食物味道平平但創意搭救,環境寧靜雅緻加上空間感滿分,成功打造文青打卡點👍🏻。🌗魯肉飯迷路了 $148 單點$88與甜品手作店「月食。甜品研究所」推出限定蛋糕款式,底層係金鑽鳳梨蛋糕批底,淋上長時間烹調嘅焦糖鳳梨醬,旁邊灑滿米通,就咁睇真係分唔出邊一碗係甜品,而真相係甜品係比魯肉飯更似魯肉飯嘅魯肉飯‼️鹹嘅魯肉飯好似得好少魯肉,顏色亦比較淺,但其實食落味道又夠架喎,味道適中唔會過鹹,油潤感充足又唔會過油👍🏻。🌗台中大甲芋泥卷 $45好足料!綿密芋泥之間仲有芋頭粒,好香芋頭味,同時仲好飽!外層蛋糕其實已經幾濕潤,但芋泥真係好堅挺好實在,所以入口較乾,如果芋泥可以soft 返少少會好d。🌗[有趣的咖啡]黑糖冬瓜茶拿鐵 $65又試新野!今次唔算伏喎,味道唔會唔夾,咖啡同奶味之中又帶點甜,甜中又帶點冬瓜茶味,good try👍🏻。🌗[有趣的咖啡]脆焦糖卡布奇諾 $50面層焦糖都幾厚,食細細粒就已經好甜🤭。要食晒成層脆焦糖有一定難度,都係放棄算吧啦😛餐點偏貴🤑,但勝在有創意環境又舒服,留意番用餐時間係90分鐘,記得喺限時內盡情享受休閒時光。

魯肉飯迷路了
🌗魯肉飯迷路了 $148 單點$88

🌗台中大甲芋泥卷 $45

🌗[有趣的咖啡]黑糖冬瓜茶拿鐵 $65

脆焦糖卡布奇諾
🌗[有趣的咖啡]脆焦糖卡布奇諾 $50

2021-05-29
2021-07-23 165 瀏覽
早餐時間沒有蛋糕那就只好在早餐中3選1幸好在下要戒口直接選上了台式魯肉刈包這個刈包在下吃得有點狼狽肉一直吃一直掉😅碟上枱上地上腳上都有🤦🏻難怪親愛的說「有時候像教女兒一樣」🤦🏻🤦🏻🤦🏻滷肉半肥瘦 還有榨菜包比起平常吃的沒那麼粘牙是心情不錯還是體諒店裡只有一個台員要打全場還是食物其實真的不錯?一切都是一個謎不過重要的是在下喜歡聽說這裡的咖啡都是偏酸的大概店裡是採用非洲或美洲的豆在下也有點不敢挺身走險所以保險地點了一杯熱卡布而在下覺得很好耶只是的確有明顯的酸度這不是每個人都能接受的吧安心出行有點不易找🤣

早餐時間沒有蛋糕
難怪親愛的說「有時候像教女兒一樣」🤦🏻🤦🏻🤦🏻
滷肉半肥瘦 還有榨菜
包比起平常吃的沒那麼粘牙
是心情不錯還是體諒店裡只有一個台員要打全場
還是食物其實真的不錯?
一切都是一個謎

安心出行有點不易找🤣
2021-07-23
早餐
2021-07-22 170 瀏覽
引言 ◽️紅磡的鳥山商號,坐落於蕪湖街中,和上次perhaps 一樣,在滿佈舊店的街道中。萬綠叢中一點紅。不過如果全部都被cafe 攻陷時,那就成為當年藥房的翻版,個人還是喜歡百花齊放,同時不會影響鳥山商號的好感。▫️背景: 🔹鳥山商號其實是由不同的旅行家合資開辦,包括去了台灣南部工作假期的的Andy,靦覥但卻對咖啡工作很專注的鳥山教主Ericsson 😏,及旅遊達人莎莉,以及籌劃聯乘活動的台灣神秘伙伴(更正不是老闆,20210719)三人連線,就成為有良心的鳥山商號。(看看裝咖啡豆的咖啡機就知道)。而『鳥山。商號』這名字,首先鳥字有傳遞『飛翔』的意涵,其次寶島的島字拆開,就是變成鳥和山;加上blogger 出身的他們,令整件事情更相襯,而店内同時有不少的台灣的旅遊書籍可在此閱讀,就好像一間交流台灣文化的Cafe , 相信對於有思台病的我或你會是一間值得流連忘返的Cafe。🔹環境 : 🔹鳥山不算很大,只有3- 4個吧頭位,也有2至3個梳化位,但最搶眼當然是那個榻榻米的2人及4人位,坐在上面,有種一秒到日本的感覺,又是我愛的偽旅行感。同時可坐在門口,當然疫情下仍不建議。🔹食物🟠柊 - 泰式椰
引言

背景:

環境 :

食物

🟠柊 - 泰式椰子芫荽芝士蛋糕 (HKD $58)🟠

🔹芝士蛋糕加上辣椒的感覺如何?這個可以說是重口味,但卻非常精彩的芝士蛋糕,用了海量辣椒精煉出的小川辣椒油,加上椰子,芫荽,超司奶油,及香茅製作而成的,但吃上去仍是甜甜的,不致於被其他口味搶了芝士蛋糕的口感,比例處理得很好,也很軟綿綿,很好吃。

至於柊,花語為堅靭剛烈,象徵機智和剛直。🔹

🟠阿嫲欸全日早餐 (HKD $148)🟠

🔹有手工現打肉丸,甜不辣,辣香培根小吐司,沙拉菜,香草牛乳炒蛋,薟薑仔甸肉飯,加上杜甲A-Ma 香麻醬,五香蒜辣油。

為一個台式的全日早餐,當中薟薑仔是辣椒的台語,加上店主Andy在宜蘭學習的地道魯肉醬,配合A-ma辣醬,讓此道早餐讓人遊走於鹹甜口感和香麻的辣醬感覺,非常特別。🔹

🟠十勝紅豆大白兔🐰券蛋 (HKD $58)🟠

🔹非常軟熟,貪心的我希望紅豆味更濃,但水準已很好。🔹

食物遠鏡篇

🟠奶油辣妹 (HKD $68)🟠

🔹材料為Espresso, 鮮奶,現煮糖漿,配上杜甲的A-ma 大紅袍辣油,為一杯充滿台式味道的飲品,以奶蓋和漸漸層飲料為基礎,把一杯常見的奶蓋咖啡變成帶點辣,突然有一種一秒到夏日炎炎的墾丁大街感覺,配合著辣辣的咖啡,爽!。🔹

🟠辣台妹 (HKD $65)🟠

🔹成分有蕃茄,鮮檸檬,鹽巴,同樣是配上大紅袍辣油,就像是一杯無酒精的Mocktail。
個人更喜歡這杯。
而名稱的由來,據說辣台妹指蔡英文🤪。🔹

🟠松 - 辣芒果摩卡生巧塔 (HKD $58)🟠

🔹有芒果,朱古力🍫,奶油,蛋糕配合小川辣椒油,這個辣味沒這麼出,但朱古力味重,對我這朱古力🍫控是福音。

松的花語,也代表堅強不屈,象徵永恆與不朽🔹

🟢其實除了吃之外,在鳥山商號更會展出一系列的杜甲品牌故事和商品,讓大家可藉著互動環節,對台灣本土杜甲A-Ma更有認識。

而鳥山商號,也會不定期和其他品牌聯乘,個人感覺上更能成為Cafe 保持新鮮感,能成為長遠生存之道。

而離開時看到咖啡豆上的721貼紙,這個証據確鑿的鬧劇,仍然可以被指鹿為馬地抹掉….
我只是想,捍衛真相罷了…….🟢
奶油辣妹
柊 - 泰式椰子芫荽芝士蛋糕
  • 一加一
  • 黑糖冬瓜茶拿鐵
2021-07-18 140 瀏覽
今日亂闖紅磡,一向對紅磡都好陌生,沿途經過呢間咖啡店門口好有日系既風格,所以就入左去坐低嘆杯啡店舖好細,坐位不多,閒日既關係所以唔算好多人,所以都坐得好舒服茉莉青葡萄輕乳酪蛋糕件蛋糕好的骰,真係兩啖食左,青葡萄同乳酪味道幾夾,味道微酸,唔會有好膩既感覺十勝紅豆大白兔卷蛋卷蛋鬆軟,加了大白兔糖所以都幾甜Dirty 污糟分層明顯,但真係維持左好短既時間,咖啡偏向nutty既味道,但奶味偏重,成杯飲落唔夠rich好奶水咁Latte拉花有點散,唔算實,奶泡打得一般,味道不過不失,整杯飲落唔夠順滑咖啡同蛋糕我都覺得一般,勝在環境舒服,行到攰攰地入黎飲杯啡都不錯既

茉莉青葡萄輕乳酪蛋糕

十勝紅豆大白兔卷蛋
卷蛋鬆軟,加了大白兔糖所以都幾甜

Dirty

Latte

2021-07-12 192 瀏覽
📍鳥山商號💛 • HK• 茉莉青葡萄輕乳酪蛋糕• 台中大甲芋泥卷• 魯肉飯迷路了• 脆焦糖卡布奇諾• 黑糖冬瓜茶拿鐵「茉莉青葡萄輕乳酪蛋糕」茉莉茶香戚風蛋糕配上蜂蜜乳酪意大利軟芝士慕絲,口感輕盈味道清新🍇我頗喜歡!「台中大甲芋泥卷」芋泥都算綿密還保留了少許芋頭粒,雖然食落不會太甜膩但可惜芋頭味欠奉⋯而新產品「魯肉飯迷路了」除了正常版魯肉飯外,還有甜點版的魯肉飯,即是金鑽鳳梨蛋糕配焦糖鳳梨醬,味道幾有趣嘅但蛋糕質感偏chewy我就一般般啦⋯咖啡方面「脆焦糖卡布奇諾」面層的脆脆焦糖中和了偏苦的咖啡,不錯不錯;「黑糖冬瓜茶拿鐵」飲落有咖啡味之餘又帶點淡淡冬瓜茶的甜味,幾特別可以一試。
📍鳥山商號💛 • HK

茉莉青葡萄輕乳酪蛋糕
魯肉飯迷路了
脆焦糖卡布奇諾
黑糖冬瓜茶拿鐵
環境 ᴇɴᴠɪʀᴏɴᴍᴇɴᴛ☁️店家非常貼心 ·͜·♡ 門口有斜路俾輪椅出入 店鋪有好多台灣書籍地圖等等 大家飲咖啡食野都不妨睇下 個人覺得好有台灣既感覺食物 ғᴏᴏᴅ🥢✦ 茉莉青葡萄乳酪蛋糕ミ🦙 ◞🌱ꊞ 小清新~青葡萄大大粒 無核既 蛋糕唔會好甜 賣相唔錯不過味道就唔算好驚喜✦ 柚子紅茶氣泡飲𓈒𓏸🍁 ﹆都係清新款𓂅 飲品冇氣既 柚子味突出 同紅茶配搭得好好 係下午茶會想keep住飲既一杯✦ 脆焦糖卡布奇諾🍯ᯓ🧾☁️⁺◦面層焦糖好脆 cappuccino味道就不過不失啦
環境 ᴇɴᴠɪʀᴏɴᴍᴇɴᴛ☁️

柚子紅茶氣泡飲𓈒𓏸🍁 ﹆

✦ 脆焦糖卡布奇諾🍯ᯓ🧾☁️⁺◦
脆焦糖卡布奇諾🍯ᯓ🧾☁️⁺◦

面層焦糖好脆 cappuccino味道就不過不失啦
$85 (早餐)
茉莉青葡萄乳酪蛋糕ミ🦙 ◞🌱ꊞ
紅磡區cafe 一隻手都數得曬 一間偏離了主要街道的cafe @islandmosa.co 鳥山。商號 食物選擇雖少,但杯咖啡吾錯 台中大甲芋泥卷味道略淡,芋泥質感較扎實,食慣 soft cream嘅我有小小吾慣。Piccolo試一口已令人愛上的咖啡,先嚐到果香,繼而是有層次的 nutty , 有層次而馴和的朱古力香味,口感順滑,良好的黏度,這杯咖啡令我好滿意。有時間想靜靜地坐下,都係一個吾錯嘅地方 。店員十分friendly , 很有耐性介紹 menu ,一定是加分位。題外話我發現不少cafe 的staffs 都好鬼死燥底,一系扮晒cool 咁,咩事呢……身為服務性行業,對客人友善啲好難咩
紅磡區cafe 一隻手都數得曬

一間偏離了主要街道的cafe

@islandmosa.co
鳥山。商號

食物選擇雖少,但杯咖啡吾錯

Piccolo

有時間想靜靜地坐下,都係一個吾錯嘅地方 。

題外話
身為服務性行業,對客人友善啲好難咩

2021-06-22
  • Piccolo
2021-06-25 135 瀏覽
難得紅磡終於又多一家coffee shop,這家走台灣風,餐牌的用字到大甲芋頭甜品,都清楚告訴你,這家走台灣文青風。分別去過兩次,兩次都滿座,很好生意。第一次堂飲,點了一杯iced Americano,house blend不太對我的胃口,偏nutty。不過坐在門口這個位置很舒服,似乎誤打誤撞坐了個打卡位。第二次再去買外賣咖啡,這次同樣點了Iced Americano,不過選了SOE豆,好喝很多,咖啡的餘韻衝出來,喝了一個,香氣在口裡久久不散。
Americano

SOE  Americano
2021-06-19
SOE  Americano
2021-06-22 141 瀏覽
𓌗 鳥山。商號 || 𝐼𝓈𝓁𝒶𝓃𝒹 𝑀𝑜𝓈𝒶 𓌗𓋞雖然很想去這間店但找不到機會去黃埔最後還是去到了! (滿足)跟地鐵站有一點距離 走過去好熱 .__. XD𓋪 𝘛𝘢𝘪𝘸𝘢𝘯-𝘚𝘵𝘺𝘭𝘦𝘥 𝘛𝘢𝘳𝘰-𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘌𝘨𝘨 𝘙𝘰𝘭𝘭// 台中大甲芋泥卷𓎺 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦小確幸 - 去到的時候剛好窗邊客人離開了是我最想坐的位置呢 ^__^"點的是我一直想來吃 (也很有名)的芋泥卷我是一個很愛吃芋泥的人香港珈啡店大多走外國風 很難找到芋泥的餐點果然在台灣風的珈啡店就能找到了呢 ❤這個芋泥卷芋泥份量很多 卻做得不太甜完全沒有膩 或是吃到後面鎖喉的感覺好吃!拿鐵第一的感覺就是好燙好燙 XD我一直沒有辦法緊握住這隻陶瓷杯子咖啡是我很愛的 Nutty 風味 : D但就我個人而言還是有那麼一點太濃郁了哈哈看到香港逐漸有多樣的小珈啡店 真的很開心除了打卡之外 還是可以懷緬一下以前去旅行以前旅行總會安排一兩間咖啡店用作放空休息~去了一間珈啡店就當是去了一趟華山文創吧 ^^( feat. 黃埔忙碌的街景 )
𓌗 鳥山。商號 || 𝐼𝓈𝓁𝒶𝓃𝒹 𝑀𝑜𝓈𝒶 𓌗

𓋞

雖然很想去這間店
但找不到機會去黃埔
最後還是去到了! (滿足)
跟地鐵站有一點距離 走過去好熱 .__. XD

// 台中大甲芋泥卷
𓎺 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦

小確幸 - 去到的時候剛好窗邊客人離開了
是我最想坐的位置呢 ^__^"

點的是我一直想來吃 (也很有名)的芋泥卷

以前旅行總會安排一兩間咖啡店
用作放空休息~
去了一間珈啡店
就當是去了一趟華山文創吧 ^^
( feat. 黃埔忙碌的街景 )
2021-04-12
  • 台中大甲芋泥卷
假期難得約到好耐冇見嘅中同師姐聚一聚,就嚟到呢間木系小清新嘅cafe傾偈catch up下~Cafe走簡約文青風,除左望住咖啡師嘅bar檯、仲有高檯、矮餐桌同榻榻米,牆身掛滿介紹踩單車出走台灣路線嘅展覽,仲有可以比客人當souvenir推廣台灣旅遊嘅postcard,搞到我地極懷念可以去台灣旅行嘅日子~咖啡選擇有好多,我地order左有趣的咖啡系列嘅crispy caramel cappuccino 同 house-blend dirty。甜品都超吸引,叫左台中大甲芋泥卷,期間限定嘅茉莉青葡萄乳酪蛋糕同十勝紅豆大白兔卷蛋。芋泥卷散發著濃濃嘅台灣氣息,茉莉青葡萄乳酪蛋糕好fresh唔會好heavy。個人大愛十勝紅豆大白兔卷蛋,大白兔糖簡直係兒時嘅回憶!誰是滷肉飯最夠gimmick~有真滷肉飯,又有以假亂真嘅甜品偽滷肉飯,一次滿足兩個願望!滷肉嘅精髓係軟綿綿入口即融,而呢個真滷肉飯就做到!甜品滷肉飯係扮成滷肉嘅金鑽鳳梨蛋糕伴焦糖鳳梨醬,加扮成飯嘅脆米粒,幾得意~店主們用心經營,加入創新/人性化嘅新元素,我地去cafe個日咁啱遇上佢嘅「一日店長」計劃,係店主們邀請好友兼旅遊達人到cafe體驗

誰是滷肉飯

店主們用心經營,加入創新/人性化嘅新元素,我地去cafe個日咁啱遇上佢嘅「一日店長」計劃,係店主們邀請好友兼旅遊達人到cafe體驗做一日店長,在客人等候食物時分享一下佢地嘅旅遊趣事,令我唸起Covid前去台南台中cafe百無聊賴咁hea,遇到熱情店主一齊隨心吹水嘅感覺~

Menu-

2021-06-05
誰是滷肉飯
2021-06-14 136 瀏覽
🍓好有日本Feel🙈🍥本身好開心紅磡終於開啲Cafe開頭嗰幾個月都好少客人就算係星期日都冇乜客,終於有機會幫襯啦 我喺一心抱住去打卡嘅心都知道佢有啲蛋糕仔同埋布甸,好多餐廳啲食物都唔會食得飽多數都係輕食所以我多數都食飽咗先至去呢間本身諗住叫一杯咖啡兩個甜品,誰不知職員表示指定一個甜品🍰就一定要配一杯飲品🍹好似驚死啲人掛住食甜品唔飲佢啲咖啡咁樣,我叫咗一杯凍咖啡 ☕️但係唔好飲難飲到我完全飲唔晒,完全冇甜味,好苦澀,有啲難受草莓蛋糕要假日先有算好彩個草莓蛋糕都算幾靚,味道都OK我唔係太接受佢迫人哋要叫兩個甜品就要叫兩杯飲品所以我最後都係叫咗一個草莓蛋糕再加一杯咖啡就算,影完相就走人,唔好太晏去會好多甜品🍮都賣哂🎎最鍾意呢D假日 都唔洗等位嘅Cafe星期日去都大把位~📍鳥山。商號紅磡蕪湖街111號蕪湖居地下C2號舖
🍓
好有日本Feel🙈🍥
本身好開心紅磡終於開啲Cafe
開頭嗰幾個月都好少客人就算係星期日都冇乜客,

終於有機會幫襯啦 我喺一心抱住去打卡嘅心
都知道佢有啲蛋糕仔同埋布甸,
好多餐廳啲食物都唔會食得飽
多數都係輕食
所以我多數都食飽咗
先至去呢間

本身諗住叫一杯咖啡兩個甜品

誰不知職員表示指定一個甜品🍰就一定要配一杯飲品🍹
好似驚死啲人掛住食甜品唔飲佢啲咖啡咁樣,

我叫咗一杯凍咖啡 ☕️
但係唔好飲難飲到我完全飲唔晒,
完全冇甜味,好苦澀,有啲難受

草莓蛋糕要假日先有
算好彩個草莓蛋糕都算幾靚,味道都OK

我唔係太接受佢迫人哋要叫兩個甜品
就要叫兩杯飲品

唔好太晏去會好多甜品🍮都賣哂

🎎
最鍾意呢D假日 都唔洗等位嘅Cafe
星期日去都大把位~

📍鳥山。商號
紅磡蕪湖街111號蕪湖居地下C2號舖
//<鳥山。商號>喺黃埔地鐵站落車行15分鐘到👀👀鳥山。商號座位唔係好多,最後有兩張榻榻米坐😯😯小編好幸運可以坐到榻榻米~影相好正📸️📸️佢哋周不時就會同唔同藝術家crossover😆😆 今次我哋就撞正《我是一杯__的雪糕》🍦,啲相都好日系!!——————————蜂蜜柚子軟雪糕 $42軟雪糕造型嘅蛋糕真係勁得意🍦🍦面頭係奶酪忌廉,都幾香滑😆😆入面係柚子蜂蜜味蛋糕,蛋糕口感比較實,真係帶有淡淡的蜂蜜柚子味😯😯 個cone都脆脆的~ 整體來講幾得意,值得一試🤪🤪——————————櫻。富士山抹茶卷蛋 $55卷蛋顏色嘅配搭好特別🤩🤩真係櫻花粉紅配抹茶綠!蛋糕可以再鬆軟啲~中間有抹茶同埋士多啤梨🍓🍓cream😀😀 味道普通但係都係打卡一流😆😆——————————(House blend) Iced Latte $38影相影得太耐影到啲冰都溶🤣🤣 好彩飲落都唔會超級淡,咖啡味好香,不過我飲唔出花香、柳燈同餅乾嘅味道🙈🙈 建議大家快啲飲,啲味道應該會strong d~——————————(Single-Origin Espresso)Hot Flat White $48呢個咖啡幾香,帶
<鳥山。商號>

喺黃埔地鐵站落車行15分鐘到👀👀
蜂蜜柚子軟雪糕 $42
蜂蜜柚子軟雪糕

櫻。富士山抹茶卷蛋 $55
櫻。富士山抹茶卷蛋

(House blend) Iced Latte $38

——————————
呢個咖啡幾香,帶有果香~ 鍾唔鍾意就見仁見智~小編覺得都唔錯,記得襯熱飲,可以一戰🤪
評分:7.5/10
地址:紅磡蕪湖街111號蕪湖居地下C2號舖
營業時間:星期一至五8:00~18:00
星期六至日 10:00~18:00

#鳥山商號 #紅磡 #紅磡美食 #黃埔 #黃埔美食 #hkcafe #cafehk #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤黃埔 #🐷🐤紅磡 #🐷🐤甜品#🐷🐤cafe
下午茶
蜂蜜柚子軟雪糕
櫻。富士山抹茶卷蛋
2021-06-05 178 瀏覽
紅磡日式咖啡小店☕️☕️紅磡區最近都開咗好多特色小店,而呢間鳥山商店就成日經過都見到,門口裝修得好有日式嘅感覺,入邊亦都有類似榻榻米的座位今日就叫咗杯黑糖冬瓜茶拿鐵,佢話係用咗高雄老店天池茶行嘅冬瓜糖,再用人手炒咗12個小時用嚟沖呢一杯拿鐵。味道幾特別,完全唔需要落糖都已經好夠味。Cappacino 不過不失,入口唔算酸但係唔算好香咖啡味。比較失望嘅係老奶奶檸檬蛋糕,份量比較少亦都有少少偏甜。價錢:💸$80 推薦指數💡: 7/10📍 : 鳥山。商號 (紅磡)紅磡蕪湖街111號蕪湖居地下C2號舖佢有好多唔同種類嘅特色咖啡,如果經過都可以試吓。甜點方面就不過不失,唔需要特別嘗試。
紅磡日式咖啡小店☕️☕️

價錢:💸$80
推薦指數💡: 7/10
📍 : 鳥山。商號 (紅磡)
紅磡蕪湖街111號蕪湖居地下C2號舖

2021-06-04 131 瀏覽
冬瓜茶同latte的結合 完全無想像過😯又出乎意料地幾夾👌🏻仲會有一小杯冬瓜茶俾你嘗試最原始的冬瓜茶味道❤️上宜杯咖啡嘅時候 店(?)員/長會介紹宜杯冬瓜茶係採用台灣老店的冬瓜茶 用一片片嘅冬瓜炒12個小時而成 真係啖啖都係心機😋性價比黎講都算唔錯 一個價錢可以又飲到冬瓜茶又飲到latte🤑 值得考慮再encore!
冬瓜茶同latte的結合 完全無想像過😯
又出乎意料地幾夾👌🏻
仲會有一小杯冬瓜茶俾你嘗試最原始的冬瓜茶味道❤️
  • 冬瓜茶latte
2021-05-31 153 瀏覽
The overall experience would be better if they didn’t require everyone to order a coffee. Minimum spending is still understandable/acceptable but must order a drink (and seems they don’t offer any caffeine free drink) is not very friendly to people who don’t like coffee/ prefer decaf. We had a taro egg roll and two coffees. Luckily they all taste good.