2022-12-18 27 瀏覽
今次選擇呢間係用布做裝修主題嘅Cafe連餐牌都係印響布卡到😏早餐梗係要食,allday breakfast 超大份又足料而家炒蛋🍳腸仔煙肉🥓酸種麵包多士,雜菜沙律🥗,芝士焗大啡菇,茄汁🥫豆。樣樣都水準之上,媽媽最鍾意佢個菇菇juice又香口夢王carbonara🍝用上頂級嘅日本夢王雞蛋🥚,味道超級濃郁,質感稠糊,好適合做carbonara最欣賞佢用意大利豬腩肉仲要厚切,煎到每邊都脆卜卜 ,再用豬油撈意大利粉,最後加上Parmasan cheese 🧀同生蛋黃 ,勁邪惡不過好好味🤤最後梗係剩返兩杯咖啡結尾婆婆鍾意試新嘢,所以要做焦糖爆谷咖啡用呢個來做甜品都幾啱適合好甜人士 媽媽都係揀返Flat white ☕️,奶泡幼滑,咖啡豆香都算濃郁幾適合我呢啲重口味人士😋
今次選擇呢間係用布做裝修主題嘅Cafe
連餐牌都係印響布卡到😏

早餐梗係要食,allday breakfast
超大份又足料
樣樣都水準之上,媽媽最鍾意佢個菇菇juice又香口

夢王carbonara🍝

最後梗係剩返兩杯咖啡結尾

婆婆鍾意試新嘢,所以要做焦糖爆谷咖啡
用呢個來做甜品都幾啱適合好甜人士

• 夢王卡邦尼
2022-12-17 15 瀏覽
眾所周知,深水埗是超多Cafe的地方🫶🏻身為偽文青嘅我又嚟幫大家試吓味sin,我覺得呢間係真心可以去試吓,性價比挺高的!仲要嗰日偶遇Collar嘅Marf都係食緊呢間餐廳嘅食物!!超感動🥹🥹-主食方面!!-𝗮𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗲𝗴𝗴 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗢𝗻 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁幾特別嘅係佢哋嘅Toast係酸種麵包,由於係自然發酵嘅緣故,佢哋嘅麵包食落去會比較酸一啲,不過食落去係幾fresh幾新奇嘅感覺!沙律方面就用咗少少黑醋同埋一啲咸咸嘅調味料,食落去就唔會枯燥乏味了!煎蛋方面,食落去挺滑的。recommended!!-𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮-佢嘅芝士醬汁係包裹住所有意粉,所以食落去係好滑好入味的!!至於佢嘅口感係幾豐富嘅,因為有滿滿嘅煙肉香,但係食落去又唔會好膩。佢仲有一隻生蛋黃,顏色比較鮮潤,戳開蛋液滲入所有意粉當中,食落去更香滑~-𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲-佢嘅Croffle係非常之鬆軟,甚至有種牛角包嘅香味~相比waffle,佢嘅空氣感會重少少,而且嗰個蛋香會更加出色!至於雪糕同埋啲cream方面食落去都幾香滑同個croffle都幾襯加埋香蕉同埋一啲朱古力醬層次

主食方面!!

-𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮-

-𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲-
加埋香蕉同埋一啲朱古力醬層次感特別豐富,多種口味滲在口中୧⍤⃝

-𝗛𝗼𝘁 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲-
勁鍾意佢個拉花非常之靚🥰飲落去好順滑,咖啡豆嘅香味都十分之濃郁,但又唔會澀口!

2022-12-15 114 瀏覽
❅小店位於深水埗和太子之間賣布街,基隆街,是一間特色的咖啡店,以布料為主題。店主是一群八十九十後,首先裝修格局清新,以布料為主題,門口有一大個打卡位。❅餐廳的餐牌花盡了心思,配合布為主題將餐牌印製在布料上,頗具特色。❅BOLD 英式全日早餐:全日早餐包含酸種麵包煙三文魚沙律,茄汁豆炒蛋,還有蘑菇蕃茄等,材料絕對豐富。酸種麵包,外脆內軟熟。❅夢王卡邦尼意粉:意粉入口煙靭,較為厚身有口感,加上生蛋一隻,把夢王的生蛋攪伴一起吃,是卡邦尼意粉的精髓。而煙肉用上pancetta,較厚身很有口感又有咬口,絕對是主菜推介。❅Cappuccino 擁有精美的拉花,味道濃郁的咖啡味,咖啡豆未偏向fruity。❅Latte with skimmed milk 另一杯咖啡是latte,在這裏可以選擇脫脂奶或燕麥奶。最適合我正在減肥中的。❅平日酷愛到咖啡店的我,嘗試了很多間不同的小店,這間小店最意想不到是他們的洗手間不只有一間,而且更加清潔乾淨。絕對是小店中少有的,現在疫情期間,所以特別重視外出時洗手間的衛生。

❅BOLD 英式全日早餐:

❅夢王卡邦尼意粉:

❅Cappuccino

❅Latte with skimmed milk

2022-12-13
  • Latte
2022-12-06 23 瀏覽
近年深水埗開咗唔少cafe, 當中呢一間以布做主題嘅cafe十分出色, 附近有好多賣布不賣朱仔嘅深水埗小店, 呢間cafe就同佢哋嘅文化融為一體, 由餐牌到店內裝修都係用布來到做, 極具心思。而食物質素都好有homemade feel, 最適合食個cafe靜靜地坐喺度做自己嘢卡邦尼意粉卡邦尼意粉汁十分濃厚, 芝士味同cream配合得天衣無縫, 每一條意粉都軟硬適中, 而且吸收咗卡邦尼醬汁的味道, 真係囗感同味道都一流All day breakfast去cafe一定要食嘅all day breakfast, 包羅萬有, 最適合樣樣都想食啲又唔食得多嘅我, 而且每一樣都係即席泡製, 蛋香又滑, 沙律新鮮清新仲有香滑濃沃嘅熱朱古力,昭和布甸, 食完咸再食甜, 感覺很滿足

卡邦尼意粉

All day breakfast

2022-12-04 51 瀏覽
ღ深水埗布藝Cafe 🤎ღ 夢王卡邦尼 $128 個賣點係隻蛋黃,用咗日本夢王🧡色澤比一般雞蛋更加鮮橙,蛋味亦都好香濃!另外係用咗煙腩肉,比普通煙肉更加厚身同埋有咬口😚成個汁會比較杰,一個人食會比較濟🤣ღ 昭和布丁 $48布丁質地偏實🍮蛋香味濃郁,焦糖汁甜度啱啱好🫶🏻ღ 全日早餐 $148三餐入面最鍾意係食早餐,但通常都唔會起到身食😂呢到all day基本要有嘅炒蛋,煙肉茄汁豆嗰啲都有👍🏻個炒蛋好滑,啲菜都好新鮮,其他都係普普通通,性價相對冇咁高🤣==============================🍴 BOLD Coffee📍 深水埗基隆街122號地舖==============================

深水埗布藝Cafe 🤎

ღ 夢王卡邦尼 $128

夢王卡邦尼

ღ 昭和布丁 $48
布丁質地偏實🍮蛋香味濃郁,焦糖汁甜度啱啱好🫶🏻
昭和布丁

ღ 全日早餐 $148
全日早餐

🍴 BOLD Coffee
📍 深水埗基隆街122號地舖
2022-12-04 24 瀏覽
◾️#牛油果炒蛋酸種多士 HKD$88外貌十分吸晴的多士酸種多士外脆内軟 炒蛋嫩滑份量蠻多的剛好覆蓋整個多士配搭熟透的牛油果 口感很豐富☺️沙律菜很新鮮有少許醋和橄欖油調味健康早餐之選😋◾️#羅勒青醬啡菇扁意粉 HKD$138羅勒青醬的蒜味香濃只是有點偏油醬汁和啡菇都非常的多!啡茹的味道很濃💗配料還有青筍和小蕃茄◾️#酒香葡萄乳酪啫喱慕絲杯 HKD48頂層乳酪慕絲的甜酸度剛好配合清甜的香酒葡萄很讚👍🏻非常完美的餐後甜品😋推介大家必試😝😝😝◾️#Dirty HKD$48◾️#Latte HKD$45這家的咖啡味道很濃Dirty質地較滑 喝到最後帶奶香Latte帶點微苦店內環境很舒適 走休閑跟線以布作為主題店內有不少布藝裝飾餐牌用了布版的元素 十分可愛😊
◾️#牛油果炒蛋酸種多士 HKD$88
健康早餐之選😋

◾️#羅勒青醬啡菇扁意粉 HKD$138
羅勒青醬的蒜味香濃
只是有點偏油
醬汁和啡菇都非常的多!
啡茹的味道很濃💗

店內環境很舒適 走休閑跟線
以布作為主題店內有不少布藝裝飾
餐牌用了布版的元素 十分可愛😊
2022-11-30 20 瀏覽
位於深水埗嘅Bold ,裝潢以布藝主題,牆身掛滿布料裝飾,而餐牌亦用布版設計,非常特別。另外仲有CY 嘅應援餐具、水都係自助形式🔸夢王.卡邦尼卡邦尼意粉嘅其中一樣精粹就係雞蛋,餐廳採用日本夢王蛋。夢王係嚟日本神戶兵庫縣,蛋黃飽滿,鮮橙紅色非常吸引!將蛋汁攪拌後,每一口意粉都充滿蛋香,加上芝士、煙腩肉粒,味道香濃。🔸蟹肉蛋沙律牛角包滿滿嘅蟹肉撈埋蛋沙律鋪滿牛角包,可以食到香濃嘅蟹肉味道之餘,又有雞蛋嘅香氣,味道更富層次。🔸Latte有靚靚嘅拉花奶泡打得夠厚身咖啡味道偏fruity , 入口有淡淡果香

另外仲有CY 嘅應援

餐具、水都係自助形式

🔸夢王.卡邦尼

🔸蟹肉蛋沙律牛角包

🔸Latte

有靚靚嘅拉花
奶泡打得夠厚身
咖啡味道偏fruity , 入口有淡淡果香
2022-11-29 13 瀏覽
-知道深水埗開左好多好多cafe 趁着休息好好去放鬆一下 今次入左一間佈滿布料既一間💙🧡💜好colourful💚❤️💛.❇️BOLD Carbonara夢王蛋 系21年日本人年度公投刺身蛋拌飯第一名😍色澤上比起一般蛋黃更深色🥚呈橙紅色 蛋味香濃配上卡邦尼意粉 煙韌又掛汁既意粉絕對系我的愛每一啖都好黏口🤤配埋大大粒肉粒⋯增添多一重口感!❇️Yogurt Mousse On Wine Jelly with Muscat Grape面層乳酪 提子粒 好清新💦底層啫喱比較稀 同時帶有白酒味😝都幾特別❇️Japanese Caramel Pudding質感偏實 滑嘟嘟 蛋香味濃 焦糖甜度適中😋🧡🍵Marshmallow Matcha Latte☕️Coffee in (Kenya Kiambu)

知道深水埗開左好多好多cafe
趁着休息好好去放鬆一下
❇️BOLD Carbonara
夢王蛋 系21年日本人年度公投刺身蛋拌飯第一名😍
色澤上比起一般蛋黃更深色🥚呈橙紅色 蛋味香濃
配上卡邦尼意粉 煙韌又掛汁既意粉絕對系我的愛
每一啖都好黏口🤤配埋大大粒肉粒⋯增添多一重口感!

面層乳酪 提子粒 好清新💦
底層啫喱比較稀 同時帶有白酒味😝都幾特別

❇️Japanese Caramel Pudding
質感偏實 滑嘟嘟 蛋香味濃 焦糖甜度適中😋🧡

🍵Marshmallow Matcha Latte
☕️Coffee in (Kenya Kiambu)
下午茶
2022-11-27 155 瀏覽
近年喺太子、深水埗之間多咗好多特色Cafe,裝潢有特色,有主題有風格,吸引唔少年青人,文青休閒一番🌿今次途經這間Bold Coffee,意思有別於Regular 字體而是要BOLD,要帶出與別不同嘅意思。水泥風配和式木系,當中更加入布藝元素,和周邊的布料店舖互相呼應。埸內音樂不吵耳,給人感覺舒服悠的感覺。Cappuccino (Hot)細緻嘅拉花,一啲都唔粗糙。咖啡底味濃郁,啖啖回甘但不苦澀,面層奶泡綿密,口感滑溜,給整天注滿力量力量!Banana 🍌Chocolate(Cold)造型相當別緻,可可味道濃郁帶creamy 亦不會過甜。香蕉造型沾上朱古力醬增添美味😋👍🏻Smoked Salmon&Egg Salad On Sourdough Toast 三文魚蛋沙律配酸種多士對我嚟講酸種多士係這份早餐嘅主角。底層的蛋沙律和橄欖油滲滿多士則啱啱好,脆口得來一啲都唔乾。旁邊沙律菜新鮮嫩綠,配上沙律醋汁清新美味😋🥗煙三文魚柔軟入口有油香,並非雪藏到又凍又鹹的貨色,配合外脆內軟嘅酸種多士十分滋味😋!藍莓muffin 先烤熱再上碟,比較濕潤,好重嘅芝士香唔會太甜,配上一杯Cappuccino 啱啱
Cappuccino (Hot)
香蕉朱古力
Banana 🍌Chocolate(Cold)
三文魚蛋沙律配酸種多士
藍莓muffin
先烤熱再上碟,比較濕潤,好重嘅芝士香唔會太甜,配上一杯Cappuccino 啱啱好。😌
牛角窩夫配雪糕及草莓乳酪
牛角窩夫配雪糕及草莓乳酪🍓🍓
賣相精美,啱晒打卡一族📷🌟🌟
牛角窩夫保持到酥脆嘅感覺,伴以雪糕球和草莓乳酪醬、新鮮草莓切片和脆脆穀物,一冷一暖口感味道同樣豐富😋👍🏻
香蕉朱古力
三文魚蛋沙律配酸種多士
牛角窩夫配雪糕及草莓乳酪
之前去開深水埗買野, 可以去bookmark左一段時間既@boldcoffee.hk食埋lunch!!!喺YouTube 睇過人地介紹~覺得環境幾舒服又係特別既布藝主題☺️平日晏晝去到比較少人,雖然店舖唔算太大,但座位嘅距離適中,一啲都唔侷促~chill vibe傾計一流!Cold Marshmallow chocolate ($58)Cold banana chocolate ($58)呢兩杯真心有驚喜😍朱古力味超級香濃!估唔到iced chocolate 可以由頭到尾都咁Rich! 焦糖朱古力都好正!而且賣相好靚!100分comfort drinks! 夢王·卡邦尼 ($128)係佢地招牌菜!除左用左夢王蛋,睇番menu仲用左pancetta意式煙肉!厚身啲更食出鹹鮮味~仲有好多芝士片,意粉又好掛汁♥️整體唔錯☺️☺️果然係主打菜!黑毛豬火腿芝士牛角包($88)火腿食得出係靚貨,而且唔係碎濕濕,係大大塊夾住!沙律菜新鮮!岩想食light meal 既朋友!昭和布丁($48)簡單嘅甜品~若嫌蛋香唔夠濃~但口感唔錯既!雖然地點唔太方便~但整體來講係值得試!去開深水埗不妨下!

Cold banana chocolate ($58)

夢王·卡邦尼 ($128)

黑毛豬火腿芝士牛角包($88)

昭和布丁($48)
簡單嘅甜品~若嫌蛋香唔夠濃~但口感唔錯既!

雖然地點唔太方便~但整體來講係值得試!去開深水埗不妨下!

相信大家平時都好鐘意去唔同嘅cafe打卡 食下野飲杯咖啡chill下😌喺基隆街嘅Bold 以布料為主題 牆上掛上色彩繽紛嘅彩布 連menu都係布製 好有特色🌈除咗環境之外 食物質素固然重要 呢度嘅嘢食都真係唔錯✨▪️英式全日早餐整個breakfast嘅食物都好啱我口味😛炒蛋好滑 我仲將佢放咗去多士上面 加埋煙肉 口感同味道都更有層次⤴️豬肉腸幾juicy 帶少少黑椒味又唔會太鹹 煙三文魚份量都幾多 可以同沙律配埋一齊食 最鍾意嘅一定係爆汁大啡菇 加埋輕輕燒過嘅芝士🍄好好味 勁滿足▫️黑毛豬火腿芝士牛角包呢度嘅牛角包真係一流👍🏻牛油味香濃 外層酥脆 中間軟熟 黑毛豬火腿夠鹹香 同芝士勁夾🧀▪️Iced Mocha + Hot latteLatte嘅拉花好有心思 飲落都好奶滑☕️ 而凍Mocha令我相當有驚喜 平時對凍飲嘅賣相都唔會有乜期待 因為唔會有拉花🧸但呢杯竟然有朱古力醬掛杯 而且咖啡同朱古力味道平均 唔會太甜🍫

▪️英式全日早餐
▫️黑毛豬火腿芝士牛角包
▪️Iced Mocha + Hot latte
2022-11-21 18 瀏覽
*✲゚*。☕深水埗布藝主題cafe🍳呢條間好多賣布嘅舖頭 呢間cafe就以布藝主題
連個menu都係精心設計過 整到好似布色版咁 非常有特色😆Bookmark左呢間嘅夢王卡邦尼意粉好耐 終於試到喇😍呢個carbonara係好濃味好creamy 果隻 中間仲有隻夢王蛋黃🤤芝士味都勁濃 記得要撈吓先食💁🏻‍♀️
煙三文魚蛋沙律酸種多士都好好味 最正係用左蛋沙律而唔係普通炒蛋😋昭和布丁唔會太甜 幾滑幾香蛋味🍮另外飲品叫左Banana Chocolate 🍫
原來香蕉面頭係會有層焦糖 用火槍燒過🍌整體食物同飲品都幾好 值得一試👍🏻-✨ BOLD Carbonara ($128)
✨ 煙三文魚蛋沙律酸種多士 ($98)
✨ Iced banana chocolate ($58)✨ 昭和布丁 ($48)-📍 BOLD Coffee 深水埗基隆街122號地舖
*✲゚*。☕

昭和布丁唔會太甜 幾滑幾香蛋味🍮
另外飲品叫左Banana Chocolate 🍫
原來香蕉面頭係會有層焦糖 用火槍燒過🍌
整體食物同飲品都幾好 值得一試👍🏻
✨ BOLD Carbonara ($128)

✨ 煙三文魚蛋沙律酸種多士 ($98)

✨ Iced banana chocolate ($58)
✨ 昭和布丁 ($48)
📍 BOLD Coffee
深水埗基隆街122號地舖
夢王卡邦尼意粉
夢王卡邦尼意粉
  • 煙三文魚蛋沙律酸種多士
𝐶𝑎𝑓𝑒位於深水埗基隆街 呢條街主要係賣布料 而店鋪更以布藝為主題 店內仲有一條條布料 連餐牌都係用布料整成 十分特別及有心思ʕ •ᴥ•ʔ✨夢王·卡邦尼意粉 ($128)使用夢王蛋 蛋黃較深色飽滿 食落比其他蛋更濃香 而卡邦尼意粉醬汁好creamy 而煙肉係用左腩肉 夠厚肉有咬口✨昭和布丁 ($48)布丁好滑溜 充滿蛋香 焦糖汁苦甜度適中✨士多啤梨乳酪牛角包窩夫配雪糕 ($88)超多士多啤梨粒 有2舊牛角包窩夫 雖然不太酥脆 但配上酸酸甜甜既啤梨乳酪汁幾開胃✨Matcha Latte ($48)呢杯飲品抹茶味出 但有粉粒浮面有少少影響左觀感 幸好味道不錯✨Flat White ($45)咖啡同奶分佈平均 咖啡味濃郁 飲落順滑

✨夢王·卡邦尼意粉 ($128)

✨昭和布丁 ($48)
布丁好滑溜 充滿蛋香 焦糖汁苦甜度適中

✨士多啤梨乳酪牛角包窩夫配雪糕 ($88)
✨Matcha Latte ($48)

✨Flat White ($45)
咖啡同奶分佈平均 咖啡味濃郁 飲落順滑
  • 夢王•卡邦尼意粉
再嚟呢間用「布」做主題嘅café,之前食過覺得好高質,店舖入面用咗唔同顏色嘅布做裝飾,最特別係連menu都係用布印製,非常有心思🔖🥐蟹肉蛋白沙律牛角包💰$98牛角包非常香脆,蛋白沙律配牛角包一向絕配,呢到仲加埋蟹肉,又高級又好味,牛角包仲可以單買㖭🉐🧇焦糖香蕉烤棉花糖牛角包窩夫配雪糕💰$88甜品唔少得近期大熱牛角包窩夫,之前食過草莓乳酪牛角包窩夫,今次試另一款口味😋即製新鮮熱辣Croffle超酥脆,配朱古力雪糕冷熱交融好正,仲有焦糖香蕉、燕麥脆脆口感豐富,最最正係有埋烤棉花糖,甜甜哋有拉絲感估唔到幾夾🉐☕️Earl Grey Latte💰$48淡淡伯爵茶香氣,清香啲💰$435/2ppl🚩BOLD Coffee (深水埗) @boldcoffee.hk 📍深水埗基隆街122號地舖

🥐蟹肉蛋白沙律牛角包💰$98

🧇焦糖香蕉烤棉花糖牛角包窩夫配雪糕💰$88

☕️Earl Grey Latte💰$48
淡淡伯爵茶香氣,清香啲

💰$435/2ppl
📍深水埗基隆街122號地舖
2022-11-18
10 分鐘 (堂食)
呢間暫時係我覺得最有heart嘅café ‼️💝絕對冇收咗錢幫佢賣廣告!但我一定要讚下兩個咖啡師嘅態度‼️ 👏事情係咁嘅:當日我諗住俾個驚喜個老友,因為佢生日週。我就問兩位咖啡師,如果叫碟甜品,請佢哋幫忙寫生日快樂,有冇呢個服務架 😆 佢哋兩位男士初頭就猶豫咗一陣。講清楚先,佢哋唔係唔願做,而係睇到佢哋好認真解決個問題!😳.... 偷聽到其中有個話自己寫字唔靚,另一個話不如佢出去買生日牌穩陣 🤔我見佢哋冇咩把握,就同佢講唔緊要嘅,由佢啦,問下咋嘛。因為我純粹即興姐,唔得嘅話我都有其他方案 😀 問題不大👌點知落單之後,個咖啡師喺我朋友飲果杯咖啡度,拉咗個生日蛋糕拉花出嚟 🎂仲寫埋HBD!😲 朋友同我好 surprised 呀!🤩唔知老友咩感覺啦,雖然生日嘅唔係我,但都有dd感動 😃因為覺得呢d服務,現實d講.... 唔一定俾你,一般食肆點都要收錢先,但佢哋唔係計呢d,但都盡力製造心意!所以喺呢度真係要講一聲,多謝兩位咖啡師 🙏😊⭐一定會再嚟幫襯支持!🔥🍵 Matcha Latte咖啡師拉咗隻肥海馬拉花 🤣要減減肥先得喇 😂😂😂唔緊要啦,唔係平時嘅心心圖案,都好開心架喇 😬(因為我之前去親ca
呢間暫時係我覺得最有heart嘅café ‼️💝
絕對冇收咗錢幫佢賣廣告!
但我一定要讚下兩個咖啡師嘅態度‼️ 👏

事情係咁嘅:
當日我諗住俾個驚喜個老友,因為佢生日週。

唔知老友咩感覺啦,雖然生日嘅唔係我,但都有dd感動 😃

所以喺呢度真係要講一聲,多謝兩位咖啡師 🙏😊⭐

一定會再嚟幫襯支持!🔥

🍵 Matcha Latte

咖啡師拉咗隻肥海馬拉花 🤣
要減減肥先得喇 😂😂😂
唔緊要啦,唔係平時嘅心心圖案,都好開心架喇 😬
(因為我之前去親cafe都係拉🤎圖案俾我..... 😅)
抹茶味夠回甘濃香,唔會落太多奶,亦夠順滑 👍

☕ Cappuccino
呢杯係生日蛋糕拉花!🎂🥳
睇下圖9嘅咖啡師啦 😄👍
誠意已經攞爆分 👏
咖啡味道夠濃郁,啡豆應該係偏fruity 🙃
老友話唔錯,因為佢本身鍾意啡味重d嘅 😄

🍝 夢王。卡邦尼

唔怪之得呢個係佢嘅皇牌!
真係好好食!😍
用高質蛋夢王,睇蛋黃色澤真係好靚啊😍
蛋味都相對濃d 😙
呢度唔係俾煙肉片碎嘅,係用煙腩肉粒!唔係碎上,係大大粒,俾料大方😋👍
因為用煙腩肉粒,食意粉味道都相對濃d
夢王蛋黃+煙腩肉粒+多芝士粉+卡邦尼汁=滿厚的邪惡感‼️😈🔥

🍮 昭和布丁

呢個就有dd失望,蛋味唔突出,而布丁硬身咗少少。
不過焦糖漿唔會太甜都ok 👌

🍨 士多啤梨乳酪牛角包窩夫配雪糕

我一見到呢碟笑咗 😂 點解呢?
因為咖啡師施展佢嘅"功夫" 咁樣,將其中一粒士多啤梨挑成朵🌹 👏👏👏
我笑係佩服佢,拉完個生日蛋糕拉花,仲整多樣心思,如果呀仔都識咁整俾我就好 😂😆 (諗太多... 🤣)

Croffle 係勁大舊 😆 差d食唔哂....
又🍓又有乳酪又雪糕又拌住,酸酸甜甜好開胃!😍😚

整體嚟講,今次嚟呢度,最深刻真係唔係食嘢,而係呢間店舖嘅誠意!感恩。真心要俾 💯 👏👏💪👍

2022-11-04
下午茶