2023-12-31
喺屋企附近新開嘅日本居酒屋🏮當然要過嚟試下😌餐廳有兩層,星期五黎大嘅7,8點都接近full house呢度有刺身,串燒,燒物等…今日嘅鮮選5點刺身真係又靚又抵食😍😍😍有我最中意嘅帶子同新鮮海膽🤤刺身蝦鮮甜大大隻,encore首選每次去串燒店必定會嗌嘅免治雞肉棒🫶🏻雞軟骨粒粒口層提升咗雞肉棒嘅層次😋撈埋月見真係perfect🥰🥰🥰即叫即整嘅鮮燒玉子明太子,玉子口感軟滑帶點甜味,明太子醬夾係中間又有少少咸咸地,呢個真係推薦比大家😙唔錯👍🏻嚟呢度嘔係唔食串燒呀嘛~🤭串燒燒得好香口,惹味極致,雞心雞臀唔會燒得過火,外層香香入面仲係有啲juicy,不過麻辣尖椒好鬼辣🤣🤣🤣要飲野解辣先燒菠蘿甜中帶微酸,同焦糖面好夾☺️燒完嘅菠蘿特別甜,好味道😋見到隔離嗰台食嘅魚好吸引,點知自己叫錯左😂😂😅人地原來係點左每日精選嘅鮮燒油甘魚鮫🥲我自己睇錯左點左魚柳痴痴地🤣🤣🤣🤣🤣可能係我食得比較濃味🥹 對我而言味道略微淡左少少🤏🏻,都係中意食串燒多啲整體來講呢度既野食水準都唔錯嫁😋搵次再黎試佢地個油甘魚鮫先🤣🤣🤣
呢度有刺身,串燒,燒物等…
今日嘅鮮選5點刺身真係又靚又抵食😍😍😍