2017-06-05
行完山知道呢度有間無咩人清靜得黎又坐得舒服的Cafe. 所以同朋友上黎試試.一入門口係間賣運動裝的店. 行到盡頭見到cafe的counter. 拎左個menu上樓上慢慢睇.價錢雖然唔算平, 但看一看環境. 真係超悠閒. 重點重要係包場包左成個鐘. 睇0岩食咩, 就要落樓下落order. 今次叫左個All Day Croissant Set $98佢可以選呢兩款 : Bacon & Mushroom / Ham & Cheese Croissant再包 : Soup of the day, Premium Croissant, Green Salad而飲品就包一杯 $32或以下飲品, 若超過補返餘額就可以.反正唔趕時間. order完坐下, 影下相. 呢度重有雜誌架提供日本及本地時裝雜誌. 環境真係99分, 餘下一分係呢度都有d小昆虫係度飛. 無法樓下開大門做生意. 點都好難話無小昆虫.至於食品, 先黎個湯. 個湯都幾濃味. 朋友話應該係豆湯. 而且份量唔少. Green Salad都提供左幾款不同的沙律菜. 最後係個 Croissant, 我地要左Ham & Cheese Croiss
而飲品就包一杯 $32或以下飲品, 若超過補返餘額就可以.
Green Salad都提供左幾款不同的沙律菜.
最後係個 Croissant, 我地要左Ham & Cheese Croissant.
基本上係成塊芝士同埋塊Ham都唔會話得少少. 份量好足.
飲品我地要左Honey Lemonade $35. 所以補左$3
成個餐唔駛加一$101
只是好奇點解無齋熱檸水提供...
最後一提係店員十分友善, 落order時亦有提議食完可以跟餐order cake.
整體環境優雅, 坐得舒服. 食品唔差. 店員友善. 出面重有個 counter可以自行斟水. 一班朋友黎傾下食下真係一流.