2025-04-09
隔左一排無嚟,之前每一次嚟,印象都非常好,今日嚟之前都非常期待。北海道粟米凍湯👍🏻第一次飲凍嘅粟米湯,味道濃郁,口感滑溜,一道好好嘅前菜。富山灣螢光魷魚味道鹹鹹地,師傅輕輕燒過,有好重嘅魷魚香味。梅酒啫喱第一次食梅酒味道嘅啫喱,酸酸甜甜,非常開胃。愛媛縣蜜柑鯛👍🏻師傅調配嘅味道非常好,有淡淡嘅果香味。北海道墨魚加入咗少量紫蘇葉,口感爽口。靜岡縣金目鯛👍🏻👍🏻油脂量適中,味道鮮甜,每次食Omakase, 我都好期待金目鯛。帆立貝壽司好鮮甜,因為師傅𠝹咗好多刀,令到個口感好特別。神津島黑鯥魚👍🏻賣相吸引,好重魚香味,有嚼口,油脂豐富,齒頰留香。深海池魚好重嘅魚香味,麵豉醬帶有少少辣味,味道豐富。赤貝賣相好吸引,赤背好大粒,口感爽口,味道好鮮甜。北海道牡丹蝦師傅炮製嘅時候已經好香,上面鋪滿牡丹蝦嘅蝦膏,蝦膏嘅味道非常濃郁。中吞拿魚好厚身,入口即溶,魚香味濃郁。高知縣池魚仔肉質嫩滑,因為夠新鮮,口感爽口。太刀魚👍🏻👍🏻師傅炮製嘅時候已經好香,表面燒完之後,魚香味更出,今晚最印象深刻嘅壽司。間八師傅炮製得好好,味道好豐富,食落好爽口。青魚👍🏻上面鋪咗一塊浸過醋嘅蘿蔔薄片,第一次試呢個食法,酸酸甜
北海道粟米凍湯👍🏻
第一次飲凍嘅粟米湯,味道濃郁,口感滑溜,一道好好嘅前菜。
富山灣螢光魷魚
味道鹹鹹地,師傅輕輕燒過,有好重嘅魷魚香味。
梅酒啫喱
第一次食梅酒味道嘅啫喱,酸酸甜甜,非常開胃。
愛媛縣蜜柑鯛👍🏻
師傅調配嘅味道非常好,有淡淡嘅果香味。
北海道墨魚
加入咗少量紫蘇葉,口感爽口。
靜岡縣金目鯛👍🏻👍🏻
帆立貝壽司
好鮮甜,因為師傅𠝹咗好多刀,令到個口感好特別。
神津島黑鯥魚👍🏻
賣相吸引,好重魚香味,有嚼口,油脂豐富,齒頰留香。
深海池魚
好重嘅魚香味,麵豉醬帶有少少辣味,味道豐富。
赤貝
賣相好吸引,赤背好大粒,口感爽口,味道好鮮甜。
北海道牡丹蝦
中吞拿魚
好厚身,入口即溶,魚香味濃郁。
高知縣池魚仔
肉質嫩滑,因為夠新鮮,口感爽口。
太刀魚👍🏻👍🏻
間八
師傅炮製得好好,味道好豐富,食落好爽口。
青魚👍🏻
上面鋪咗一塊浸過醋嘅蘿蔔薄片,第一次試呢個食法,酸酸甜甜嘅蘿蔔,平衡返個油膩度,增加口感。
三文魚籽
魚籽多到滿瀉,魚籽味道好香甜,上面灑咗柚子皮,味道更豐富。
馬糞海膽👍🏻
海膽多到滿瀉,軟綿綿,好香甜。
最後仲有個麵豉湯同抹茶奶凍,抹茶奶凍係由師傅自家製,抹茶味濃,好出色。
每次嚟到都好滿意,師傅非常親切,每道菜都詳細介紹,我最鍾意佢將每款壽司都用唔同嘅調味料配搭,好有心思,以後一定會再嚟。