2023-03-27 155 瀏覽
今年生日姊妹帶我到麻辣派對🥳,位於尖沙咀加連威老道29A號瑞生酒店1樓。 入到店內環境好有氣氛🎉, 店員們的服務非常親切有禮, 餐廳主打川菜🥢, 我們就點了十三香小龍蝦、酸菜魚、霸王辣子田雞和蝦、鮮椒生腸、 涼拌魚皮卷、毛肚、黑醋拌秋葵、孜然蒙古羊肉、藤椒花雕白貝、 水果茶和白酒。 每款菜式都幾好, 有不同的辣度可以點, 個人最喜歡鮮椒生腸😋, 非常爽口又開胃,做得幾出色。涼拌魚皮卷亦是一個好選擇, 會越食越開胃, 用嚟送酒亦不錯。 另外酸菜魚的魚塊好嫩滑, 值得一試。 飲品方面水果茶非常有份量,西瓜超甜🤤。 整個用餐體驗很開心, 下次一定會再嚟。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

鮮椒生腸

孜然蒙古羊肉

霸王辣子田雞和蝦

水果茶

白酒

整個用餐體驗很開心, 下次一定會再嚟。

2023-03-26
霸王辣子田雞和蝦
水果茶
白酒
2023-03-27 42 瀏覽
很久很久沒吃麻辣派對了,今日經過尖沙咀突然想起它,手刀到店內吃晚飯!必然要喝的蜜語水果茶及冰雪鮮檸C飲~蜜語水果茶內很多新解水果,可以吃水果解辣~咕嚕肉咕嚕肉是麻辣派對的隱藏好菜式,每次來我也一定會叫上一碟!醬汁酸甜,加上炸得香脆的肉件,即使放涼了仍保持脆身!川北涼粉滿滿的芫茜與花生,拌上醒胃紅油,咕嚕咕嚕把涼粉都吃光了~口水雞滿滿鮮艷醬汁,色彩亮麗引發食慾,雞肉嫩滑好吃!蕃茄味黑魚黑魚很大一窩,魚肉無骨,啖啖肉,入口滑溜,蕃茄湯香濃,酸酸甜甜的很適合一家大小!
很久很久沒吃麻辣派對了,
今日經過尖沙咀突然想起它,手刀到店內吃晚飯!
必然要喝的蜜語水果茶及冰雪鮮檸C飲~
蜜語水果茶內很多新解水果,可以吃水果解辣~
咕嚕肉
咕嚕肉是麻辣派對的隱藏好菜式,每次來我也一定會叫上一碟!
醬汁酸甜,加上炸得香脆的肉件,即使放涼了仍保持脆身!
川北涼粉
滿滿的芫茜與花生,拌上醒胃紅油,咕嚕咕嚕把涼粉都吃光了~
口水雞
滿滿鮮艷醬汁,色彩亮麗引發食慾,雞肉嫩滑好吃!
蕃茄味黑魚
黑魚很大一窩,魚肉無骨,啖啖肉,入口滑溜,
蕃茄湯香濃,酸酸甜甜的很適合一家大小!
2023-03-25 57 瀏覽
麻辣派對 - 尖沙咀好耐冇食過麻辣 Weekend又黎麻辣派對過一過辣癮歌樂山辣子雞 (+$28有機菜花) 雞肉切粒炸香 再用大量辣椒拌炒 超香口惹味 我哋想有啲菜食下 所以加咗椰菜花 古法咕嚕肉 外皮香脆而且脆漿薄身唔油膩 肉質爽彈 甜酸度適中 兩個餸都超下飯 食飽仲有綠豆沙送 唔會太甜 仲有好多渣 啱曬我口味#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #食辣愛好者 #麻辣派對 #尖沙咀 #chillyday
麻辣派對 - 尖沙咀

好耐冇食過麻辣 Weekend又黎麻辣派對過一過辣癮

2023-03-24 42 瀏覽
每次在尖沙咀加連威老道,都見到大大紅色招牌“麻辣派對”今次試下酸菜魚(好大份量)用江團魚大件超滑吾腥,最重要是無魚骨下面還有好入味的 Q 彈薯粉酸菜小麻辣湯調配恰當口水雞(醬汁好味雞嫩滑)
每次在尖沙咀加連威老道,
都見到大大紅色招牌
“麻辣派對”
今次試下
酸菜魚(好大份量)
用江團魚大件超滑吾腥,
最重要是無魚骨
下面還有好入味的 Q 彈薯粉
酸菜小麻辣湯調配恰當
口水雞(醬汁好味雞嫩滑)

2023-03-16
  • 酸菜魚
2023-03-21 732 瀏覽
一向好喜歡食辣,今次再次來《麻辣派對》,滿足自己食辣嘅欲望🙏🏻。餐廳裝修好有格調,燈光偏暗,配上西色裝修,油畫掛牆,正合「派對」氣氛。主打四川麻辣菜,餐牌五花八門👍🏻 有水煮魚,烤魚,香鍋,小炒,海鮮等😍 另外可以揀輔菜放入鍋內 更滿足🤍 另外所有餸菜都可以揀辣度👍🏻 重慶銅盤烤桂魚 麻辣味型 $338~ 辣度方面,揀咗BB辣,有好多辣椒,比想像中辣,而且辣味比麻味更重。好大條魚,魚肉好滑,有芽菜,蜂巢豆腐,金菇,荽茜,蒟蒻等,好足料👍🏻。另外加咗水晶粉 $38~水晶粉偏幼,正常份量,好索湯汁👍🏻 不過要小心,如果煮得太耐,水晶粉好容易發漲,亦都要小心黏底👍🏻。另外加咗蒙古羊肉 $68🥹 ~蒙古羊肉本身偏碎,但份量好多😍 羊肉味好重,麻辣味絕對唔會蓋過羊肉味,反而可以將羊肉味昇華,推介!! 另外,餐廳更每人送一份桂花糕冰粉,一解辣氣,食埋甜品更滿足!

重慶銅盤烤桂魚 麻辣味型 $338~
好大條魚,魚肉好滑,有芽菜,
蜂巢豆腐,
金菇,荽茜,蒟蒻等,好足料👍🏻。

另外加咗水晶粉 $38~
另外加咗蒙古羊肉 $68🥹 ~

2023-03-16
✨冇訂座,直接walk in,所以冇得打折😂餐廳座位算比較寬鬆,整體氣氛舒服,但音樂算比較大聲🥲✨第一次來店消費,唔知道原來碟頭分量都幾大,「酸菜黑團魚+蓮藕+萵筍」💰264,「巴蜀毛血旺」💰198,「乾煸四季豆」💰78。✨價格比較內地肯定貴,不過酸菜魚味道幾好!但係加料的蓮藕,切成塊狀,不是片狀,導致口感差別好大,完全冇爽脆嘅感覺😓✨毛血旺的確好大一盤,不過午餐肉的比例有d多。而且用的血旺係豬紅,食起身唔夠鴨血滑,而且整體調味偏淡,唔夠鹽味😓✨乾煸四季豆,味道,濕度都值得90分,好有鑊氣👍✨三人用餐,要加一,總價格💰594,味道可以,但係價格偏貴🫣
✨冇訂座,直接walk in,所以冇得打折😂
餐廳座位算比較寬鬆,整體氣氛舒服,但音樂算比較大聲🥲

酸菜黑團魚

巴蜀毛血旺

✨乾煸四季豆,味道,濕度都值得90分,好有鑊氣👍
乾煸四季豆

酸菜黑團魚
乾煸四季豆
衣間中式餐廳菜款式多,環境走華麗路線,好特別好舒適,對於想品嚐正宗川味的人來講,呢家餐廳係一個唔錯嘅選擇!酸菜魚(江團魚) $198 BB辣川味酸菜魚以鮮嫩多汁嘅江團魚為主,湯底酸辣平衡度不錯,辣味恰到好處,再加埋酸辣可口嘅醃菜,增添額外酸味,完美搭配魚嘅淡雅風味。配上脆脆芽菜有清新嘅口感,仲有魔芋同Q彈嘅薯粉,不能錯過滕椒花雕白貝 $58 BB辣小小麻辣!白貝肉質鮮甜,滋味鮮美,花雕酒增添特殊香氣,藤椒嘅微辣就係亮點。滋味豐富,風味獨特。冰物語水果茶 $38非常清爽美味。西瓜兩大塊帶嚟豐富果香,火龍果,檸檬同橙子嘅酸甜味非常協調。整杯水果茶口感爽口,甜度啱啱好,健康又美味。冰雪鮮檸C飲 $38含豐富嘅檸檬同青檸,口感酸爽清新。加入奇亞籽,增添咗飲品口感。整杯飲品甜度啱啱好!

酸菜魚(江團魚) $198 BB辣

滕椒花雕白貝 $58 BB辣

冰物語水果茶 $38

冰雪鮮檸C飲 $38
2023-03-12 70 瀏覽
今晚同事帶我來川菜,不會吃辣的我一開始有點抗拒,吃完覺得可以接受,因為辣的程度可以根據個人的口味而調節,而我適合吃BB辣,以後可以繼續挑戰川菜。麻辣牛展肉:展肉質鮮嫩,口感很棒,而且辣度適中,吃起來刺激但不失風味。配上芫茜做點綴,整道菜色調和,味道十分讓人滿足。七味雞脆骨:份量十足,裹上炸粉炸到金黃色,口感雙重脆口,入口鮮嫩多汁,帶有微微辣味,讓人食指大動。酸辣土豆絲:口感柔軟,酸辣的調味讓整道菜充滿了層次感。此外,這道菜也不油膩,讓人吃得非常開胃,很容易成為大家的口味之一。川北涼粉:表面上看起來很辣,其實一點也辣,涼粉口感軟綿,搭配的醬汁香氣四溢,味道清新可口,非常適合夏日食用,讓人感到舒爽涼快。東蜜語水果茶:裡面有火龍果,西瓜,檸檬等,只有果糖的口感。一遍吃辣的,一遍喝水果茶,真是很爽。最後還送了甜品,不错。

2023-03-06 77 瀏覽
店名: 麻辣派對地址: 尖沙咀加連威老道29A號瑞生酒店1樓尖沙咀站B1出口,行4分鐘環境: 3.5/5價錢:4.5/5味道: 4/5鮮椒味江團$198之前食過酸菜味江團,今次就試下鮮椒味叫左中辣,上枱就見到好多椒同啲籽,反布食落唔算就好辣,麻味比較多相比之下酸菜味好食啲,辣得黎帶酸味,層次比較多🫢🙈清炒萵荀$78萵荀長切,食落爽口,口味比較清,可以中和翻魚嘅濃味兩樣夾埋一齊送飯一流👍🏻🤩戀味毛肚$68食落爽口,但略嫌油太多,令成碟食落得個油字,無咩辣味,有啲扣分☹️最後跟人頭送左杯甜串,唔知咩黎但幾好食,清新唔太甜#stitchfoodie尖沙咀
店名: 麻辣派對

地址: 尖沙咀加連威老道29A號瑞生酒店1樓
尖沙咀站B1出口,行4分鐘

環境: 3.5/5
價錢:4.5/5
味道: 4/5

鮮椒味江團
之前食過酸菜味江團,今次就試下鮮椒味
相比之下酸菜味好食啲,辣得黎帶酸味,層次比較多🫢🙈

清炒萵荀
萵荀長切,食落爽口,口味比較清,可以中和翻魚嘅濃味
兩樣夾埋一齊送飯一流👍🏻🤩

戀味毛肚

最後跟人頭送左杯甜串,唔知咩黎但幾好食,清新唔太甜

#stitchfoodie尖沙咀

2023-02-25
2023-03-05 42 瀏覽
今日和朋友經過尖沙咀,突然想食辣的東西,就想起這間麻辣派對。入到店內就被裝修吸引了,一反傳統中餐館的裝修,充滿少女及古典氣息,十分特別。這次我們點了歌樂山辣子雞香鍋,還加了$10 的肥腸,再加了蓮藕,乾豆腐。當食物來到的時候,我們被它的份量驚嚇了,十分大盤,大過我的手,而且充滿了辣椒,看起來10分辣! 不過吃的時候一點都不辣,而且很香口!而且加$10 的豬腸比雞還要多!十分化算!配上乾豆腐及蓮藕十分美味! 愛我們還點了一盤清炒萵筍,清清淡淡而且吹口配上香鍋可以作中和作用!最後他們還送上甜品桂花啫喱,作為結尾十分完美

最後他們還送上甜品桂花啫喱,作為結尾十分完美

2023-03-01 55 瀏覽
好耐之前食過 印象麻麻 今晚朋友話想試下尖沙咀分店 同之前食 都有幾大分別 裝修有特色就唔講喇 D野食好味左 上菜速度又快 落單傾兩句就有得食 份量又大 個香鍋揀左BB辣 對於鐘意食辣 但係食親都會屙既我 夠架喇
2023-03-01
  • 清炒萵筍
  • 辣子雞
2023-02-13 68 瀏覽
今年農曆年人少少, 為了炒熱氣氛,我就訂了吃四川菜, 這家餐館佈置華麗, 紅紅火火的, 最重要是背景音樂是熱鬧的賀年歌, 唱旺新年。今次四個人就可以多點些, 我們點了江團酸菜魚, 麻辣雞煲,泡椒蟶子皇,麻辣無骨鳳爪,清炒萵荀,燒椒小皮蛋,戀味毛肚加埋會贈送的甜品, 剛好八樣菜。上次我來是吃烤桂魚的, 魚肉比較滑溜香口, 這次點的酸菜魚是用了江團, 魚肉都算不錯, 但酸菜味道不夠突出, 所以整體味道單薄了點。麻辣雞煲非常好吃, 雞肉滑嫩, 味道夠濃, 我們要了中辣,是真的辣, 很惹味。麻辣鳳爪是必點項目, 不過味道會跟麻辣雞鍋相似, 下次會選擇其他口味。泡椒蟶子皇, 蟶子新鮮是必須的呢, 但重點是泡椒的味道辣得來很有層次感。下次要再試泡椒的其他菜式。燒椒小皮蛋很特別, 份量很多, 平時燒椒皮蛋就吃得多, 小皮蛋還是第一次吃, 一口一蛋吃得超爽呢。他們其實還有午市套餐的, 不過因為是新年, 我們就選擇吃得豐富點啦!

2023-01-25
午餐
2023-02-03 84 瀏覽
✨麻辣雞鍋 半隻既分量都好多。叫左中辣,麻辣味好香。加左雞脆骨同茄子,特別推薦前者,浸左落汁仍然香脆。✨酸菜魚加水晶粉、毛血旺、魷魚。用上試黑魚,比較彈牙,少量細骨,唔腥。如果想食較嫩滑建議可試桂花或江團。中辣湯底,加上大量酸菜,仲有芝麻香味,惹味非常!魷魚爽口,水晶粉既彈牙又充滿酸辣香味,一流。✨麻辣無骨鳳爪鳳爪大大隻,個汁有少少似口水汁。✨涼拌黑木耳爽口入味,微辣。
✨麻辣雞鍋
半隻既分量都好多。
叫左中辣,麻辣味好香。
加左雞脆骨同茄子,特別推薦前者,浸左落汁仍然香脆。

✨酸菜魚
加水晶粉、毛血旺、魷魚。
中辣湯底,加上大量酸菜,仲有芝麻香味,惹味非常!
魷魚爽口,水晶粉既彈牙又充滿酸辣香味,一流。

✨麻辣無骨鳳爪
鳳爪大大隻,個汁有少少似口水汁。

✨涼拌黑木耳
爽口入味,微辣。

2022-11-09
2023-02-01 46 瀏覽
從不吃辣的我高估了自己早幾日同朋友食生日飯,朋友問我食唔食得辣,輕微的辣近來都很喜歡,特別香而不辣的湯麵更加喜歡。朋友邀請我一齊食辣。店內環境非常靚,每台都一大班人一齊食一大窩嘅辣粉。天氣涼涼地,食少少辣出身汗係幾過癮。我地2個女孩叫咗一窩酸菜魚,一個辣炒菜。酸菜魚魚非常滑溜,無骨,都好吸味,非常好食。湯底濃郁,咸酸齊備但有點偏油膩,唔敢飲太多。有大量嘅辣椒豆,辣椒粒,辣椒皮增加風味。都有好多極辣嘅綠色嘅辣椒,個樣似咸菜。窩內有少量魔芋,水晶粉,非常好食。但整餐飯,酸菜魚非常濃味,酸菜很咸。我每口都不時食到辣椒,辣豆。仲誤以為綠色辣椒係咸菜,一口咬咗落去,辣汁經過了喉嚨,開始覺得喉嚨痛,已經即時飲大量水,但喉嚨還是持續了幾天的在痛。炒菜椰菜炒得非常香口,有極少的辣很開胃,非常可口。如果係下次食依個菜依個魚,我會考慮用熱水洗洗先食。因為真係非常油膩,比起屋企嘅住家飯,有少少油膩到我身體未適應。菜的油水比較多,食落口都有點膩。椒片極多,推埋一邊的微辣紅辣片可以裝到一個茶碗。餐具到濕紙巾都好精緻。總結,明知自己食唔到辣,下次都係唔好咁輕率去挑戰自己。有需要就叫碗熱水沖一沖啲油份及辣味。炒菜鑊
從不吃辣的我高估了自己

天氣涼涼地,食少少辣出身汗係幾過癮。
我地2個女孩叫咗一窩酸菜魚,一個辣炒菜。

酸菜魚
魚非常滑溜,無骨,都好吸味,非常好食。
都有好多極辣嘅綠色嘅辣椒,個樣似咸菜。
窩內有少量魔芋,水晶粉,非常好食。

麻辣酸菜魚

仲誤以為綠色辣椒係咸菜,一口咬咗落去,
辣汁經過了喉嚨,開始覺得喉嚨痛,
已經即時飲大量水,但喉嚨還是持續了幾天的在痛。

炒菜
椰菜炒得非常香口,
有極少的辣很開胃,非常可口。
如果係下次食依個菜依個魚,我會考慮用熱水洗洗先食。因為真係
非常油膩,比起屋企嘅住家飯,有少少油膩到我身體未適應。
菜的油水比較多,食落口都有點膩。椒片極多,
推埋一邊的微辣紅辣片可以裝到一個茶碗。
麻辣炒菜

餐具到濕紙巾都好精緻。

總結,
炒菜鑊氣十足,香辣可口。
酸菜魚味度濃郁,魚肉滑溜,無骨又好食。酸菜偏咸但如果配飯配麵剛剛好。
水晶粉本身我都好鐘意,食落彈牙吸汁,非常好食。👍🏻魔芋的口感也非常好,湯汁濃郁,
令魔芋每口都食出清爽中帶點咸香。

2人短聚的生日飯,坐得舒服,傾計開心,氣氛也很好,食得開心又滿足。

麻辣酸菜魚
麻辣炒菜
2023-01-07 93 瀏覽
不時經過尖沙咀加連威老道都見到麻辣派對的大廣告牌,今午一於來食個午餐試試。餐廳在二樓,装潢特別有氣氛。特色小菜套餐選擇多,包主菜,白飯及飲品,價錢實惠。酸菜冮團魚套餐 $78當店員送上酸菜魚時眼前一亮,一大盆,當中配菜有酸菜,芽菜等,而江團魚份量也不少,绝無欺場,魚肉脆滑魚味濃,送飯非常美味。蜜語水果茶  加$10飯後嘆番杯水果茶,好配合。埋單唔洗一百便可嘆一頓滋味川菜套餐,外賣仲有折扣,物超所值😋👍
餐廳在二樓,装潢特別有氣氛。
特色小菜套餐選擇多,包主菜,白飯及飲品[加10元可轉水果茶等],價錢實惠。
酸菜冮團魚套餐 $78
蜜語水果茶  加$10
飯後嘆番杯水果茶,好配合。