收工係元朗附近想食個quick dinner👧🏻發現左間低調既酒店師傅主理家庭小店鋪頭細細但好企理 出餐好快食物仲好有驚喜✨夜晚7點幾坐低過左一陣已經坐滿左人~📌蒜汁豬頸肉配白飯🍚跟凍檸茶🍹HKD69豬頸肉好爽口肉質都好嫩🤤個特調蒜汁好驚喜~~佢並唔似蒜泥白肉咁重口味食完口臭臭XD依個蒜汁甜甜地 而且蒜泥更加細碎易入口唔會有生蒜辣辣地果陣味~拍心口地覺得好食💗比起泰式燒豬頸肉 我更愛這個~~📌梅子脆燒鴨配白飯跟住家老火湯 HKD68鹵家招牌燒鴨 幸運地食到鴨髀位皮脆肉嫩😆配埋酸梅醬好開胃 減低左油膩感而且分量好多 2-3個人share黎食都得!!📌是日住家老火湯係木瓜花生雞腳湯🍲無味精大大碗好足料 仲有排骨栗米蘿白仔~真係好似飲緊呀媽煲既靚湯咁(´▽`)📌酒仙醉雞卷 HKD50賣相好靚 每片都配左一粒飽滿既杞子🥢杞子既甜味可以平衡返花雕酒味🍶最正係食既時候一片接一片啖啖肉~作為冷盤好夠凍 兩個人食都好飽肚✨
收工係元朗附近想食個quick dinner👧🏻
發現左間低調既酒店師傅主理家庭小店
鋪頭細細但好企理 出餐好快食物仲好有驚喜✨
夜晚7點幾坐低過左一陣已經坐滿左人~

📌蒜汁豬頸肉配白飯🍚跟凍檸茶🍹HKD69
豬頸肉好爽口肉質都好嫩🤤
個特調蒜汁好驚喜~~
佢並唔似蒜泥白肉咁重口味食完口臭臭XD
依個蒜汁甜甜地 而且蒜泥更加細碎易入口
唔會有生蒜辣辣地果陣味~
拍心口地覺得好食💗
比起泰式燒豬頸肉 我更愛這個~~

📌梅子脆燒鴨配白飯跟住家老火湯 HKD68
鹵家招牌燒鴨 幸運地食到鴨髀位皮脆肉嫩😆
配埋酸梅醬好開胃 減低左油膩感
而且分量好多 2-3個人share黎食都得!!

📌是日住家老火湯係木瓜花生雞腳湯🍲
無味精大大碗好足料 仲有排骨栗米蘿白仔~
真係好似飲緊呀媽煲既靚湯咁(´▽`)

📌酒仙醉雞卷 HKD50
賣相好靚 每片都配左一粒飽滿既杞子🥢
杞子既甜味可以平衡返花雕酒味🍶
最正係食既時候一片接一片啖啖肉~
作為冷盤好夠凍 兩個人食都好飽肚✨
2022-07-04
  • 蒜汁豬頸肉
2022-07-06 1187 瀏覽
元朗美食多籮籮.不同種類任君選擇🕺🏻剛好經過看到滿坐人流的鹵家👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👦便想一試.竟意想不到地美味可口😻▫️主食👑蜜汁叉燒皇 $76(推薦👍🏻)蜜汁叉燒本已散發出相當吸引的磁力🧲而作為餐廳的招牌菜更是必食之選😎不負眾望的蜜汁叉燒塗上滿滿光澤非凡的香甜蜜汁 🐝入口全是啖啖濃郁香口的炭燒香.此外叉燒肥瘦均勻入口即化的不油膩亦不乾瘦👍🏻不愧為叉燒皇的稱號🤘🏻🤘🏻🐓特制鹽香雞$66(推薦👍🏻)餐廳特制的鹽香雞亦絕不落後叉燒的遜色😍最特別之處莫過於絕頂新鮮的香雞味 🐥經鹽香調制後鮮雞香的味道更為突出.入口時更帶來嫩滑無比的雞肉.真讓人回味無窮🫶🏻再沾點不可或缺的薑蓉更是更上一層樓的幸福▫️小吃🐥酒仙醉雞卷$50(推薦👍🏻)小食種類繁多花多眼亂的🫣而酒仙醉雞卷亦是推介之選👍🏻每件雞卷都充滿著清香濃厚的花雕味.入口時不但清香可口更是滋補香滑的雞肉🐔簡直讓人吃得如痴如醉😽另外每款套餐都內含飯/麵&餐飲/餐湯😉個人十分推薦餐廳的餐湯.除了餐廳很細心地制作不同時令湯水外.湯水還是無添加味精💯

▫️主食
蜜汁叉燒皇

👑蜜汁叉燒皇 $76(推薦👍🏻)
特制鹽香雞

🐓特制鹽香雞$66(推薦👍🏻)

▫️小吃
酒仙醉雞卷

🐥酒仙醉雞卷$50(推薦👍🏻)
酒仙醉雞卷& 蜜汁叉燒皇

酒仙醉雞卷& 蜜汁叉燒皇
2022-07-04 55 瀏覽
平民價食由前五星級酒店師傳主理既菜式,真係好難得🤭鋪頭細細,由家庭式經營,標榜每日新鮮製作、無味精,一人晚市套餐仲要包湯米線/白飯+老火湯/餐飲😌當日嘅湯係合掌瓜栗子紅蘿蔔煲豬骨,真係好清潤,好足料🥰*頭抽豉油雞🐥 $66雞肉嫩滑唔嚡,頭抽豉油鹹甜適中*蜜汁叉燒皇 $76燶邊,半肥瘦既梅頭豬肉又脆又香😍 個汁又唔會過甜*滷水大腸頭 $45大腸洗得好乾淨,入味柔軟,仲保留左部分油筋增加口感😆豆腐都一樣好嫩滑,滷得好入味👍🏾
平民價食由前五星級酒店師傳主理既菜式,真係好難得🤭

當日嘅湯係合掌瓜栗子紅蘿蔔煲豬骨,真係好清潤,好足料🥰

*頭抽豉油雞🐥 $66
雞肉嫩滑唔嚡,頭抽豉油鹹甜適中
*蜜汁叉燒皇 $76
燶邊,半肥瘦既梅頭豬肉又脆又香😍 個汁又唔會過甜

*滷水大腸頭 $45
大腸洗得好乾淨,入味柔軟,仲保留左部分油筋增加口感😆
豆腐都一樣好嫩滑,滷得好入味👍🏾

2022-06-28 57 瀏覽
今日黎到元朗,經朋友介紹黎到一間幾出名既中式燒味店食飯呢間店舖雖然座位唔多但人流不絕,坐落都好舒服,鋪面乾淨企理🌸🌸🌸🌸叫左以下餸菜:老黃瓜赤小豆扁豆豬骨湯梅子脆燒鴨頭抽豉油雞醉雞件話梅涼瓜片米粉🌸🌸🌸🌸老黃瓜赤小豆扁豆豬骨湯老火湯好足料,赤小豆同扁豆味道好濃好出味,係好足時間既老火湯,絕對唔係味精湯黎,亦都食到老黃瓜蓉溶係湯底到,非常適合夏天飲用,可以消暑解渴話梅涼瓜片本身都麻麻地涼瓜,因為唔鐘意佢有苦澀味,但朋友話想試,就叫左一份,點知最有驚喜係呢樣菜。一開始以為係中式個款炒涼瓜片,但原來係涼菜,食落第一口無苦澀味,反而好重話梅既酸味,涼瓜口感係爽脆,唔係淋身,食落酸酸甜甜,最後回甘,好適合做餐前開胃菜梅子脆燒鴨店員話呢個係招牌菜,見到好多枱客人都叫左,所以我都決定試一試,咬落有淡香既梅子味,外皮脆脆地,鴨髀咬落啖啖肉,份量好足,墊底既芽菜吸灑燒鴨汁,送飯一流頭抽豉油雞雞皮好薄,雞肉好嫩滑,而且都好大碟,豉油味道比較重,一開始食落唔覺鹹,但食到最後雞肉吸灑頭抽汁,愈食愈重味,適合配飯食醉雞件無骨醉雞件食落好方便,唔使𠼱骨,食落有陣清幽既花雕酒香,雞件亦好滑,每件雞件上亦配上一顆杞子
今日黎到元朗,經朋友介紹黎到一間幾出名既中式燒味店食飯
呢間店舖雖然座位唔多但人流不絕,坐落都好舒服,鋪面乾淨企理

🌸🌸🌸🌸

🌸🌸🌸🌸
老黃瓜赤小豆扁豆豬骨湯

梅子脆燒鴨

醉雞件
無骨醉雞件食落好方便,唔使𠼱骨,食落有陣清幽既花雕酒香,雞件亦好滑,每件雞件上亦配上一顆杞子,好正宗既花雕醉雞件
2022-06-24 45 瀏覽
周不時都入黎元朗搵下好野食,夜晚行過見到五星級酒店老師傅主理既燒味就一試究竟!我地叫左兩個晚市套餐,一個小菜😋 另外值得一讚佢可以白飯轉米粉!米粉就不過不失喇,但有多一個選擇真係太好了😍▪️蜜汁叉燒王 $76呢個叉燒好出色!肥瘦比例剛剛好,皮脆肉嫩,有小小燶既位置可以食到炭火既香氣🥹!個底仲放左小小芽菜令成個感覺無咁油膩!▪️梅子脆燒鴨估唔到有鴨髀食🦆燒鴨皮好香脆!鴨肉好嫩,酸酸甜甜有油香但食落去又唔會太油膩,值得一試。▪️京蔥金錢肚 $45開胃小菜之選,用左韮黃、青瓜、芫茜涼拌!有小小辣,金錢肚唔會太韌勁入味🥒!▪️合掌瓜粟子栗米蘿蔔湯湯水主打無味精住家老火湯,有時候成日出街食飯好怕飲太多味精湯。但呢個湯將材料的鮮味調出,飲落好清甜,平時出去食飯好少飲湯既我,好快就飲曬😍-▪️凍檸茶不得不提凍檸茶係意外的驚喜😍😭!茶底濃,加埋3️⃣塊檸檬就係黃金比例🤣🤣凍檸茶愛好者嘅我十分鍾意🤣

▪️蜜汁叉燒王 $76

▪️梅子脆燒鴨

▪️京蔥金錢肚 $45

▪️合掌瓜粟子栗米蘿蔔湯
▪️凍檸茶
  • 蜜汁叉燒王
  • 梅子脆燒鴨
2022-06-20 35 瀏覽
呢日同呀媽行街突然好想食叉燒飯,經過呢間小店見到寫住五星級酒店老師傅主理,就吸引左我入去試下🤣.點左兩個午市套餐:🌟食神叉燒飯 $58皇牌緊係要試下,好多叉燒上面舖上太陽蛋,吉穿佢撈汁食正👍🏻 叉燒肥瘦適中,不錯!.🌟皇牌鴛鴦飯 $65雙併就滿足貪心的jo🤣jo選了鹵鴨和豉油雞,鹵鴨淋身入味,點酸汁好好食,豉油雞嫩滑,濃濃豉油味加上薑蔥油,再配上大大碗飯濃厚港式口味正.兩個set都可以選湯或者飲品,好熱叫左杯凍檸茶🤣但呢到老火湯出名點都叫一碗試下,有合掌瓜、紅蘿蔔、粟米、一大舊豬肉超足料!最正無味精我好快成碗飲哂😋.🌟酒仙醉雞卷 $50我同呀媽都好愛醉雞,見賣相幾靚就點來試下,濃厚紹興酒香,肉質煙韌彈牙,真心不錯推介👍🏻.如果想食港式燒味又想飲老火湯呢間不錯!大大碗又唔貴性價比高👍🏻
點左兩個午市套餐:

🌟食神叉燒飯 $58

🌟皇牌鴛鴦飯 $65

🌟酒仙醉雞卷 $50
2022-06-17 1022 瀏覽
係網上有好多人讚過依間燒味高質又好味嘅 "滷家",而且由5星級酒店經驗豐富嘅老師傅用心烹製,絕對值得品嚐咁美味嘅食品啦!餐廳環境設計簡約,地方潔淨,店員服務態度有禮,很不錯的。下午茶時段有高質燒味飯/米線、自家製豬扒飯、鮮肉餃米線、涼拌小食等,都好吸引呢。食神叉燒飯    $58叉燒係我燒臘中最鍾意嘅一款,所以係必食。色澤紅紅的叉燒,外皮亮閃亮嘅蜜汁,些少燶嘅位置㪚發住炭火香氣,半肥瘦均勻,叉燒都幾厚,肉質鬆化,陣陣豬油甘香,肉味香濃,而上面就鋪左太陽蛋,煎得啱啱好,流心蛋撈飯一流,配合爽脆清甜嘅蔬菜,非常讃!皇牌鴛鴦飯     $65這個一份有兩款燒味,我揀咗燒鴨和豉油雞,燒鴨味道甘香,鴨肉香濃,燒烤味散發出來,烤得外皮香脆,肉質鮮嫩  ;  另一款係豉油雞,肉質嫩滑,不會有較多脂肪,就最啱我啦。套餐由飯轉米線,滑嘟嘟,爽口有彈牙。話梅涼瓜片    $32另外小食揀咗本店嘅招牌菜話梅涼瓜片,這個絕對係清涼嘅小食,推薦!涼瓜完全入晒話梅味,沒有原本涼瓜嘅苦澀味,食起嚟清甜爽脆,口感清新,美味嘅涼拌小食。套餐可以揀住家老火湯或熱飲,老火湯每日新鮮熬製,聲稱不加味精。今日係猴頭菇茶樹菇紅蘿
餐廳環境設計簡約,地方潔淨,店員服務態度有禮,很不錯的。
食神叉燒飯    $58

食神叉燒飯

皇牌鴛鴦飯     $65

皇牌鴛鴦飯
話梅涼瓜片    $32

話梅涼瓜片
套餐可以揀住家老火湯或熱飲,老火湯每日新鮮熬製,聲稱不加味精。今日係猴頭菇茶樹菇紅蘿蔔湯,湯裡面有好多材料,飲起嚟完全唔口渴,相信係絕對不加味精,清甜潤喉,好有家的味道,養生保健。
住家老火湯

另外一個餐配凍檸茶,冰冰涼涼,茶底清徹,檸檬清香,清潤解渴。
2022-06-17
下午茶
食神叉燒飯
皇牌鴛鴦飯
住家老火湯
2022-06-14 25 瀏覽
元朗教育路有一間近期幾出名嘅鹵味小店,出面睇同一般燒味舖唔同,四四正正。佢格局係做街坊生意,但聽聞都吸引到唔少外區客人專登入嚟食,事關廚房好似由退休嘅酒店主廚處理👍呢一日午市時間經過教育路,終於有機會入去一試🤪午市套餐 食神叉燒飯叉燒食落有我好鍾意嘅蜜汁味,當中有幾塊叉燒外層燒至微焦,好吸引我🤩呢一日嘅叉燒偏瘦,因為我唔記得 request半肥瘦叉燒🤣午市客飯套餐仲會跟多一隻太陽蛋,煎得靚仔!

午市套餐 食神叉燒飯
元朗五星級廚師主理平價燒味小店【#鹵家 】蜜汁叉燒皇 $76叉燒一啲都唔肥全部都好好肉地外層仲有滿滿一層蜜汁邊邊位仲會焗到脆脆地,外層少少焦,入面肉汁超豐富,香味十足梅子脆燒鴨 $68皮脆肉嫩非常juicy 酸酸甜甜 有油香但係又唔會覺得好肥膩配住家老火湯、米粉今日係木瓜味豆花生雞腳湯 飲落無味精味 木瓜味好鮮甜好滋潤特登嗌米粉就係為咗配叉燒汁簡直一流呀酒仙醉雞卷 $50花雕酒味味道香濃但係好易入口 而且仲有一種好fresh嘅醇香味 配上浸咗凍水嘅雞卷肉質非常嫩滑鹵家 (元朗)元朗教育路68號兆豐樓地下10及14號舖
元朗五星級廚師主理平價燒味小店【#鹵家 】

蜜汁叉燒皇 $76
叉燒一啲都唔肥全部都好好肉地外層仲有滿滿一層蜜汁
邊邊位仲會焗到脆脆地,外層少少焦,入面肉汁超豐富,香味十足

梅子脆燒鴨 $68

• 蜜汁叉燒皇套餐
  • 老火湯
  • 梅子脆燒鴨套餐
2022-06-10 26 瀏覽
When I visit YL, you must go and visit this Resturant .I ordered the set dinner with soup , char siu, rice and drinks. Char siu is so good, words can’t expect how tasty is that. Everyone should go there and have a tryPrice is reasonable

Price is reasonable
2022-06-07 30 瀏覽
早排睇 @mm.millmilk 介紹已經心郁郁想試,果然個叉燒$76真係好厲害,應該係呢兩年食過最好食嘅叉燒!❤️半肥瘦就唔使講㗎啦,肉質juicy 🥰同坊間唔同就係佢唔係用好多蜜汁嚟掩蓋叉燒嘅味道,而係以淡淡蜜汁帶出叉燒原本嘅味道。仲有燒焦咗嘅邊邊位,又脆又香,又唔會過甜~ 食過返尋味,回頭度極高!仲叫咗碟鹵鴨肉$68,點埋白醋好正,鴨肉唔dry, 算多肉,好入味,佢啲滷水汁唔會死鹹或者太甜,勁好😍精華係啲鴨皮,但又唔會太油膩,仲有好多件添,非常抵食👍個湯真係好家常湯feel 無味精!又唔會太淡,好足料,好滋潤,真係對得住佢「家」個名💚仲叫咗個京蔥牛柏葉,香香辣辣,惹味~下次應該會買份叉燒外賣返屋企食,大滿足!Igable:8/10Taste:8.5/10Worth revisiting:9/10#屯門美食 #元朗美食 #朗屏美食 #元朗 #鹵家 #港式叉燒 #叉燒 #香港美食 #香港 #hongkongfood #hongkong #香港好去處 #拍拖 #美食 #拍拖好去處

下次應該會買份叉燒外賣返屋企食,大滿足!

Igable:8/10
Taste:8.5/10
Worth revisiting:9/10

📍鹵家 @ 元朗超入味!自家製🐖必食滋味叉燒(*゚∀゚*)ღ 蜜汁叉燒王 $76ღ 秘汁鹵家鴨 $68ღ 蒜汁豬頸肉 $69ღ 酒仙醉雞卷 $50作為元朗人 真係而家先第一次食haha晚市呢個價包湯米線/白飯/菜飯超抵喇佢嘅湯米線仲要好有誠意 有啲配料㗎叉燒係我嘅第一名 肉質爽嫩好入味~鴨肉都滑又滷得入味 一定要點埋醋食但豬頸肉同醉雞我都麻麻🤨前者太重蒜忽略咗其他鹹味 味道冇層次後者都係得酒味 唔夠鹹香 勝在雞肉夠滑!回頭指數😼3.5/5(元朗人嘅家常便飯(〃∀〃)
📍鹵家 @ 元朗
超入味!自家製🐖必食滋味叉燒(*゚∀゚*)

ღ 蜜汁叉燒王 $76
ღ 秘汁鹵家鴨 $68
ღ 蒜汁豬頸肉 $69
ღ 酒仙醉雞卷 $50

作為元朗人 真係而家先第一次食haha
晚市呢個價包湯米線/白飯/菜飯超抵喇
佢嘅湯米線仲要好有誠意 有啲配料㗎
叉燒係我嘅第一名 肉質爽嫩好入味~
鴨肉都滑又滷得入味 一定要點埋醋食
但豬頸肉同醉雞我都麻麻🤨
前者太重蒜忽略咗其他鹹味 味道冇層次
後者都係得酒味 唔夠鹹香 勝在雞肉夠滑!

回頭指數😼3.5/5(元朗人嘅家常便飯(〃∀〃)
蜜汁叉燒王
秘汁鹵家鴨
蒜汁豬頸肉
蜜汁叉燒王
秘汁鹵家鴨
[#元朗燒味] || 小店高品質燒味@元朗‧鹵家 / 講女搵食團  = = = = = = = = = = = = = = =總括💬:小店經營高質素燒味,分量大碟抵食環境:★★★★☆ | 味道:★★★★★服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★ ———————————————— 住元朗有個好處就係多野食,除左一般連鎖店,都有好多唔同菜式既小店 今日懶煮飯,又想坐得舒舒服服食個燒味飯,就去左成日都經過既「鹵家」 . 小店模式坐位之間唔算太迫,坐得舒服 雖然是小店家庭式經營,主打由經驗豐富前五星級酒店師傳主理 標榜每日新鮮製作 主要提供鹵味,燒味 加上無味精住家老火湯 同親愛的一人個一人餐 經濟又實惠 . 套餐可選老火湯或飲品 老火湯標榜無味精 飲落完全無味精 每日既湯款唔同 大大碗,又有好多湯料 ———————————————— ˚‧⁺ ・ ˖ · 酒仙醉雞卷 ・ ˖ ·⁺‧˚ 每片醉雞卷加上杞子點綴,賣相吸引 雞皮軟薄滑身,入口唔油膩 雞肉去骨,一啖放入口,肉嫩啖啖肉 帶有清香酒味不苦澀 . ˚‧⁺ ・ ˖ · 頭抽豉油雞 ・ ˖ ·⁺‧˚ 雞肉嫩滑唔嚡口 頭抽豉油鹹甜適中 味道很有層次
  = = = = = = = = = = = = = = =
總括💬:小店經營高質素燒味,分量大碟抵食

環境:★★★★☆ | 味道:★★★★★
服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★
˚‧⁺ ・ ˖ · 酒仙醉雞卷 ・ ˖ ·⁺‧˚
˚‧⁺ ・ ˖ · 頭抽豉油雞 ・ ˖ ·⁺‧˚
頭抽豉油雞
雞肉嫩滑唔嚡口 頭抽豉油鹹甜適中 味道很有層次 雞汁用黎餸飯 已經吃到一口接一口好開胃
˚‧⁺ ・ ˖ · 秘汁鹵家鵝 ・ ˖ ·⁺‧˚
秘汁鹵家鵝
鹵水鵝係我最愛之一 份量大份 鹵鴨肉質肥瘦適中 鴨肉入晒味 鹵水汁香唔會太鹹
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍 鹵家
網址: https://s.openrice.com/QrbS0RYm900~uEWuIAw
地址: 元朗教育路68號兆豐樓地下10及14號舖
電話: 23630355
#元朗 #元朗美食 #鹵家 #燒味 #元朗燒味
2022-06-03 48 瀏覽
聽講呢間燒味好好食,即約埋朋友去食個快、靚、正嘅lunch先😌🔸薑汁松花皮蛋($32)紫薑鋪底,皮蛋加上薑汁及蒜蓉,味道酸甜帶蒜香,非常醒胃😋🔸食神叉燒飯($58)有睇過套戲嘅,都會知係叉燒蛋飯。叉燒半肥瘦,唔會太乾又有燶邊,香甜蜜味又夠香口,另秘制豉油加埋蛋汁,真係多多飯都食得落😋🔸燻蹄拼海蜇飯($69)一上枱真係有啲驚訝,竟然有咁多燻蹄,總共有十多片👍🏻燻蹄厚薄適中,太厚會膩,太薄又無口感,加上蒜醋汁,無得彈👍🏻海蜇十分彈牙,麻油非常香,食到唔停口😋🔸牛蒡粟米紅蘿蔔湯(套餐跟配)飲一啖已經知唔係坊間嘅味精湯,而係十分足料嘅老火靚湯,抵讚👍🏻🔸凍檸茶(套餐跟配)凍檸茶要咗少冰少甜,飲落微甜偏酸。

🔸薑汁松花皮蛋($32)
紫薑鋪底,皮蛋加上薑汁及蒜蓉,味道酸甜帶蒜香,非常醒胃😋

🔸食神叉燒飯($58)

🔸燻蹄拼海蜇飯($69)

🔸牛蒡粟米紅蘿蔔湯(套餐跟配)

🔸凍檸茶(套餐跟配)
凍檸茶要咗少冰少甜,飲落微甜偏酸。
午餐
  • 食神叉燒飯
2022-06-01 52 瀏覽
今晚突然想食燒味,於外賣平台揾到鹵家,睇價錢並唔似一般的燒味,就決定即管使下,叫咗一個2人餐及另外加咗一個小食。2人餐包一份雙拼燒味,一份小食,2個例湯及2個飯。我地揀咗叉燒及燒鴨,兩樣整得都出色,夠入味,口感亦佳,份量亦合格。小食我地叫咗酒仙醉雞卷,雞夠哂入味又有啲酒香,美味!就算係2個例湯都絕對唔馬虎,足料之餘,夠味但又唔會過咸。另外加的小食為話梅涼瓜片,味道雖略帶柑甜,但咬落並無太多苦澀的味道。整體鹵家的食物令人滿意。值得向大家推薦。

2人餐包一份雙拼燒味,一份小食,2個例湯及2個飯。

小食我地叫咗酒仙醉雞卷,雞夠哂入味又有啲酒香,美味!
就算係2個例湯都絕對唔馬虎,足料之餘,夠味但又唔會過咸。

整體鹵家的食物令人滿意。值得向大家推薦。
2022-06-01
外賣送餐