2015-08-24
約左住響紅磡既朋友食飯, 朋友話經常路過呢間café都坐滿人, 應該唔錯, 所以唔熟悉紅磡既我就跟朋友去試一試啦!餐廳既設計主要以紫色,淺啡及白色為主,俾人一種清新舒服既感覺。打開menu,食物既presentation都非常吸引,最吸引既係窩夫有好多款選擇, 而且賣相都比出面既甜品店好, 例如花樣迷人窩夫就已經迷死左我喇哈哈哈哈!為左快D食甜品, 我同朋友直接點左兩個主菜, 分別係挪威煙三文魚黑松露野菌忌廉意大利粉+手工和牛漢堡(130g)挪威煙三文魚黑松露野菌忌廉意大利粉 ($96)一款意粉有齊香港人最愛既三文魚同黑松露, 好難忍得住唔點呢款!意粉一黎到真係無令我失望, 黑松露既香味令隔離枱都忍唔住讚好香, 煙三文魚亦特別捲成花既形狀, 而忌廉味道十分濃郁,能夠掛上每條意粉上, 真係色香味俱全~!手工和牛漢堡(130g) ($88)侍應哥哥推薦我地點呢個手工和牛漢堡,因為牛肉係餐廳每日人手手工打做, 值得一試! 漢堡比想像中巨型,份量十足!店家非常有心思, 麵包烘過所以非常香脆。而牛肉非常厚身, 煎得剛剛好唔會太生或太熟, 所以咬落去爆曬汁勁juicy 見到隔離枱既熱飲有拉花圖案
餐廳既設計主要以紫色,淺啡及白色為主,俾人一種清新舒服既感覺。打開menu,食物既presentation都非常吸引,最吸引既係窩夫有好多款選擇, 而且賣相都比出面既甜品店好, 例如花樣迷人窩夫就已經迷死左我喇哈哈哈哈! 為左快D食 甜品, 我同朋友直接點左兩個主菜, 分別係挪威煙三文魚黑松露野菌忌廉意大利粉+手工和牛漢堡(130g)
今餐既主角出場喇!
因為係即整既關係要等15分鐘, 建議心急既你可以就食曬主菜前就叫定先~
呢款窩夫市睇得出係用心之作, 上面既士多啤梨特別雕成玫瑰花既形狀, 而窩夫上亦佈滿香蕉同棉花糖。由於即整, 窩夫外脆內軟, 朱古力雪糕內亦加入朱古力碎, 好有口感! 靚靚既窩夫為呢晚飯局畫上完美既句號! 今次咁滿足都只係一人百幾蚊,坐得舒服又可以同朋友傾下計,下次會再黎過!