2024-03-16
-上網見到呢間餐廳好靚,所以專程同閨蜜過嚟試吓,裝修走法國精緻風格,白色主調配合咗墨綠色梳化,都坐得幾舒服😌𝑭𝒖𝒍𝒍 𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 $158(法式鄉村鐵鍋早餐)🍳最好食是炒蛋,炒蛋只有半熟,超級滑溜充滿蛋汁,好似澳牛炒蛋咁滑同香,但調味啱啱好唔會過鹹,平時嗰啲all day breakfast炒蛋都太熟,所以呢個我超推介。🍅蕃茄夠大粒生鮮,屬於貴價貨色。香腸是德國香草肉腸,但稍嫌鹹咗少少。南瓜屬於日本南瓜,入口香甜南瓜味濃郁。 🧇𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙘𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 $128ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ牛油果| ᴍᴇɴᴛᴀɪᴋᴏ 明太子|ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ蟹肉 (本身是蝦肉)𝙘𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚面上的蟹肉超多,牛油果🥑醬,伴碟搭上沙律🥗和青蘋果,青蘋果超爽口,微酸好開胃。🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $72色澤鮮艷,入口充滿抹茶香氣,唔會有抹茶嘅後段苦澀味,濃度同萃取率剛好,好喝!𝟲𝟱% 𝗚𝗥𝗘𝗡𝗔𝗗𝗔 (65% 格林納達朱古力) $55 香港不多地方可以有更多精品朱古力選擇,呢間選用法國品牌Valrhona 朱古力🍫,入口好creamy,充滿🍌香蕉香氣,但65% 比我想像中甜咗少少,下次會飲10
𝑭𝒖𝒍𝒍 𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕 $158
(法式鄉村鐵鍋早餐)
🍅蕃茄夠大粒生鮮,屬於貴價貨色。
香腸是德國香草肉腸,但稍嫌鹹咗少少。
南瓜屬於日本南瓜,入口香甜南瓜味濃郁。
🧇𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙘𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 $128
🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $72
𝟲𝟱% 𝗚𝗥𝗘𝗡𝗔𝗗𝗔 (65% 格林納達朱古力) $55
香港不多地方可以有更多精品朱古力選擇,呢間選用法國品牌Valrhona 朱古力🍫,入口好creamy,充滿🍌香蕉香氣,但65% 比我想像中甜咗少少,下次會飲100% PURE ECUADOR。