2022-08-10 151 瀏覽
有時候輕輕鬆鬆,去一間環境靚嘅餐廳食嘢係會令人心情愉快❤️生活咁崩緊,都要得閒relax一下😊環境裝修好靚,感覺去咗一個神秘花園咁,好有格調😊⭐️法國麵包蟹燴意大利飯意想不到咁好食,濃濃嘅蟹肉味,啖啖蟹肉!🤤🤤意大利飯好多時食到最後都會好漏,但呢個唔會,仲覺得唔夠喉,可能太好食😆⭐️美國西冷扒好大塊好厚,而且做到我所講嘅7成熟!外熟,入面仲好粉嫩👍🏻👍🏻肉質靚同腍身,但食得出沒有落鬆肉粉。配菜買有薯仔同翠玉瓜,所以都幾飽肚!⭐️餐湯同餐包餐包係自家製,好軟熟,好好味,想食多幾個😆⭐️餐飲有得揀果汁,我揀咗蘋果汁咖啡就普普通通,無咩特別
有時候輕輕鬆鬆,去一間環境靚嘅餐廳食嘢係會令人心情愉快❤️
生活咁崩緊,都要得閒relax一下😊
環境裝修好靚,感覺去咗一個神秘花園咁,好有格調😊

⭐️法國麵包蟹燴意大利飯

⭐️美國西冷扒
肉質靚同腍身,但食得出沒有落鬆肉粉。
配菜買有薯仔同翠玉瓜,所以都幾飽肚!

⭐️餐湯同餐包
餐包係自家製,好軟熟,好好味,想食多幾個😆

⭐️餐飲
有得揀果汁,我揀咗蘋果汁
咖啡就普普通通,無咩特別
2022-08-07 160 瀏覽
🐝 Chalet (荃灣)🐝༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日去咗荃灣人氣嘅餐廳度食lunch,💗同朋友嗌咗兩個set lunch,有餐湯同埋餐飲送,餐湯就係南瓜忌廉湯,✨餐飲方面我哋兩個都嗌咗凍檸茶,食物質素好高,食得超滿足😛‼️✨美國穀飼西冷扒 $158我地揀左7成熟😍,結果真係啱啱好,唔會太熟同太生‼️西冷一啲都唔韌,食落肉汁鮮嫩💗💗好推介🌟✨法國麵包蟹燴意大利飯 $218呢個係100分‼️雖然係risotto但一啲都唔濟😋蟹味好濃,食極都唔厭🫶🏻🙈仲好想食多啲🫠覺得係必食🫡༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶整體評分食物:🤍🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ⌁⌁⌁ ❤︎ ⌁⌁⌁ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶📍荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪 (8咪半對面)

🐝 Chalet (荃灣)🐝

✨美國穀飼西冷扒 $158

✨法國麵包蟹燴意大利飯 $218

整體評分
食物:🤍🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

這晚娘娘和格格有空陪我吃飯,我們部分點了套餐,部分點了la carte,份量剛好。先來個套餐的雜菜湯,雜菜份量充足,又夠熱,加上一個挺特別的麵包,入面是一摺摺的,吸湯效力極高,這個配搭不錯。這個生牛肉外脆內暖,嫩滑,配這個沙律醬,又有點蟹籽,味道很特別,肉的鮮味很出。這個前菜很邪惡,“煎鵝肝”,有蘋果蓉醬及黑醋醬, 真的很嫩很香,擺盤又精緻。煎黑毛豬扒,一般,畢竟還是有點柴,不過味道還可。煎牛柳,果然嫩滑,擺盤上的那芥辣是法芥,配牛柳一流。海鮮湯鍋,海鮮固然新鮮,且又配剛才那款麵包,整鍋湯給我們點乾了。“心太軟”,味道不錯的,但它又用了那塊平的石盤,所以那冰淇淋就要用一個杯裝著,於是朱古力和雪糕就不能混在一起吃。廚房真的沒有其他盤嗎?啥東西都用這黑色石板嚒?整體:保持水準。

煎黑毛豬扒,一般,畢竟還是有點柴,不過味道還可。

煎牛柳,果然嫩滑,擺盤上的那芥辣是法芥,配牛柳一流。

整體:保持水準。
2022-05-07
2022-07-17 330 瀏覽
周末同家人出街食飯,餐廳內裏裝潢似小木屋,配上柔和的燈光,有種遠離繁囂既感覺。我地一人點咗一個lunch set, 分別係烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果($158)同法國麵包蟹燴意大利飯($218)。餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜味香甜濃郁,而且飲落順滑,感覺健康~烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果頗出色:豬鞍肉質鬆軟多汁,未點醬汁已經好好味,加埋醬汁就更突出濃厚既肉味。配菜係肉桂蘋果、薯仔、青瓜等,中和返肉類既膩感。法國麵包蟹燴意大利飯造型有趣,黑色的蟹鉗插在金黃色的飯上,就像麵包蟹跟你在海灘玩捉迷藏似的。意大利飯不算硬,每顆都被醬汁包裹着,與蟹肉絲和芝士脆片混合在一起吃,味道不錯!餐飲係凍cappuccino同熱朱古力,兩者都唔錯。

餐湯係南瓜忌廉湯,南瓜味香甜濃郁,而且飲落順滑,感覺健康~

餐飲係凍cappuccino同熱朱古力,兩者都唔錯。
午餐
  • 烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果
  • 法國麵包蟹燴意大利飯
  • 南瓜湯
成日經過都想入去試試。餐廳裝潢特別。彷如走進小木屋🏡。感覺好Relax。決定星期六要食好DD。入去嘆個靚靚午餐先❣️。午餐包咗餐湯同飲品。價錢$118至$238。豐儉由人😎。是日餐湯係我最愛嘅南瓜湯🎃。南瓜味都幾濃郁。唔會水汪汪😝。傳統西班牙烤乳豬🐷乳豬皮脆卜卜。放耐咗依然香脆。食嗰陣會聽到卡嚓一聲😮‍💨😮‍💨。乳豬好厚肉。肉肉迷表示喜歡😍。伴碟黃色醬係南瓜味道🎃。蘸上更加滋味。法國麵包蟹燴意大利飯伴碟塊薄脆係芝士。拌勻飯一齊食超芝味🤤。意大利飯有口感。醬汁偏多食落比較濕潤。岩曬我口味🥰。飲品唔係普通檸檬茶。可以選擇菠蘿汁同埋紅莓汁。酸酸甜甜好開胃😛。
午餐包咗餐湯同飲品。價錢$118至$238。豐儉由人😎。
是日餐湯
係我最愛嘅南瓜湯🎃。南瓜味都幾濃郁。唔會水汪汪😝。
傳統西班牙烤乳豬🐷
法國麵包蟹燴意大利飯
2022-07-12 181 瀏覽
一直都冇留意呢個位置有間西餐廳,上網睇先知都多人推介,所以黎試下。餐廳原來有兩層,好闊落!首先叫左個西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒燴蘋果同法式檸檬醬($298),肉質嫩滑無筋,肉味濃郁而且肥瘦比例適中。特別想讚讚醬汁好特別,有檸檬醬同草莓乳酪醬,配豬肉食原來幾夾!白酒燴蘋果除咗賣相靚之外,味道都好清甜。另外叫左個法國麵包蟹燴意大利飯($258),啖啖都有濃郁嘅蟹味,啲汁收得岩岩好,飯外表軟滑但中心仍保留左微硬度,幾正宗。Stella($82) & Chardonnay ($78)飲下酒食下野,好chill嘅一餐!

飲下酒食下野,好chill嘅一餐!
2022-07-11 1972 瀏覽
呢期熱到癲,日日3x度🥲放假出街都係去行下商場,中午搵左間幾有feel既餐廳食Lunch。午餐價錢好抵,野食都幾得,最重要係客人唔算好多,可以比我地慢慢食+嘆冷氣😂>寶雲酥焗羊架:麵包糠鋪滿羊架,煎到金黃色脆卜卜,第一次咁食覺得好得意!羊架冇乜羊羶味,肉質軟腍幼嫩,好好食,為左呢個會再黎試😋>法國麵包蟹燴意大利飯:D蟹肉直接放落個飯度煮,仲有加左咸蛋黃醬好鹹香,入口creamy好濃郁,份量兩個人share就岩岩好!>芝士蛋糕:蛋糕酸酸甜甜幾開胃,+38就有幾抵的。>Passion & Girls Generation:好可愛既特飲,打卡一流,Passion係熱情果+菠蘿+芒果特飲,會甜少少;Girls Generation 就係由士多啤梨、紅莓、藍莓+雜莓整成,酸酸甜甜幾fresh,特飲裡面有果汁冰,所以夠哂凍,夏天飲解暑一流!>南瓜湯配餐包:南瓜湯甜甜地又夠濃,個包點湯食都幾好味。
呢期熱到癲,日日3x度🥲
放假出街都係去行下商場,
中午搵左間幾有feel既餐廳食Lunch。

午餐價錢好抵,野食都幾得,
最重要係客人唔算好多,
可以比我地慢慢食+嘆冷氣😂

>寶雲酥焗羊架:
麵包糠鋪滿羊架,煎到金黃色脆卜卜,
第一次咁食覺得好得意!
羊架冇乜羊羶味,肉質軟腍幼嫩,
好好食,為左呢個會再黎試😋

>法國麵包蟹燴意大利飯:
D蟹肉直接放落個飯度煮,
仲有加左咸蛋黃醬好鹹香,
入口creamy好濃郁,
份量兩個人share就岩岩好!

>芝士蛋糕:蛋糕酸酸甜甜幾開胃,
+38就有幾抵的。

>Passion & Girls Generation:
好可愛既特飲,打卡一流,
Passion係熱情果+菠蘿+芒果特飲,會甜少少;
酸酸甜甜幾fresh,
特飲裡面有果汁冰,所以夠哂凍,
夏天飲解暑一流!

>南瓜湯配餐包:南瓜湯甜甜地又夠濃,
個包點湯食都幾好味。
  • 法國麵包蟹燴意大利飯
  • 寶雲酥焗羊架
  • GIRLS GENERATION
  • Passion
2022-07-05 209 瀏覽
❤️ 上次同媽咪喺荃灣發現咗間高質西餐廳🍴😍😍❤️ 入到去發現分咗唔同嘅用餐區。戶外區就係木製餐枱,比較休閒。室內區就用上皮製梳化,燈光比較暗,多啲浪漫氣氛💓我哋就坐咗喺戶外high chair(但係當日關上了落地窗,都係有冷氣的👍🏼),影出嚟感覺到好靚🥰❤️ 當日選了兩個lunch set ~ lunch set 包括左是日餐湯 (當日係蔬菜湯) 同自家製麵包🍞自家製麵包好高質😍 有喺酒店嗰啲包嘅感覺😁另外飲品方面超驚喜!除咗普通奶茶檸茶,仲有得揀Latte, mocha, chocolate, soft drink or juice!!!🍹 ☕️ 勁開心😍 全部都唔使加錢嗰日揀咗朱古力🍫,又靚又好飲😋❤️ 法國麵包蟹燴意大利飯 $218超creamy的!除咗混在飯中的蟹肉,仲有兩個大蟹鉗可以食👍🏼上邊仲有一塊焗芝士脆片,連埋意大利飯一齊食更加惹味~❤️ 傳統西班牙烤乳豬 $238另外,都好推薦大家嗌西班牙烤乳豬🐖不過就要預啲時間等一等,因為即叫即烤👍🏼四大舊乳豬啲皮好脆,唔會太肥,又有肉食😊拌碟有薯蓉,酸菜,南瓜醬😍 推薦呢~❤️ 如果想食甜品可以另外加$38~ 我哋嗰日就冇嗌啦。整體來講都幾鍾
❤️ 上次同媽咪喺荃灣發現咗間高質西餐廳🍴😍😍

自家製麵包好高質😍 有喺酒店嗰啲包嘅感覺😁

嗰日揀咗朱古力🍫,又靚又好飲😋

❤️ 法國麵包蟹燴意大利飯 $218
上邊仲有一塊焗芝士脆片,連埋意大利飯一齊食更加惹味~

❤️ 傳統西班牙烤乳豬 $238
另外,都好推薦大家嗌西班牙烤乳豬🐖
不過就要預啲時間等一等,因為即叫即烤👍🏼

四大舊乳豬啲皮好脆,唔會太肥,又有肉食😊
拌碟有薯蓉,酸菜,南瓜醬😍 推薦呢~
❤️ 如果想食甜品可以另外加$38~ 我哋嗰日就冇嗌啦。整體來講都幾鍾意呢間餐廳,質素幾好😍
荃灣既小木屋西餐廳,行入餐廳就好似行入小木屋🛖咁,好多木紋裝潢同配搭,氣氛高貴得來又寧靜優雅。今日食左lunch set *餐湯及自家製餐包*跟餐有餐湯,今日既湯係椰菜花🥦忌廉湯,個湯好creamy 但就唔會太漏。自家製麵包好香脆,而且熱辣辣。*美國榖飼肉眼扒 $158*牛扒真係超大塊,今次叫左五成熟,廚師火喉都掌握得好好,牛扒肉質唔老同唔靭,牛味都好濃,跟餐仲有薯菜。*法國麵包蟹燴意大利飯 $218*蟹🦀️味特濃既意大利飯,蟹肉已經整碎左混入飯入邊,所以每啖都可以食到蟹肉。

今日食左lunch set

*餐湯及自家製餐包*

*美國榖飼肉眼扒 $158*

*法國麵包蟹燴意大利飯 $218*
2022-07-01 275 瀏覽
荃灣 - 《Chalet》📍 荃灣青山公路407-411號金荃大廈地下B鋪 (8咪半對面)喺荃灣是但搵咗間西餐廳,有小木屋嘅感覺環境幾浪漫🌹幾靚,食物質素不錯👌🏻可以值得再訪🧡生蠔🦪(💰198/半打)頭盤緊係試試生蠔,食完開開個胃好鮮甜,一啲都唔腥都大大隻既(*'▽'*)香煎鵝肝配蘋果蓉(💰88)鵝肝煎得好香~入口油油地~係好肥膩,不過食鵝肝就係要咁樣如果佢有多士就好啦🤣配埋甜甜酸酸蘋果蓉都可以解下少少膩!幾好食💛帝王蟹餅配蛋黃芥末醬(💰98)個蛋黃芥末醬係撈咗喺蟹餅入邊好多好多蟹肉!!好香好甜🫶🏻外邊煎到少少脆法國麵包蟹燴意大利飯(💰258)呢個意大利飯偏濕潤多汁但係食落啲飯粒又幾粒粒分明~上面果塊芝士好脆好有鹹香味!飯入面同個蟹餅一樣,都係有十分之多蟹肉差唔多每一啖都有蟹肉🥰🥰我覺得幾啱鍾意食蟹嘅朋友仔西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒燴蘋果,法式檸檬醬(💰298)估唔到佢嘅豬鞍係咁大舊!幾juicy唔會好乾呢個比較不過不失,冇咩驚喜可以想試下牛或者海鮮💓
荃灣 - 《Chalet》

喺荃灣是但搵咗間西餐廳,有小木屋嘅感覺
環境幾浪漫🌹幾靚,食物質素不錯👌🏻
可以值得再訪🧡

生蠔🦪(💰198/半打)
頭盤緊係試試生蠔,食完開開個胃
好鮮甜,一啲都唔腥
都大大隻既(*'▽'*)

香煎鵝肝配蘋果蓉(💰88)
鵝肝煎得好香~入口油油地~
係好肥膩,不過食鵝肝就係要咁樣
如果佢有多士就好啦🤣
配埋甜甜酸酸蘋果蓉都可以解下少少膩!
幾好食💛

帝王蟹餅配蛋黃芥末醬(💰98)
個蛋黃芥末醬係撈咗喺蟹餅入邊
好多好多蟹肉!!
好香好甜🫶🏻外邊煎到少少脆

法國麵包蟹燴意大利飯(💰258)
呢個意大利飯偏濕潤多汁
但係食落啲飯粒又幾粒粒分明~
上面果塊芝士好脆好有鹹香味!
飯入面同個蟹餅一樣,都係有十分之多蟹肉
差唔多每一啖都有蟹肉🥰🥰
我覺得幾啱鍾意食蟹嘅朋友仔

西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒燴蘋果,法式檸檬醬(💰298)
估唔到佢嘅豬鞍係咁大舊!
幾juicy唔會好乾
呢個比較不過不失,冇咩驚喜
可以想試下牛或者海鮮💓
2022-07-01 216 瀏覽
假日去開荃灣區,揀咗呢間環境唔錯嘅西餐!午餐有主菜、是日餐湯、麵包🥯及飲品,價錢由$118-$238不等。是日餐湯係南瓜湯,夠濃郁又creamy! 麵包外脆內軟好味道~▶️寶雲酥羊架$158一份有三件羊架,用上寶雲酥焗法,面上麵包糠令到羊架更香!羊味香濃,肉質幾腍。鍾意食羊嘅人一定鍾意。配菜有薯仔🥔、翠玉瓜、黃椒等等。▶️傳統西班牙烤乳豬$238賣相幾靚!乳豬烤得好好,外皮卜卜脆,好香又唔會有肥膩感;而且肉質又夠腍。有薯蓉、甘筍等配菜。餐飲叫咗凍檸水及凍檸茶。餐廳環境唔錯;服務有幾好,食物性價比高!

假日去開荃灣區,揀咗呢間環境唔錯嘅西餐!

▶️寶雲酥羊架$158

▶️傳統西班牙烤乳豬$238

餐飲叫咗凍檸水及凍檸茶。
餐廳環境唔錯;服務有幾好,食物性價比高!
2022-06-30 320 瀏覽
和老伴去一間朋友介紹的荃灣餐廳,裝修幾特別,有點像置身歐洲小木屋內。大熱天時,冷氣好足夠。👍 ▶️ 西蘭花忌廉湯▶️ 半熟三文魚伴三文魚籽本身同係幾好呢個前菜,點知好有驚喜。半熟三文魚輕微咸香感,入口鬆軟,再試下沾旁邊芥末醬汁,一樣咁夾。▶️法式海龍王配麵包 這道菜給我第一個印象係,好熱!好飲的湯汁係要熱的! 湯汁浸住波士頓龍蝦  、帶子 、青口、 大蜆、 魷魚 、盲曹。湯汁富有濃厚的龍蝦味,仲係好鮮嗰隻。所有海鮮先輕煎過鎖住鮮味,而且唔會散哂,非常欣賞。青口同龍蝦不算大隻,兩個人分會爭少少冇咁滿足,但肉質彈牙可口。魚肉有好多,啖啖肉好滿足。帶子都好鮮嫩。儘管麵包沾不盡湯汁,我們都把它當做海鮮湯一飲而盡。▶️法式油封鴨髀配意式炸飯團 呢個鴨脾我非常欣賞,因為一般在外面食都可能出現鴨肉太硬或太淋或太乾,好難得食到呢度既外脆內軟的感覺剛好又能夠鎖住肉汁。 我以旁邊的芒果香橙莎莎配炸飯團食,正好中和油膩感。其他配菜伴碟都好好食,看得出廚師對待食物的心思。同上一道菜一樣,上桌時都是熱辣辣的。 ▶️ 麵包布甸 我想講,我不喜歡麵包布甸的,但呢個布甸真係好好食!改變咗我對麵包布甸嘅睇法。可能因為佢係配焦糖醬

▶️ 西蘭花忌廉湯

▶️ 半熟三文魚伴三文魚籽

▶️法式海龍王配麵包

這道菜給我第一個印象係,好熱!好飲的湯汁係要熱的!

湯汁富有濃厚的龍蝦味,仲係好鮮嗰隻。

儘管麵包沾不盡湯汁,我們都把它當做海鮮湯一飲而盡。

▶️法式油封鴨髀配意式炸飯團

▶️ 麵包布甸

可能因為佢係配焦糖醬 配搭麵包舖邊度的蛋香,正中我喜愛的口味,真係好吸引 。 以跟餐的甜品來說,這個份量非常足夠兩個人都覺得好多。
  • 麵包布甸
  • 半熟吞拿魚伴三文魚子
2022-06-26 150 瀏覽
一間浪漫有情調嘅高級西餐廳,裝修風格係森林系小木屋,有石屎高牆和熱帶植物,播住細細聲的輕快浪漫英文歌,一坐下就好relax。食物相當有質素,酒店級嘅擺盤。一個Dinner set價錢大約係$400,加多個小菜只係$48,兩個人share食。Soup of the day 是日餐湯蕃茄薯仔雜菜湯,非常足料。餐包非常有驚喜,一層層好酥脆,牛油味重,沾食一流。Lobster Bisque 龍蝦湯🦞$78個湯非常濃郁,裹面有一絲絲的龍蝦肉,果然有料到。Tuna Tataki w/ Salmon Roe 半熟吞拿魚伴三文魚籽吞拿魚肉新鮮,三文魚子鮮甜。沾上芥末沙律醬食,另有一番風味。Duck Confit w/ Arancini & Mango. Orange Salsa法式油封鴨腿配意式炸飯糰,芒果香橙莎莎 $338係全晚最期待嘅主菜,鴨腿唔算好肥,一啲都唔騒,鴨腿炸到表皮香脆,鎖住肉汁,一啲都唔乾。隔離有芒果 Salsa,可以解下膩。Fried Mixed Mushroom w/Black Truffle 黑松露炒雜菌 $48黑松露味好濃郁,牛油味好重,調味加咗少少香草🌿同檸檬🍋,蘑菇切到一

Soup of the day 是日餐湯

Lobster Bisque 龍蝦湯🦞$78
個湯非常濃郁,裹面有一絲絲的龍蝦肉,果然有料到。

法式油封鴨腿配意式炸飯糰,芒果香橙莎莎 $338

黑松露味好濃郁,牛油味好重,調味加咗少少香草🌿同檸檬🍋,蘑菇切到一粒粒, Size啱啱好一口,用叉吉嚟食。

Apple Crumbie w/ Vanilla lce Cream 蘋果金寶配雲呢事雪糕 $68
有儀式咁的甜品,一打開煙霧離漫,食到少少煙燻嘅味道。裏邊好多一粒粒蘋果肉,酸酸甜甜,玉桂味好出,暖暖哋配雪糕。

Dessert 是日甜品🍮
麵包布甸,味道唔太甜,好香雞蛋🥚味,配焦糖醬,甘甜少少鹹鹹地。
2022-06-17 1498 瀏覽
餐廳格局具情調, 店內分了多個區域, 戶外區是木製餐桌比較休閑, 很適合摸酒杯底, 而戶內及樓上是皮製梳化, 非常典雅別緻, 氣氛一流我們點了:ᴄᴀᴇsᴀʀ sᴀʟᴀᴅ意大利芝士、麵包糠, 沙律新鮮爽脆, 餐廳的凱撒沙律汁比較濃郁, 每啖都滋味無窮ʙʟᴀᴄᴋ ᴛʀᴜғғʟᴇ sʟɪᴄᴇs ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴡ/ ᴘᴏʀᴛᴏʙᴇʟʟᴏ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ & ᴘᴏʀᴄɪɴɪ ғᴏᴀᴍ黑松露香氣撲鼻, 米飯吸了牛肝菌及大啡菇的精華, 口感豐富之餘, 食後齒頰留香, 非常高水準, 必食推介👍🏻ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴀᴜsᴛʀᴀʟɪᴀɴ ᴡᴀɢʏᴜ ʀɪʙ ᴇʏᴇ sᴛᴇᴀᴋ 𝟷𝟶ᴏᴢ肉質細嫩、口感香甜多汁, 烤得恰度好處, 而且色澤均勻、個粉紅肉真的很完美飲品🍸ᴘᴀssɪᴏɴ好特別的土著造型杯, 波蘿特飲、味道酸酸甜甜ʟᴏᴡ ᴄᴀʟᴏʀɪᴇ內有ᴍᴀʟɪʙᴜ ʀᴜᴍ淡淡椰子香味, 整體很新, 味道一流甜品ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙʀᴏᴡɴɪᴇ外脆內濕潤的軟心朱古力布朗尼, 朱古力味道濃厚🌟6月生日的朋友仔到餐廳享用午餐或晚餐, 即可贈指定甜品一客及寫上生日祝福語此優惠需要以現金付款食物水準高, 每款都有驚喜

我們點了:
ᴄᴀᴇsᴀʀ sᴀʟᴀᴅ

飲品🍸
ᴘᴀssɪᴏɴ
好特別的土著造型杯, 波蘿特飲、味道酸酸甜甜

ʟᴏᴡ ᴄᴀʟᴏʀɪᴇ

甜品
ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ʙʀᴏᴡɴɪᴇ
外脆內濕潤的軟心朱古力布朗尼, 朱古力味道濃厚

此優惠需要以現金付款

食物水準高, 每款都有驚喜
環境有特式, 坐位寬躺舒適, 有格調又ᴄʜɪʟʟ
服務非常親切有禮, 可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ

很適合慶祝生日、週年紀念日, 約會好地方

附近是八咪半及愉景新城, 內有停車場, 適合揸車朋友
  • ʙʟᴀᴄᴋ ᴛʀᴜғғʟᴇ sʟɪᴄᴇs ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴡ/ ᴘᴏʀᴛᴏʙᴇʟʟᴏ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ & ᴘᴏʀᴄɪɴɪ ғᴏᴀᴍ
  • ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴀᴜsᴛʀᴀʟɪᴀɴ ᴡᴀɢʏᴜ ʀɪʙ ᴇʏᴇ sᴛᴇᴀᴋ 𝟷𝟶ᴏᴢ
  • Passion
2022-06-02 481 瀏覽
今朝訓醒好想去荃灣呢間餐廳食扒類嘅野🙈我唔記得咗佢地中間會落場,去到剛好趕得切last order😬椰菜花湯~好飲呀!真係好椰菜花味😜旁邊嘅麵包超好食!微暖,又香又脆!就咁食或者配湯食都一樣正!寶雲酥焗羊架$158正正正!!外面焗到又香又脆!羊嘅肉質食落超級滑!伴碟嘅薯仔、瓜都好食架!下次想食羊架都會再黎!熱檸茶~OK,正正常常!想係荃灣區搵間好食又舒服嘅西餐廳,呢度係一個好嘅選擇!誠意推薦!
今朝訓醒好想去荃灣呢間餐廳食扒類嘅野🙈

椰菜花湯~好飲呀!真係好椰菜花味😜

寶雲酥焗羊架$158
正正正!!外面焗到又香又脆!
羊嘅肉質食落超級滑!
伴碟嘅薯仔、瓜都好食架!
下次想食羊架都會再黎!

熱檸茶~OK,正正常常!

2022-05-22
  • 寶雲酥焗羊架