 8/10🔖元貝豬肉湯餃子💰64/10隻元貝嘅鮮味好突出,而且入邊仲加入咗少少嘅西芹~除咗可以增加返個口感之外,亦都可以降低豬肉餡料嘅油膩感🫶🏻嗌湯餃子就記得一定要飲埋個湯,因為呢度嘅湯係用咗蘋果、生魚、無花果、淮山同豬尾骨熬製而成😍飲落去非常之鮮甜😋💫推薦指數: 8.5/10🔖日本龍鳳蛋💰18由於真係好鍾意食松露嘅關係,我哋除咗嗌咗松露餃子之外,亦都嗌咗松露嘅溏心蛋🤭溏心蛋一開二,一邊就加咗黑松露醬,而另一邊就加咗白松露醬🤓食落去個味道好濃郁,而且同溏心蛋嘅味道亦都好夾😍💫推薦指數: 9/10🔖四川涼皮💰33我哋今次呢個四川涼皮係揀咗小辣,但係仲比我想像中辣啊🌶️不過無可否認又真係幾惹味,食得好過癮🤣涼皮口感滑溜,加上唔同嘅配料一齊食,口感十足😌💫推薦指數: 8/10🔖

🔖龍鳳松茸雙煎餃

💰33
💫推薦指數: 8/10

🔖蜂蜜檸檬薏米水
💰20
呢個蜂蜜檸檬薏米水感覺好滋潤☺️有時候喺出邊飲到嘅薏米水會淡而無味,但呢一款飲落去會帶有少少酸酸甜甜嘅味道,非常唔錯😙
💫推薦指數: 9/10
  • 龍鳳松茸雙煎餃
  • 蜂蜜檸檬薏米水
  • 元貝豬肉餃
2024-06-09 34 瀏覽
一直也很喜歡食餃子,因為覺得餃子健康又飽肚😆今次放工後約咗朋友一齊去太子行街鬆下及食晚飯,所以我就叫佢陪我一齊去食餃掂這家手工餃子專門店,因爲呢間係我食過最鍾意嘅餃子店😍這間太子分店環境光猛座位闊落,坐得都幾舒服😎餃子種類很多款式,有分湯餃子及煎餃子也可以外賣生餃子自己回家煮,還有我很喜歡飲的狀元九鼎湯😋餐牌介紹這湯以美國蘋果、生魚、無花果、淮山及豬尾骨等等熬製而成,能有補氣健脾以及生津抗燥的功效🫶🏻今次點了龍鳳松茸雙湯餃(跟狀元九鼎湯)8隻$92質素一如既往用料很豐富,有我很喜歡的黑白松露配上新鮮豬肉作為餡料,香口彈牙很足料另外還點了煎餃子(大份10隻雙拼$65),而元貝豬肉餃要再另加$8朋友鍾意食所以選了韭菜豬肉餃&元貝豬肉煎餃外表煎得很香脆,同樣每一隻很足料🥳分別有滿滿的韭菜豬肉餡料及元貝豬肉餡料鮮嫩多汁,同樣兩者加起來很配搭食餃子又點少得調味料呢?店裏有自家製四川辣椒醬、菜脯豆瓣醬、醋及醬油等等俾人自由配搭去選擇,總有一款啱自己😋當然少不了雞翼控的我們點了蜜餞雞翼$25三隻~還有蜂蜜檸檬薏米水$20一杯,養顏之選👍雞翼帶有甜味,而且雞皮香脆有驚喜👍而薏米水甜度剛好,加上檸檬味令

這間太子分店環境光猛座位闊落,坐得都幾舒服😎

今次點了龍鳳松茸雙湯餃(跟狀元九鼎湯)8隻$92

朋友鍾意食所以選了韭菜豬肉餃&元貝豬肉煎餃

外表煎得很香脆,同樣每一隻很足料🥳

當然少不了雞翼控的我們點了

雞翼帶有甜味,而且雞皮香脆有驚喜👍
而薏米水甜度剛好,加上檸檬味令人覺得很開胃🫶🏻

香港人生活繁忙,人越大越注重健康所以一餐晚餐當然唔少得叫埋菜,食多啲纖維對腸道都有好處🤣

上湯松茸時蔬$35是日係菜心,湯頭帶出菜心的鮮甜味道👍為完美嘅畫晚餐畫上健康的句號🥰

大滿足的一餐晚餐,仲有好多其他味道嘅餃子都想食,下次約朋友再一齊食過🤓
  • 狀元九鼎湯
  • 龍鳳松茸雙湯餃
2024-06-07 64 瀏覽
衝著黑松露餃子而黎!!天下第一餃唔係浪得虛名黎太子食餃子除左另一間排隊餃子店 呢間都係我嘅愛店🥳要讚一讚係煎餃完全唔油膩粒粒餃子都勁大粒 所以性價比其實幾高 叫淨餃都會好飽😂仲有好好味既食餃子必備嘅豆豉菜脯🥲平日夜晚七點嚟到都坐滿晒🥰今次點左龍鳳松茸雙煎餃$98(8隻)龍鳳即係黑松露同白松露😗每粒都見到有一大片黑松露黐住啲豬肉(唔係成嚿內餡都係黑色🤣🤣🤣🤣放心)超香!呢個一定要叫煎餃,香上加香!芫茜豬肉餃子麵 $60 最鍾意呢度叫埋麵都有六隻餃子因為每粒餃子真係好大粒 連埋面食係勁飽麵底係好滑身既竹升麵🫦好少餐廳食到🤙🏽🤙🏽雲吞湯麵 $52 呢碗有足足成12粒雲吞又係驚你唔飽之選🤣蔥味酸辣雲耳 $26冇菜食要扮吓健康haha呢個又酸又辣 雲耳夠爽 做前菜好惹味🤙🏽蜂蜜檸檬薏米水 $20杯又係健康嘅味道😘唔似出邊嗰啲勁甜嘅蜂蜜味仲有大量薏米!食完餃子去埋水腫😂😂🤘🏽
衝著黑松露餃子而黎!!
天下第一餃唔係浪得虛名
所以性價比其實幾高 叫淨餃都會好飽😂
仲有好好味既食餃子必備嘅豆豉菜脯🥲
平日夜晚七點嚟到都坐滿晒🥰

今次點左
龍鳳松茸雙煎餃$98(8隻)
龍鳳即係黑松露同白松露😗
每粒都見到有一大片黑松露黐住啲豬肉
(唔係成嚿內餡都係黑色🤣🤣🤣🤣放心)
超香!呢個一定要叫煎餃,香上加香!

芫茜豬肉餃子麵 $60

又係健康嘅味道😘
唔似出邊嗰啲勁甜嘅蜂蜜味
仲有大量薏米!食完餃子去埋水腫😂😂🤘🏽

2024-06-06 33 瀏覽
龍鳳松茸餃黑松露就食得多,白松露即係第一次喺呢度食到。雖然食落唔係好識分黑松露同白松露嘅味道有啲咩唔同,但都係幾特別。松露味道幾香,跟咗個湯都幾清甜,有啲似係有用雪梨蘿蔔煲出嚟。餃子同湯係分開上,但建議浸一浸湯,用匙羹潷埋湯一齊食。煎壽喜燒牛肉餃子🥟我覺得好味過甜記餃子,甜記餃子煎個外皮會好硬。餃掂算係適中,會有兩邊係煎到脆和硬,但中間就會係林身。成件事有啲似係堅信號嘅生煎包咁~ 因為裏面都有啲壽喜燒湯汁,我夾嘅第一嚿餃子太大力,就漏汁 quite juicy 。牛肉仲有夾埋京蔥,都幾有日本風味叫咗個山楂雪梨茶。店員幾好,見到我老婆大肚,會提佢唔好飲。😂豆漿幾大杯,好似用啤酒杯🍻裝
龍鳳松茸餃

豆漿幾大杯,好似用啤酒杯🍻裝
2024-05-30
  • 壽喜燒牛肉煎餃
  • 龍鳳松茸湯餃
2024-06-03 41 瀏覽
今個weekend,依然落雨,我們在太子附近,見到呢一間餃子店門面非常大同光鮮,所以入去食晚飯,順便避一避雨。我哋兩個人,叫咗一個中size嘅煎餃,同埋一個大size嘅湯餃,再加菜同雞翼,兩杯嘢飲,已經非常夠兩人份量。至尊煎餃金黃色,熱辣辣, 10分香脆。裏面的餡料豐富,淡淡滿足。雙拼湯餃非常健康,絕對不是味精湯,湯底非常濃厚的蘋果味,仲有好香嘅無花果,我哋分別叫咗兩款豬肉餃,一個是有木耳,另一個是沒有。兩款都好吃,豬肉很香,包得大大隻。青菜整得剛剛好,不會很老,亦都冇渣。雞翼醃得非常之入味,配埋蜜糖醬汁,連軟骨都可以食埋。一定要試吓呢一度嘅辣椒醬,四川辣椒油非常之香,另一款是菜脯豆豉辣椒油,這一款非常之特別,每一啖餃子可以加一粒菜脯,辣辣地,又很香豆豉味。飲品方面,我們叫了一杯凍豆漿,另一杯是山楂水,兩款都非常清熱,適合食完辣椒醬飲。

青菜整得剛剛好,不會很老,亦都冇渣。

雞翼醃得非常之入味,配埋蜜糖醬汁,連軟骨都可以食埋。