2020-03-29
在沙田都有又靚又高質的Cafe👄今次石門推介呢間「Cyprium Cafe」比大家😉一入去就有粉藍色梳化配粉紅色牆好少女呢💗太多嘢想食啦所以搞到成枱都係🙈逐一為大家介紹吧~前菜:🦞龍蝦濃湯-呢個相當有驚喜🧡 外面好少有咁濃郁龍蝦味嘅湯,而且仲啖啖肉添🍞香煎鵝肝多士-聽個名就知正🙈 鵝肝做到入口即溶之餘又唔會太淋🥰 同多士一齊食絕配🍾白酒忌廉煮紐西蘭青口-本身麻麻地青口嘅我都覺得正🤣 點解?因為個汁! 一般忌廉會膩,但白酒忌廉唔會,而且食落好creamy主食:🥩8oz美國安格斯西冷牛扒-牛扒五成熟剛剛好呀👍🏻 肉味濃、配菜薯仔焗得又香又淋😊🐟焗紐西蘭鱈魚柳配黑椒汁一向都好喜歡食鱈魚❤️ 但配黑椒汁都係第一次呢!估唔到幾夾👍🏻 魚食多啲都唔怕肥😄 而且唔會腥!飲品都有好多選擇😉 有特飲有熱飲:🍋藍甘檸檬梳打-呢杯影相靚💙 打卡推介👍🏻清新海洋feel+淡淡的檸檬味🍍菠蘿梳打-想飲凍飲絕對可以揀呢個✔️菠蘿味真係凍食最正😗🍃綠茶&玫瑰🌷拿鐵-香濃既綠茶味🍵 綠茶愛好者必試🤩-清清嘅玫瑰味💕 少女打卡必點喔4)海鹽奶蓋咖啡☕️-呢個係我私心推介❤️好特別嘅奶蓋味因為上面有海鹽🌊估唔到同咖啡咁夾最後當然
今次石門推介呢間「Cyprium Cafe」比大家😉
一入去就有粉藍色梳化配粉紅色牆好少女呢💗
太多嘢想食啦所以搞到成枱都係🙈逐一為大家介紹吧~
前菜:
🦞龍蝦濃湯
🍞香煎鵝肝多士
🍾白酒忌廉煮紐西蘭青口
主食:
🥩8oz美國安格斯西冷牛扒
-牛扒五成熟剛剛好呀👍🏻 肉味濃、配菜薯仔焗得又香又淋😊
🐟焗紐西蘭鱈魚柳配黑椒汁
🍃綠茶&玫瑰🌷拿鐵
-香濃既綠茶味🍵 綠茶愛好者必試🤩
-清清嘅玫瑰味💕 少女打卡必點喔
4)海鹽奶蓋咖啡☕️
Special推介這個D24榴連烤餅😍 是老闆親自研發的菜式啊~ 類似坊間嘅榴槤Pizza🍕 用D24果肉打蓉而成!冇溝奶好足料👏🏻 榴槤愛好者一定要試