2025-02-14
今日同大家介紹 中x英fusion 餐廳 1908bc British Chinese全新推出嘅Dinner Tasting Menu,結合咗英式元素同中式風味,帶返啲懷舊嘅中菜味道🔸開胃菜 Chefs Platter主廚拼盤:包括芝麻蝦多士、酥炸雲吞同田園沙律芝麻蝦多士真係有隻蝦🦐係到!外脆內嫩,蝦肉彈牙;酥炸雲吞外皮酥脆,真係好懷念呢個點心!再搭配沙律🥗fresh下開胃😋鮮蟹肉粟米羹,真係有好多鮮蟹肉,加上我本身好愛飲湯粟米羹,飲完又暖胃~🔸香酥鴨掛包🦆香酥鴨掛包新鮮熱辣蒸出嚟!鴨肉外脆內嫩,配上軟糯嘅包子,口感超級豐富。🔸脆皮牛肋骨跟咖啡汁呢個真係超好味!外皮酥脆,肉質鮮嫩,入口即化~ 真係好好食!一定要食😋🔸甜豆同蘆筍炒三鮮,好fresh,岩岩好就可以平衡個脆皮牛肋骨~色香味俱全。再配埋英式煙肉粒炒蛋飯,真係英式中餐🥢好懷舊~ 🔸開心果朱古力撻開心果滿滿,又有口感~加上超濃朱古力🍫濃郁完美結合,食落去真係好幸福。🔸特色雞尾酒🍸我呢杯係 Suzie Wong🌸入面有伏特加、荔枝、石榴同玫瑰,顏色靚,飲落去清新,非常打卡able📸
🔸開胃菜 Chefs Platter
主廚拼盤:包括芝麻蝦多士、酥炸雲吞同田園沙律
芝麻蝦多士真係有隻蝦🦐係到!
🔸香酥鴨掛包🦆
香酥鴨掛包新鮮熱辣蒸出嚟!
鴨肉外脆內嫩,配上軟糯嘅包子,口感超級豐富。
🔸脆皮牛肋骨跟咖啡汁
呢個真係超好味!
外皮酥脆,肉質鮮嫩,入口即化~ 真係好好食!一定要食😋
再配埋英式煙肉粒炒蛋飯,真係英式中餐🥢好懷舊~
🔸開心果朱古力撻
開心果滿滿,又有口感~
加上超濃朱古力🍫
濃郁完美結合,食落去真係好幸福。
🔸特色雞尾酒🍸
我呢杯係 Suzie Wong🌸