2024-04-12
Parker House | Whipped Brown Butter呢個自家製麵包超鬆軟,搽上黑蒜白豉油牛油,個蒜香令人回味無窮1️⃣Hamachi I Caviar呢道油甘魚配Royal Caviar Clu魚子醬係呢度嘅signature dish,再次食都係覺得咁靚咁好味,頂級嘅味道2️⃣Polmard Beef Tartare | Smoked Pike Roe生牛肉他他配煙燻梭子魚,小巧精緻,口感豐富,再加上煙燻風味,幾特別3️⃣Jerusalem Artichoke Soup耶路撒冷雅支竹薯仔忌廉湯,好濃厚,最鍾意加左雅支竹脆片,個口感好正4️⃣Red Snapper I Tomato I Basel紅鯛魚搭配番茄同羅勒,魚皮好香脆,個湯汁視覺效果好靚,味道酸甜,成個配搭好fine5️⃣Kagoshima Pork Belly | Apple鹿兒島豬腩肉配蘋果汁,豬腩肉間集住肥肉同瘦肉,蘋果汁嘅清新可以平衡到豬腩肉嘅油膩感6️⃣A4 Miyazaki I Black Olive I Yuzu KoshoA4級宮崎牛肉搭配黑橄欖同柚子胡椒醬,牛肉油香豐腴,肉質滑嫩,加埋柚子嘅微酸同胡椒嘅微辣,好味
1️⃣Hamachi I Caviar
3️⃣Jerusalem Artichoke Soup
A4級宮崎牛肉搭配黑橄欖同柚子胡椒醬,牛肉油香豐腴,肉質滑嫩,加埋柚子嘅微酸同胡椒嘅微辣,好味👍🏻
7️⃣Crab I Risotto
用左鰹魚龍蝦汁去煮嘅蟹肉risotto,粒粒米都吸收哂海鮮嘅鮮味,口感又 creamy, topping再加上日本魚籽,味道同口感更加豐富
8️⃣Petit Four
有伯爵茶撻、可麗露、朱古力同黑朱古力曲奇,滿滿法式嘅儀式感
🍴8 Course Opera Tasting Menu $1,280/pp