2024-06-14 37 瀏覽
在觀塘工作的我,每日返工放工都會經過觀塘工業區。而每次經過敬業街,都會被一間裝潢得很有度假感覺的餐廳吸引到。今日Happy Friday 早點放工,就決定約同事Happy hour試試佢!餐廳以峇里風情為主調,配合大量的藤織物及淺木色傢具做裝飾,令人有種放鬆心情的感覺!餐廳設有室內及室外座位,室外位置好適合一眾愛寵人士,餐廳更有提供寵物餐單,可以讓牠們共享休閑的時光!- 香煎帆立貝日式咖哩意大利飯¹⁵³帆立貝外層煎得香脆,味道鮮甜,肉質軟嫩多汁。意大利飯軟硬適中,而日式咖喱醬汁味道濃郁,份量及味道亦剛好!套餐另有濃稠美味的南瓜湯及相當鬆軟的餐飽。- 甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條¹⁹¹慢煮美國豬肋骨肉質嫩滑,外皮酥香可口,表面還加上酸酸甜甜的醬汁,食起來相當惹味!隨碟還有炸得金黃香脆的炸薯條,還有新鮮沙律菜,新清感可以帶走豬肋骨的膩感!同樣地套餐另有南瓜湯及餐飽附送!- 熱陳皮洛神花茶陳皮洛神花茶味道酸酸地又帶點陳皮的甘香。開胃解膩必選!- 凍自家制焦糖餅咖啡自家制焦糖脆脆餅相當有驚喜。除了賣相討好外,味道沒有很甜,加入醇香的咖啡內,沒有因為太甜而掩蓋了原本咖啡的味道。值得一

- 香煎帆立貝日式咖哩意大利飯¹⁵³

- 甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條¹⁹¹

- 熱陳皮洛神花茶
陳皮洛神花茶味道酸酸地又帶點陳皮的甘香。開胃解膩必選!

- 凍自家制焦糖餅咖啡
自家制焦糖脆脆餅相當有驚喜。除了賣相討好外,味道沒有很甜,加入醇香的咖啡內,沒有因為太甜而掩蓋了原本咖啡的味道。值得一讚!

總結餐廳無論食材、服務、環境都屬高水平。餐廳無論內外打卡位處處,適合情侶約會,愛寵人士或者一大班朋友家人聚會都好適合。絕對是一間很值得推薦的西餐廳!
甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條
凍自家制焦糖餅咖啡
熱陳皮洛神花茶
甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條
凍自家制焦糖餅咖啡
2024-06-14 31 瀏覽
香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅鴨肉煮得好入味,加埋溶化嘅芝士,口感真係好豐富。薄餅皮煎到香脆,少少似食緊北京填鴨,幾特別。香煎牛小排紅咖哩意大利飯牛小排煎到十分嫩滑,紅咖哩味道濃郁但唔會太辣,啱啱好同意大利飯融合喺一齊。飯粒煙韌,吸收晒咖哩汁,食落好有層次感。薑蜜紅茶暖笠笠,飲落去暖胃又舒服。Grapefruit Summer Soda清爽解渴,酸酸甜甜嘅西柚味加埋氣泡水,非常適合炎熱天氣飲。黑糖麻薯泰奶茶牛角包窩夫牛角包窩夫外層香脆,內裏鬆軟,麻薯嘅煙韌口感同泰奶茶嘅甜香味,簡直係天作之合,再加上黑糖嘅焦香味,甜度啱啱好,食完有一種幸福感。
香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅

香煎牛小排紅咖哩意大利飯

薑蜜紅茶
暖笠笠,飲落去暖胃又舒服。

Grapefruit Summer Soda
清爽解渴,酸酸甜甜嘅西柚味加埋氣泡水,非常適合炎熱天氣飲。

黑糖麻薯泰奶茶牛角包窩夫
2024-06-13 26 瀏覽
呢間位於觀塘工廈街舖cafe已經係幫襯再幫襯,整間cafe都好適合打卡plus同朋友坐幾粒鐘傾下偈🥳環境舒適寬敞裝修佈置用心上次去的時候鄰近Christmas 所以滿佈Christmas decorations連飲品都好festive🥂🎉🎊🍩🧁☕️***Mushroom soup served with toasts$58***賣相精緻味道香濃***泰式拼盤$168******香煎北海道刺身帶子黑蒜黑松露野菌忌廉意大利飯福袋$158***份量十足絕對抵食兩款滿溢聖誕氣氛嘅飲品***聖誕好夠薑$52******oh it is Christmas tree(ice)$58******聖誕人氣魔法樹$88***其他dinner set的選擇🥂🎉

環境舒適寬敞

***聖誕好夠薑$52***
***聖誕人氣魔法樹$88***
其他dinner set的選擇🥂🎉
2024-06-13 20 瀏覽
為咗氹我開心,朋友帶左我去一間好有少女心嘅餐廳,餐廳每個位置都有一啲專屬嘅打卡位,入到去心情都靚咗一大半,餐廳環境舒服,好chill😌😌相信都係餐廳嘅食物質素,味道都非常好😋😋連疏乎厘呢個甜品都做得好出色,好值得再好多次打卡、食嘢
相信都係餐廳嘅食物質素,味道都非常好😋😋
連疏乎厘呢個甜品都做得好出色,好值得再好多次打卡、食嘢
週末小朋友同爸爸們去咗茶果嶺公園,靚媽們可以去high tea😎揀咗附近呢一間超有渡假風情嘅靚Cafe,之前Bookmark咗一直好想試終於有機會啦. 餐廳有戶內戶外半露天座位,佈置好啱打卡. 門口有個大花花拱門好靚. 室內用上乾花束木系家具竹藤梳化等裝飾,加埋有個被粉紅色花海圍住嘅鳥籠吊椅俾食客影相,真係心心眼. ⭐️自家製焦糖餅咖啡焦糖餅就咁食又得好香甜脆口,等佢慢慢融入咖啡之中又得,味道更有層次. 咖啡香濃. 焦糖控大愛. ⭐️西柚夏日梳打葡萄柚味好香濃清新解渴,絕對係夏日首選. 混合蝶豆花,顏色夠夢幻鮮艷. ⭐️水牛芝士巴馬火腿無花果沙律無花果好香甜,水牛芝士口感滑溜,巴馬火腿鹹香度剛好,配上清新沙律菜,有特色又有營養. 醬汁有橄欖油、香草同意大利醋,食落好輕盈. ⭐️香煎牛小排紅咖喱意大利飯呢個fusion菜式好有驚喜. 用咖喱做主調嘅意大利飯辣辣地真係第一次食, 加埋菠蘿、蕃茄、青豆等配料味道酸酸甜甜好開胃,仲有芝士片,非常豐富. 牛小排半生熟肉質夠厚香口得來肉質保持嫩滑,簡單煎香原汁原味. 飯粒有嚼勁粒粒分明. ⭐️法式焦糖卡士達疏乎厘班戟即叫即焗上枱好Q彈震震吓. 疊起咗三層造型

⭐️自家製焦糖餅咖啡

⭐️西柚夏日梳打

⭐️水牛芝士巴馬火腿無花果沙律

⭐️香煎牛小排紅咖喱意大利飯

⭐️法式焦糖卡士達疏乎厘班戟
即叫即焗上枱好Q彈震震吓. 疊起咗三層造型更吸眼球. 面頭淋上吉士奶蓋同埋焦糖,表面在火炙至焦黃,疏乎厘口感棉密鬆軟散發滿蛋香,同平時疏乎厘班戟有啲唔同佢唔主打空氣感,但係都好鬆軟. 整體甜而不膩.

呢度有外表有內涵,好食又好睇,仲歡迎毛孩,難怪開業幾年依然高踞區內受歡迎餐廳之列啦. 食物飲品多選擇,真係去多幾次都唔怕悶.
  • 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
  • 水牛芝士巴馬火腿無花果沙律
  • 香煎牛小排紅咖喱意大利飯
  • grapefruit  summer  soda
2024-06-11 31 瀏覽
係觀塘出沒開既人一定都知道呢間峇里風打卡cafe👀用左好多花花草草佈置,仲有鳥巢型吊椅,岩晒同朋友黎打卡,今日晚餐就一於試下佢!蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴蜜桃油香醋汁✨Peach Parma Ham Mozzarella Cheese Salad/w Peach Vinaigrette好靚既沙律🥗有好多Parma ham同埋蜜桃,酸酸甜甜超開胃,仲有粒粒芝士,啲沙律菜都好新鮮👍香煎法式鵝肝牛肝菌意大利飯✨Pan-fried Foie Gras Porcini Mushroom Risotto嘩見到有兩大塊鵝肝真係嚇親🤯超級足料,個鵝肝煎得好香,油脂100分,同埋有好多牛肝菌,口感豐富,Risotto都煮得好軟好入味,主食嗌呢碟就岩晒👏白酒牛酒忌廉汁煮青口✨Australian Fresh Blue Mussels with White Wine Butter Sauce本日VIP🔥超多青口好足料!! 唔會太重酒味,個平衡做得好好,粒粒青口又大又新鮮,個個朋友都大讚呢一碟,推介👍

蜜桃巴馬火腿水牛芝士沙律伴蜜桃油香醋汁✨

香煎法式鵝肝牛肝菌意大利飯✨

白酒牛酒忌廉汁煮青口✨

餐廳門口好吸引,充滿氣氛。未到12月就已經好有聖誕氣氛,滿滿嘅聖誕裝飾,播住聖誕音樂,好似提早過緊聖誕節咁歡樂。🎈是日餐湯南瓜湯冇特別調味,明顯飲到淡淡南瓜嘅鮮味。配搭埋脆脆嘅麵包,點上南瓜湯,十分之好味。🎈白酒牛油忌廉汁煮澳洲新鮮藍青口超級推薦,份量很充足,食材新鮮。滿滿嘅白酒香、汁底幼滑,重點係青口鮮甜,海味咸香。隻隻都大大件、肉質肥美juicy,有咬口!必點🎈BBQ熱溶芝士醬烤豬肋骨配薯條豬肋骨軟腍,BBQ醬再加上半溶嘅芝士,咬落去肉嫩又惹味,配搭薯條好合適。佢哋薯條見到佢有薯仔皮,係用真嘅薯仔切成的,唔係就咁買急凍一包包拎去烹調,睇得出佢哋對每樣食材都細心預備。🎈聖誕好夠薑(Hot Only)十分推薦!首先賣相吸引,仲有少少嘅薑餅可以放上杯面。佢係姜再加牛奶,再有香濃嘅雲呢拿味。飲落去好舒服好暖胃,佢嘅薑又唔係特別地辣,而係啱啱好容易入口。非常推薦,特別係天氣凍嘅時候想飲一杯,暖一暖胃嘅女生!🎈Grapefruit Summer柚子好有清新嘅感覺。甜度唔高,甜甜地又酸酸地,好refreshing,好飲🎈聖誕人氣魔法樹好有節日氣氛,有是的棍、硬糖做裝飾,蛋糕係用紅色做基底,加上綠

🎈是日餐湯

🎈白酒牛油忌廉汁煮澳洲新鮮藍青口

🎈BBQ熱溶芝士醬烤豬肋骨配薯條

🎈聖誕好夠薑(Hot Only)

🎈Grapefruit Summer

🎈聖誕人氣魔法樹
好有節日氣氛,有是的棍、硬糖做裝飾,蛋糕係用紅色做基底,加上綠色斑點嘅設計。食落去似紅絲絨毛巾蛋糕再配上抹茶cream。成日嘅甜度啱啱好,抹茶味濃,適當嘅苦澀。配上蛋糕同nuts,成個感覺好match。趁着聖誕嘅浪潮,食一食,過吓節日氣氛。

另外見到餐廳都好有新意,有吹氣恐龍幫手送餐點,同埋帶位,很歡樂有趣!見到有唔少客人都拎電話影相😂😂

📍Be Leaf
觀塘敬業街55號皇廷廣場地下2號舖
Shop 2, G/F, King Palace Plaza, 55 King Yip Street, Kwun Tong
港鐵觀塘站 B2 出口, 步行約8分鐘
Grapefruit Summer
白酒牛油忌廉汁煮澳洲新鮮藍青口
聖誕好夠薑(Hot Only)
聖誕人氣魔法樹
2023-11-23
Grapefruit Summer
白酒牛油忌廉汁煮澳洲新鮮藍青口
聖誕人氣魔法樹
好出名嘅一間cafe,想黎好耐啦終於去得成☺️一入去就有個靚靚嘅打卡位,記得留影📸唔淨只扛卡㗎,啲野食一樣好味,晚市都繼續滿座就知😃.香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅🍕呢個薄餅絕對要趁熱食,夾住嘅芝士熱溶咗🧀加咗啲蔥好香,粒粒鴨肉夠晒口感,係個好開胃既前菜😉.香煎牛小排紅咖哩意大利飯🌶️🥘鐘意辣得夠惹味既朋友可以點呢個risotto!個紅咖喱撈落去好有驚喜,有啲估唔到咁夾😚牛小排有好多塊,每塊煎到7成熟,都頗tender & juicy㗎~.椰香花生醬朱古力牛角包窩夫配Movenpick雪糕🥐🍦黎到唔好錯過甜品‼️‼️牛角包好鬆軟,夾咗花生醬朱古力,香濃兼有口感,配埋Movenpick雲呢拿雪糕一凍一熱好正🤤.黑糖焙茶Latte🍵黑糖同焙茶嘅比例配搭不錯,整體茶味好突出😉.Grapefruit Summer Soda🥤呢杯飲落好fresh🤩賣相好少女心,有兩層色,落咗蝶豆花+西柚,甜度覺得剛剛好😌
香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅🍕

香煎牛小排紅咖哩意大利飯🌶️🥘

椰香花生醬朱古力牛角包窩夫配Movenpick雪糕🥐🍦

黑糖焙茶Latte🍵
黑糖同焙茶嘅比例配搭不錯,整體茶味好突出😉
Grapefruit Summer Soda🥤
放假同朋友嚟食呢間餐廳, 見環境都好大好舒適。🥰 座位與座位之間又唔會太逼 有一定既空間💓Grapefruit summer soda 係好清新好fresh!如命一樣 真係好啱夏天咁熱辣辣 飲番杯解渴😋焦糖餅配合cream! 好適合鍾意飲甜嘢嘅人!例如我😚😚真係好creamy😚😚頭盤係三文魚沙律🥗因為我唔太好三文魚 所以我剩係食菜 朋友就食哂啲三文魚😆 但我鍾意佢個汁!好開胃呀😋😋酸酸地 唔錯😌😌雞翼係我嘅最愛 😍頭先我frd 食哂啲三文魚 我就食多兩件雞🤪🤪🤪幾香口!點埋個他他醬真係一流! 他他醬點咩炸野都係一樣咁好食🥳🥳 呢個我俾滿分 💯 哈哈主菜!係有帶子呀😍😍😍 我最愛嘅帶子。仲要大大粒!勁有口感😙佢個腐皮包住個飯都好有新意思!而且味道都唔錯👍🏻 呢個可以 encore 😚😚😚店員服務態度都唔錯。無趕人走,會俾一定既空間客人 但有事叫佢地 都會好快過嚟問我地需要咩~呢間可以同朋友慶祝生日、同男朋友約會嚟食都唔錯🥰

頭盤係三文魚沙律🥗

雞翼係我嘅最愛 😍
頭先我frd 食哂啲三文魚 我就食多兩件雞🤪🤪🤪

呢間可以同朋友慶祝生日、同男朋友約會嚟食都唔錯🥰
2024-06-10 38 瀏覽
係觀塘番左甘耐工一直都好想試下依間甘fancy 既餐廳🥺但lunch 時間有限,今日終於忍唔住約個fd 食個夜晚😎👍兩個人就叫左一個前菜一個Main 一個甜品,應該夠食😂👉水牛芝士巴馬火腿無花果沙律 芝士勁大舊!淡淡既芝士奶香味,加上火腿既咸香,又認真好食!無花果好甜,但可惜得6件細細地既份量,整體味道清新,係好開胃既一道菜。👉香煎牛小排紅咖哩意大利飯牛小排大概係5成熟左右,見到係好靚既粉色,食落好諗好香!紅咖哩係有少少辣,而咖哩配Risotto既食法都幾新穎,值得一試👍👉焦糖餅咖啡+ Grapefruit Summer Soda飲品黎講soda 就比較甜左d, 值得一提係焦糖咖啡幾特別,面個幾舊焦糖會慢慢熔落咖啡度,令咖啡隨時間變甜。👉法式焦糖卡士達梳乎厘班戟空氣感十足,超級動L😂 吃落好重蛋香味,加上卡士醬真係好邪惡好正,作為結尾真係無得輸😋😋

兩個人就叫左一個前菜一個Main 一個甜品,應該夠食😂

👉水牛芝士巴馬火腿無花果沙律

👉香煎牛小排紅咖哩意大利飯

👉法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
  • 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
2024-06-10 49 瀏覽
🍤香煎北海道刺身帶子蝦乾蝦籽魚湯燴意大利飯 $138帶子加上蝦乾蝦籽添味,配合濃郁魚湯同埋意大利飯煮得恰到好處,整體而言相當豐富又舒服。🍔炭燒豬頸肉菠蘿漢堡配🍟炸薯條 $122豬頸肉炭燒後保留足夠油脂,入口軟嫩多汁,份量多,再配合菠蘿增加甜香。漢堡麵包新鮮,質感好。另外,炸薯條香脆可口,不油膩。👍🏻🍹(凍) 焦糖控必選 自家制焦糖餅咖啡 $58咖啡香濃醇厚,搭配自家製焦糖餅乾實在是絕配!餅乾外脆內鬆化,焦糖香氣四溢!🍹Ocean Paradise $48呢個飲品清涼怡人,有別於一般果汁飲品,顏色係鮮亮的藍色,清新感覺!

🍤香煎北海道刺身帶子蝦乾蝦籽魚湯燴意大利飯 $138

🍔炭燒豬頸肉菠蘿漢堡配🍟炸薯條 $122

🍹(凍) 焦糖控必選 自家制焦糖餅咖啡 $58

🍹Ocean Paradise $48

2024-06-08
2024-06-10 36 瀏覽
Be Leaf係一間位於觀塘敬業街皇廷廣場地下以峇里島度假風及波希米亞擺設的cafe,雖然cafe位於鬧市中,但仍令讓人有種遠離煩囂,世外桃源的感覺!像就置身峇里島的打卡Cafe,餐廳設有半室外位置,以波希米亞風的籐椅籐桌元素,瞬間感到Relax! 仲係一間非常歡迎寵物的cafe餐廳食物種類多元化,Be Leaf食物類型以西式fusion為主早前因為工作原故,同朋友黎到觀塘,剛巧午餐市間,路過cafe見外貌已非常吸引,見網上好多人大讚,一於入去食下先我地order左個和風蒲燒鰻魚炒飯份量非常大碟,好足料,鰻魚香滑,d炒飯粒粒分明QQ可口溫泉蛋泡菜豬肉意粉無想過韓式泡菜加係意粉到會咁啱key再加上流心溫泉蛋,非常出色仲有個南瓜濃湯又香又滑我地因為趕時間,仲有好野想食,下次一定再來再食下甜品慢慢hea下

我地order左個

和風蒲燒鰻魚炒飯

份量非常大碟,好足料,鰻魚香滑,d炒飯粒粒分明QQ可口

溫泉蛋泡菜豬肉意粉

仲有個南瓜濃湯又香又滑

✧ 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟($128)焦糖控要尖叫了📢‼️Souffle pancake本身已經正仲要係caramel custard奶蓋味道上枱已經聞到勁香蛋味 食落都係top5重蛋味空氣感十足 唔會好快變到扁哂切開pancake上面焦糖醬流哂出嚟🤤唔會好甜甜味道啱啱好~✧ 自家制焦糖餅咖啡(凍,$58)最鍾意有幾件焦糖餅喺杯凍咖啡上面連埋攪勻令成杯咖啡由啡白漸變到全啡🤍溶咗落咖啡之後甜甜地之前有試過溶唔到嘅陰影好彩呢度ok整體係一杯好飲既焦糖咖啡✧ Grapefruit Summer Soda($46)粉紫漸變色嘅梳打非常夢幻🦄入落好重西柚味 直頭飲到啲甘甘苦苦唔會話重糖漿死甜咁✧ 香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅($98)薄餅配上薄切鴨肉出奇地夾味道好特別 甜甜地有啲似叉燒包個味原來仲有芝士拉絲 可以拉到勁高🫳🏻一份有四件 作為前菜份量啱啱好✧ 香煎牛小排紅咖哩意大利飯($188)色彩鮮艷賣相好吸引🌈牛小排大概係三成熟油脂分布好均勻而且嫩滑多汁Risotto用左紅咖喱做調味 帶有少少辣味餐廳落芝士好大方!個飯creamy得嚟配有波蘿粒解膩
✧ 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟($128)
焦糖控要尖叫了📢‼️
Souffle pancake本身已經正
仲要係caramel custard奶蓋味道
上枱已經聞到勁香蛋味 食落都係top5重蛋味
空氣感十足 唔會好快變到扁哂
切開pancake上面焦糖醬流哂出嚟🤤
唔會好甜甜味道啱啱好~
✧ 自家制焦糖餅咖啡(凍,$58)
最鍾意有幾件焦糖餅喺杯凍咖啡上面
連埋攪勻令成杯咖啡由啡白漸變到全啡🤍
溶咗落咖啡之後甜甜地
之前有試過溶唔到嘅陰影好彩呢度ok
整體係一杯好飲既焦糖咖啡
✧ Grapefruit Summer Soda($46)
粉紫漸變色嘅梳打非常夢幻🦄
入落好重西柚味 直頭飲到啲甘甘苦苦
唔會話重糖漿死甜咁
✧ 香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅($98)
薄餅配上薄切鴨肉出奇地夾
味道好特別 甜甜地有啲似叉燒包個味
原來仲有芝士拉絲 可以拉到勁高🫳🏻
一份有四件 作為前菜份量啱啱好
✧ 香煎牛小排紅咖哩意大利飯($188)
色彩鮮艷賣相好吸引🌈
牛小排大概係三成熟
油脂分布好均勻而且嫩滑多汁
Risotto用左紅咖喱做調味 帶有少少辣味
餐廳落芝士好大方!
個飯creamy得嚟配有波蘿粒解膩
2024-06-10 19 瀏覽
今日約咗朋友到be leaf食午餐Be leaf是我回頭率極高的Cafe,鐘意呢度木系簡約風,坐得又舒服,食物水準高,價格相宜,今次朋友第一次嚟都大讚。整體來說,非常不錯香煎帆立貝日式咖哩意大利飯$117香煎帆立貝鮮甜爽口,配上日式咖哩意大利飯,意大利飯有咬口,同咖哩汁味道好夾慢煮烤豬肋骨甜酸醬薯條 $201推介呢款慢煮烤豬筋骨甜酸醬,肉質非常軟腍又入味,醬汁惹味醒胃,配上香脆薯條、磨菇湯同麵包,份量足夠陳皮洛神花茶 帶有陳皮香的洛神花茶,消滯開胃,養生之選自家製焦糖餅咖啡 焦糖控必選,咖啡味道香醇,口感幼滑
今日約咗朋友到be leaf食午餐

香煎帆立貝日式咖哩意大利飯$117

慢煮烤豬肋骨甜酸醬薯條 $201

陳皮洛神花茶
帶有陳皮香的洛神花茶,消滯開胃,養生之選

自家製焦糖餅咖啡
焦糖控必選,咖啡味道香醇,口感幼滑

2024-05-30
午餐
2024-06-10 24 瀏覽
咁岩約朋友食生日飯🎂比朋友 花花主題為特色👍非常適合約朋友慶祝生日或者小聚👏好少女心😊🥑手撕雞肉牛油果醬酸種麵包 配炸薯條呢個組合搭配得非常特別😂🦪香煎北海道刺身帶子蝦乾蝦籽魚湯燴意大利飯濃郁嘅湯汁同意大利飯係完美結合🥤(凍) 焦糖控必選🤎自家制焦🤎糖餅咖啡🧊🍹Grapefruit Summer Soda清爽夏日飲品👏酸酸甜甜👍好解渴🥞法式焦糖卡士達梳乎厘班戟朋友生日🎂有得寫Happy birthday字🤣滿滿梳乎厘😋班戟幾好味]]]]]]]]]

🥑手撕雞肉牛油果醬酸種麵包 配炸薯條
呢個組合搭配得非常特別😂