2010-02-19
今日黎左呢度食Lunch,因為其實我未食過呢間,聽講幾好食,今日難得有時間就黎左呢度食啦。其實我黎到CWB都已經兩點多,所以上到去都走左七八成客人,即刻有位有人安排我坐,仲可以坐卡位,真係好。不過原來佢兩點幾之後都幾多人架喎,我見KEEP住都有客人黎,佢大概 2:30 last order,我見佢地好急咁不停問d客人要咩,好搞笑。環境幾好,可能因為我坐卡位幾舒服,又有d陽光射入黎所以覺得唔錯。加上唔係繁忙時間佢又唔會趕你走添。佢有D迷你拉麵餐唔知係咪LUNCH先有架呢,我叫左個迷你豬骨湯拉麵,之後佢好似跟個迷你炒飯,你就可以加唔同既價錢轉唔同既飯,而我就要左個角煮御飯即係豬腩肉飯啦。先黎沙律同咖啡,兩個都係HEA到不得了。沙律無咩沙律汁,而且菜又整到好大塊,唔易入口,無咩特別好唔好食。咖啡就非常之唔好飲,完全無咖啡味,加左奶只係飲到奶味... 我飲左兩三啖就無再飲,都係飲綠茶算數。迷你豬骨湯拉麵都真係幾迷你,食幾啖就無哂架啦。拉麵好幼,食落幾彈牙,都算幾好食。但佢個豬骨湯底唔知點解令我諗起「出前一丁」,哈哈,唔覺得好好味,感覺幾鹹下。一大塊叉燒係面,小肥多肉,唔靱,整碗拉麵普通不算很好
迷你豬骨湯拉麵都真係幾迷你,食幾啖就無哂架啦。拉麵好幼,食落幾彈牙,都算幾好食。但佢個豬骨湯底唔知點解令我諗起「出前一丁」,哈哈,唔覺得好好味,感覺幾鹹下。一大塊叉燒係面,小肥多肉,唔靱,整碗拉麵普通不算很好吃。
反面豬腩肉飯好食喎,好彩佢係迷你版,如果唔係又膽固醇超標。佢有 4 大舊豬腩肉,真係入口即溶,甘香肥美,好食。佢D油撈埋D飯一齊食,好滑食落好香,有D酸菜加埋隻溏心蛋,真係好食。不過呢D咁危險既食物真係只可偶一為之。
總括黎講拉麵唔算好特別,個飯反而更吸引,LUNCH黎食都唔算好貴,下次想食都會再黎。食完麵屋一平安,希望新一年大家都平平安安。=)