2020-09-08 5596 瀏覽
今次介紹呢間絕對係食過咁多間之中最好食同最好服務嘅頭幾名!佢哋係銅鑼灣嘅一間樓上cafe,除咗啡好飲,佢哋煮嘅食物都非常用心🥰 腦細上菜嘅時候會同顧客逐碟講解菜式嘅特點,warm到小編以為自己係特別嘉賓🤪😋 慢煮安格斯封門柳伴薯蓉佐阿根廷青醬 $288呢個係一個set dinner,有埋前菜、餐湯、餐飲同埋甜品(下面再講)。封門柳即係牛嘅橫隔膜肌肉,特點係肉質比較鮮嫩同埋肉味較濃,食落去可以話係西冷同肉眼嘅合體。因為比較濃味,所以配埋比較清新又帶有香草味嘅阿根廷青醬,就可以中和返😗 而伴碟嘅薯蓉都非常驚喜!話就話係薯蓉,其實入面有一嚿嚿軟硬度適中嘅薯仔,感覺比較實在😌😋 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $168慢煮咗嘅豬肉非常juicy,手撕豬味道有啲似優之X品嘅豬肉乾🤣 手撕豬肉嘅鮮甜!加埋溫泉蛋撈埋一齊食,食得出個意粉嘅層次!😋 前菜:慢煮雞胸沙律要煮雞胸煮得好食真係唔簡單,佢哋同樣係用慢煮嘅方法去處理呢嚿雞胸,如果唔睇餐牌嘅話真係唔知呢嚿係雞胸🤫 肉質竟然可以用鮮嫩去形容,加上佢哋用咗12種香料去烹調,食落有食中東餐嘅感覺。呢個係冷盤,加埋酸酸地嘅香醋汁沙律都幾開胃,淨係前菜

😋 慢煮安格斯封門柳伴薯蓉佐阿根廷青醬 $288

😋 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $168

😋 前菜:慢煮雞胸沙律
要煮雞胸煮得好食真係唔簡單,佢哋同樣係用慢煮嘅方法去處理呢嚿雞胸,如果唔睇餐牌嘅話真係唔知呢嚿係雞胸🤫 肉質竟然可以用鮮嫩去形容,加上佢哋用咗12種香料去烹調,食落有食中東餐嘅感覺。呢個係冷盤,加埋酸酸地嘅香醋汁沙律都幾開胃,淨係前菜已經好食到哇一聲😆

😋 餐湯:粟米忌廉湯
唔係話好大碗,份量適中,亦都唔太稀。湯入面有好多粟米蓉,幾有咬口,甜甜哋唔錯!

😋 餐飲:Hojicha Latte / Wabi Matcha Latte
拉花拉得靚嘅話真係會有好心情!兩種茶嘅Latte都好濃茶味,算係飲過咁多之中最好飲嘅。如果真係要比較,就覺得Wabi Matcha Latte贏Hojicha Latte一個鹿鼻左右啦😎

😋 甜品:伯爵茶奶凍伴雪糕
嚟到最後,就快9點鐘所以都要快快食😅 伯爵茶奶凍茶味好濃,跟埋嘅朱古力雪糕係朱古力brownie嘅味道~

Coffever仲有三款咖啡掛耳包賣,老細都會好細心咁逐款講解同埋教吓沖掛耳包去方法,有興趣扮文青嘅懶人都可以試吓呀~
2020-08-31 715 瀏覽
食完之後 我同penpen🐧都心掛掛💗 決定再訪<<Coffever 咖啡熱>>試試新意思😋 本身諗住試佢個雞胸沙律🥗 但最後都係揀返慢煮牛🤭 唯有下次再去多次啦🥳 今次餐湯係粟米湯🌽 有粒粒粟米蓉超級濃超級creamy🍲 好似日本好好味嗰隻罐罐粟米湯❤️【明太子忌廉蝦肉意粉】💰$85有三隻大雪蝦HAHAHA🦐 有冇人同我一樣都係中意食爽口彈牙嘅雪蝦多啲🤪 意粉煮得啱啱好🍝 撈埋明太子cream sauce好好味🤤 個汁幾重明太子味 但有少少甜甜地🤔 係奇妙嘅感覺🌈 食食下又幾過癮成碟清曬😋🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙【慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋】💰$126又到慢煮牛時間👅 第二次都係好好食😍 今次好似比上一次更加澎湃淨係食牛肉都飽🤤 牛肉粉嫩 面頭有煎過 啲邊邊位好脆口🥰 意粉同樣有咬口🍝 温泉蛋夠流心好creamy🍳 🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💜💖#OhMyFoodBae_cwb#OhMyFoodBae_yellow#OhMyFoodBae_cafe#OhMyFoodBae_OMGhohoMEI📍Coffever銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室

【明太子忌廉蝦肉意粉】💰$85
🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙

【慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋】💰$126

#OhMyFoodBae_cwb
#OhMyFoodBae_yellow
#OhMyFoodBae_cafe
#OhMyFoodBae_OMGhohoMEI

📍Coffever
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
2020-08-13
慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋
<<咖啡熱 Coffever>> 位於住宅大廈入面有少少難搵 (喺Lee Theatre對面) 可能因為咁所以兩次去食都唔係太full🤫 小店座位唔多 但都隔得好開 坐得鬆動舒服 想食可以book定位💁🏻‍♀️呢間高質黃店一定要bookmark❣️牛魔王必去喔🥩 試過嘅三款mains都係驚喜之作🤩 #OhMyFoodBae_OMGhohoMEI 榜上有名🎊 【慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋】💰$126十個人有十個都介紹佢哋嘅慢煮牛肉意粉❤️ 二話不說即刻嗌AHHHHHHHH真係有好多牛肉呀🤩 滿到跌晒出嚟啦🤤 望落去好似好生咁又冇咩油脂🥵 NoNoNo☝🏻其實係用上慢煮手法低溫烹調所以肉質超軟腍得黎好有牛味🥰 意粉AL DENTE超有咬口🍝 撈埋流心温泉蛋超creamy🍳價錢唔算太平 但呢個價錢食慢煮安格斯牛牛🙊 真係Shut up and take my money 🤑🦄滿足指數: ❤️🧡💛💚💙💜💖【慢煮雞胸 x 煙燻手撕豬漢堡配沙律】💰$88嘩嘩嘩 一咬落去OMG係完全為我度身訂造嘅burger😍 BBQ手撕豬肉好juicy好入味OMG慢煮雞胸grill完都

【慢煮安格斯封門柳扁意粉伴温泉蛋】💰$126

【慢煮雞胸 x 煙燻手撕豬漢堡配沙律】💰$88
嘩嘩嘩 一咬落去OMG係完全為我度身訂造嘅burger😍 BBQ手撕豬肉好juicy好入味OMG慢煮雞胸grill完都超級嫩 一啲都唔鞋😚 個包面脆內軟🍔 我哋食完個意粉先食包都冇濕淋🤗 食完完全唔漏 想再食多半個🐷 沙律新鮮 加咗黑醋同olive oil 正常發揮🥗
慢煮雞胸 x 煙燻手撕豬漢堡配沙律

真係視覺同味覺上嘅享受🥰 Lunch set包daily soup🥣 冇加一之餘飲品包括手沖咖啡跟餐半價🙆🏻‍♀️ 是日西式濃湯係西蘭花湯🥦 有粒粒碎西蘭花~ 但對比mains唔係話超級出色🤭 仲有一款驚喜下次再介紹🥳

#OhMyFoodBae_cwb
#OhMyFoodBae_yellow
#OhMyFoodBae_cafe
#OhMyFoodBae_OMGhohoMEI

📍Coffever @coffeverhk
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
2020-07-22
慢煮雞胸 x 煙燻手撕豬漢堡配沙律
=========================📍牛魔王必試❣️-- Coffever🔥💛話說bookmark咗呢間cafe好耐,前排終於同朋友一齊去試🤤lunchtime時段都幾full,建議大家預早book位,因為walkin有可能會摸門釘呀🙈平日嘅lunchtime有套餐供應都幾抵食,main會附送埋餐湯🙈我哋當日叫咗一個burger同一個意粉------------------------------⭐️慢煮安格斯封門牛柳扁意粉伴溫泉蛋($126)賣相好吸引,封門牛柳份量好多好澎湃,數下都有成十幾塊!🤤牛柳煮得非常出色,又軟腍又juicy🥰肉味亦相當濃郁,相當驚喜💕扁意粉煮至al dente,口感好煙韌,加埋溫泉蛋嘅蛋汁一齊食好濕潤❤️以呢個價錢食到份量咁多而且咁高質嘅牛柳,性價比真係幾高,牛魔王必試呀❤️不過呢個意粉好似靜係weekdays嘅lunchtime供應,想食嘅朋友仔去之前可以先問一問店員喔😛------------------------------⭐️慢煮雞胸•煙燻豬肉漢堡配沙律($88)呢個burger真係份量十足,好巨型😍😍雞胸同手絲豬肉仲爆晒餡😹見到都嘩一聲🙈包體
=========================
📍牛魔王必試❣️-- Coffever🔥💛
⭐️慢煮安格斯封門牛柳扁意粉伴溫泉蛋($126)
⭐️慢煮雞胸•煙燻豬肉漢堡配沙律($88)
呢個burger真係份量十足,好巨型😍😍雞胸同手絲豬肉仲爆晒餡😹見到都嘩一聲🙈包體烘過,食落微脆🥰雞胸肉有三大塊,食落酸酸甜甜,肉質嫩滑唔鞋!🙈豬肉撕成咗一條條,食嘅時候都幾方便🤤味道微辣,好惹味,惟肉質鞋咗少少😛旁邊嘅沙律菜可以解下膩🙈整體頗有水準,性價比高❣️值得一試😋
⭐️Pink Salt Toffee Latte (+$23)
跟餐加飲品可以half price,所以都算抵飲🙈飲落甜度會較高,奶味濃郁🤤但就唔太飲到鹽嘅味🙈
整體嚟講小編都幾中意呢間cafe🤤食物有水準又抵食👍🤤店員服務亦殷勤有禮,令人有賓至如歸嘅感覺❤️再加埋係良心黃店,值得大大力支持!🔥
賣相:8.4/10
地址:銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
前往方法:銅鑼灣站A出口
2020-08-21
2020-08-12 3175 瀏覽
呢間銅鑼灣樓上高質黃Cafe真係唔講唔得(๑•̀ㅁ•́๑)✧ 係一間一定會再訪嘅餐廳🙆🏻‍♀️小店座位唔多 環境舒適食物飲品都有質素 店員態度好好💛 好想疫情過後日日懲罰(灬ºωº灬)♡Lunch set❣️西式濃湯跟餐今日有粟米湯🌽 粟米打碎晒 好濃好飲😆❣️48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉$78🐖呢度主打慢煮肉今次食豬下次食牛先😚 店員提我哋撈勻隻蛋好食啲👅 真係非常滿意🤤 煙燻味出但唔會咸👍🏻 個汁thick左好掛意粉 份量配合得啱啱好🙆🏻‍♀️❣️明太子忌廉蝦肉意粉 $85🍤一向都鍾意食明太子😆 呢個都符合到我期望😚明太子分量多辣辣地有口感😋 蝦係雪蝦 但呢個價錢都好合理😼Drinks ❣️Dirty +$20☕️睇中呢度嘅咖啡水準高 可以一次過享受🤤 呢杯dirty係double shot espresso加奶 其實同latte差唔多🦦 不過就會見到Layer☕️🥛❣️Hand drip (single origin) +$68☕️呢杯冇得跟餐 但質素比我飲過好多間仲好👍🏻 店員會仔細講解幫你揀啱口味🙆🏻‍♀️ 呢杯味道好特別好難忘 前調係提子味🍇 中間會有花香最後會有沙田柚嘅澀味🙀平時飲嘅hand

Lunch set
❣️西式濃湯
跟餐今日有粟米湯🌽 粟米打碎晒 好濃好飲😆

❣️48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉$78🐖

❣️明太子忌廉蝦肉意粉 $85🍤

Drinks
❣️Dirty +$20☕️

呢杯冇得跟餐 但質素比我飲過好多間仲好👍🏻 店員會仔細講解幫你揀啱口味🙆🏻‍♀️ 呢杯味道好特別好難忘 前調係提子味🍇 中間會有花香最後會有沙田柚嘅澀味🙀平時飲嘅hand drip都係偏酸 但呢杯既果味真係好得意😚

Dessert
❣️Lemon tart +$30🍋
呢個覺得還好 因為撻皮太散冇牛油味( ・᷄ὢ・᷅ )個餡就唔錯🤣

❣️Homemade earl grey panna cotta +$20🍮
呢個好食好多👍🏻 伯爵茶味勁出而且奶凍滑奶味香濃🤤仲配左球朱古力雪糕(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

• 手沖咖啡
  • 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉
  • 伯爵茶奶凍伴雪凍
  • 手工咖啡
2020-08-08 538 瀏覽
好耐冇去過樓上的的骰骰嘅小cafe了感覺清新溫暖友人叫嘅手撕豬溫泉蛋意粉賣相幾唔錯好足料我的呢, 虎蝦🦐一千零一隻, 然而,亮點擺咗喺瀨尿蝦度!勁q ah!!!!!!!!未見過咁細粒嘅瀨尿蝦!!!!!!!!!! 究竟啲手指要幾細幾幼先可以搣到咁完整嘅瀨尿蝦bb出嚟🤣過癮到差啲唔捨得食👉🏻👈🏻冬陰功味多幾淡吓,整體偏乾~欣賞係扁意粉 因為口感更佳!味道:6/10Coffever48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $78泰式冬陰功虎蝦瀨尿蝦扁意粉 $88📍銅鑼灣
好耐冇去過樓上的的骰骰嘅小cafe了
感覺清新溫暖
友人叫嘅手撕豬溫泉蛋意粉賣相幾唔錯好足料
我的呢, 虎蝦🦐一千零一隻, 然而,亮點擺咗喺瀨尿蝦度!
過癮到差啲唔捨得食👉🏻👈🏻
冬陰功味多幾淡吓,整體偏乾~
欣賞係扁意粉 因為口感更佳!

味道:6/10

Coffever

48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉 $78
泰式冬陰功虎蝦瀨尿蝦扁意粉 $88

📍銅鑼灣
2020-07-30 461 瀏覽
首先,無論環境,食物質素,定係店員態度都好令人滿意。環境好舒服,好chill,過來飲杯coffee,好有feel今次我地叫左手撕豬溫泉蛋扁意粉,安格斯牛三文治,同埋手沖咖啡個意粉極好食,豬夠入味,勁岩我口味! 同埋係咁既地段,咁既質素,價錢絕對唔算貴!睇相片已經覺得好震憾,份量好大。 睇相片已經可以見到,係超多牛,滿潟; 牛肉算幾淋,好易咬; 包夠香脆,包入面又有醬汁; 好滿足,呢個絕對值得一試!最後我地仲叫左手沖咖啡。店員兼咖啡師首先會詳盡介紹左先。佢得知我本身冇飲開咖啡,佢會有個建議同埋好似有唔同既沖法,令我容易覺得容易入口; 而呢個手沖咖啡,飲落好特別,感覺唔似飲緊咖啡咁,有少許甘甜。
首先,無論環境,食物質素,定係店員態度都好令人滿意。

手撕豬溫泉蛋扁意粉
安格斯牛三文治
包夠香脆,包入面又有醬汁; 好滿足,呢個絕對值得一試!
手沖咖啡
2020-07-26
手撕豬溫泉蛋扁意粉
手沖咖啡
  • 手沖咖啡;
2020-07-19 349 瀏覽
呢間cafe各方面都好有水準!鋪位細細,位置卻寬鬆,有天然光照入,感覺好舒服。職員超級有禮貌,每次serve完我哋都會鞠躬,主動加水,睇得出職員對工作好有心機食物都非常有質素!**安格斯牛肉三文治呢個係搶手貨!我地有幸嗌到最後一碟😝牛肉燒到半熟(但唔會出哂血咁🤣),好香嘅牛肉味,口感軟熟一啲都唔un麵包烤得夠脆,配生菜同芥末醬,啖啖都好滋味**慢煮手撕豬肉溫泉蛋意粉食得出廚師嘅用心,豬肉用燒肉醬同黑胡椒醃得好濃味,份量都好多,岩重口味既朋友😂意粉煮得有咬口,拌埋溫泉蛋食,傑身嘅質地,有西餐嘅水準午餐包埋粟米湯,每人都係$100左右,喺銅鑼灣區來講都算平。坐得舒服,嘢食又好食,服務又好,性價比又高,仲有乜嘢好批評呢~
呢間cafe各方面都好有水準!

鋪位細細,位置卻寬鬆,有天然光照入,感覺好舒服。

食物都非常有質素!

**安格斯牛肉三文治
呢個係搶手貨!我地有幸嗌到最後一碟😝

麵包烤得夠脆,配生菜同芥末醬,啖啖都好滋味

慢煮手撕豬肉溫泉蛋意粉

**慢煮手撕豬肉溫泉蛋意粉
意粉煮得有咬口,拌埋溫泉蛋食,傑身嘅質地,有西餐嘅水準

慢煮手撕豬肉溫泉蛋意粉
2020-07-08 316 瀏覽
而家好多cafe除咗咖啡甜品之外仲有埋主食分分鐘主食仲出色過甜品小食想食個lunch brunch都容易解決😛呢間位於銅鑼灣鬧市中嘅樓上cafe唔單止裝修非常文青風食物質素亦好高經常都爆曬棚本來想試佢嘅慢煮牛肉溫泉蛋意粉點知原來假日brunch係冇😫幸好仲有呢個同款牛肉三文治🥺三文治同樣係超大份大到要用刀切嚟食😂麵包烘到好脆質感仍然好軟熟唔乾裡面塗滿晒蜜糖芥末醬加入炒香左嘅洋蔥 好入味😍重點來了!就係慢煮牛腹肉!真係超!級!軟!腍!牛扒嘅份量好足生熟程度剛剛好呈粉紅色一啲筋都冇完全唔洗靠牙力而且肉準好多好重牛味夾埋麵包一齊食好滿足一間小小嘅cafe做到咁高質嘅三文治性價比非常高
而家好多cafe除咗咖啡甜品之外

質感仍然好軟熟唔乾
裡面塗滿晒蜜糖芥末醬
加入炒香左嘅洋蔥 好入味😍

重點來了!
就係慢煮牛腹肉!
真係超!級!軟!腍!

牛扒嘅份量好足

夾埋麵包一齊食好滿足
一間小小嘅cafe
做到咁高質嘅三文治性價比非常高
慢煮安格斯腹肉牛扒三文治
知道銅鑼灣利舞台附近有間樓上Cafe既手沖咖啡好出色,但從來都冇去過,亦都唔係好記得叫咩名。不過緣份嘅嘢,有時真係好奇妙!喺銅鑼灣行街,買完野又未夠鐘食晚飯,於是想搵個地方飲杯咖啡先。一行出muji, 抬頭就望到coffever個logo。緣份到喎,咁梗係唔好擋佢啦!🌈環境:地方細細,灰白色主題既牆,簡單又有taste。地方好乾淨衛生。🌈手沖咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️係重點!真係超有誠意既作品!!!我哋想叫手沖咖啡,侍應即刻叫咗老闆嚟親自介紹咖啡豆嘅選擇。老闆好有心機咁介紹,除咗解釋唔同既豆沖出嚟有咩唔同味道同口感之外,仲好有心機咁講解畀我哋聽唔同風味嘅由來。因為地區嘅唔同,氣候同土壤都唔同,加上發酵過程有不同嘅處理方法,唔同嘅豆就會有唔同嘅風味。最後我哋選咗兩款豆比較一下,分別係來自埃塞俄比亞 (牧羊人 厭氧日曬),同埋巴拿馬嘅咖啡豆。跟住老闆又有follow up question: 想要「茶」d定「balance」d?乜個問題咁深嘅?原來手調咖啡嘅時候,熱水嘅流速、方向、溫度,以致配用邊款filter paper,都會影響成杯咖啡沖出嚟嘅成果。咖啡師會視乎我哋嘅口味,調出更適合我哋飲嘅咖啡

🌈環境:

🌈手沖咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

係重點!真係超有誠意既作品!!!

我哋想叫手沖咖啡,侍應即刻叫咗老闆嚟親自介紹咖啡豆嘅選擇。

乜個問題咁深嘅?

原來手調咖啡嘅時候,熱水嘅流速、方向、溫度,以致配用邊款filter paper,都會影響成杯咖啡沖出嚟嘅成果。咖啡師會視乎我哋嘅口味,調出更適合我哋飲嘅咖啡。換言之,要有一杯好嘅手沖咖啡,咖啡豆固然重要,但調咖啡嘅人就更加緊要啦!!!

我哋先飲咗一款比較有「茶感」既,再飲另一款balance d既。兩款各有特色,都好好飲!

燦燦覺得,喺coffever飲手沖咖啡,唔單止係味覺嘅享受,更加係一場心靈上面嘅愉快交流。當你飲緊個杯手調咖啡嘅時候,唔單止係享受緊咖啡嘅味道,更加係感受緊咖啡師用心為你調配嘅嗰份誠意同埋專業精神!❤️

2020-07-04
70 分鐘 (堂食)
  • 手沖咖啡
  • hand drip coffee
  • 手工咖啡
星期日,想找個可以吃all day breakfast 的餐廳.... 在openrice 中尋找之下,找到Coffever. 看食評都說這裡時常滿座,趕緊在lunch time 高峰時期前到達。座位不多,入座時已達85% 滿了。入座前必須到右邊洗手間先洗手,才可入座。cafe 環境舒適,簡單陳設,有著不同的乾花倒吊作配襯。可供選擇的款式不多,減少常發生的選擇困難症本來是要吃all day breakfast 的我,最後被其他菜式吸引了,中途轉軚選了慢煮手撕豬溫泉蛋扁意粉加一杯凍mocha 。第一次嚐慢煮菜式,手撕豬很嫩,加上溫泉蛋的恰到好處,但如果這醬汁再濃厚一點,相信味道會更好。原以為mocha 味道一般,但實質上朱古力味濃厚,和咖啡的調配度洽巧適中,即使加上冰粒,味道也不減。而我的babe 則選了冬蔭功大蝦賴尿蝦扁意粉。少少辣,冬蔭功中帶點叻沙的味道,很開胃。食物很快送到,跟餐有一個用新鮮粟米打成的粟米湯,不是很creamy 的那種。用餐時間90分鐘,不消什麼時間已把所有東西KO了。吃著吃著,babe 說他的意粉就是欠了一點什麼,想來想去...終發現是.... 沒有了賴尿蝦埋單的

座位不多,入座時已達85% 滿了。

可供選擇的款式不多,減少常發生的選擇困難症

用餐時間90分鐘,不消什麼時間已把所有東西KO了。

埋單的時候,就順便問問侍應哥哥,什麼一回事。他也很出奇,拿著相片又去問問廚房,然後跑過來說....賴尿蝦賣哂sold out
... 但忘記告訴我們.....

M....本只想問個明白,若真的sold out 可要記得事先說明,免除誤會。我們也未反應過來,侍應哥哥即時作出超過90度的鞠躬道歉,兼說不用收取那意粉的費用。我們有點嚇壞,也不好意思,好歹我們也享用完整個午餐,而且也很好味。我們說不用收那mocha 的價錢已很足夠,但侍應哥哥堅持,最後$101埋單,當然我們也多付一些tips 作為我們心理上的彌補

小小cafe,在這逆市環境下,要繼續努力

2020-06-28
2020-06-24 272 瀏覽
呢間樓上cafe好有一種溫馨屋企既感覺,同餐廳老闆傾左陣計,發現老闆真係好有心,好關心香港時事,都自發性貼左好多文宣係餐廳度,好熱心!我地叫左兩個set dinner,每set包左餐湯同沙律、主菜、甜品同飲品..💛48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉48-hours sous vide smoky pulled pork linguine with poached egg呢個好得!我好鍾意😍 雖然組合好簡單,但真係好味,溫泉蛋流心,蛋汁撈意粉好香,手撕豬肉好juicy唔會乾,而且好入味!💛煙三文魚煙花女扁意粉 Smoked salmon linguine affa puttanesca一端上來就俾佢朵煙三文魚玫瑰花吸引左!好靚!三文魚大大塊仲有幾片,好足料,意粉好入味..💛慢煮雞胸沙律 Sous vide Chicken salad擺盤好藝術feel🎨 慢煮雞胸肉質好軟滑,沙律菜同汁好夾好清新!.💛鮮蜆蟹籽鰹魚啫哩豆腐 Cold tofu with crab roes, bonito jelly and steamed clams 蟹籽、鰹魚啫哩同豆腐呢個組合又唔錯喎,口感幼滑~ 鰹魚啫
💛48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉

蟹籽、鰹魚啫哩同豆腐呢個組合又唔錯喎,口感幼滑~ 鰹魚啫哩好特別,唔會腥,少少咸香味,配搭豆腐同蟹籽好fresh;大大粒蜆有2隻,蜆肉吸收左汁好鮮!.
💛是日餐湯: 粟米濃湯 Daily soup - Corn soup
我平時好鍾意飲粟米湯!罐頭粟米湯都成日自己煮🤣 餐廳既粟米濃湯當然新鮮好多啦,用新鮮粟米打,好濃郁既粟米味.

伯爵茶奶凍伴雪糕 Earl Grey Panna Cotta with ice cream
伯爵茶奶凍有好濃郁既伯爵茶味道,好香👍🏻 配搭雲呢拿雪糕,好夾,雲呢拿既甜香同伯爵茶既茶澀,互相交融🍵.
💛 精選蛋糕: 布朗尼伴雪糕 Daily cake - Brownie with ice cream
Brownie配埋朱古力雪糕好好食,朱古力味濃郁又唔會太甜,好味道!.

💛凍鮮奶咖啡配雪糕 Iced latte with ice cream
呢杯係配雲呢拿雪糕,唔加糖,配雪糕,又係另一番滋味.
💛 凍朱古力咖啡配雪糕 Iced mocha with ice cream
呢杯係配朱古力味雪糕,飲盡朱古力既濃,好正🤤 呢兩杯擺埋一齊,好似黑牛同白牛

呢餐真係好開心好滿足,餐廳本身有好多影相打卡位,尤其係窗邊bar位好正,不過呢個位就日光影會靚d,夜晚既話可以影下有圖畫既牆身🎨 呢間可以再來過👍🏻
2020-04-23
  • 48小時慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋扁意粉
  • 伯爵茶奶凍伴雪凍
2020-06-20 230 瀏覽
cafe環境舒適,還滿足了我們想坐吧枱的要求非常謝謝🙏🏻店長服務態度滿分,每次上菜都會介紹菜式☺試了慢煮牛排和春雞都非常美味,份量亦很充足物有所值!非常推薦😋
cafe環境舒適,還滿足了我們想坐吧枱的要求非常謝謝🙏🏻
店長服務態度滿分,每次上菜都會介紹菜式☺
試了慢煮牛排和春雞都非常美味,份量亦很充足
物有所值!非常推薦😋
2020-06-20
  • 慢煮安格斯腹肉牛排(12oz)伴薯蓉
2020-06-20 286 瀏覽
中午食等左四個字算快,店員會電話通知所以可以喺附近行下先,入門必須酒精洗手好安心👍🏻食物及飲品質素符合價錢,環境非常舒適,冇哂銅鑼灣喧鬧嘅感覺,仲可以坐足90分鐘,服務態度非常好,真心nice。咖啡拉花好靚,有得轉oatmilk啱哂lactose intolerant 同戒dairy products嘅朋友仔,厠所乾淨紙巾充足。吃得好開心。仲有個pulled pork 溫泉蛋意粉冇影到,用日本蛋非常安心,都係性價比高之選。
菠菜雞肉忌廉意粉
冬蔭功大蝦賴尿蝦意粉
oatmilk  mocha
菠菜雞肉忌廉意粉
2020-06-13 340 瀏覽
有日lunch嚟左呢間cafe食晏,食之前睇左啲相覺得個温泉蛋牛柳意粉好吸引😍。個日冇book枱,12點前嚟到,好好彩有位,下次嚟都係book定枱好啲😉同朋友嗌左個温泉蛋牛意粉,明太子意粉同埋雞胸+手撕豬肉Burger。不得不讚啲嘢食既外表都好靚,同埋幾好食。溫泉蛋牛柳意粉 - 牛肉夠嫩,賣相好好明太子蟹籽意粉 - 調味岩岩好,蝦幾大隻又彈牙🤩雞胸+手撕豬肉Burger - 多啲醬就好啦🙈Dirty! 唔錯🥰我同朋友平時食得鹹,覺得意粉有啲淡所以自己落啲鹽😂店員哥哥特登走嚟問我地係咪覺得淡,講番覺得唔夠味可以幫我地整整(唔係好記得) 。今時今日好少cafe仲咁有心😍另外我仲嗌左杯Dirty,平時鐘意飲咖啡覺得佢地既都唔錯,咖啡再香啲就更好啦🥰埋單先留意到lunch set加野飲計半價,真係好抵!咁有心又好食既cafe可以encore😉😉

溫泉蛋牛柳意粉 - 牛肉夠嫩,賣相好好

明太子蟹籽意粉 - 調味岩岩好,蝦幾大隻又彈牙🤩

雞胸+手撕豬肉Burger - 多啲醬就好啦🙈

Dirty! 唔錯🥰