約咗班舊同學飯聚,今次嚟到「養心殿台式養生鍋」。鹽酥雞($58)唔係即時新鮮炸起,所以香味差小小,仲有小小淋咗。但味道好夠,好夠咸香味。內層肉質都仲係嫩口,唔會食落好柴口。不過$58蚊嘅份量比較小,唔建議點嚟食。養生鍋 拼 酸菜白肉鍋 ($188)食咗幾舊鹽酥雞,個邊爐湯底就上枱啦。飲一啖養生鍋湯,果陣藥材味即刻散出嚟👍👍👍,果下心諗「拎嚟打邊爐有d浪費,因為真係太好飲」。酸菜白肉鍋似係一鍋比較濃嘅豬骨湯底,加咗d酸菜去煲,無咩特別,寧願叫其他湯底算。手切牛肉(大,$338)首先個價錢係好好好好貴貴貴貴貴嘅,份量得幾塊,但係個口感係入口溶化同好嫩口。值唔值就真係個個睇法唔同,要食過先知,我就覺得值嘅,不過食一次算啦😂😂因為個價都真係貴嘅。黑柏葉($78)黑柏葉好爽脆,唔知係因為新鮮所以脆口,定因爲黑柏葉本身就係脆口。同樣地,份量都係小嘅😂😂。餃子拼盤(12粒,每款2粒,$118)睇個價錢同份量,差唔多成10蚊1粒餃。好老實講雖然有好多唔同味,但因為湯底好濃味,所以餃子熟咗之後基本上都係同一個味。不過打邊爐一定要食餃,😂😂所以肉赤地咁照食啦。手工丸類拼盤(12粒,每款2粒,$108)手工
約咗班舊同學飯聚,今次嚟到「養心殿台式養生鍋」。

鹽酥雞($58)

養生鍋 拼 酸菜白肉鍋 ($188)

手切牛肉(大,$338)

黑柏葉($78)

餃子拼盤(12粒,每款2粒,$118)

手工丸類拼盤(12粒,每款2粒,$108)
手工丸拼盤比起餃子拼盤平小小,雖然d丸好似餃子咁熟咗後粒粒都係有陣濃湯味cover,隻隻差唔多味咁,但係手工丸可以食口感,每種丸嘅口感都唔同。感覺上手工太拼盤抵食過餃子拼盤。

蟹籽墨魚滑($88)
口感有小小似三文魚籽腸,不過呢道嘅蟹籽大粒d。食落口好豐富,d蟹籽一粒粒咁爆開,墨魚滑又彈牙👍。賣相睇落係正嘅,但係覺得有小小貴。

炸牛餐肉($58)
牛餐肉又煎得幾香口,食落口油份多,油膩感好小。雖然午餐肉係厚切,不過得幾塊,計一計成10蚊1塊。

即炸脆響鈴($68)
打邊爐嘅響鈴係唔係即炸都無所謂,反正放落湯恰完都係淋淋地咁食。但如果你選擇生食,咁即炸響鈴就啱你啦,因為會更加脆身。

千層凍豆腐($48)
呢個真係推介俾大家,唔係因為d凍豆腐有咩咁特別,只係因為個湯底!千層凍豆腐索晒d湯汁後,真係會食完一舊再食一舊,停唔到口。

日本山藥($88)
純粹貪過癮先叫嚟食,😂😂老實講無咩特別,不過食咁養生嘅湯底,食返樣咁養生嘅配料都幾夾嘅。下次都喺叫碟肉算,

自家製杞子菊花圓肉露(免費)
根本上好飲到,食一啖野就飲一啖,好似飲酒咁喪飲👍👍唔知道遲下仲係咪免費送。

峰蜜白苦瓜汁($58)
好似台灣當地飲嘅會好飲d,😂隔離飯香心態

2019-03-22
我真係好鐘意台式火鍋,因為湯底真係好加分,今次選擇酸菜白肉鍋,貪佢鍋底已經有肉嘛~~食台式火鍋有幾樣嘢一定要叫:鴨血鴨血每塊都好大條,但零腥味,爽口至於索到酸菜湯汁,做到應有水準!老油條呢個唔叫真係會後悔,佢真係即炸上台,所以就算唔淥都無問題,就咁食脆卜卜真係好正呢冰菜冰菜超爽口感真係其他菜追唔到,不過記得唔好淥太耐,變了色就失去原味道。千層凍豆腐打邊爐豆品食材都係完美配搭,豆腐D小孔索曬D湯,一咬就爆出開胃湯汁,仲有適中口感,夠爆肚又唔熱氣。當然唔少得肉呀、丸呀咁:霜降肉眼肥牛一捲已經又大又厚,肉汁豐富嘅肥牛油脂豐腴,同微酸湯底都幾夾,基本上唔點醬汁食仲好,可以食到牛肉原味,4個女仔食都好滿足。蟹籽墨魚滑手殘嘅我坐享其成,由朋友人妻地幫我地撈好再落鍋,墨魚滑越淥越彈,鮮味足之餘最正係D粒粒蟹籽令口感大大提升!
酸菜白肉鍋

食台式火鍋有幾樣嘢一定要叫:

鴨血

千層凍豆腐

當然唔少得肉呀、丸呀咁:
手工丸類拼盤

酸菜白肉鍋
2019-04-10 135 瀏覽
聽聞養心殿火鍋湯底好好味 ,亦有人叮囑過我屆時不要只顧飲湯, 要留空間品嚐一下其他火鍋食材,當時心想,真的有那麼好味 ? 今倘終於有機會一嚐此聞名已久的火鍋店湯湯底。店舖採用傳統中式設計,配合燈光營造優雅氣氛,檯與檯之間均以木屏風相隔, 傢俬以深啡色為主,古色古香。火鍋醬汁自取區 : 任添鼓油,蒜蓉,辣椒,葱花等等配料。餐廳提供六種湯湯底 ,各有特式,鍋底可選2款, *只收較貴的款式,我們最終選了美人鍋及寧神養心鍋 美人鍋 $188 女士養顏首選相信女顧客們十居其九都會點美人鍋,鍋內由有大量含豐富膠原的桃膠、一大份烏雞脾、南棗、杞子、金華金腿熬製而成,滋陰養顏,藥材味不算濃,剛剛好易入口。寧神養心鍋 $168好香當歸味 ~ 鍋內有半隻烏雞,一大個魚頭,輔以藥材熬製4小時,故藥材味濃郁, 湯底好好飲,略帶點甜味。# 湯底落足料熬製 打邊爐之前可以先試一試湯本身原味道蟹子墨魚滑$88墨魚滑有一個拳頭般大, 爽口彈牙。豆腐皮$48侍應話新產品推廣期內特價,因此便叫了一客;豆腐皮似燙直版腐皮,皮較薄,放湯後似鮮腐竹,口感幼滑。厚脂黑毛豬梅花肉 $168豬油香味濃,肥瘦適中 ,肉質鮮嫩 ,涮

火鍋醬汁自取區 : 任添鼓油,蒜蓉,辣椒,葱花等等配料。

美人鍋 $188 女士養顏首選
寧神養心鍋 $168

# 湯底落足料熬製 打邊爐之前可以先試一試湯本身原味道

蟹子墨魚滑$88
墨魚滑有一個拳頭般大, 爽口彈牙。

豆腐皮$48

厚脂黑毛豬梅花肉 $168
豬油香味濃,肥瘦適中 ,肉質鮮嫩 ,涮熟後也不覺韌口

冰菜
坊間火鍋店很少供應冰菜 ,平時在街市都不是經常買到,這是一種高水份蔬菜,葉莖上有一層由礦物鹽所凝結的水晶體,略帶鹹味,口感爽脆

由於湯底太好飲,而又飲得太多太飽,肚子空間有限,有好幾款原先想點的菜式都要留待下次再試。

另外有幾點要讚 : 侍應服務殷勤,上菜快;桌面工具齊備,為食客帶來方便之餘,又可減輕員工工作量,運用多出的時間介紹菜式;加湯時,侍應會加回火鍋本身的湯底,故仍能保持湯的原味。
2019-04-03
2019-04-10 11156 瀏覽
今日同壽星女慶祝生日,她最喜歡就是打邊爐, 故此馬上想起最近好多捧場客的台式火鍋「養生殿」。 聽聞其湯底有滋補養顏之用,最適合我們ㄧ班愛美女仕,ㄧ邊進補ㄧ邊品嚐新鮮食材!😆😆全店利用木製傢俱和屏風來分隔,座位寬敞,燈光柔和,充滿著濃濃的古早味,令人好舒適。我們擾攘ㄧ陣子後,侍應便細心為我們介紹各具特式的六款鍋底,還告知我們可以同時選擇兩款鍋底,他們只會收取較貴 的鍋底價格,讓客人用ㄧ個價錢便可品嚐到兩款滋補鍋底,這點真係值得加許👍故此我們選擇了寧神養生鍋併美人鍋。寧神養生鍋-$168湯底顏色雪白,皆因用上川芎、白芷、天麻、當歸、烏雞、豬肉和二十斤鲜魚餙制而成,味道濃郁,甘甜鮮味。鍋內還有半隻烏雞和半個魚頭,配上藥材,真材實料。美人鍋-$188湯底是楬色的,有烏雞、杞子、圓肉、紅棗和ㄧ團團的植物骨膠原桃膠,味道香甜鮮味,真係又補身又養顏!!湯底已咁精彩,火鍋配材更不會輸蝕。讓我來介紹ㄧ下點了什麼………手切牛肉 - 厚薄適中,油花分佈平均,嫩滑可口,有肉味。手工丸拼盤(12粒) - 鵝肝墨魚丸,黑松露蝦丸, 芝士牛肉丸,墨魚丸,蝦丸,梅菜豬肉丸,各款2粒,全部人手打製, 爽口彈牙。喜歡黑松

寧神養生鍋-$168

美人鍋-$188

手切牛肉 - 厚薄適中,油花分佈平均,嫩滑可口,有肉味。
手工丸拼盤(12粒) - 鵝肝墨魚丸,黑松露蝦丸, 芝士牛肉丸,墨魚丸,蝦丸,梅菜豬肉丸,各款2粒,全部人手打製, 爽口彈牙。喜歡黑松露人士,ㄧ定要試試黑松露蝦丸,皆因蝦丸內滲出陣陣黑松露香味,令人神魂顛倒。 梅菜豬肉丸,亦不遜色, 豬肉的香配上梅菜的甜,絕配之作。
餃子拼盤(12粒) - 極品水餃、鮮蝦雲吞、魚皮餃、韮菜餃、麻辣牛肉餃,自家製水蓮餃,粒粒皮薄餡滿,浸泡在鍋中吸收湯的精華, 鮮甜味美😋。 特別一提水蓮餃,是用台灣空運到港的新鮮水蓮菜加上豬肉 包製而成,食落口感清爽,有淡淡的清香,令人難忘。
蔬菜類 - 我們點了有機秋葵。秋葵方面就有老有嫩。
自家製杞子菊花圓肉茶 - 聞到淡淡的菊花香味,加上瓶內大量圓肉杞子,入口滋潤順喉,又能消熱,真棒!!
總括來講,「養心殿」真材實料,價格合理,又不限時,真係ㄧ所首選之養生鍋店。下次ㄧ定要再來光顧。
2019-04-03
2019-04-08 83 瀏覽
火煱店最近真係開左好多間... 試左唔少新野都係想起養心殿.... 總合價錢同味道.. 都係養心殿....今次去食左寧神養心鍋拼麻辣鍋 都係168.  有好多料,.... 不另點都野食都飽左3成... 因飲了不少湯同食左唔少湯料.. 好味...之後點左肉眼肥牛.....178, 牛味不錯, 不過量不過... ; 響玲都係68, 都好似有8件... 好食...,,(可能個湯都加了不少分)又點左墨魚滑-($88) 一般野可以唔食; 同凍豆腐($48).. 一般野,不過個湯都加了不少分,都係要點, 最後水餃拼韭菜餃($82)一定要食, 雖然成10一粒, 不過粒粒好多料, 好好味, 物有所值
2019-04-07
  • 寧神養心鍋拼麻辣鍋
  • 水餃
  • 響玲
2019-04-06 534 瀏覽
之前曾經跟朋友去荃灣食過一間叫做養心殿台式養生鍋,覺得食物質素幾好,又新鮮,又好味,所以就決定帶另一個好友去,讓她都試一試。但今次因為我們已經位於旺角,所以就去了旺角彌敦道那一間分店。我們叫了六款食物,再加一個養生鍋,已經食到捧着肚子走,真的很飽很飽。埋單連加一服務費,大概$585,平均每個人$292.5 。我們叫了一個$188 的養身鍋,因為看中了它在餐牌上寫着精選中外食材,以及有人蔘、火腿、老雞,和豬肉等肴制而成。果然一送到上枱面,眼睛亮一亮,除了見到有好多的紅棗和龍眼之外,還見到有很多的人蔘,是人蔘啊。未食都覺得滋補。哈哈。至於火鍋料就叫了墨魚丸半份,$40。自家製鮮蝦雲吞半份,$42 。蟹籽墨魚滑,$88。芋絲,$38。紫淮山麵,$38。唐生菜,$58。茶芥就每人$20。醬汁醬料就自己走到外邊隨心添取,所以都好方便。整體我覺得全部都好好食,因為食物比較鮮,是新鮮,而且材料用料都幾好,所以即使我沒有沾醬汁,原汁原味吃,都覺得滿意,還吃到有一點點人蔘味。特別喜歡吃它的蟹籽墨魚滑和墨魚丸,因為平時外邊吃火鍋,如果叫墨魚丸食,通常都是加工的一粒粒墨魚丸,但這間餐廳則不是,它的墨魚丸有點

整體我覺得全部都好好食,因為食物比較鮮,是新鮮,而且材料用料都幾好,所以即使我沒有沾醬汁,原汁原味吃,都覺得滿意,還吃到有一點點人蔘味。特別喜歡吃它的蟹籽墨魚滑和墨魚丸,因為平時外邊吃火鍋,如果叫墨魚丸食,通常都是加工的一粒粒墨魚丸,但這間餐廳則不是,它的墨魚丸有點像墨魚滑,正確形容應該是用墨魚滑整成丸狀的墨魚丸,所以吃時的口感和味道都跟外邊餐廳火鍋很大不同。
2019-03-27
5 分鐘 (堂食)
$292.5 (晚餐)
  • 墨魚丸
  • 自家製鮮蝦雲吞半份
  • 蟹籽墨魚滑
  • 紫淮山麵.
2019-04-05 283 瀏覽
2019年3月28日 星期四今晚約咗女朋友同埋一班舊同事一齊去打邊爐,順便聚下舊,傾吓計。揀咗旺角嘅養心殿,因為網上面見好多人都話性價比好高。位置唔算太難搵,電梯一上到去就見到等左一陣就有位坐,店員即刻俾咗餐牌我哋,上面有好多唔同嘅食物架,見到有啲食物係普通酒樓冇嘅,就好似台灣冰菜,甚至係湯底都同普通酒樓唔同我哋叫咗個寧神養心鍋,黎到嘅時候見到裏便好足料,有當歸同其他藥材,仲見到有隻雞喺裏面,聽店員講湯底仲用咗鮮魚熬製而成,所以個湯底有奶白色,飲咗少少覺得好甜首先嚟嘅係餃子拼盤,因為唔知咩餃好,所以每樣都試啲,有雲吞、韭菜餃、水餃等等,每一舊都包得好大隻,所以淥熟咗之後一咬落去裏面嘅料即刻爆曬出嚟,裏面充滿肉汁,雲吞裏面有好大隻蝦手工丸拼盤都係因為唔知揀咩丸食好,所以諗住每樣都試吓。有墨魚丸、蝦丸、牛肉丸等等,睇得出每粒都係人手整出黎,淥熟後仲係好完整,咬落好彈牙,其中墨魚丸食落去仲好爽口添,好有墨魚味日本生蠔,諗住叫少少嚟試吓,冇諗過咁大隻,而且食落去仲好鮮甜,有淡淡海水味雪花肥牛一嚟到嘅時候嚇咗一跳,因為牛肉上面嘅紋理分布得好均勻,所以食落去嘅時候肉質同脂肪嘅比例啱啱好,唔會太過老
2019年3月28日 星期四

位置唔算太難搵,電梯一上到去就見到

寧神養心鍋

手工丸拼盤

日本生蠔

雪花肥牛

雪花肥牛一嚟到嘅時候嚇咗一跳,因為牛肉上面嘅紋理分布得好均勻,所以食落去嘅時候肉質同脂肪嘅比例啱啱好,唔會太過老或者太多肥膏

嘉美農場雞

雞肉方面,餐牌寫住係嘉美農場雞,雖然我唔知道同普通嘅雞有咩分別,不過食落去真係滑嫩d,好似每一舊都係雞脾肉咁

台灣冰菜

蔬菜方面叫咗台灣冰菜,香港好少地方可以食到,佢比一般嘅菜脆身一啲,食落去比較爽口,好新鮮

紫淮山麵

最後叫咗個紫淮山麵,食落去好特別,冇烏冬咁滑溜,比較有咬口,但應該健康過即食麵

最後每人食咗三百幾蚊,飽住個肚走,又吹夠水,好滿足嘅一晚!!
2019-03-28
寧神養心鍋
手工丸拼盤
日本生蠔
雪花肥牛
嘉美農場雞
台灣冰菜
2019-04-04 134 瀏覽
已成為聚餐烚下烚下首選每次向朋友介紹完 大家都係對個湯底讚不絕口 所以今間朋友話去打邊爐 不約而同已經知大家講邊間😎美人鍋必點呀 好中意個陣淡淡既藥材味 同好多食材都好夾😋嗜辣既朋友就要埋麻辣湯 呢度點鴛鴦湯都唔使點加錢 總之計貴個款✔️手切肥牛!黎碟大既先足夠滿足我們 有牛味 肥瘦均勻 冰菜好少地方有 平常多數以沙律作食🥗打邊爐原來口感都很不錯🤔厚切午餐肉必點!炸的香口的表面 浸少少湯或者單食都好吸引!魚皮餃同韮菜餃雖然各家店都有 但呢度的皮薄多汁 不過記得不要煮太耐呀😂另外我地還點了響鈐 墨魚滑 同好多好多的丸🍲上菜速度快!職員亦有善地建議各樣食材大概煮幾耐 very nice!
已成為聚餐烚下烚下首選

手切肥牛!黎碟大既先足夠滿足我們 有牛味 肥瘦均勻

厚切午餐肉必點!炸的香口的表面 浸少少湯或者單食都好吸引!

• 美人鍋
  • 手切牛肉
  • 炸午餐肉
2019-04-04 112 瀏覽
養生之選😄同朋友慶祝生日打邊爐la,試下新的火鍋店😆極有驚喜同一般店唔同,美人湯湯㡳有人參又有烏雞,味道超濃🤘, 食完人都精神d 😆😆,但是唔鐘意人參的人可能會覺太濃🤔不過唔緊要仲可以試其他鍋🤘🤘叫咗鴨血,又滑又入味,肥牛又新鮮👍🏻 QQ麵爽口彈牙,一試難忘雖然每人都要200 幾但性價比超高,一定會再去👍🏻👍🏻
養生之選😄

同朋友慶祝生日打邊爐la,試下新的火鍋店😆極有驚喜

雖然每人都要200 幾但性價比超高,一定會再去👍🏻👍🏻
QQ麵
肥牛
2019-04-01
QQ麵
肥牛
  • 鴨血
2019-04-03 144 瀏覽
28/3/2019 旺角 養心殿台式養生鍋今天約了幾個舊同事去打邊爐,選址當然是大家都方便的旺角啦! 旺角這間養心殿真的十分方便,位於彌敦道,又近地鐵站有近巴士站!單單是鍋底已經有很多選擇, 我們選了零神養心鍋, 鍋底本身由十分多的材料煮成 ,裏面有四至五塊魚,烏雞,還有一些瘦肉,而且藥材味很重,但食物不會很苦…… 單單是這個鍋底已經有很多食物………極上雪花肥牛餃子拼盤 (極品水餃,鮮蝦雲吞, 水蓮餃,韭菜餃,麻辣牛肉餃,魚皮餃 各二)手工丸類拼盤(鵝肝墨魚丸,黑松露蝦丸, 芝士牛肉丸,墨魚丸,蝦丸,梅菜豬肉丸 各二)嘉美農場雞肉紫淮山麵日本牡蠣 6隻關廟麵響鈴養心殿最好的地方就是沒有限時,一大班朋友喜歡吃多久就吃多久, 唯一覺得可以改善的地方是座位有點迫,剛好今晚我們附近有兩枱是一大班人的,很嘈……我們傾計有點吃力……
28/3/2019 旺角 養心殿台式養生鍋

日本牡蠣 6隻

關廟麵

響鈴

2019-04-02 90 瀏覽
#小秘書 最鍾意打邊爐,今次難得約齊班同學仔,所以又嚟咗我最鐘意嘅 #養心殿。我哋點咗 #美人湯 + #酸菜白肉鍋❤️ 淨係湯底都已經拎咗80分!美人湯:桃膠份量十足,就算每人已飲左一碗都仲不時夾到鍋裡面嘅桃膠嚟食, 好滋潤❤️ 至於個 #酸菜白肉鍋,啲酸菜同鍋裡面嘅豬肉好夾味,絕對唔係湯還湯、水還水嗰隻🤩#小秘書 就最鐘意佢哋嘅 #黑松露蝦丸、#梅菜豬肉丸、#水晶冰菜、#鴨血🤩 肉丸都係用鮮肉嚟打成,真材實料、冰菜口感爽脆、鴨血新鮮無腥味。食到中途開始有啲口渴,朋友都點咗 #香茅茶,而我就點左 #珍珠奶茶,好有台灣風味呀!最後不得不提嘅係佢地嘅服務,服務員都好有禮貌,會提我地要飲湯先,又不停加湯(唔係滾水)。而最重要既係唔限時!我哋可以慢慢傾慢慢吹😅🤣 確係一個聚會嘅好地方🤩🤩

2019-03-30 121 瀏覽
朋友聚會最好就係打邊爐啦, 今日又黎我近期至愛嘅養心殿開餐, 真係比佢地嘅湯底迷住咗😌酸菜白肉拼美人鍋係我首選👍D湯一滾起, 先每人飲返碗美人雞湯先, 有烏雞丶桃膠丶紅棗等多種滋補材料,毎位美人飲完一碗又一碗, 湯好入味, 超正😍再黎急不及待跳去夾隔離個邊嘅酸菜同寬粉條, 呢鍋有幾好味, 寬粉入曬甜甜地嘅酸菜味, 又係未開始落其他食物淨食寬粉同酸菜已經停唔到口😋其實好味嘅又點只咁少呀, 老油條即係油炸鬼,佢已經取代咗嚮鈴,外表好似好硬只要浸湯幾秒, 脆度適中。黑松露蝦丸, 夠彈牙。冰菜我都係第一次食, 因為兩個湯都夠濃所以放乜入去出黎嘅食物都沾上湯味,雙重味覺☺️今次呢班朋友好欣賞呢度嘅酸菜, 免費加食完仲唔夠, 要再encore 😂最後我地清曬所有食物🙌🏻

酸菜白肉+美人鍋
香芧茶
酸菜白肉+美人鍋
香芧茶
2019-03-29 58 瀏覽
叫咗美人鍋同養生鍋lad 料超足,又有烏雞,又多人參 , 餐牌上寫咗嘅料都有🤘🤘全部野食都來齊,上得都好快, d 肥牛同雞好新鮮😁😁食物質素高😋😋like facebook 仲有野飲送添😍四個人食,價錢中上, 每人大概200到, 物超所值,下次一定再去😝😝
叫咗美人鍋同養生鍋la
d 料超足,又有烏雞,又多人參 , 餐牌上寫咗嘅料都有🤘🤘
like facebook 仲有野飲送添😍
2019-03-21
  • 美人鍋同養生鍋
2019-03-28 97 瀏覽
食物質素 9/10今日放假,知道下午5:00前有半價優惠,就帶埋屋企人去食午餐。叫左鴛鴦鍋,一邊係酸菜白肉,一邊係美人鍋,價錢就跟最貴個隻湯底$198湯底咁既價錢就係飲個湯都抵番曬!店員同我地講先飲湯,後打邊爐。飲完個湯已經飽左5成,haha-美人湯:湯底好鮮甜,睇得出用左好多料去煲,有成隻烏雞係入面。-酸菜白肉湯:湯底夠味,入面都有好多酸菜同五花肉,額外仲會送多一份比你後加配料-五餐肉好特別,會先炸過再上,即食香脆可口-鮮蝦滑真材實料,好彈牙-梅菜豬肉丸尼個係爸爸最愛,佢話個味好特別唐生菜-有好既湯底,一定要叫菜食去吸曬個湯寬粉條-偏幼身,如果係粗身啲就更加好環境衛生 8/10環境大,坐得舒服,裝修好有古典氣息!服務質素 8/10店員做野快手,order左之後亦都好快有得食!
食物質素 9/10

湯底
咁既價錢就係飲個湯都抵番曬!

配料
-五餐肉
好特別,會先炸過再上,即食香脆可口

-鮮蝦滑
真材實料,好彈牙

-梅菜豬肉丸
尼個係爸爸最愛,佢話個味好特別

唐生菜
-有好既湯底,一定要叫菜食去吸曬個湯

寬粉條
-偏幼身,如果係粗身啲就更加好

環境衛生 8/10

環境大,坐得舒服,裝修好有古典氣息!

服務質素 8/10

店員做野快手,order左之後亦都好快有得食!
  • 美人鍋
2019-03-28 92 瀏覽
這間火鍋店於短短大半年之間幾已聞名於朋友間, 每次約火鍋晚餐都例必到這裡, 除了因為分別多之外, 還因為他們一直都保持水準, 不得不點個大讚!大會指定~湯底是麻辣鍋, 今次由朋友推介試了另外一款的是美人鍋, 入面是真材實料的原隻烏雞, 煲得又嫩又滑!大會指定~手切肥牛這裡的肉類選擇多, 但肥牛是必食的, 吃過幾次不同價錢和種類後, 還是覺得手切肥牛(大)最好和最抵吃!大會指定~蟹籽墨魚滑超級彈牙的墨魚滑!!!大會指定~炸午餐肉不得不承認這是最平凡的菜式, 但因為餐肉十分厚實, 炸過後又不會很油膩, 每次來都很期待!!!大會指定~冰菜不是每間火鍋度都有的吧其實還有點了很多其他菜料如~香菇貢丸。芝士牛肉丸。雲吞等等, 多到數唔晒

大會指定~手切肥牛

大會指定~蟹籽墨魚滑
超級彈牙的墨魚滑!!!

大會指定~炸午餐肉

大會指定~冰菜