2023-06-04
南區休閒Cafe✨平時真係好少過黎南區,仲要係黃竹坑,估唔到呢到都有間咁高質既Cafe😆聽講佢地以前冇做晚市架,都係近期先做返,8pm就last order架啦,趕得切俾你食返個dinner😌《Tuna & Avocado $138》呢個係沖繩特色拖羅蓉牛油果塔可飯配日式芥末醬,拖羅蓉既份量都幾多,一啲都唔孤寒,亦都加左好多椰菜絲,食落感覺好清新,日式芥末醬既份量調較得啱啱好,唔會話加得太多蓋左拖羅蓉既鮮味,所以食完都唔會覺得漏,好好食😆《Cheese Beef Petty & Onsen Egg $128》呢個係日式咖喱配流心芝士漢堡同温泉蛋,有得揀飯或烏冬,我地揀左烏冬,個咖喱好濃郁,份量亦都好大碗,絕對足夠食晒成碗😏温泉蛋整得好好,勁流心,撈埋個烏冬食最正😌流心芝士漢堡外皮煎得脆脆地,賣相好靚,一切開啲芝士流晒岀黎,勁邪惡😂仲有好多薯仔啊蘿蔔咁,索晒啲咖喱汁好好食👍🏻《原味梳乎厘班戟 $108》梳乎厘班戟有幾隻味,我地揀左原味,大大份,足足有三大舊,幾有蛋香味,仲俾左一大pat cream,不過質感好輕盈,所以食晒冇難度😆嫌唔夠甜仲有得加蜜糖,我地幾乎加晒都唔會過甜,好好食🤣Ov
《Tuna & Avocado $138》
《原味梳乎厘班戟 $108》
Overall幾推薦呢間餐廳,服務好好,feel到佢地好用心經營,絕對係南區高質小店,支持💪🏻
Bread and Bistro
黃竹坑香葉道2號One Island South地下G06號舖
[⭐️5分為滿分]
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐