2024-02-03 26 瀏覽
隱世cafe喺商場裡有間白色為主,雅致擺設🌕牆上和天花以月球燈做燈飾,暖暖燈光添加氣息 ,地方不大有個小空間榻榻米靜處休閒食物同cafe環境都very good🍤羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉 $108鍾意食海鮮嘅呢個啱晒,顏色誘惑每啖都有番茄濃蝦汁味,爽彈大虎蝦配埋開胃又吸引,粉質柔軟有咬口🥗All Day Breakfast $118🥗🍄🥑🐣🥐🍅有烤巨型蘑菇、香草慢煮雞胸、煙肉片、烤番茄 、炒蛋 、牛油果醬 、牛角包 、黑醋汁沙律…健康又美味🍵Pistachio Caffe Latte $48綠悠悠嘅「開心果咖啡那堤」望落有層次感,喺底部都飲到碎粒 濃郁嘅開心果味推介俾鍾意開心果嘅朋友!☕️Black Sugar Rose Caffe Latte 45「黑糖玫瑰咖啡」杯旁圍繞着紫薯粉,拉花雅致點綴乾花瓣,散發幽香花味,黑糖嘅甘甜,不苦不澀咖啡嘅味道醇香回味
食物同cafe環境都very good

🍤羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉 $108

🥗All Day Breakfast $118🥗🍄🥑🐣🥐🍅

🍵Pistachio Caffe Latte $48
推介俾鍾意開心果嘅朋友!

2024-02-02
下午茶
  • 羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉
2024-01-25 24 瀏覽
今次放工嚟到新蒲崗搵嘢食, 記得之前有人推介過這間 cafe 就嚟試下,成間餐廳都係以白色為主,裝修整潔,還有不少裝飾品,好有節日氣氛,廚房係open kitchen,但唔會聞到油煙味,適合情侶,朋友放工過嚟chill一chill 😚經典煙肉卡邦尼扁意粉卡邦尼意粉醬汁份量啱啱好,調味亦都好適中,食完唔會有漏嘅感覺,煙肉炸得很香脆,但唔會太乾,扁意粉軟硬適中,份量ok羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉虎蝦扁意粉擺盤一流,扁意粉一卷一卷好靚靚,配合埋濃蝦汁,虎蝦大大隻,煎過香口,爽口又入味Mocha Mocha 上面有拉花,個花拉得好靚,加入朱古力粉,咖啡好香好滑還有濃濃嘅朱古力味, 甜入心玫瑰伯爵茶玫瑰伯爵茶係連茶壺一齊上,好精緻,伯爵茶味有淡淡嘅佛手柑芬芳清香,可以消滯解漏繼續支持小店 💪🏻💪🏻

經典煙肉卡邦尼扁意粉

羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉

Mocha

玫瑰伯爵茶

繼續支持小店 💪🏻💪🏻
2024-01-19 17 瀏覽
最近俾我發現咗一間喺新蒲崗嘅隱世cafe😆店內位置唔多,簡約風都幾企理,仲有榻榻米同大型月球吊燈打卡位.❤️櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉每條扁意粉都被明太子覆蓋住,扁意粉爽口,整體好好食😋❤️蟹膏濃蝦汁虎蝦意大利飯呢個意大利粉同一般飯粒嘅質感唔同,有啲似米形粉,滑溜有口感,蟹膏味道濃郁❤️開心果那堤唔太甜幾好飲,有濃厚嘅開心果香味❤️Latte.📍 Brew Dog Coffee Co. (新蒲崗)新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖
❤️櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉
每條扁意粉都被明太子覆蓋住,扁意粉爽口,整體好好食😋
❤️蟹膏濃蝦汁虎蝦意大利飯
❤️開心果那堤
唔太甜幾好飲,有濃厚嘅開心果香味
❤️Latte
📍 Brew Dog Coffee Co. (新蒲崗)
新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖
2024-01-17 937 瀏覽
隱藏係商場角落既小Cafe😆呢間Cafe真係好唔起眼,唔係上網search有咩食都唔知道有呢間😂《蟹膏濃蝦汁虎蝦蟹肉意大利飯 $148》呢個Risotto同我地平時食開既好唔同,完全唔似米,似長條米粒狀既扁意粉😂食落似意粉質感多啲😂不過幾好食,龍蝦汁味幾香但未去到好濃郁,係可以輕鬆清碟個種😆《全日早餐 $108》呢個All day breakfast都幾大份,炒蛋煮得幾滑身,牛角包好酥脆,配牛油果醬一流👍🏻《巴斯克檸檬芝士蛋糕 $45》呢個芝士蛋糕幾好食,Creamy得黎又有檸檬香,推薦👍🏻《開心果咖啡Latte $48》加左啲開心果粒,同咖啡都幾夾!《桂花甜橙茶 $35》橙香味好岀但又唔甜,幾好飲!整體感覺唔錯,隱世中既高質Cafe😆Brew Dog Coffee Co.新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖[⭐️5分為滿分]味道⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐️推薦⭐️⭐️⭐️⭐️

《蟹膏濃蝦汁虎蝦蟹肉意大利飯 $148》

《全日早餐 $108》

《巴斯克檸檬芝士蛋糕 $45》
呢個芝士蛋糕幾好食,Creamy得黎又有檸檬香,推薦👍🏻

《開心果咖啡Latte $48》
加左啲開心果粒,同咖啡都幾夾!

《桂花甜橙茶 $35》
橙香味好岀但又唔甜,幾好飲!

整體感覺唔錯,隱世中既高質Cafe😆

Brew Dog Coffee Co.
新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖

[⭐️5分為滿分]
味道⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-01-17 58 瀏覽
新蒲崗都係美食寶藏地帶 求其搵一間食都好似無被伏過咁😂 今次搵到一間係萬廸廣場嘅Cafe 用餐環境不大 但好在寧靜又舒適 入面仲有一個好大嘅月亮燈飾 我覺得好靚😂🔖蕃茄奶油汁雞肉燉意大利飯 HKD92呢個意大利飯係用orzo(米型麵),而唔係普通飯粒煮成,口感較煙韌彈牙。醬汁唔會好漏好膩,輕輕的奶油味配上微酸嘅蕃茄味,令味道比較清新容易入口,亦唔會太過濟。而雞胸肉香煎後,帶有煎肉的香味,再灑有香草,入口香味濃郁,有驚喜🔖經典煙肉卡邦尼扁意粉 HKD82呢個卡邦尼嘅醬汁唔似坊間的咁creamy同肥膩,反而是相對杰身,會黐住每一條意粉,較重蛋黃味,所以食落都唔會好漏 ,但味道同樣濃郁。意粉彈牙,煙肉香脆香口,整體幾好🔖Mocha HKD42Mocha表面的奶泡微甜,朱古力味唔算好出,但整體平衡幾好,飲落唔會太重朱古力味/太甜而影響咖啡風味。屬於飲落舒服同能夠品嘗到咖啡本身味道的mocha🔖Dirty HKD39舖頭可以畀客人揀咖啡豆,我就揀咗香味較重、aftertaste較多、微酸嘅咖啡豆。入口有輕微酸味,但整個咖啡香味較突出,亦殘留較耐係口腔。基於dirty嘅整法,令咖啡變化同層次較多,

🔖蕃茄奶油汁雞肉燉意大利飯 HKD92

🔖經典煙肉卡邦尼扁意粉 HKD82

🔖Mocha HKD42

🔖Dirty HKD39
舖頭可以畀客人揀咖啡豆,我就揀咗香味較重、aftertaste較多、微酸嘅咖啡豆。入口有輕微酸味,但整個咖啡香味較突出,亦殘留較耐係口腔。基於dirty嘅整法,令咖啡變化同層次較多,奶亦唔會搶走咖啡嘅香味
餐廳:Brew Dog Coffee Co. (新蒲崗)地址:新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖新蒲崗比我嘅印象喺一個充滿工業大廈同Dance Studio嘅地方,不過唔知你又有無發現🔍,其實新蒲崗都有好幾個廣場同有唔少食肆🍽,如果識得搵嘅話,話唔定你會搵到間隱世高質餐廳😎今次嚟到大有街萬廸廣場覓食😌,原來喺1樓轉角位有間唔起眼但絕對要一試嘅Cafe——Brew Dog Coffee Co.,畢竟有時返工都已經令人壓力大到透唔到氣,趁住中午有接近一個鐘嘅Lunch Break,真喺好好好需要搵個地方放鬆吓☺️、飲杯咖啡Fill Up本來已經就唔多嘅Energy💪星期一至五1200-1500有Lunch Set可以叫,價錢包主食同指定飲品,我就加$12叫咗杯用巴西日曬、中深烘焙嘅單品咖啡豆——Nutty Boy沖嘅Cappuccino☕️,鍾意Fruity Flavor嘅人或者飲開手沖咖啡嘅,亦有其他咖啡豆可以揀🤓✝️羅勒濃蝦汁虎蝦扁煮粉 $118餐廳比較Signature嘅一款主食🍝,每啖食落都有濃郁嘅蝦汁鮮香味🦐,當然仲有陣陣忌廉同番茄香🍅,扁意粉掛汁彈牙,除咗面頭有4隻爽甜大蝦之外,碟邊
餐廳:Brew Dog Coffee Co. (新蒲崗)
地址:新蒲崗大有街3號萬廸廣場1樓L號舖

✝️羅勒濃蝦汁虎蝦扁煮粉 $118
當然仲有陣陣忌廉同番茄香🍅,扁意粉掛汁彈牙,
除咗面頭有4隻爽甜大蝦之外,碟邊亦放咗車厘茄同雜菌,整體味道開胃惹味😋

✝️手工巴斯克檸檬芝士蛋糕 +$30
跟Lunch Set加配嘅甜品,喺餐廳自家手工製嘅🍰,濃濃嘅Cream Cheese之間有輕輕檸檬香🍋,滑溜之餘甜而不膩,加上面頭巴斯克焦香面,令人食過一啖就難以抗拒😍
2024-01-16
10 分鐘 (堂食)
今個星期真係好攰🫠,好需要靜靜地嘆杯咖啡Recover返自己💭喺新蒲崗大有街工廈區,原來有一間好Chill嘅隱世樓上Cafe。舖頭細細間,座位亦唔算多,但就畀到我一種脫離咗繁囂嘅寧靜感🤍。店內裝修走簡約風,影出嚟啲相都幾文青feel ,而啲嘢食都OK喎👌🏻🍝櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉 $88嗌明太子嘅嘢有一個擔憂,就係怕餐廳會整得好鹹。呢度嘅明太子意粉就啱晒我喇☺️啱啱入口嗰啖會覺得味道偏清淡,食食吓到食晒成碟又覺得好OK喎,清清哋先唔會食到好口乾,仲有啲菇食吓咁👌🏻 價錢亦都唔貴💁🏻‍♀️🍝羅勒龍蝦汁虎蝦扁意粉 $108要讚嗰四隻虎蝦真係好爽口🍤!個汁我食落覺得似蕃茄汁多啲🤔,味道都係偏向清新同夠多汁。要記得趁熱食,啲扁意粉攤耐咗就會硬啲🤏🏻不過呢度意粉賣相好吸引,捲得好靚咁上碟,畫面都更豐富🥰 下次要試埋佢哋啲意大利飯先。🍰開心果巴克斯芝士蛋糕 $48呢個好味呀😍 顏色好靚💚質感整得恰到好處,入口即溶又唔會好甜,清清地唔太漏亦唔漿口,2個人Share食啱啱好👌🏻好推介要追加蛋糕。Latte $29 (跟餐-$10)Iced Mocha $35 (跟餐-$10)呢度單買咖啡嘅價錢算係中等價

🍝櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉 $88
嗌明太子嘅嘢有一個擔憂,就係怕餐廳會整得好鹹。

🍝羅勒龍蝦汁虎蝦扁意粉 $108
要讚嗰四隻虎蝦真係好爽口🍤!

🍰開心果巴克斯芝士蛋糕 $48
呢個好味呀😍

Latte $29 (跟餐-$10)
Iced Mocha $35 (跟餐-$10)

呢度單買咖啡嘅價錢算係中等價,不過嗌咗主食就可以減$10,計落成Set嘢都係百零蚊,有時過嚟嘆返個lunch都唔錯👌🏻同埋店員們都好有禮貌,上菜速度好快手,感覺都良好嘅💁🏻‍♀️
2024-01-06 17 瀏覽
Brew Dog Coffee麻雀雖小,五臟俱全,雖然舖面唔大,不過濃郁嘅咖啡香氣配上輕音樂,有種溫馨舒服嘅感覺~我地點咗一份黑松露炒蛋牛角包,牛角包外酥內軟,入面裝滿咗滑嫩嘅黑松露炒蛋,口感豐富!👍🏻另外,我哋亦點咗一份蟹膏濃蝦汁虎蝦蟹肉意大利飯,意大利飯好有口感,配上同埋新鮮虎蝦同蟹肉,充滿海洋嘅氣息,食落超滿足。另外,咖啡亦係佢哋必點嘅招牌,佢哋嘅厚椰奶咖啡拿鐵真係值得推介!一口飲落去,濃郁嘅椰奶同香濃嘅咖啡好完美嘅結合,唔苦唔澀,反而十分清新😍!仲有一款開心果咖啡拿鐵飲落好意外,開心果嘅香氣同咖啡嘅苦甜味道好夾,而且飲飲下又咬到幾粒開心果仁😆😆好正好味Brew Dog Coffee係一間令我印象深刻嘅文青咖啡店,食物選擇多元化同好足料,特別推薦佢地嘅咖啡!

2024-01-02 18 瀏覽
呢度大大個月球吊燈好吸晴, 餐廳以白色為主調,簡約舒服令人好relax🥳蟹肉蟹膏意大利飯有濃郁龍蝦味四隻虎蝦煎得好香叫左玫瑰花紅茶同桂花烏龍茶,鍾意佢用玻璃壺,見到靚靚花茶亦聞到花香好舒壓😌全日早餐 牛角包散發牛油香味,烤巨型蘑菇肉厚多汁,蘑菇味濃,牛油果醫 mix咗洋蔥粒,清新爽口,香草慢煮雞胸肉質嫩滑,肉味香濃 檸檬巴克斯芝士蛋糕 蛋糕濕潤綿密,柔軟順滑,入口帶濃厚檸檬香,甜度適中 🥳🥳🥳🥳🥳

蟹肉蟹膏意大利飯有濃郁龍蝦味四隻虎蝦煎得好香

2023-12-23 30 瀏覽
-直好多人都覺得新蒲崗係美食沙漠,今日去了新蒲崗見客,順便同埋朋友係度找尋美食,見到有間樓上白色cafe , 上到去有種家居feel, 種滿植物同乾花,剛巧近聖誕節有不少聖誕擺設,令到cafe 更有聖誕氣氛,有種慢活感覺羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉🍝濃蝦汁creamy 味道濃郁, 蝦大隻爽脆,扁意粉食落彈牙番茄奶油汁雞肉燉意大利飯店家推介番茄奶油汁🍅好creamy 同香甜,米型飯粒索了奶油汁好入味,雞肉都鮮嫩另外我們叫了兩杯梳打特飲都不錯分別是洛神花冰糖梳打及青蘋果🍏梳打,清甜解渴

羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉🍝
濃蝦汁creamy 味道濃郁, 蝦大隻爽脆,扁意粉食落彈牙

番茄奶油汁雞肉燉意大利飯

另外我們叫了兩杯梳打特飲都不錯
分別是洛神花冰糖梳打及青蘋果🍏梳打,清甜解渴

介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 小店Cafe 在新蒲崗 🇭🇰。Brew Dog Coffee Co.。萬廸廣場1樓L號舖。蟹膏濃蝦汁虎蝦蟹肉意大利飯Orzo with Tiger Prawns and Crab meat in Crab cream and Prawn Sauce。HKD148Osmanthus Oolong Tea 桂花烏龍茶。HKD35 @ Hot / Cold🤫 今日晏晝食咗間好有Heart..嘢食又好好味..仲有好Chill吓嘅Cafe..急不及待要介紹你知~有睇開我啲日記嘅都知我近排好懶..唔係十分之Amaze到我..我都會放低一排有心情先執筆✍🏻🤫 哩間小店位於新蒲崗萬廸廣場一個隱蔽嘅角落..如果唔係預約嘅星座流年運程未夠鐘我都唔會咁百無聊賴行到埋去哩個位🤪🤫 Brew Dog舖頭仔真係超細..大概只可以容納十零個食客..雖然地方迷你但佈置絕不馬虎..純白配淺木色嘅裝潢有大大小小帶有綠色嘅小飾物..入去坐低之後聽住溫柔嘅聖誕歌..不經不覺進入咗Christmas Vibes🤫 我揀咗我去到邊都鍾意食嘅蝦蝦蟹蟹類Orzo配簡簡單單嘅桂花烏龍茶..咁餐廳係小店經營wit
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 小店Cafe 在新蒲崗 🇭🇰
。Brew Dog Coffee Co.
。萬廸廣場1樓L號舖

蟹膏濃蝦汁虎蝦蟹肉意大利飯
。HKD148

Osmanthus Oolong Tea 桂花烏龍茶
。HKD35 @ Hot / Cold

🤫 我揀咗我去到邊都鍾意食嘅蝦蝦蟹蟹類Orzo配簡簡單單嘅桂花烏龍茶..咁餐廳係小店經營with a Open Kitchen..一個廚師一個待應姐姐Serve當時八九個食客..製作需時但同時偷偷望住廚師烹調嘅背影都係一種享受..因為我睇得出佢嗰種仔細同專業
🤫 Orzo係米粒型狀嘅Pasta..係其中一種我好鍾意食嘅Pasta..正因為佢係米粒型所以較普通嘅Pasta難去掌握嗰個生熟程度同軟硬嘅口感..所以哩度要再俾多個Credit廚師..因為成個Pasta非常入味..蟹肉蟹膏仲有濃蝦味..之餘保持到Orzo應有嘅煙靭度..同埋四隻虎蝦煎得好香(忍唔住要影張相俾你知我食到隻碟可以照鏡🤭)
🤫 至於我嘅Drink桂花烏龍茶~簡單一壺茶..驟眼睇同出面街茶包茶冇乜分別..但係認真嘆認真望你會見到Brew Dog係俾兩個茶包冲一壺茶..係出面嘅Double份量..而且烏龍茶包還烏龍茶包..桂花係另放嘅..為的只係微少地細心..俾你更香濃嘅感受..Be Grateful For Every Little Things就係哩種🫖
🤫 食完個Pasta慢慢嘆啖茶..又偷望一對餐廳負責人工作..見到待應姐姐為隔離枱準備Salad..Salad面頭嘅脆脆多士係即席放入焗爐烘一烘先上枱..我唔知隔離枱會唔會Appreciate..不過我睇到就覺得好有Heart
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-12-21
  • 蟹膏濃蝦汁虎蝦蟹肉意大利飯
2023-12-15 34 瀏覽
#搞串個pantry寶妹💁🏼‍♀️我之前都介紹過好多唔同嘅Cafe☕️,今次呢一間真係忍唔住令寶妹💁🏼‍♀️我係咁打卡💕。今次嚟到一間位於 #新蒲崗 嘅 #Cafe ,用咗純白色系💟裝飾,加埋有靚靚窗邊🪟、香薰乾花💐等等嘅佈置,影出嚟真係好fancy呀😍。🥐牛油果蟹肉牛角包($68)牛角包本身酥脆😆又有牛油香嘅外皮🧈,中間夾住豐富嘅餡😍,望落已經好吸引。裏面既有濃郁嘅牛油果醬🥑、同埋令人好滿足嘅蟹肉醬🦀,仲有清爽嘅生菜🥬,令到味道同口感平衡得好好😝。🇮🇹雞肉蕃茄奶油汁燉意大利飯($92)呢個意大利飯都好有feel🤤,飯嘅質地係傳統意大利燉飯🍛比較有咬口嘅感覺。加埋濃郁嘅燉飯醬汁🥘,完全掛喺每一粒飯粒上面🤩。雞肉撈埋啲醬汁🥫,望落真係好吸引,而且蕃茄醬🍅酸酸甜甜,好食。❄️Cold Brew ($52)Cold Brew嘅特點係用凍水🍧慢慢浸泡咖啡粉,提取出咖啡的香氣♨️同味道,令咖啡變得特別順滑同富層次感💕。呢杯Cold Brew入口滑順👅,帶有濃郁嘅咖啡香氣。🍋Fresh Lemonade ($38)以新鮮檸檬榨汁製成🍸,保留咗檸檬嘅自然風味同酸度🍋。呢杯檸檬水味道清新🎐,酸甜適中,夾埋嘢食一
#搞串個pantry

🥐牛油果蟹肉牛角包($68)

🇮🇹雞肉蕃茄奶油汁燉意大利飯($92)

❄️Cold Brew ($52)

🍋Fresh Lemonade ($38)
以新鮮檸檬榨汁製成🍸,保留咗檸檬嘅自然風味同酸度🍋。呢杯檸檬水味道清新🎐,酸甜適中,夾埋嘢食一齊🍝,真係夠開胃。
2023-12-15
下午茶
2023-12-14 38 瀏覽
約了朋友聚會選址在新蒲崗的一家Cafe☕離鑽石山很近也就A出口5分鐘的路程.當天點了一個蕃茄雞肉意大利飯一個虎蝦扁意粉一件開心果巴斯克蛋糕🧀食材新鮮惹味 😋意粉同米形飯都好掛汁👅蝦大隻彈牙蛋糕重開心果香,好creamy 💕.見佢地既咖啡都有唔小特色例如開心果咖啡,黑糖玫瑰咖啡,厚椰奶咖啡等等...搵日一定要黎試埋去😻環境適合打卡📸約伴談心🤘休閑下次約伴再黎🤘食物:⭐⭐⭐⭐⭐(5星為最高)環境度:⭐⭐⭐⭐⭐CP值:⭐⭐⭐⭐⭐划算度:⭐⭐⭐⭐
約了朋友聚會選址在新蒲崗的一家Cafe☕
離鑽石山很近也就A出口5分鐘的路程
當天點了一個蕃茄雞肉意大利飯
一個虎蝦扁意粉
一件開心果巴斯克蛋糕🧀
食材新鮮惹味 😋
意粉同米形飯都好掛汁👅蝦大隻彈牙
蛋糕重開心果香,好creamy 💕
見佢地既咖啡都有唔小特色
例如開心果咖啡,黑糖玫瑰咖啡,厚椰奶咖啡等等...
搵日一定要黎試埋去😻

環境適合打卡📸約伴談心🤘休閑
下次約伴再黎🤘

食物:⭐⭐⭐⭐⭐(5星為最高)
環境度:⭐⭐⭐⭐⭐
CP值:⭐⭐⭐⭐⭐
划算度:⭐⭐⭐⭐
  • 蕃茄雞肉意大利飯
  • 羅勒濃蝦汁虎蝦扁意粉
2023-12-12 57 瀏覽
天花吊了月球燈,裝潢簡約不單調,窗邊位可以飽覽附近街景,感覺舒適。全日早餐牛角包散發牛油香味,烤巨型蘑菇肉厚多汁,蘑菇味濃,牛油果醫混入了洋蔥粒,清新爽口,香草慢煮雞胸肉質嫩滑,肉味香濃。番茄奶油汁雞肉燉意大利飯雞肉嫩滑,意大利飯相當入味,質感有別於平常吃的意大利飯,質感獨特滑溜,味道濃郁,風味十足。開心果巴克斯芝士蛋糕蛋糕濕潤綿密,柔軟順滑,入口帶濃厚堅果香,甜度適中。Black Sugar Rose Caffe Latte黑糖味道自然柔和,加上淡雅清幽的玫瑰花香,讓味道更有層次。
全日早餐
番茄奶油汁雞肉燉意大利飯
開心果巴克斯芝士蛋糕
蛋糕濕潤綿密,柔軟順滑,入口帶濃厚堅果香,甜度適中。
Black Sugar Rose Caffe Latte
黑糖味道自然柔和,加上淡雅清幽的玫瑰花香,讓味道更有層次。
2023-12-11 36 瀏覽
放工同朋友嚟依間隱世悠閑咖啡店💖 餐廳裝潢呈簡約休閒風,臨近聖誕仲佈滿聖誕裝飾,很適合打卡,坐得好舒適~ 食物方面提供意大利麵、甜品及多款飲料,質素高 價格合理,絕對值得一試👍🏻💖💖💖食評💖💖💖𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆全日早餐 All Day Breakfast ($118)✨ 推薦!賣相吸引,特別推薦巨型蘑菇、牛角包及炒蛋,蘑菇好juicy🤤 還配上牛油果醬,味道跟雞胸肉好夾☺️ 蕃茄奶油汁雞肉燉意大利飯 ($92)✨ 有水準的意大利飯,用上米型意粉 口感更爽滑彈牙,配上蕃茄醬汁好開胃,口感味道一流👍🏻 雞胸肉份量多,好軟腍𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌Dirty ($39/Hot)入口濃郁咖啡味,隨後飲到奶味,中和咖啡苦澀味,味道很不錯玫瑰伯爵茶 ($35)✨桂花烏龍茶 ($35)✨花茶都好高質~ 桂花及玫瑰味突出,解膩一流~

💖💖💖食評💖💖💖

𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆

蕃茄奶油汁雞肉燉意大利飯 ($92)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
Dirty ($39/Hot)
入口濃郁咖啡味,隨後飲到奶味,中和咖啡苦澀味,味道很不錯

玫瑰伯爵茶 ($35)✨
桂花烏龍茶 ($35)✨
花茶都好高質~ 桂花及玫瑰味突出,解膩一流~