2015-09-16
黎到紅磡,大把野食😍成條街都有野食咁濟😍啱哂一班胃食之人。但大家可能都會走漏眼既,係一間位於百寶坊既餐廳。首次行入Cafe Charm's時,感覺挺舒服的,紫色為主調,燈光柔和,有種令人放鬆既感覺😴係咁舒服既環境下食野,確係一大享受。咁食物又好吾好食呢?卡邦尼意大利粉 $66 Wow!説真的,意粉真的令人頗驚喜的。醬汁濃杰度剛好,吾會變左湯汁撈意🌚醬汁圴匀地依附係每條意粉上面,味道不會過濃或過淡,食落感覺超級Rich抹茶鮮奶 Matcha Latte $36由日本購入既抹茶,飲落茶味香濃,回甘味重。混合鮮奶,口感幼滑。呷一口,先品嚐到抹茶既甘味,再感到甜滑既奶味,最後感受到2者完美既混合,加上可愛拉花🐻$36係超值士多啤梨沙冰 $42 面層忌廉加上草莓醬,下層冰沙呈粉紅色,望落可愛吸引。沙冰用上新鮮草莓加上香蕉,味道甜得黎自然,有濃濃既草莓味,感覺清新,味道有小小似優格。沙冰比想像中幼滑,吾會食冰咁食,炎炎夏日一杯確係不錯平時食薯條多過食魚,因為本身麻麻地食魚🐟但依到既炸魚卻吸引到我😍魚肉厚身十分Juicy,一D都吾乾身,外皮炸得香脆,食落外脆内軟。而薯條為厚切薯條🍟,同樣炸得香脆,點
抹茶鮮奶 Matcha Latte $36
士多啤梨沙冰 $42
面層忌廉加上草莓醬,下層冰沙呈粉紅色,望落可愛吸引。沙冰用上新鮮草莓加上香蕉,味道甜得黎自然,有濃濃既草莓味,感覺清新,味道有小小似優格。沙冰比想像中幼滑,吾會食冰咁食,炎炎夏日一杯確係不錯 平時食薯條多過食魚,因為本身麻麻地食魚🐟但依到既炸魚卻吸引到我😍魚肉厚身十分Juicy,一D都吾乾身,外皮炸得香脆,食落外脆内軟。而薯條為厚切薯條🍟,同樣炸得香脆,點上他他醬又是另一種味覺享受
但好奇怪,點解啤酒炸魚薯條無啤酒味🍻?原來係因為啤酒既作用係令炸野更香脆可口,而吾係取其味道☝又學多樣野了😂但我想知有無人係同我一樣有咁既誤解,🙋麻煩舉手 食野梗係要嗌 甜品啦!係未先😤😂今次叫左花樣迷人窩夫🌺賣相的確挺迷人,就好似一朵盛開的花兒,簡直令人賞心悦目
花樣迷人#窩夫 可以話係令人有Double驚喜! 有2球雪糕 - 朱古力🍫及草莓🍓,2款生果- 香蕉🍌及草莓🍓,2種醬汁 -朱古力🍫及草莓🍓,岩哂D一次想試吾同味既人。而窩夫做到真正既外脆内軟,内裏富蛋香,口感軟綿,熱辣辣窩夫配上冰凍雪糕,令人停不了口