2024-02-28
永年有我最愛嘅車仔麵🍜同鐵板扒餐🍴,沙田店仲有好多兒時懷舊打卡位,入到嚟就好似返番去細個咁,好多回憶呀💕!!·♡ 永年大碗麵 HKD$108果然係夠哂大碗🤤,勁多料!包羅萬有,有成10款餸咁多🤩,包括 豬腸🐖、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼🐓、雞翼尖、魷魚🐙、紅腸、時菜,咁多款餸入面我最like豬紅同雞翼😋,豬紅一咬開好多汁,味道仲係少有嘅香甜😚;而雞翼滷得好入味,骨同肉都好腍😙,係可以咬得碎嚟食咁腍!!·♡ 男神麵 HKD$108專for俾男神👱🏻♂️食嘅麵,男士們爭做男神靠呢碗麵喇!車仔餸全部都係男士最愛,包括 牛柏葉🐃、牛肚、豬腸、牛丸、牛腩🐂、蘿蔔、時菜,牛柏葉口感好爽口,蘿蔔好甜仲冇渣👍🏻,加少少永年辣汁🌶️撈埋湯頭食,更加惹味!·♡ 永年雜扒 HKD$198每次食鐵板餐都好鍾意聽一野淋啲汁落去嘅吱吱聲,好治癒😍!雜扒有齊豬牛雞🐖🐃🐓,塊塊扒都大大件,包括 厚切豬扒(6oz)、雞扒(4oz)、頂級西冷扒(5oz),將熱辣辣嘅洋蔥汁淋落炸麵食,即刻腍咗,得咗食得😚!! 食鐵板又點唔可以跟埋酥皮湯🥣(周打蜆肉魚湯)呢,佢哋永遠都係最佳組合,撩起啲酥皮浸落熱湯食,正呀! ·♡ 牛
♡ 永年大碗麵 HKD$108
果然係夠哂大碗🤤,勁多料!包羅萬有,有成10款餸咁多🤩,包括 豬腸🐖、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼🐓、雞翼尖、魷魚🐙、紅腸、時菜, 咁多款餸入面我最like豬紅同雞翼😋,豬紅一咬開好多汁,味道仲係少有嘅香甜😚;而雞翼滷得好入味,骨同肉都好腍😙,係可以咬得碎嚟食咁腍!!
♡ 男神麵 HKD$108
♡ 永年雜扒 HKD$198
每次食鐵板餐都好鍾意聽一野淋啲汁落去嘅吱吱聲,好治癒😍!雜扒有齊豬牛雞🐖🐃🐓,塊塊扒都大大件, 包括 厚切豬扒(6oz)、雞扒(4oz)、頂級西冷扒(5oz),將熱辣辣嘅洋蔥汁淋落炸麵食,即刻腍咗,得咗食得😚!! 食鐵板又點唔可以跟埋酥皮湯🥣(周打蜆肉魚湯)呢,佢哋永遠都係最佳組合,撩起啲酥皮浸落熱湯食,正呀!
♡ 牛三寶 HKD$38
無牛不歡的係一定要order呢款小食🤤,有齊牛牛🐂最好食嘅部位,包括 牛柏葉、牛肚、牛筋。
♡ 熱柚子蜜 HKD$28
♡ 抹茶紅豆冰 HKD$28