2024-09-05
呢間荔枝角工廈上面嘅人氣台式小店,喺大角咀開分店啦!呢間小店一直係愛店名單之一❤️,招牌台式吐司同便當必試,而且仲可以用優惠價加配飲品,性價比超高!新分店菜式同總店差唔多,冇咗芋圓,但就有蛋餅搭救!餐廳主要用QR code落單同俾錢,坐低手機叫完就可以等食,上菜速度幾快,無論係堂食定外賣都啱!-——————————————🥪◖慢烤雞腿蛋吐司◗ $49雞腿肉超厚,醃得又夠入味,配上流心蛋同烘過嘅多士,蛋漿撈埋雞腿肉,口感creamy,仲搽咗少少檸檬蛋黃醬,食完都唔會膩!🥘◖紅燒台式牛肉湯麵◗ $68牛肉麵熱辣辣大大碗,牛肉份量夠多,用上牛肋肉,肉質軟腍有口感!另外佢嘅湯底同麵底都值得一讚,麵條煙韌有口感,湯底牛味濃郁,仲有少少辣,食落超惹味!🍱◖手工滷肉慢烤雞扒便當◗ $69便當嘅配料好多,雞扒即叫即焗,要10-15分鐘,雞肉好嫩滑,而且一啲都唔乾柴;滷肉肥瘦相間,滷得夠入味,超好撈飯!🫔◖芝士吞拿魚粟米蛋餅◗ $42蛋餅裏面滿滿嘅吞拿魚,爆晒餡,一拉起佢仲會拉絲!食落味道鹹香,加咗啲粟米粒,口感更加豐富🧋◖冬瓜茶◗ +$9台灣嘢點少得冬瓜茶,呢款係低糖配方,但個人都係覺得甜咗少少,另外溝
-——————————————
🥪◖慢烤雞腿蛋吐司◗ $49
🥘◖紅燒台式牛肉湯麵◗ $68
🍱◖手工滷肉慢烤雞扒便當◗ $69
🫔◖芝士吞拿魚粟米蛋餅◗ $42
🧋◖冬瓜茶◗ +$9
台灣嘢點少得冬瓜茶,呢款係低糖配方,但個人都係覺得甜咗少少,另外溝咗啲桂花烏龍茶啱啱好~
🧋◖桂花烏龍◗ +$12
桂花烏龍係無糖的,清香解渴
🌟Encore指數:9/10