2021-12-27 48 瀏覽
🌃 泰式餐廳以新潮酒吧風格, 藍色為主調, 牆上有多幅藝術風格畫, 播放泰國音樂, 好似去咗泰國旅行,特別有氣氛。.👨‍👩‍👧‍👧以下為2人份量參考(💲人均$8x) 新張期間 八折 (午餐).🥗 三款前菜(泰式生蝦、酸辣鳳爪、木瓜沙律)💲 午餐附送👉 好少泰式午餐有三款前菜, 仲要有泰式生蝦, 可以過下口癮, 泰式生蝦好新鮮,醬汁香濃, 味蕾後勁較辣, 酸辣鳳爪是以斬件方式, 如果原隻會較好, 不過都好開胃, 木瓜沙律正常發揮, 沒有特別。.🍜 香草肉碎清雞湯💲 午餐附送👉 有兩件冬瓜粒, 湯底為清雞湯,與坊間海南雞飯附送例湯味道無異。.🍹 泰式凍奶茶💲 午餐附送👉 橙紅色, 味道正宗, 濃郁的茶香,煉奶的配合下是 先甜後回甘, 起初很甜, 待冰塊逐漸融化後, 甜度冰度剛好。.🍛 紅咖哩牛肋肉配泰式蒜蓉包💲 折後86.5👉 紅咖哩層次豐富, 配以多款泰式香料結合而成, 帶有椰汁 , 用嚟撈蒜蓉包一流, 牛肋肉軟淋, 十分入味。.🍛 香葉肉碎煎蛋飯💲 折後86.5👉 香葉肉碎份量超級多 , 居然與飯嘅份量一樣, 煎蛋仍然有蛋漿, 撈飯一流, 香葉肉碎帶微辣,唯感覺上有點乾.🍰 椰汁大菜糕
👨‍👩‍👧‍👧以下為2人份量參考(💲人均$8x)
新張期間 八折 (午餐)
🥗 三款前菜(泰式生蝦、酸辣鳳爪、木瓜沙律)

🍜 香草肉碎清雞湯

🍹 泰式凍奶茶

🍛 紅咖哩牛肋肉配泰式蒜蓉包
💲 折後86.5

🍛 香葉肉碎煎蛋飯
💲 折後86.5

🍰 椰汁大菜糕
💲 午餐附送
👉 忘記叫店員上菜, 結果冇食😅。
🕍 Chang Thai Restaurant & Bar
銅鑼灣駱克道459-461號The L .Square7樓
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2021-12-08
2021-12-24 40 瀏覽
原來係公司附近最近新開了一間打卡靚,食物質素高的泰國餐廳<Chang >鍾意食泰國菜的我,又咁近,當然一定要去試。個人推介<四色小食拼盤>,用上旋轉韆鞦的擺盤方法,一上枱已經急不及待想影相,分別放了青木瓜沙律,生蝦,泰式鳳爪及肉丸串。<黃咖喱軟殼蟹配農夫包>,軟殼蟹好大隻黃咖喱充滿椰香味,農夫包比較硬身,用刀切會比較好麵包吸了咖喱汁,十分惹味,如果配搭白飯更加正<招牌泰式青芒魚>先把魚肉切片,再把魚肉及魚骨炸至香脆,在於魚肉上鋪滿了青芒果絲,花生腰果等撈成的泰式沙律,酸酸辣辣配上魚肉,減輕了油膩感<酸辣魷魚>,爽口彈牙的魷魚沾上酸辣醬汁,感覺清新。
鍾意食泰國菜的我,又咁近,當然一定要去試。
<黃咖喱軟殼蟹配農夫包>,軟殼蟹好大隻
黃咖喱充滿椰香味,農夫包比較硬身,用刀切會比較好
麵包吸了咖喱汁,十分惹味,如果配搭白飯更加正

<酸辣魷魚>,爽口彈牙的魷魚沾上酸辣醬汁,感覺清新。
2021-12-23 31 瀏覽
Chang Thai Restaurant & Bar (銅鑼灣)話說有一日同表妹去咗食泰國餐傾吓計,入到去感覺很高級,選擇咗坐bar枱,環境好有情調,好適合傾偈!叫咗個冬陰功、原隻燒魷魚、蝦醬臘腸炒飯要讚一讚個冬陰功,我要唔辣,好好味好足料入邊好多蝦。 另外隻燒魷魚超大隻,但如果淡味少少會好啲,個炒飯就不過不失,但好大份,鍾意食臘腸嘅我幾中意!然後我哋一人一個椰青,傾吓心事,不錯的份量好多,同朋友兩個人去食都食唔晒。
叫咗個冬陰功、原隻燒魷魚、蝦醬臘腸炒飯
然後我哋一人一個椰青,傾吓心事,不錯的
份量好多,同朋友兩個人去食都食唔晒。
哥哥乖,所以話帶佢去食聖誕餐,就俾佢係OpenRice 到揀🤣佢㩒㩒下話想玩呢個千秋架🙄我話應該唔玩得架?裝飾咋?都冇人坐上去…跟住佢又話上次同舅父食個金邊粉,好想再食💪🏻咁就決定去呢間食啦…平平地食lunch 影下相🤫食物芒果蟹肉炒飯我叫左芒果蟹肉炒飯🥭🦀🍚諗住萬一佢唔食金邊粉都可以食飯😮‍💨做人呀媽認真煩超香炒蛋飯味!有洋蔥、雞蛋、葱花炒岀黎真係好香!再配上炸腰果、肉鬆簡直昇華晒!哥哥都食咗2碗仔飯!個芒果勁甜芒果味🧚🏻‍♀️感動到喊😭有許x山嘅MK回憶🤣泰式金邊粉(蝦)一上金邊粉😮‍💨哥哥就話唔食飯,要食麵…我又好驚佢浪費,點知佢話好食!👍🏻仲主動食多碗🥲好感動個金邊粉真係好正!👍🏻酸酸甜甜咁❤️好開胃,佢就勁食個蛋皮🤣碟邊仲有炸蒜同辣椒乾粉…個蝦應該係刺身蝦?唔係熟透嘅,但勁大隻蝦!有2隻冬瓜湯我問佢最鍾意係食邊個?佢竟然答我飲湯🙄佢話個冬瓜湯辣辣哋🤔應該係胡椒?我又唔覺辣喎~個冬瓜好冧!檸檬茶、青檸梳打哥哥勁鐘意個杯🤣🤣🤣檸檬茶應該係用咗菜蜜,唔同岀面啲檸檬茶,所以佢唔飲就嗌一杯青檸梳打俾佢!梳打水係微泡,唔係好多汽,唔係好甜👍🏻啱小朋友飲環境我哋走個陣問姐姐係咪真係坐得?佢話可

食物

芒果蟹肉炒飯

個芒果勁甜芒果味🧚🏻‍♀️感動到喊😭有許x山嘅MK回憶🤣

泰式金邊粉(蝦)
一上金邊粉😮‍💨哥哥就話唔食飯,要食麵…
我又好驚佢浪費,點知佢話好食!👍🏻仲主動食多碗🥲好感動

碟邊仲有炸蒜同辣椒乾粉…
個蝦應該係刺身蝦?唔係熟透嘅,但勁大隻蝦!有2隻

冬瓜湯

檸檬茶、青檸梳打
梳打水係微泡,唔係好多汽,唔係好甜👍🏻啱小朋友飲

我哋走個陣問姐姐係咪真係坐得?佢話可以乘坐一個正常大人嘅重量👍🏻
為咗千秋而黎,冇理由唔影架?🤣

呢到地方唔算好大,不過帶住乖嘅小朋友都可以黎食!🙈🙈
佢哋開始裝飾聖誕飾物🎄岩晒2公婆、或者1家3,4口去影相食飯

2021-12-23
靚靚港女打卡泰菜餐廳cup🧝🏽‍♀️係真。泰國人開既餐廳&Bar內裏裝修環境都好有格調 仲有個打卡corner 開party一流食物睇樣已經好靚食落都好有泰味😝偷偷地見到廚房都係泰國人大蝦pad thai好惹味 金邊粉好彈牙紅咖喱牛肋肉 好特別既咖喱味唔知係咪加咗菠蘿 第一啖怪怪地但越食越滋味 想叫多兩碗白飯扒添呀 牛肉炆得超級林 好重牛肉味 肥瘦均勻 正泰國椰青唔知係咪真係泰國嚟嘅呢好似真係特別清甜 好厚椰子肉甜品有啲似係椰汁黑糯米 唔太甜 好粘糯 正!其實仲有好多好靚嘅嘢食想試 冇錯 港女著重顏值😛真靚 你去望下就知
靚靚港女打卡泰菜餐廳cup🧝🏽‍♀️

係真。泰國人開既餐廳&Bar
內裏裝修環境都好有格調

但越食越滋味 想叫多兩碗白飯扒添呀
牛肉炆得超級林 好重牛肉味 肥瘦均勻 正

泰國椰青唔知係咪真係泰國嚟嘅呢
好似真係特別清甜 好厚椰子肉

甜品有啲似係椰汁黑糯米 唔太甜 好粘糯 正!
其實仲有好多好靚嘅嘢食想試
冇錯 港女著重顏值😛
真靚 你去望下就知
2021-12-21 31 瀏覽
銅鑼灣呢棟大廈不嬲多野食企樓下既宣傳姐姐極力推銷呢間咁就上咗黎一入到嚟個觀感到非常唔錯裝修亦都加入咗好多鏡象效果 天花板同窗戶都用咗大量嘅鏡同玻璃令到整體嘅空間感十足 而且可以望到窗外嘅景色入邊嘅燈光比較昏暗 營造左西餐嘅特色牆上亦都掛住好多波波燈增加左優雅嘅氣息呢度主要係食泰國菜為主午市選擇都比較多 而且以銅鑼灣嘅水平價格都唔算貴特別一讚嘅係呢度嘅餐具非常之有氣派 食物方面首先講一下呢度點選午市套餐 奉送湯品冬瓜肉碎清雞湯入口其實都有少少胡椒味會有啲辛口 但唔會嗆我鍾意食有渣嘅湯 唔錯唔錯呢度仲奉送前菜估唔到前菜會有生蝦肉質鮮甜呢度嘅飲品都唔錯㗎椰青超級大個飲咗好耐都飲唔曬 解口渴一流主食方面蒜蓉包真係烘得非常脆口咖喱亦都辣得黎好過癮入面除咗牛肋肉之外其實仲有其他伴菜我就覺得呢度嘅黃油飯 有濃陏嘅雞油味雞件嫩滑 配搭酸酸辣辣既醬汁超快就清曬
銅鑼灣呢棟大廈不嬲多野食

有濃陏嘅雞油味
雞件嫩滑 配搭酸酸辣辣既醬汁
超快就清曬

2021-12-21 28 瀏覽
Openrice提前book定台有正價餐牌8折優惠!咁當然我都係book左台啦,由落單拎menu斟水到到最後埋單,都要叫好一陣間等佢咁啱係你身邊路過先幫到你,樓面既人唔多,做緊野既更唔多。咁就叫左個咖哩蟹配法包、泰式生蝦、串燒拼盤、炒大蝦金邊粉、冬陰公湯。上菜都算快既一碟接一碟咁上。冬陰湯夠香辣而且都算多料,蝦都有5/6隻。串燒拼盤就律雞豬各2串,個人覺得牛就老左少少,但雞豬都唔錯,個汁都夾既。泰式生蝦都大大隻,但就冇出面個啲咁刺激味蕾,亦都唔會腥算新鮮。炒大蝦金邊粉呢啲正常發揮,都算大碟既。最後盤咖哩大蟹好大盤,但個人覺得佢就咸左啲,不過配法包中和返啲好啲,而且隻蟹都真係好大隻,不過$418黎講少貴啦。叫左5杯野飲,埋單折後around $1000都算合理價!但服務好啲/加多個樓面就仲好。

銅鑼灣真係好多好嘢食 不過就冇乜話邊間泰菜特別好食 今日嚟到H code 就試下d好評係咪真先🤨 一出𨋢門右邊就有個好少女嘅打卡位 唔知係咪for人排隊等位時有d野做下😂😂午餐有set lunch同a la carte. Set lunch $108 包前菜三小碟、湯、主菜、餐飲同甜品😋見佢咁抵就一於試試佢三款前菜(泰式生蝦、酸辣鳳爪、青木瓜沙律)冇諗過送嘅前菜居然會送生蝦😍😍 新鮮又大隻配埋青醬食 真係好fresh😛😛青木瓜沙律好開胃但食食下都幾辣🥵🥵香草肉碎清雞湯顏色的確清澈 飲落就唔算清😅都幾咸 不過跟餐送嘅就算啦香葉肉碎煎蛋飯呢個不得了🤤未上枱已經聞到陣香味 果然夠鑊氣!以我每次食泰菜都必點呢個dish嘅經驗嚟講🧐呢到嘅炒肉碎夠晒香,食到九層塔嘅香氣 又唔會炒得太乾太濕 咸辣得過癮 味道正宗😝配埋隻半熟煎蛋嚟食 推介🤪紅咖哩牛肋肉伴泰式蒜蓉包用有風味嘅砂煲載住 好得意😗 蒜蓉包微脆內軟 搽滿曬牛油同蒜蓉😝唔點汁都可以齋啪🥳🥳 紅咖喱醬超級濃味又濃厚🤤🤤香得有層次又有微微椰香!最重要係牛肋肉煮得非常之軟熟,入口即溶咁滯 連同所有配菜 吸晒紅咖喱汁嘅精華 用埋蒜蓉包點汁就更加興奮

三款前菜(泰式生蝦、酸辣鳳爪、青木瓜沙律)
青木瓜沙律好開胃但食食下都幾辣🥵🥵

香草肉碎清雞湯
顏色的確清澈 飲落就唔算清😅都幾咸 不過跟餐送嘅就算啦

香葉肉碎煎蛋飯
呢個不得了🤤未上枱已經聞到陣香味 果然夠鑊氣!

紅咖哩牛肋肉伴泰式蒜蓉包
用有風味嘅砂煲載住 好得意😗

最重要係牛肋肉煮得非常之軟熟,入口即溶咁滯 連同所有配菜 吸晒紅咖喱汁嘅精華 用埋蒜蓉包點汁就更加興奮😍😍 同朋友忍唔住+$48 叫多一客
咖哩汁、牛肋肉、配菜等等全部份量超多 同樣極重口味 值得推介😽😽

餐飲叫咗杯熱檸水同熱檸茶,兩杯用咗泰式青檸,熱檸茶用咗泰茶做base, 苦澀又絲絲微甜,有趣😗

雖然餐牌寫會送甜品 但唔知係咪臨近落場或者已經售罄🤔🤔所以最尾冇送到🤥🤥

2021-12-20 34 瀏覽
聖誕節將至,跟朋友在銅鑼灣聚餐,選了這間很地道的泰國餐廳,泰籍姐姐用流利的廣東話為我們推薦了冬蔭功海鮮炒飯、馬拉盞炒椰菜苗和泰式燒牛扒。首先來的是泰式燒牛扒,西冷牛扒調味燒烤,六成熟,外面焦香,斜切薄片,伴沙律菜和泰式辣椒醬食,非常開胃。馬拉盞炒椰菜苗,馬拉盞是星馬泰常用的醬料,很像蝦醬的味道,用馬拉盞炒菜特別惹味。椰菜苗比起其他蔬菜口感比較脆硬,配馬拉盞炒,充滿泰國風味。最後的是冬蔭功海鮮炒飯,這個炒飯飯底充滿蛋香,而且有超多中蝦、魷魚、草菇等海鮮。冬蔭功炒飯比起冬蔭功湯的強烈酸辣味來得溫柔,怕辣的也可以接受。飲品方面叫咗一個椰青和一杯珍多冰,椰青冰凍清甜,最驚喜的是珍多冰,珍多冰除了有綠色的珍多外,還有大樹菠蘿和亞撻子,跟在泰國飲的一樣,正呀!餐廳還有一個打卡位,啱晒啲美少女打卡。

泰式燒牛扒

冬蔭功海鮮炒飯

椰青/珍多冰

餐廳還有一個打卡位,啱晒啲美少女打卡。
泰式燒牛扒
冬蔭功海鮮炒飯
椰青/珍多冰
2021-12-20 48 瀏覽
某日放工終於去左銅鑼灣呢間新開既泰國餐廳,趁唔多人即刻去左餐廳門口打卡位影張相先🤣 呢度環境優美,燈光昏暗🌃 我地既晚餐有:..🦑原隻燒魷魚Thai Grilled Squid 成條上好正,鮮美且爽,點埋泰式酸辣醬汁好開胃..🍝馬拉盞豬頸肉炒粉絲Belachan stir-fried glass noodles with pork neck好惹味既炒粉絲🤩 豬頸肉好好味!仲有蛋絲、芽菜同花生碎等,好食!..🧆泰式黑椒辣炒牛肉鐵板上既黑椒牛肉,份量多,仲有大量既洋蔥同大蔥炒,唔錯!..🧋泰式凍奶茶Iced Thai milk tea其實就係chai,茶味濃,甜度高,幾好飲,而且都幾解辣..🥥泰國椰青 Thai young coconut 好大個椰青,特別在椰青外皮上印左餐廳名,好特別!..當晚座無虛席,好受歡迎,氣氛好熱鬧🎉 而呢度價錢唔高,值得一試
🦑原隻燒魷魚
Thai Grilled Squid
成條上好正,鮮美且爽,點埋泰式酸辣醬汁好開胃.
🍝馬拉盞豬頸肉炒粉絲
🧆泰式黑椒辣炒牛肉
鐵板上既黑椒牛肉,份量多,仲有大量既洋蔥同大蔥炒,唔錯!.
🧋泰式凍奶茶Iced Thai milk tea
其實就係chai,茶味濃,甜度高,幾好飲,而且都幾解辣.
🥥泰國椰青 Thai young coconut
好大個椰青,特別在椰青外皮上印左餐廳名,好特別!.
2021-12-13
2021-12-20 22 瀏覽
Chang Thai Restaurant & Bar銅鑼灣新開張泰國餐廳, lunch 有soft opening tasing menu, 包3款前菜、湯、main、dessert 同飲品$108, 定價都唔貴. ​前菜 - 泰式生蝦、酸辣鳳爪、青木瓜沙律​Appetizers - Raw Shrimp with Thai Spicy Sauce, Hot & Sour Chicken Feet , Thai Style Papaya Salad生蝦望住一邊店員脫蝦殼整, 應該都幾新鮮, 個sauce 酸辣幾fresh. 鳳爪帶微辣, 連同青木瓜沙律個調味都幾開胃​紅咖哩牛肋肉伴泰式蒜蓉包Red Curry Beef Rib w/ French Garlic Bread咖哩味道唔錯, creamy 帶點甜香同少辣, 牛肋條肉煮得好軟腍, 仲有茄子同...唔知點解有菠蘿. 因為個咖哩夠稠身, 所有包都容易沾滿醬汁幾惹味, 係略嫌得兩片包唔多夠.​香葉肉碎煎蛋飯 Stir-Fried Basil and Minced Pork with Rice​呢個就遜色. 個人幾鐘意食​泰式香
Chang Thai Restaurant & Bar

前菜 - 泰式生蝦、酸辣鳳爪、青木瓜沙律​

​紅咖哩牛肋肉伴泰式蒜蓉包

​香葉肉碎煎蛋飯
​呢個就遜色. 個人幾鐘意食​泰式香葉肉碎飯, 但呢碟可能落香料唔夠, 調味亦輕手, 唔夠惹味, 好彩有咖哩可以撈下.

dessert 當日變左現貨jelly, 好甜. 飲品加錢叫左杯龍眼冰同泰式奶茶, 都係較甜, 相對喜歡前者.

環境幾舒服, 採光幾好. 喜歡窗口同自然光, 門口有打卡位

​
2021-12-19 21 瀏覽
銅鑼灣The L Square 新派泰菜餐廳電梯位旁邊有好靚嘅吊椅打卡位店內掛畫、餐牌、餐紙與口罩套都有標誌性的大象圖深綠色餐具整齊擺放 增添一份優雅格調蝦醬肉碎炒飯 $98炒飯夠鑊氣 鹹香得宜伴碟有香腸、肉鬆、腰果、小青瓜 配搭得靚又好味 辣椒膏炒青口 $138有九層塔同各種香料嘅味道混和青口Size細細隻 但都夠肉地 炒得夠惹味芭堤雅風味烤雞 半隻 $148雞皮烤得唔錯 有啲Q彈又冇脂肪雞肉微乾身少肉汁 但配上酸辣醬就剛好恰到好處整體都係有水準之作龍眼冰 $32喜歡甜水可以一試 可要求少冰 解渴之選-椰青 $48多數食泰菜都會想飲番個椰青 咁就最有風味
銅鑼灣The L Square 新派泰菜餐廳
電梯位旁邊有好靚嘅吊椅打卡位
店內掛畫、餐牌、餐紙與口罩套都有標誌性的大象圖
深綠色餐具整齊擺放 增添一份優雅格調

蝦醬肉碎炒飯 $98
炒飯夠鑊氣 鹹香得宜
伴碟有香腸、肉鬆、腰果、小青瓜 配搭得靚又好味

辣椒膏炒青口 $138

喜歡甜水可以一試 可要求少冰 解渴之選
椰青 $48
多數食泰菜都會想飲番個椰青 咁就最有風味

2021-12-19 24 瀏覽
聽朋友說銅鑼灣開了間創意泰式餐廳,趁假日來品嚐看看。餐廳很明亮寬敞,還有個Bar檯,有種高級的感覺。中午有套餐也有單點的菜色,都很平價。香芒蟹肉炒飯肚子很餓的人就該點炒飯啦,滿大一份的。味道很清爽,配上芒果真的意外的搭配泰式海鮮醬烤比目魚扒配野菜朋友點的是套餐,有開胃小點。醬燒的比目魚扒鹹甜的很入味,肉質略為乾硬,和一旁的蘑菇蔬菜相得益彰最後還有甜品,是大小朋友都喜歡的芒果果凍,芒果味好濃郁,好好味!整體而言,環境舒適,食物不過不失,價位合理,推薦給想嘗試一些不同風味泰式料理的朋友們。
聽朋友說銅鑼灣開了間創意泰式餐廳,趁假日來品嚐看看。

餐廳很明亮寬敞,還有個Bar檯,有種高級的感覺。

中午有套餐也有單點的菜色,都很平價。

香芒蟹肉炒飯

泰式海鮮醬烤比目魚扒配野菜

2021-12-19 20 瀏覽
同朋友仔銅鑼灣買禮物過聖誕😝openrice見到間新嘅泰國餐廳好似唔錯,啱啱開店仲有八折添,上到去裝修好靚呀,仲有打卡位添! 一啲都唔似平時泰式餐廳,似酒吧多啲😆食物份量超多超大份,搞到嗌多咗添🤣❁ 泰式青芒魚 $198上枱嗰陣嚇親我😱因為真係好大大大碟,不論賣相、份量同味道都好得☺️係盲曹魚🐟起肉然後拎去炸,魚肉炸得均勻,外脆內軟。再加上酸酸地又爽口嘅青芒,好開胃,所以我哋唔使叫前菜啦。❁ 冬陰功 $128好好飲呀,仲有好多蝦大大隻又爽口,上枱果陣仲會點火熱住,冬天涼左都唔使驚啲湯凍曬🥘❁ 蝦醬肉碎炒飯 $98一上到枱都覺得好鍾意🍛賣相靚,蝦醬味香濃,入面仲有少少臘腸、腰果、炒蛋,撈埋之後好香口,口感豐富,同樣地都係好大份好抵食🤭❁ 蒜蓉炒芥蘭 $88炒得唔會好淋,本身都比較鍾意食好爽口嘅芥蘭,份量真係好多,我同朋友都話好飽好飽😳❁ Thai coconut 🥥 $48❁ Cendol $32

❁ 泰式青芒魚 $198

❁ 冬陰功 $128

❁ 蝦醬肉碎炒飯 $98

❁ 蒜蓉炒芥蘭 $88

❁ Thai coconut 🥥 $48

❁ Cendol $32
🍽 Deep Fried Fish With Mango Flavour💰 HK$198 (Dinner, 10% service charge)🍽 Tom Yum Kung Seafood Fried Rice💰 HK$128 (Dinner, 10% service charge)🍽 Chicken Coconut Soup💰 HK$128 (Dinner, 10% service charge)My dad and I were craving for Thai food over a week, so we decided to try out Chang Thai Restaurant and Bar🥰 The restaurant feels very cozy. We went on a Wednesday night but it was quite full. Luckily, we did book a table earlier in advance! Staff was nice and they explained the menu clearly. 🍹Dr
🍽 Chicken Coconut Soup

🍹Drinks – Of course, we picked two Thailand signature drinks which were Iced Longon and Iced Cendol. Both were very nice as the sweetness was just right!

🐠Deep Fried Fish with Mango Flavor
This was one of my favorite dish for the night! Mango is always my all time favorite fruits which was put on top of the fish! Mangoes taste fantastic in both sweet and savory dishes. The fish was delicately crispy exterior and soft inside.

🍚Tom Yum Kung Seafood Fried Rice
There were shrimps, squid and crab meat inside the fried rice. The portion was good for sharing.

🍲Chicken Coconut Soup
Strong coconut taste! There were mushroom and chicken inside the soup. Incredibly tasty!