2021-02-08 20 瀏覽
以為一切從burger開始,當日burger要3點先開始🤣 咁就變咗食熱狗🌭️雞軟骨熱狗都幾特別,咬落去爽口有軟骨嘅口感,醬汁同洋蔥配搭都正嘅👍🏻不過我比較欣賞佢嘅小食,炸芝士有兩款,我揀咗mozzarellas cheese真係拉芝🧀🧀 外脆內軟。另外炸雞都幾出色,如果佢加埋芝士醬,完全係韓式炸雞🍗店嗰種,或者加紫菜粉都會好正~炸魷魚🦑就硬咗啲,走脆身路線,可惜食唔倒招牌鵝肝burger🤷🏻‍♀️

2021-02-06
  • 炸金文畢芝士
2021-02-08 154 瀏覽
【漢堡迷必試超班新秀🍔紅磡無敵自家製滋味醬汁鵝肝漢堡👑】小編都係一個鐘情burger既foodie🍔而依一間新開無耐嘅burger絕對係小編食過最好食之一🏆一講紅墈漢堡大家可能即刻諗起nomad🤫今日帶大家行遠少少,試另一間同樣係新開但冇咁多人知既高質漢堡小店👽呢間新開既漢堡店位於細巷既轉角位,附近人流唔多,一轉入巷仔就見到間美式風情既快餐店🇺🇸係人咁高既menu側面,裝置左一大塊簽名版,又有紅色霓虹燈,好似真係去左美國買Burger咁😜係門口睇menu果陣,店主已經超級熱情,逐個burger介紹有咩特色🤣款款都好吸引,奈何小編同朋友得兩個胃,只好小試兩款burger😝—《 #皇牌鵝肝漢堡》$108 ⭐⭐⭐⭐⭐我地係舖頭旁邊企係到食,漢堡係正方型既洞口送出黎,就好似美國drive thru既快餐店咁😝 面包有烘過,軟熟但富牛油香,配菜亦非常之多,有酸青瓜、車打芝士、生菜絲、紫洋蔥(小編慶幸無蕃茄😹)雖然有得加$30轉澳洲和牛,但小編想試哂兩種牛,就無加係依個漢堡到,結果小編更加鐘意佢塊安格斯漢堡🤣牛肉醃製得超香,中間夾雜住洋蔥蒜茸粒,令到口感更昇華,而塊漢堡札實嘅程度岩岩好,有口感得黎
【漢堡迷必試超班新秀🍔紅磡無敵自家製滋味醬汁鵝肝漢堡👑】

《 #皇牌鵝肝漢堡》$108 ⭐⭐⭐⭐⭐

雖然有得加$30轉澳洲和牛,但小編想試哂兩種牛,就無加係依個漢堡到,結果小編更加鐘意佢塊安格斯漢堡🤣牛肉醃製得超香,中間夾雜住洋蔥蒜茸粒,令到口感更昇華,而塊漢堡札實嘅程度岩岩好,有口感得黎又唔會散哂💯

而個鵝肝真喺依個burger嘅精萃所在,滿滿既油香,雖然唔係話好大舊,但當一口咬曬成個burger咁多層嘅時候,真係幸福洋溢成個口腔呀🥺小編絕對會為咗個漢堡再出紅磡😍

《 #日式漢堡》$58 ⭐⭐⭐⭐💥

呢個漢堡既配搭十分罕見,睇名諗住係似mos burger咁加上日式豬排甜醬🙂點知聽店主介紹,原來係自家調製Wasabi醬汁😝店主仲話呢個醬汁係經過多番改良,先去到而家呢個人人食過番尋味嘅終極版本😜

Wasabi醬汁開胃但毫不攻鼻,冇搶走到漢堡既味道👍🏼依個burger仲升級左澳洲和牛漢堡(+$30),佢哋對塊漢堡嘅生熟度控制一流,見到中間仲粉嫩透紅,好治癒呀😻雖然小編比較中意原先配嘅安格斯牛,但澳洲和牛嘅油香比較多,都不失為一個好選擇😹成個package再加上紫洋蔥既爽口,好味到一啖接一啖!👽

《 #唐揚魷魚》$38 ⭐⭐⭐⭐

除咗漢堡出色,啲小食都做得唔錯😸呢份魷魚做得好香口,魷魚亦彈牙多汁做到外脆內軟🤪另外搭配嘅墨西哥辣醬亦係店主自家調配嘅,就算唔係好食得辣嘅小編都handle到,集甜酸辣於一身,好過癮呀😚

《 #炸水牛芝士》$38 ⭐⭐⭐

佢依度嘅炸物厲害之處就喺凍咗都仲係好脆,而且炸粉一啲都唔厚,店主好引以為傲咁話喺佢哋精挑細選嘅炸粉嚟🤣🤣而個水牛芝士就喺好正常個種芝士條嘅味道,熱嘅時候仲可以扯到好長嘅拉絲出黎😼

🛎評分
食物: 9/10
環境: 8/10
價位: 中低 (~$100/位)
性價比: 9.5/10
推介度: 9/10
2021-02-05
  • 皇牌鵝肝漢堡
  • 日式漢堡
2021-02-06 21 瀏覽
Happy Friday Night 皇牌鵝肝漢堡加酸青瓜 $ 108+4包既口感出乎意料地鬆軟,甜甜地,漢堡扒有一定厚度,加埋芝士同下面既生菜酸青瓜一啲都唔干,鵝肝係中間唔算大塊,但煎得剛剛好,鵝油甘香融入漢堡。墨西哥漢堡加安格斯牛 $ 58 + 20唔覺意自製左個兩層牛堡,墨西哥醬汁少少辣少少酸幾惹味,食落啖啖肉但都幾開胃。唐揚鱿魚 $38配秘製辣香草茄汁又香口又開胃,肉質彈牙。炸金文畢芝士 $38芝士迷必食,趁熱食外脆內軟。食漢堡包一定要配可樂~ 下次要試埋 hotdog.test_hunghom______________________________🏠 Burger Begin📍紅磡蕪湖街58號金達閣地下1號舖💵 $70 per head
Happy Friday Night

皇牌鵝肝漢堡加酸青瓜 $ 108+4

墨西哥漢堡加安格斯牛 $ 58 + 20

唐揚鱿魚 $38

配秘製辣香草茄汁又香口又開胃,肉質彈牙。

炸金文畢芝士 $38

芝士迷必食,趁熱食外脆內軟。

食漢堡包一定要配可樂~ 下次要試埋 hotdog.

test_hunghom
🏠 Burger Begin
📍紅磡蕪湖街58號金達閣地下1號舖
💵 $70 per head
可能你會認為一份burger好似好簡單,只要有食材,係人都識整。咁呢個諗法實在太天真啦,食神都講過啦,愈簡單既食材就愈難整得好食。不過今日終於比我見識到真正Burger高手「Burger · Begin」。店主經過多番改良、嘗試,調配,將漢堡既黃金比例完美呈現,可謂一代宗師!👇📌B u r g e r -▪ Signature Foie Gras · Beef Burger - $108▫ 講到人氣大熱必定要點呢個「皇牌鵝肝·漢堡」,成個漢堡厚度相當足夠,裡面一大塊肥美鵝肝食落軟腍嫩滑;加上塊Angus Beef肉質夠juicy,油香十足;中間連埋生菜、青瓜同時又中和返呢種油膩感,成個感覺邪惡得黎又好滿足,值得一試!▪ Salted · Egg York Sauce Burger - $58▫ 話明「黃金·漢堡」當然賣相睇落金黃香脆啦,其實主要賣點係個用上鹹蛋黃調製既醬汁,加上半溶芝士,成個口感滋味無窮;就算食哂成個burger都唔會太鹹太膩,整體較得岩岩好。

店主經過多番改良、嘗試,調配,將漢堡既黃金比例完美呈現,

可謂一代宗師!👇

📌B u r g e r -

皇牌鵝肝·漢堡

肉質夠juicy,油香十足;中間連埋生菜青瓜同時又中和返呢種油膩感,
成個感覺邪惡得黎又好滿足,值得一試!

黃金·漢堡

▫ 話明「黃金·漢堡」當然賣相睇落金黃香脆啦,其實主要賣點
係個用上鹹蛋黃調製既醬汁,加上半溶芝士,成個口感滋味無窮;
黃金·漢堡

就算食哂成個burger都唔會太鹹太膩,整體較得岩岩好。
2021-01-25
15 分鐘 (堂食)
2021-01-26 21 瀏覽
聽朋友講紅磡好多嘢食,最近重新開咗一間漢堡店,話呢間漢堡店唔係普通咁簡單😮 咁啱經過附近即刻去睇下有咩咁巴閉😋😋, 原來開咗喺巷側邊唔多覺眼,但去到已經好多人排隊, 老闆介紹每一款漢堡嘅做法同埋材料, 睇得出佢好有心, 講真價錢真係比起其他漢堡包店起碼平三分一價錢💯良心小店😋皇牌鵝肝漢堡 $108呢個漢堡性價比真係10分高👍🏻第一次食鵝肝配牛嘅Burger! 新鮮熱辣整出嚟一啖咬落去, 再配上車打芝士、紫洋蔥、酸青瓜同烘咗嘅漢堡包,好滿足!見到burger begin嘅鵝肝同塊牛扒差唔多厚度🤤🤤成個漢堡一齊食超香,而且漢堡係用自家製的香草照燒汁,鵝肝嘅油香同安格斯牛扒嘅肉汁好match好juicy!🔶墨西哥漢堡 $58鍾意食辣嘅朋友我會推薦呢款漢堡,因為濃濃既墨西哥辣肉味,夠味而且有少少辣辣地好惹味見到好多肉醬同肉碎,令到個漢堡更豐富👍🏻唐揚炸雞$38香脆有肉汁仲配左秘製辣汁沙律醬 大大粒雞塊沾上特別的沙律醬 好有特色😍 炸水牛芝士$38芝士條拉絲食得又玩得,因為一食會拉到d芝士好長🤤比較淡既一款,岩哂d唔中意食濃味芝士既我😋加上老闆超nice既待客之道,食完真係好滿意。

😋皇牌鵝肝漢堡 $108

🔶墨西哥漢堡 $58

唐揚炸雞$38

炸水牛芝士$38

加上老闆超nice既待客之道,食完真係好滿意。

• 皇牌鵝肝漢堡
  • 墨西哥漢堡
2021-01-24 13 瀏覽
1. 包有輕微甜,少少自家製感覺2. 包入面有兩款生菜絲,很新鮮3. 包入面嘅紫洋蔥係切幼絲,較特別4. 肉味道正常,都夠份量5. 黃金burger(咸蛋味)淡淡嘅咸,唔會搶走肉嘅味道6. 價錢$48-$68, 不算貴7. 可先打電話落單,咁就唔駛等啦!我自己覺得整體味道幾好,比起民泰街嗰間長期排隊嘅更值得幫襯!希望呢間小店繼續加油!
1. 包有輕微甜,少少自家製感覺
2. 包入面有兩款生菜絲,很新鮮
3. 包入面嘅紫洋蔥係切幼絲,較特別
4. 肉味道正常,都夠份量
5. 黃金burger(咸蛋味)淡淡嘅咸,唔會搶走肉嘅味道
6. 價錢$48-$68, 不算貴
7. 可先打電話落單,咁就唔駛等啦!

Classic  Burger
Classic  Burger
Burger Begin❤️🍔紅磡超有特色的漢堡小店,佢地每款漢堡配搭醬汁都係用心之選,仲要經過好多次既改良添~店外有幾個位比食客用餐,不過眼見唔少客人都係買外賣走,店外仲有打卡牆,卡娜仔都寫左幾句哈哈~💁‍♀️皇牌鵝肝漢堡 $108👍”超豐富的鵝肝漢堡 煎得好香""食材新鮮 性價比好高 難怪係佢地既皇牌啦 推推"💁‍♀️日式免治雞肉軟骨熱狗 $36👍“足料 同埋用料幾fresh 比較特別既係佢地用香醋照燒汁而唔係茄汁 食落唔會好滯"💁‍♀️炸薯條配蒜香辣辣粉 $26👍“薯條切得幾厚身 薯仔味夠 但辣辣粉唔算好辣 如果可以辣D就更好"
Burger Begin❤️

💁‍♀️皇牌鵝肝漢堡 $108👍
”超豐富的鵝肝漢堡 煎得好香"
"食材新鮮 性價比好高 難怪係佢地既皇牌啦 推推"

💁‍♀️日式免治雞肉軟骨熱狗 $36👍

💁‍♀️炸薯條配蒜香辣辣粉 $26👍

第一次試立食漢堡店好特別呀 係小巷入面有啲難搵 不過性價比咁高乜都抵返哂啦🦦鵝肝漢堡好邪惡但好正 同塊漢堡扒都幾夾🍔黃金漢堡係加埋鹹蛋黃 好特別而且唔會太重口味不過兩款漢堡既醬汁都有啲少 但我同朋友都覺得塊扒既肉汁搭救到 夠juicy! ( •ॢ◡-ॢ)至於小食都唔執輸 份量唔多但價錢夠平 炸芝士有啲普通 而魷魚就幾特別 熱辣辣擺左陣都仲keep到香脆加埋秘製汁夠哂惹味 ٩ ⍤⃝ و 老闆勁好客勁願意介紹野食🐒立食區有塊board俾人畫野影相 幾特別 大家不妨一試 📸
第一次試立食漢堡店好特別呀

2021-01-09
炸金文畢芝士
唐揚魷魚配秘製辣香草茄汁
黃金漢堡
一切由漢堡包開始!呢度有多款漢堡包俾你任揀最平嗰款都係$40 🤩我同朋友每人一個食咗個日式漢堡同埋鵝肝漢堡冇諗過鵝肝漢堡都只係$100算係區內性價比最高嘅一間漢堡入邊除咗鵝肝仲有漢堡扒厚到爆炸😳😳仲有芝士生菜每啖咬落去仲有大量洋蔥沙律醬滋味非常另外呢度仲有其他小食食咗個芝士條拉絲要幾長有幾長😍😍記得趁熱食 凍咗就冇咗呢個效果~唐揚炸雞仲配左秘製辣汁沙律醬總共有兩串 大大粒雞塊沾上特別的沙律醬 甚有特色!
一切由漢堡包開始!
呢度有多款漢堡包俾你任揀

每啖咬落去仲有大量洋蔥沙律醬

滋味非常
另外呢度仲有其他小食
食咗個芝士條拉絲要幾長有幾長😍😍

記得趁熱食 凍咗就冇咗呢個效果~
唐揚炸雞仲配左秘製辣汁沙律醬
總共有兩串 大大粒雞塊
沾上特別的沙律醬 甚有特色!
2021-01-16
10 分鐘 (堂食)
黃埔最近開左間新既主打外賣既BURGER小店店舖的確好細間,店外只有4個位置俾人立食-睇緊餐牌時,老闆超有心甘同我地推介各款食物每款都各有特色,而且價錢真係好抵食!-1. 皇牌鵝肝漢堡 ($108)呢個真係必點!首先佢個價錢真係好抵,真係未見過平得過佢既鵝肝漢堡😳用上西班牙鵝肝,仲要係大大件,入口即融甘,超邪惡🤤配咪超juicy既漢堡扒,真係超滋味!呢款CP值真係超高!·2.牛油果大啡菇漢堡 ($58)加左$30升級變左牛油果大啡菇和牛漢堡🤤店主一拎出來,嚇親我地因為超高超大件😳首先牛油果醬已超厚,大啡菇又超大😂,加咪件超厚超juicy既澳洲和牛,最底仲原來有菠蘿😳成個包真係超足料同好fresh好正😍-再叫左兩款小食,1)唐揚魷魚($38),炸粉唔會太多炸得好香脆,食落啖啖肉,配咪佢d秘制醬汁成件事變得更好味!2)炸水牛芝士($38)食得又玩得,因為一食會拉到d芝士好長🤤比較淡既一款,岩哂d唔中意食濃味芝士既我😋-加上老闆超nice既待客之道,食完真係好滿意。甘既時勢開食店都好難做,祝小店生意興隆!-📍 Burger Begin(#紅磡)@burgerbegin#fikafoodie
黃埔最近開左間新既主打外賣既BURGER小店
店舖的確好細間,店外只有4個位置俾人立食
睇緊餐牌時,老闆超有心甘同我地推介各款食物
每款都各有特色,而且價錢真係好抵食!
1. 皇牌鵝肝漢堡 ($108)

2.牛油果大啡菇漢堡 ($58)

再叫左兩款小食,1)唐揚魷魚($38)
食得又玩得,因為一食會拉到d芝士好長🤤
比較淡既一款,岩哂d唔中意食濃味芝士既我😋
📍 Burger Begin(#紅磡)
@burgerbegin
#fikafoodie
2021-01-18 31 瀏覽
位置好隱蔽,係小巷。餐廳主要做外賣,堂食位置唔多只有4個位,雖然有凳,但都係企起身食方便啲。 選擇困難症嘅我見到有咁多味唔知食咩好,老闆好熱心逐項介紹。 大啡菇牛油果+安格斯牛肉+金沙鹹蛋黃醬 $88大啡菇牛油果+安格斯牛肉 $78 同時想食大啡菇同牛肉,叫左個大啡菇漢堡加牛肉。估唔牛肉會咁厚,漢堡包高到口唔大咬,最後我單獨食塊大啡菇同菠蘿先,之後再包夾牛肉食😂😂。包用牛油煎過,好香脆,睇落以爲無咩汁會好乾,但結果唔係,大啡菇同菠蘿好juicy,牛肉好厚身,肉質軟得黎唔易散,金沙鹹蛋黃醬單獨食有d鹹,夾埋菠蘿一齊食可以中和下鹹味,金沙鹹蛋黃醬又可以令個包更加夠味。 炸金文畢芝士$38好足料,一咬開入面入面全部都係芝士,皮炸到好脆口,芝士濃而不膩。

選擇困難症嘅我見到有咁多味唔知食咩好,老闆好熱心逐項介紹。

大啡菇牛油果+安格斯牛肉+金沙鹹蛋黃醬 $88
大啡菇牛油果+安格斯牛肉 $78

炸金文畢芝士$38

2021-01-18 455 瀏覽
早排經過紅磡見到有間新開的外賣漢堡店,見價錢望落幾親民就一於買黎試下🍔老闆仲好好咁介紹唔同口味比我地,而我地都發現到呢度D burger 個醬汁都幾特別,有Wasabi, 咸蛋黃等等,係出面比較小有口味😋🔹$108皇牌鵝肝漢堡本身佢個漢堡扒已經夠厚身呢個仲要加多塊鵝肝,真係大到連B先生都一啖食唔曬🤤再加埋burger附有生菜青瓜中和番個肥膩感,所以食落都唔會有好大罪惡感.🔸$58 日式漢堡日式芥未味burger個汁唔會好嗆唔係食開辣的朋友仔都好岩食配埋佢入面大量的生菜同埋塊半溶芝士,感覺好fresh🤤.🔹$58 黃金漢堡黃金漢堡就主打店主自家調製的咸蛋黃醬汁醬汁食落好重咸蛋黃味,相較之下呢個就岩曬鍾意重口味人士🤣.🔸$38 唐揚魷魚配秘製香草茄汁炸魷魚出到黎個時熱辣辣,應該係新鮮即叫即炸😊食落粉漿唔會好厚,簿簿一層而且仲係脆卜卜的口感食落好彈牙,兩個人爭住食好快食曬.整體黎講,Burger的價錢對比同區黎講唔算貴,而且款式夠曬特別,氛附近的朋友仔真係可以黎試一試〰️

🔹$108皇牌鵝肝漢堡
本身佢個漢堡扒已經夠厚身
呢個仲要加多塊鵝肝,真係大到連B先生都一啖食唔曬🤤

🔸$58 日式漢堡
日式芥未味burger個汁唔會好嗆
唔係食開辣的朋友仔都好岩食
配埋佢入面大量的生菜同埋塊半溶芝士,感覺好fresh🤤

🔹$58 黃金漢堡
黃金漢堡就主打店主自家調製的咸蛋黃醬汁
醬汁食落好重咸蛋黃味,相較之下呢個就岩曬鍾意重口味人士🤣

🔸$38 唐揚魷魚配秘製香草茄汁
炸魷魚出到黎個時熱辣辣,應該係新鮮即叫即炸😊
食落粉漿唔會好厚,簿簿一層而且仲係脆卜卜的
口感食落好彈牙,兩個人爭住食好快食曬
〰️
下午茶
2021-01-16 25 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️冇諗過係紅磡巷仔入面嘅小店搵到一間咁高質嘅漢堡包🍔款式多,而且性價高😍而且裝修方面仲有特色牆可以俾大家寫下心聲留言✍🏻❶皇牌鵝肝漢堡 $108呢個漢堡嘅主角係鵝肝✨鵝肝好厚生 而且大大塊 入口油脂感豐富 🙆🏻‍♀️再配上安格斯漢堡扒 同埋芝士🧀簡直係Perfect match👍🏻而且呢個包都只係$108!!!💰同出邊嘅餐廳比,真係超抵食😈❷黃金漢堡 $58個人超推介呢個黃金漢堡😎因為平時都唔係太鍾意食蕃茄醬但係往往好多漢堡都會選用番茄醬🍅今次呢個黃金漢堡就啱晒我嘅口味啦💁🏻‍♀️食落有啖啖既鹹蛋黃 🥚鹹蛋黃嘅味道又唔會覆蓋左漢堡扒嘅味道🐮呢個組合食落好滋味簡直係中西合璧🍔🎊❸炸水牛芝士 $38小食都唔可以錯過😎炸水牛芝士除咗熱辣辣之餘🧀仲會見到油拉絲嘅效果🫕芝士嘅味道唔會覺得好油膩😋真係食到停唔到口🐽❹炸薯條(配和風紫菜粉)$26食親漢堡包又點少得炸薯條呢👻薯條唔算好粗又唔會好幼🤡識落脆卜卜 唔似得某連鎖店嗰啲薯條咁😛❺支裝飲品 $12飲品方面都有唔同嘅選擇而我哋就揀咗解綠茶同埋蜂蜜綠茶🍵餐廳來講飲品都只係$12 都算幾抵👀
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

冇諗過係紅磡巷仔入面嘅小店
搵到一間咁高質嘅漢堡包🍔
款式多,而且性價高😍
而且裝修方面仲有特色牆可以俾大家寫下心聲留言✍🏻

❶皇牌鵝肝漢堡 $108
呢個漢堡嘅主角係鵝肝✨
鵝肝好厚生 而且大大塊 入口油脂感豐富 🙆🏻‍♀️
再配上安格斯漢堡扒 同埋芝士🧀
簡直係Perfect match👍🏻
而且呢個包都只係$108!!!💰
同出邊嘅餐廳比,真係超抵食😈

❷黃金漢堡 $58

❺支裝飲品 $12
飲品方面都有唔同嘅選擇
而我哋就揀咗解綠茶同埋蜂蜜綠茶🍵
餐廳來講飲品都只係$12 都算幾抵👀

<Burger Begin>📍紅磡蕪湖街58號金達閣地下1號舖.紅磡最近開左間burger小店 主打外賣同立食🍔價錢好親民 所以新開無耐都吸引左唔少街坊幫襯佢地嘅立食區仲有一塊黑板俾大家留言同打卡唔知大家係相搵唔搵到恐龍仔嘅簽名呢?🤣小編好欣賞店員主動去介紹每一款漢堡同熱狗🌭雖然食物款式唔算好多 但非常有特色💁🏻‍♀️好似黃金鹹蛋黃醬漢堡、墨西哥漢堡、日式漢堡每款都配有自家創新研發嘅醬汁 十分惹味👍🏻私心推薦大家必試佢地嘅皇牌鵝肝漢堡😍厚實嘅鵝肝加埋牛肉、芝士、生菜、洋葱同燒汁雖然好肥好邪惡 但每一啖食落都好滿足🥰想健康啲就可以選擇大啡菇牛油果素漢堡🥑佢地嘅牛油果醬好新鮮 仲加入左菠蘿 幾特別佢地除左burger之外 小食都同樣好出色炸金文畢芝士同埋唐揚魷魚都好有驚喜🦑特別係魷魚鬚配埋佢個秘製辣香草茄汁食好正😋下次去開紅磡都一定會去幫襯 支持下小店💛.📌我地食咗咩?· 皇牌鵝肝漢堡 $108· 大啡菇牛油果素漢堡 $58· 炸薯條配和風紫菜粉 $26· 炸金文畢芝士 $38· 唐揚魷魚配秘製辣香草茄汁 $38
<Burger Begin>
📍紅磡蕪湖街58號金達閣地下1號舖
紅磡最近開左間burger小店 主打外賣同立食🍔

價錢好親民 所以新開無耐都吸引左唔少街坊幫襯
佢地嘅立食區仲有一塊黑板俾大家留言同打卡
唔知大家係相搵唔搵到恐龍仔嘅簽名呢?🤣
小編好欣賞店員主動去介紹每一款漢堡同熱狗🌭
雖然食物款式唔算好多 但非常有特色💁🏻‍♀️
好似黃金鹹蛋黃醬漢堡、墨西哥漢堡、日式漢堡
每款都配有自家創新研發嘅醬汁 十分惹味👍🏻
私心推薦大家必試佢地嘅皇牌鵝肝漢堡😍

厚實嘅鵝肝加埋牛肉、芝士、生菜、洋葱同燒汁
雖然好肥好邪惡 但每一啖食落都好滿足🥰

· 炸薯條配和風紫菜粉 $26
· 炸金文畢芝士 $38
· 唐揚魷魚配秘製辣香草茄汁 $38
2021-01-11 19 瀏覽
紅磡區可以話係漢堡包集中地,最近又多一間選擇!呢間Burger Begin 主打外賣,另外都有少量立食位置。漢堡包有六款選擇。款款都各有特色,但價錢都幾相宜,最貴既都只係$108,但已經係鵝肝漢堡!!其他地方食超碼貴幾十蚊。鵝肝漢堡高質抵食,鵝肝大塊又厚身,而且煎得啱啱好,夠香脆,香嫩無比,入口即溶,百零蚊真係抵食。而且鵝肝漢堡係配黑醋汁,減輕左鵝肝同牛肉嘅油膩感,同時又唔會搶左個味道。漢堡入面仲有兩大件青瓜,口感爽脆,同樣可以減輕油膩感之餘,仲令到口感更豐富。黃金漢堡啖啖流沙咸蛋,滋味十足黃金蝦、黃金花枝就經常食,至於黃金漢堡都係第一次見,真係好有創意,而亦估唔到原來係咁夾!黃金醬即係咸蛋黃醬,味道夠哂濃,一食落去仲有流沙感覺。下層除左漢堡扒之外,仲有蕃茄同紫洋蔥,甜甜辣辣既感覺中和黃金醬,平衡返漢堡既味道。炸魷魚脆卜卜炸魷魚有啲驚喜!天氣咁凍食炸野,都好驚好快就凍哂又淋哂咁。但係呢個炸魷魚竟然喺擺到凍凍地既時候都仍然保持到脆卜卜!炸芝士味道濃厚呢度既炸芝士有兩款,我地就揀左味道濃啲既炸金文畢芝士,金文畢芝士雖然無拉絲,但味道濃郁,口感幼滑。
紅磡區可以話係漢堡包集中地,最近又多一間選擇!

黃金漢堡啖啖流沙咸蛋,滋味十足

炸魷魚脆卜卜

炸芝士味道濃厚