難得放假 緊係要搵cafe hea下🥲但估唔到閒日呢間cafe都咁多人😂每次黎都要飲呢杯焦糖瑪奇朵🥰🥰上面啲爆谷好脆架😍😍皆因本人極愛焦糖 所以去邊都會簡焦糖既飲品🥰今次試左個小食 炸地瓜條雖然好好好好熱氣 但真係好好食😂😂食唔停口 係台灣既味道🥲而我今次既主菜就選擇左有小小似墨西哥🇲🇽既薄餅 佢有埋吞拿魚加salsa sauce😍😍本人係極中意食呢味餸 佢中間有埋芝士😍大讚😍😍最後緊係唔小得呢間主打既明太子意粉每次都要食🤪食極都唔厭 明太子意粉汁夠creamy 又掛到係意粉上面😍正呀🤪🤪不過當日實在太多人 成間cafe變到好嘈好嘈🥺略扣小小分🥺
難得放假 緊係要搵cafe hea下🥲

正呀🤪🤪
不過當日實在太多人 成間cafe變到好嘈好嘈🥺
略扣小小分🥺
2021-03-24 402 瀏覽
最喜歡到銅鑼灣分店的Dazzling ,。因為可以坐窗邊看看銅鑼灣嘅街景,看著忙碌嘅街道,急速嘅行人步伐,嘆口咖啡,多放鬆。松露薯條$58 新鮮炸起,非常香口,好脆。點松露沙律醬好夾。冰白草莓巧摩卡拿鐵$48 (只有凍) strawberry white chocolate mocha朋友跟餐點了水果茶,我單點了我的最愛,杯的底部是士多啤梨果蓉,搞匀再飲,甜度剛剛好,有咖啡味不太苦,又有草莓🍓香。明太子意粉份量好多,每一條麵粉都掛滿明太子汁,好味。
多放鬆。

松露薯條$58
新鮮炸起,非常香口,好脆。點松露沙律醬好夾。

松露薯條

冰白草莓巧摩卡拿鐵$48 (只有凍)

冰白草莓巧摩卡拿鐵
明太子意粉

明太子意粉份量好多,每一條麵粉都掛滿明太子汁,好味。
松露薯條
冰白草莓巧摩卡拿鐵
明太子意粉
呢間來自台灣既餐廳其實已經黎左香港好多年🇹🇼 小編係佢啱啱開嗰陣去過尖沙咀分店,今日就帶大家去銅鑼灣分店睇下佢質素有冇變😆 餐廳幾大間,座位寬敞得黎裝修同食物都好少女心💕 仲有好大既開放式飲品吧🍹 不過比較特別既係每人都要叫一杯飲品架~🌟 莓好時光蜜糖吐司 ($118)吐司不論賣相定味道都出色🍞🍓 麵包條沾滿蜜糖香氣甜甜地🍯 配埋草莓片、忌廉、雪糕球一齊食真係好滿足☺️ 值得一讚係雪糕球有粒粒果肉,亦唔會過甜😚 另外仲有馬卡龍同蜂巢做裝飾,啱曬鍾意打卡既大家呀😛🌟 和風BBQ豬排三明治 ($105)吉列豬排炸得鬆軟唔會乾😋 配埋沙拉醬同芝士無得輸🥪 麵包香脆得黎又鬆軟,即係外脆內軟口感😛 不過略嫌隔離既薯條太乾同硬左少少🤫🌟 冰薄荷巧克力 ($45)薄荷朱古力賣相好睇🍫 上面仲有好厚cream😍 不過要攪勻d先好飲~ 🌟 玫瑰荔枝氣泡飲($45)氣泡飲飲落似乳酸,荔枝味較淡 不過都飲到少少玫瑰味🌹*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌖🌑環境:🌕🌕🌕🌖🌑價錢:🌕🌕🌕🌗🌑

🌟 莓好時光蜜糖吐司 ($118)

🌟 和風BBQ豬排三明治 ($105)

🌟 冰薄荷巧克力 ($45)

🌟 玫瑰荔枝氣泡飲($45)
氣泡飲飲落似乳酸,荔枝味較淡 不過都飲到少少玫瑰味🌹

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌖🌑
環境:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
2021-03-23 293 瀏覽
呢間餐廳以前真係成日排長龍 不論尖沙咀定銅鑼灣鋪都成日要排隊 但原來而家已經唔同哂😑好前出名係女僕Cafe同埋入面會真係有台灣人做侍應 而家連侍應都唔多個😓唯一不變就係每人一定要叫一樣飲品🤷🏼‍♀️我到而家都唔明點解要咁餐廳得幾樣野算好食🤫其他都係一般明太子義大利麵🍝呢個係肯定好食既 可能d汁預先做好 次次食教係咁嘅味道松露薯條🍟以價錢來講 算係多松露 不過叫人比多d茄汁果陣 你要比小小耐性仲夏熱帶水果茶🍹呢個其實要讚下 熱既水果茶呢間真係好好飲 好濃好香 凍既就好普通 雖然呢間餐廳冇以前咁好 但希望唔好執笠啦 🙏🏻加油

餐廳得幾樣野算好食🤫其他都係一般

雖然呢間餐廳冇以前咁好 但希望唔好執笠啦 🙏🏻加油
  • 明太子意大利麵
2021-03-22 257 瀏覽
星期日銅鑼灣都比較多人,今日黎到皇室堡搵到一間唔洗等位,裝修又好似幾靚既餐廳,就試下佢先。入到去成間餐廳都行少女風,枱櫈都有d公主feel,因為係台灣餐廳,所以播住既歌都係台灣歌。前菜叫左個柚子蜜雞翼,甜味好夠,每隻雞翼都大隻,外皮脆而且柚子味好香明太子義大利麵,明太子完全融化左落去,每啖都係濃濃明太子味,加上面頭既紫菜,更加增添左口感青醬奶油雞腿義大利麵,味道唔太鹹,而且雞腿都好大塊,唯獨乾左少少,肉質有d鞋餐飲係蜜桃柚香冰荼,好清新既味道,唔會太甜太濃,蜜桃味夠,行左一日街,飲一杯即刻精神晒!而另一杯係草莓奶茶,呢杯有驚喜!好靚而且草莓好多,全部都唔酸,清甜,而且好大杯

2021-03-14
去到皇室堡食飯,好幾間都排長龍,得呢間可以直入仲有一半吉位,本身有啲不祥預感。之後果然中伏,坐低左,叫完野食先話最低消費必須要一杯野飲,野食唔計,我就覺得係明屈。食咁多年野都未試過食物唔計最低消費。之後叫左台式麻油雞麵同牛肉麵,雞面既面條煮到過曬龍,張住個口一pat pat, 雞肉鞋過鞋底,似煮咗超過一個鐘,牛肉麵就好彩正正常常。飲野就被逼叫左杯Espresso 同水果茶,espresso正常,仲有塊lotus餅,水果茶就過甜。埋單兩個人$312,人均$156。突然覺得茶木好食N倍又平啲。

2021-03-07
2021-03-07 335 瀏覽
呢間台灣嘅人氣Cafe係香港開左都有一段時間,行經銅鑼灣皇室堡,又見冇咩人排隊,就去試下啦🙂❣️佛羅倫斯花枝干貝麵$98干貝大大粒,味道鮮甜,而花枝彈牙有鮮味,配上有鑊氣嘅意粉,味道豐富❣️和風BBQ豬排三文治$105麵包烘過增加脆口嘅感覺,可惜豬排好似炸左好耐,非常硬,就算有BBQ醬同沙律醬都救唔番個味,唯有食隔離熱辣辣嘅薯條🍟🍴須加一服務費好味度:7.5(10分滿分)味道冇咩大驚喜,價錢都較高,反而下次想試甜品多d
佛羅倫斯花枝干貝麵

❣️佛羅倫斯花枝干貝麵$98

和風BBQ豬排三文治

❣️和風BBQ豬排三文治$105

🍴須加一服務費

好味度:7.5(10分滿分)
味道冇咩大驚喜,價錢都較高,反而下次想試甜品多d
2020-12-28
午餐
佛羅倫斯花枝干貝麵
2021-03-05 240 瀏覽
食完午餐仲未夠喉, 突然諗起好耐冇食過dazzling cafe既麻糬窩夫。 立即起程!!好彩去到銅鑼灣店都駛排好耐隊。 相信食過既人都知道佢每款甜品都好靚好吸引, 完全令人選擇困難呀😫最後我地order左抹茶紅豆窩夫加麻糬, 外脆內軟加埋軟綿綿麻糬真係超好味呀~~ 店舖有要求每人要叫一個飲品, 由於我本人完全抗拒咖啡味既所以產品, 所以就叫左薄荷朱古力, 覺得有d太甜, 不過上面好大舊cream好合我心意🥰🥰🥰

2021-03-04 266 瀏覽
今次食完飯想食甜品 行下行下見到Dazzling Cafe 見無咩人 所以就入左去食 由於我地食完晚飯 而且餐廳價錢亦唔平 所以原本我地打算Share食 點知佢規定每人一定要叫野飲 同最低消費意念完全唔同 感覺有啲迫你消費 而且因為我地原意係想食個甜品 但店員見到我地叫唔多野 態度都唔太友善 有啲失望先講飲品 兩杯飲品價錢都唔平 凍朱古力就比啲碎冰搞到比較淡 唔好飲 另一杯仲衰 只係樣貌好值得打卡 但上面所有浸到飲品同浸唔到飲品既都係淋既 超級失望至於甜品 理想值相對較高 熱辣辣嘅窩夫配上凍冰冰雪糕 雙重享受 而窩夫內就藏有煙韌珍珠 食落都唔錯

2021-03-03 214 瀏覽
第一次去一間餐廳食嘢咩都無,吐司專門店🈚️吐司,上網睇評論介紹豬扒三文治好食打算試下,點知落單又話無🙄仲要每位客人一定要叫一杯飲品話係最低消費。真係唔想再黎幫襯
服務態度一個字"差", 想食餐飯竟然都要受氣?店員連一啲基本禮貌都無,如果一早有睇到啲差評,真係唔會嚟!成個用餐過程,啲食物係點都已經唔重要,因為未食已經一肚氣!

成個用餐過程,啲食物係點都已經唔重要,因為未食已經一肚氣!

行下行下街肚仔餓想食少少野,就黎到皇室堡嘅Dazzling Café,係一間黎至台灣嘅人氣café。呢間分店環境好寬敞,空間感大,加上落地大玻璃窗嘅採光度高,坐入去食野心情都靚D。莓好時光蜜糖吐司 $118 Strawberry Time Honey Toast之前尖沙咀分店好多人排隊嘅時候已經食過佢地嘅甜品,當年嘅水準到而家黎食仍然係無失色!無睇佢咁大個麵包磚,就諗會唔會好乾,睇番面層嘅cream、士多啤梨、蜜糖同埋士多啤梨果醬,就會知道食落係唔會乾嘅,反而係剛剛好,唔會乾亦唔會好甜。中間嘅麵包被掏空再切成正方形一粒一粒,方便大家逐粒拮黎沾醬加士多啤梨食,好細心同時係呢個甜品嘅特色!同MENU一樣,都有兩枝朱古力捲捧同埋雲呢拿馬卡龍,圖片唔係只供參加,係可以講接近一樣,好欣賞!莓果滿天星 $58Berries Gypsophila夏天黎飲呢杯冰凍莓果沙冰飲,實在好適合。酸酸甜甜,莓果嘅味道士多啤梨比較特出,仲有藍莓紅莓加埋脆酪,好清新好解渴,面層嘅手指酥餅沾少少cream食,好夾!皮諾克天空 $58Cold Pinoko淨係睇佢嘅顏色就已經好靚好吸引,一杯飲品好清楚咁演繹左藍天白雲嘅

莓好時光蜜糖吐司 $118
Strawberry Time Honey Toast

莓好時光蜜糖吐司

莓果滿天星 $58
Berries Gypsophila

皮諾克天空 $58
Cold Pinoko

淨係睇佢嘅顏色就已經好靚好吸引,一杯飲品好清楚咁演繹左藍天白雲嘅畫面出黎!藍色嘅部份係椰子菠蘿沙冰,椰子味道明顯,菠蘿嘅微酸輕輕被帶出,加埋面層嘅Gummy Bear同埋蝴蝶酥,飲一啖沙冰咬一口酥,口感豐富,好似食緊一杯甜品咁~

皮諾克天空

總結,Dazzling Café真係好適合同姊妹一齊黎食個tea傾下計,環境大而明亮,坐低好舒服。少女風嘅甜品同埋飲品又可以打卡。加上,無論飲品定係食物,上到枱面上見到同MENU相片接近一模一樣,呢種「忠於原著」嘅堅持,好值得下次再黎LA
莓好時光蜜糖吐司
皮諾克天空
2021-02-19 217 瀏覽
呢間真係幾推薦俾大家食 佢係無論小食主食甜品都係好味同好低食雞翼係炸過架 水牛城個汁夠辣 好惹味 !意粉個帶子好大粒好juicy 最重要佢係煎過 好香! 意粉軟硬度岩岩好!魯肉飯雖然未去到好好食 偏淡吾太夠味濃味啲會更好 但好大碗 佢啲肉同飯俾得絕對係吾孤寒 !$78絕對係值 仲有蛋花湯暖胃同前菜木耳開胃!嘢飲叫左個pop pop 有顏值又好飲 啲餅乾係仲好脆!最後個甜品鬆餅都係脆架 馬卡龍都好有水準呢間絕對吾係誇張 而家價錢係算抵食係會有想食第二次既衝動架🌟
雞翼係炸過架 水牛城個汁夠辣 好惹味 !
嘢飲叫左個pop pop 有顏值又好飲 啲餅乾係仲好脆!
最後個甜品鬆餅都係脆架 馬卡龍都好有水準
呢間絕對吾係誇張 而家價錢係算抵食
係會有想食第二次既衝動架🌟
2021-02-11 312 瀏覽
呢間cafe既朱古力產品同埋甜品都幾出名👍 因為宜家只可以日頭堂食 所以就唔叫甜品 只試佢既小食,主食同埋飲品小食甜蕃薯條 - 蕃薯選材合適 炸後依然有蕃薯既香甜 而且即叫即炸 出到枱仲熱辣辣 好味👍鹹酥拼盤 - 有3款不同口感既食物合拼 有鹽酥雞,花枝丸以及甜不辣😋 首先3樣食物同樣都係新鮮炸起 熱度一流👍 而我個人最欣賞鹽酥雞同埋甜不辣 雞炸完依然爆肉汁勁juicy 甜不辣既煙韌 配上台式醬汁 非常好味主食青醬奶油雞脾意粉 - 青醬濃度十分好 唔會好強烈既草青味 但就有香草既香味 而且香煎既雞脾肉肉質嫩滑 切好上碟 方便進食🤤明太子意粉 - 不吝嗇既明太子醬 香濃既明太子加入意粉永遠係最好既配搭🥰 每啖意粉有滿滿既明太子填滿你既嘴 非常滿足🤩飲品薄荷朱古力 - 薄荷朱古力我永遠都會驚d薄荷味會好強烈到好似牙膏味 但呢杯既薄荷入口清新自然 冇牙膏感 非常舒服 而且出名香濃軟滑既朱古力 甜度不算甜 並無肥膩感 好味👍

小食

主食

飲品
呢日突登約左個女仔朋友出街,帶佢去依間由餐廳裝修到食物都咁少女嘅cafe到食lunch就啱晒,我地兩個人,一人叫左一杯野飲、一份意粉,仲有一個甜品,我地試左佢嘅明太子意粉 (Mentaiko Spaghetti with Cream Sauce) $98,好多明太子,又好creamy,但味道略為鹹,甜品叫左一個窩夫,香草冰淇淋鬆餅 (Vanilla Ice cream Waffle) $85,個雪糕有好香濃嘅vanilla味,又唔太甜,但窩夫就似乎焗得有啲耐,有少少硬同深色,啲cream又太甜,所以都係一般般,反而飲品我就好推介,值得又黎試下,我今次就試左依個玫瑰荔枝氣泡飲 (Rose&Lychee Soda) $45,好香玫瑰味,同荔枝味好夾,又有果肉,整體唔太甜,好好飲,朋友就叫左個鮮果葡萄柚氣泡飲(Grapefruit Soda) $45,酸酸甜甜,我試左一啖,都好好飲,好似好多野食咁,但其實食完又覺得啱啱好,可能我地好肚餓掛。
鮮果葡萄柚氣泡飲(Grapefruit Soda)
玫瑰荔枝氣泡飲 (Rose&Lychee Soda)
鮮果葡萄柚氣泡飲(Grapefruit Soda)
玫瑰荔枝氣泡飲 (Rose&Lychee Soda)