2022-06-14 24 瀏覽
咁啱同朋友經過北角,路經書局街跟住就行咗入後巷。入咗呢間餐廳之後,我一行四人叫咗四個款三文治,分別係安格斯西冷牛堡,費城牛排芝士堡,牛油果雞胸三文治同埋秘制煙煄豚肉堡。四個款三文治份量夠大,唔洗叫薯條都夠飽。甜薯薯條都值得一試!手撕油封鴨脾三文治,酸酸甜甜好惹味,我個人最鍾意嚟款!!!!牛油果雞胸三文治牛油果好多,雞胸都好夠嫩,我第二推薦!!!環境又唔錯,服務又好。可以再試,適合lunch同同事去食或者take away。

牛油果雞胸三文治
牛油果好多,雞胸都好夠嫩,我第二推薦!!!

2022-06-12
5 分鐘 (堂食)
  • 手撕油封鴨脾三文堡
北角炮台山近年嚟都開咗唔少美食店~今日就真係捐窿捐罅嚟到呢間新開冇耐嘅小店,座位唔算好多,但都算舒適~佢主打三文治🥪有六款三文治可以揀,各有特色~我作為牛魔王,就梗係叫有牛嘅三文治啦☺️費城牛扒芝士堡 ($88)個名真係冇改錯,牛同芝士呢兩個主角協調得十分之好,入面啲牛真係好濃味,食第一啖已經覺得好有驚喜,啖啖都有豐富嘅牛肉,入面仲有啲焦糖化嘅洋蔥🤤而麵包外皮好脆,入面又唔會太硬,係我鍾意食嘅法包~另一個就叫咗秘製煙燻豚肉堡 ($78)~呢個麵包反而係鬆軟嘅,又真係幾襯呢個煙燻豚肉🤤煙燻味好香,豚肉口感都好好,juicy嘅~而入面亦有啲蘋果醬酸酸甜甜中和返油膩感~仲有啲菜添😆呢兩個都可以加錢要combo,我哋分別加咗$20要薯條同coke zero,同埋$30要洋蔥圈同芬達~薯條上面有辣粉,好惹味😌另外個洋蔥圈都炸得好脆,啱啱好~整體嚟講,兩個三文治都有驚艷到我😆如果食牛嘅都好推介食費城牛扒芝士堡~下次想試吓佢個安格斯西冷牛堡🤤

2022-06-12
去開北角都知錦屏街係美食天堂,一條細街就匯聚好多唔同特別嘅餐廳。今次見到新開同埋少有嘅美式Sandwich店Dear Grey,決定試一試佢。餐廳環境有點英式古典風,棕木色同墨綠色的裝潢,户外仲有個小小既室外空間,方便帶寵物同行嘅人士!所有三文治都可以加餐: 20蚊 (薯條/沙律&汽水)or 30蚊 ( 番薯條/洋蔥圈&汽水)特別鍾意佢哋嘅薯條帶皮而且加左味粉有少少辣😍今次我一共試左三款唔同既三文治,各有特色!🍽手撕油封鴨髀三文治💰78即叫即煎油封鴨髀唔係度度有得食,而且係人手撕,少啲心機都唔得!我喺餐單上見到已經好想試。當然味道係十分驚豔。小店真係好有心思,平平無奇嘅麵包,但咬落去十分鬆軟,充滿麥香,唔會硬骨骨!第一啖湧上來嘅係夾雜着油香,咸香,但又好refreshing !因為佢放左柚子醬令到成個味道好有層次,好有驚喜🥰🥰🥰真係好好食,個鴨肉份量多,每一啖都有鴨肉,肉質又幼嫩好juicy,因為有柚子醬中和左個油膩感,所以食極都覺得好香!🍽費城芝士牛排芝士堡💰88牛排採用USDA認證嘅prime steak, 份量多到滿瀉,牛肉都選用d帶少少肥膏既,食落都係有油香,加些煮到軟身嘅焦糖
所有三文治都可以加餐:
20蚊 (薯條/沙律&汽水)or
30蚊 ( 番薯條/洋蔥圈&汽水)

🍽手撕油封鴨髀三文治💰78

🍽費城芝士牛排芝士堡💰88
牛排採用USDA認證嘅prime steak, 份量多到滿瀉,牛肉都選用d帶少少肥膏既,食落都係有油香,加些煮到軟身嘅焦糖洋蔥同埋味道較濃嘅Provolone cheese,自認牛魔王嘅人就唔可以錯過。

🍽秘製煙燻豚肉堡💰78
豬肉採用豬梅花肉部分,所以一啲都唔會韌,同埋會有煙燻嘅香味,值得一提嘅係佢地嘅homemade apple sauce,本來無點留意菜單上有寫,但食落一直覺得帶有少許甜酸味好特別,可以中和一下油膩嘅感覺。

雖然係新餐廳,但可以話餐廳真係配搭上落左心機,個balance上都好唔錯!油封鴨髀個個真係好正,好推薦大家去試下!

人均💰100
推薦指數👍👍👍👍👍👍👍/10
2022-06-12 42 瀏覽
這間位於北角新開的小店,主打美式潛艇三文治,裝修走復古美式風格,設有少量露天户外座位,環境舒適寫意。小店主要售賣共六款三文治,即叫即整,加上人手不多,請食客稍稍放慢一下,多一份耐心等候。🦋安格斯西冷牛堡 $148麵包選用了意大利香草包,外面輕輕烤過帶微脆香口。中間夾著五成熟的安格斯西冷扒、火箭菜及蕃茄。西冷被一片片切開,加上餐廳貼心地提供膠手套,吃起來超方便。超粉嫩的西冷,肉汁保存得相當不錯,配上了自家製醬汁,味道更提升。另加$20可配餐,跟罐裝飲品及小食。小食可以選擇炸薯條、炸洋蔥圈、炸番薯條或沙律。小編🐰選配了沙律,健康又清新,減輕油膩感。

🦋安格斯西冷牛堡 $148

2022-06-12 1147 瀏覽
❤️Dip黎食嘅sandwich 🥰
錦屏街近年開左幾間文青食店,書局街行入去成條小路都係食店,Dear Grey 少見買另類嘅美式French Dip Sandwich,門外有露天座位、店內裝修美式復古風。 🖍餐牌有6款漢堡選擇,有西冷牛扒、豚肉、牛油果雞胸、手撕油封鴨髀、黑松露雜菌三文堡款款都想試,不過牛魔都係揀左安格斯西冷牛堡同費城牛排芝士堡🥰😊
🖍安格斯西冷牛堡~三文治麵包經烤烘,入面有火箭菜、蕃茄、牛扒好多切到一塊塊好方便,肉質鮮嫩仲跟埋牛肉汁,跟埋膠手套比你逐塊蘸黎食,特別滋味好Juicy🥰🖍費城牛排芝士堡~法包裡面係炒香嘅洋蔥、芝士同牛,法包有蒜茸牛油味夠香脆,牛肉滑嫩,洋蔥醬汁Caramelize、肉汁同埋芝士滲入包上,味道香濃❤️

🖍以上+$20跟餐配汽水飲品及薯條或沙律菜(加$30可以配蕃薯薯條或洋蔥圈)薯條粗身炸得香脆,灑上Cajun味粉,有啲辣辣地,幾惹味,沙律菜新鮮加埋黑醋汁好味😊🌟呢度環境幾好,做街坊生意多,食完侍應仲會問返食客意見,依家新店試業期間堂食同外賣有8折,仲可以叫food panda, 經過不妨支持一下特式小店🥰👍❤️Dear Grey Steak
❤️Dip黎食嘅sandwich 🥰

2022-06-11
午餐
  • 安格斯西冷牛堡
2022-06-11 37 瀏覽
最近發現公司附近開咗新餐廳係專食三文治🥪,今次一行5人去試下,最開心係可以試曬唔同食物(重點係高質)又可以吹下水超開心!餐廳又好貼心,食三文堡有提供手套🧤,唔洗食到捩咁棄(呢咁Hea)。重要Soft Opening時有20% Off,抵食🤙🏻。🌟Dear Grey Steak Sandwich 安格斯西冷牛堡牛堡嘅麵包用上Focaccia香草包,牛肉係安格斯西冷牛🐮,煎至Medium Rare- Medium嘅熟度夠曬粉嫩💕,切得厚薄均勻,肉香豐腴,質感嫩滑,牛扒份量又澎湃,疊滿包面。如果就咁配上酸甜番茄🍅、略帶苦澀嘅火箭菜🥬,可能會有少少Dry,所以記住一定要點埋French Dip Sauce,令牛扒味道更鮮明。🌟Philly Cheesesteak Sandwich 費城牛排芝士堡鍾意芝士🧀嘅朋友仔就可以試下佢地嘅Cheesesteak Sandwich🐮!用上拖鞋麵包,外脆內軟。肉眼難見芝士,其實已超超地融入牛扒當中,唔能夠拉芝但So Cheesy,一啲都唔漏。再夾埋Browned Onion🧅,味道清甜。牛肉雖然煮至全熟,口感依然保持軟嫩🥩,值得一讚👍🏻。🌟Pork Coll

🌟Pork Collar Sandwich秘製豚肉堡
豚肉🐷烤得金黃又夠Juicy,配上豬肉最佳拍檔- 蘋果蓉,為豬肉帶嚟少許甜味,又唔會搶走豬肉咸香味。

🌟Boneless Duck Confit Sandwich手撕油封鴨脾三文堡
Duck Confit呢個三文堡係獲得大家一致好評!鴨肉絲夠嫩滑🦆,鴨皮嘅份量唔算多,不過鴨油油香四溢,帶少少邪惡。通常鴨肉都係配比較Citrus嘅醬汁,呢到就係配沖飲品果種柚子醬,味道就略嫌甜咗少少🤏,如果可以要調較醬汁少甜啲會更好😝。

🌟Avocado Chicken Breast Sandwich牛油果雞胸三文堡
如果嫌牛/豬/鴨都油膩或者係減肥人士就可試下牛油果🥑雞胸三文堡。雞胸同樣鋪滿成個三文治,粗略點算至少有10片質感適中嘅雞胸🐥,唔會太鞋口。配上軟滑牛油果、日式芝麻醬,係健康之選😊。

🌟Cajun Fries // Sweet Potato Fries // Onion Rings // Salad
每一個三文堡加$20/$30就有小食+汽水,我地就將餐廳嘅所有小食都試過曬!
Cajun Fries就用上混合Paprika紅椒粉、蒜頭粉、胡椒、洋蔥粉、Cayenne Pepper卡宴胡椒等不同Seasoning,食落同🖐🏻Guys嘅薯條🍟無異。
甜薯條(炸番薯條🍠)用上橙心番薯,粗切夠曬綿密。
洋蔥圈🧅粉漿厚薄適中,沙律🥗就有雜菜、車厘茄,撈埋黑醋汁夠曬Fresh!
Fatfat超超超鍾意食steak🤤所以凡係整steak既餐廳,應該都有我去過既痕跡哈哈~今次專登去試呢間新開、專門整steak sandwich既餐廳😌餐廳係一條小巷入面,門面招牌以潦草英文去標示餐廳名,令人一眼就注意到,而一入去,燈光暗黃,裝修以綠色同木色為主,當刻感覺有如置身係美國既快餐店一樣😆💛Dear Grey Steak Sandwich 材料包括安格斯西冷、蕃茄、芝麻菜、French dip 同focaccia扁麵包。西冷煎到5成熟咁,火候控制得好好,表面依然粗糙,但係入面好嫩,易咬開,一路咬一路會有肉汁滲出,肉味香濃。加左french dip呢種醬,令到味道更加吸引惹味,同時又有蕃茄同菜,增添少少fresh既口感,層次豐富,而配搭又幾match,可以再encore😆👍🏻💛Boneless Duck Confit Sandwich 材料有油封鴨、菜、柚子醬、同拖鞋麵包。拖鞋麵包,外脆內軟;油封鴨表面同樣粗糙,但肉質有咬口,鮮嫩,肉味同樣濃厚,多肉少肥膏,味道少少鹹,夾係外脆內軟但係冇咩味既麵包入面,提升左味道既質感😋由於佢加左柚子醬係肉入面,變相冇咩油膩感,反而開胃左,愈

💛Dear Grey Steak Sandwich

材料有油封鴨、菜、柚子醬、同拖鞋麵包。拖鞋麵包,外脆內軟;油封鴨表面同樣粗糙,但肉質有咬口,鮮嫩,肉味同樣濃厚,多肉少肥膏,味道少少鹹,夾係外脆內軟但係冇咩味既麵包入面,提升左味道既質感😋由於佢加左柚子醬係肉入面,變相冇咩油膩感,反而開胃左,愈食愈想食😍

💛Cajun French Fries& Soft Drink ($20)
薯條脆口,另外灑左辣香料係面,更加吊味😘

✨整體黎講,叫既呢三碟火候控制得好,都幾好味,睇得出廚師係入面既用心烹調,值得再encore,而臨走前仲聽到一個熟客同廚師既對話,客人對廚師既讚賞,更加肯定左呢個餐廳既價值!✨
2022-06-02
10 分鐘 (堂食)
  • 手撕油封鴨脾三文堡
北角新開三文治專門店,餡結合咗唔同嘅菜式,用料全部都好靚,新店開張仲可以即時享八折~1. 安格斯西冷牛堡($148+$20(配薯條飲品))西冷煎到大約七成熟,肉質完全唔韌!!!油脂唔算好多,啱曬唔想食得咁油膩嘅小編🥸牛香味都幾重,上面鋪咗勁多塊,啖啖肉好滿足🥰包有搽蒜蓉牛油預先烘過,不過就比較乾身🙈或者可以加多少少番茄,令口感濕潤翻少少~薯條🍟上面撒咗好多辣椒粉🌶️香辣惹味評分🌕🌕🌕🌕🌗2. 費城牛扒芝士堡($88+$30(配洋蔥圈飲品))以為牛扒真係成塊扒😂原來係肥牛洋蔥,好似日式肥牛飯陣味但佢應該係用靚肥牛👍🏻牛味勁香勁重,入口油脂超豐富因為佢成個餡都好juicy,所以啱啱好中和咗麵包比較乾嘅問題,食落好match!小編鐘意炸粉比較厚嘅洋蔥圈🙉呢間正正就係,因為洋蔥味相對黎講會淡咗,但又keep到洋蔥獨有嘅香味~評分🌕🌕🌕🌕🌗

1. 安格斯西冷牛堡($148+$20(配薯條飲品))
牛香味都幾重,上面鋪咗勁多塊,啖啖肉好滿足🥰
薯條🍟上面撒咗好多辣椒粉🌶️香辣惹味
評分🌕🌕🌕🌕🌗

2. 費城牛扒芝士堡($88+$30(配洋蔥圈飲品))
以為牛扒真係成塊扒😂原來係肥牛洋蔥,好似日式肥牛飯陣味
但佢應該係用靚肥牛👍🏻牛味勁香勁重,入口油脂超豐富
評分🌕🌕🌕🌕🌗

• 安格斯西冷牛堡
2022-06-09 33 瀏覽
北角錦屏街新開左一間三文治店,身為北角街坊既我,一定要去探下店,餐廳裝修歐陸風,門口還有户外位,感覺舒適寫意。餐廳主要售賣六款三文治,見到安格斯西冷牛堡同手撕油封鴨脾三文堡有手指公logo,咁就一定要試下,combo要另加$20,有soft drink 同 canjun French Fries,薯條係我鍾意食既粗薯條,加上有香料粉,十分惹味。安格斯西冷牛堡 用安格斯西冷黎做三文治,真係相當吸引,麵包係選用focaccia麵包,烘得非常香脆,帶淡淡香草氣息,揭開麵包就係好澎湃既牛扒,牛扒微微煎香,中間還是粉嫩的顏色,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道香濃,還有火箭菜和蕃茄,可平衡油膩感。手撕油封鴨脾三文堡油封鴨脾比較少食,所以一定要試!估吾到係咁好食,鴨肉非常之嫩滑,而且份量好多,用料毫不吝嗇,一口咬落去肉汁四溢,還有鴨油的香氣,而麵包係選用拖鞋包,外殼酥脆,口感鬆軟又煙韌,還有生菜和蕃茄,令口感更豐富。

2022-06-07 47 瀏覽
Lunch time路過呢度見到開咗新餐廳,叫咗個西冷牛堡,加$20有薯條嘢飲。 嚟到一打開個包,見到入邊啲牛真係好多,晏晝食一定夠飽!牛扒肉味好香,肉質好嫩,估唔到同麵包夾埋一齊食又會咁夾,點埋個牛湯嚟食,成件事好Juicy!! 另外兩位同事一個叫咗個手撕油封鴨髀,佢話鴨肉好香好juicy,一個叫咗煙燻豚肉,佢都話豚肉好入味。我下次會想試埋佢地個牛排芝士!Lunchtime有時唔想食飯麵有多一個選擇。

2022-06-06 40 瀏覽
安格斯西冷牛堡 $148即叫即整個野食係最正🥰牛扒煎到啱啱好😍 切開見到粉紅色的好重牛味 肉質軟嫰 仲有個sauce放喺隔離俾你點 好特別👍🏻加左 $20 有個套餐 包左薯條同氣水😝薯條落左 cajun seasoning 帶有微微嘅辣味 好野味😆手撕油封鴨髀三文堡 $78鴨腿起曬骨 超方便😗 如果淨係食鴨腿就有少少鹹🙈不過夾埋個包 同埋好清新嘅柚子醋汁就啱啱好🥰仲好夾添👍🏻呢個加左 $30 要個甜蕃薯薯條小編就比較鍾意呢款薯條 好香甜 而且每條都好脆🤩好味道停唔到口😝😝小店仲會提供手套比客人 唔怕食到成手油淋淋😗好貼心吖😍Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟

安格斯西冷牛堡 $148

📌好味程度:🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
/Dear grey🔘🔘🔘新店登陸🌎賣香港好少見嘅牛扒三文治🥪Soft opening仲有八折‼️😍😍.今次誤打誤撞搵咗一間新餐廳 舖頭裝修簡約帶有歐陸風 食物水準方面就好有驚喜!🤩🤩而且用料感覺上乖 所以價錢都合理👍🏻當日去到連埋我哋只有兩台客 可能因為新開 同埋嗰邊人流唔多 所以大家經過就支持下啦!🙌🏻🙌🏻係值得支持 有心思嘅小店.🥪安格斯西冷牛堡 💰HKD148 +HKD20 Combo( Cajun French Fries+soft drinks🥤 )喺香港好少食到牛扒三文治 所以都唔係好清楚咩概念🤣一上到黎 啲牛扒好澎湃 有好多舊塞爆🥩🥩🥩三文治一開二 方便易食味道方面!牛扒係粉紅色 好嫩唔會靭 另外配有一個牛肉汁 點埋令到個牛扒味更出 又唔會話搶左個牛嘅味😨個包底係方包嘅樣但唔係方包嚟🤣烘過脆脆地 又唔會好似餅咁 保持番三文治個個feel😋另外入面生菜🥬蕃茄都好多汁 成個包唔會乾!😍套餐個薯條🍟唔係配角!唔係配角!用上Cajun 粉 google話係:「混和了匈牙利紅椒粉paprika、大蒜粉、洋蔥粉、黑胡椒、小茴香粉、法式辣椒粉cayenne、奧勒岡與百里香」 好香好濃
Dear grey🔘🔘🔘
新店登陸🌎賣香港好少見嘅牛扒三文治🥪
Soft opening仲有八折‼️😍😍
另外入面生菜🥬蕃茄都好多汁 成個包唔會乾!😍
套餐個薯條🍟唔係配角!唔係配角!用上Cajun 粉 google話係:「混和了匈牙利紅椒粉paprika、大蒜粉、洋蔥粉、黑胡椒、小茴香粉、法式辣椒粉cayenne、奧勒岡與百里香」 好香好濃 又辣辣地 試完已經想即刻買支番屋企 整野食都落落去調味‼️‼️

🌭手撕油封鴨脾三文堡 💰HKD78 +HKD20 Combo( Cajun French Fries+soft drinks🥤 )
又係好多好多肉!咸咸地好好食…好多汁 啲肉好嫩滑酥軟 有鴨油香🤩
個包係類似subway 潛艇堡/法包/拖鞋包 都係烘左 外脆內依然軟 另外入面有抹牛油🧈令到個包香味更上層樓🫣

Location 📍
1️⃣ Dear Grey (北角)
北角錦屏街26號東發大廈B座地舖35A號舖
2022-06-04 184 瀏覽
放假去北角,見到Dear Grey新開張有8折優惠,一於試一試🧀費城牛排芝士堡($88)餐廳有手套提供,可以用手揸住嚟食,十分貼心❤️ 本來以為法包會好硬,但簡單一切就分開到,可以同朋友分享😆 法包十分香脆,牛肉十分滑嫩,牛肉肉汁滲在包上,再加上溶化芝士,味道香濃又好味,推介!👍🏽安格斯西冷牛堡($148)五成熟嘅薄切西冷呈粉紅色,肉質滑嫩唔乾,沾上牛骨熬成嘅醬汁更加滋味😋 上枱後即使放咗一陣,香草麵包仍然香脆,值得一讚👍🏽 另外加$20可轉套餐,有飲品同薯條,粗薯條香脆,灑上cajun香料好好味😋餐廳有大約20個座位,亦有一張枱在室外,可以同朋友共聚悠閑時光

費城牛排芝士堡

🧀費城牛排芝士堡($88)

安格斯西冷牛堡
安格斯西冷牛堡($148)

2022-06-03
安格斯西冷牛堡
北角地鐵站一出,突然發現左轉有個好似樓梯街咁既位,一行入去一排特色餐廳就出現咗細細間好精緻而好多唔同既style,被Dear Grey既門面感覺吸引左,裝修有啲歐陸風、法國dinning feel,簡約又舒服,燈光都好有feel餐牌以美式潛艇三文治Submarine做招牌,由經典芝士牛扒到法國名菜油封鴨脾都有感覺良好DEAR  GREY  安格斯西冷牛堡 *COMBO,木盤上枱好靚,賣相超豐富,一上枱已經聞到燒牛肉同烤個麵包既香味三文治一開二,好大份,貼心地準備埋手套,攞上手感覺好期待,牛肉粉紅色非常吸引,點完汁即刻試試好豐富既味蕾衝擊,牛肉係主角,嫩滑而有牛味,肉質好正,外焦內嫩烘左既包好香脆,剛好生菜同蕃茄都好鮮同多汁,整份黎講就唔會乾,愈食愈想食最後淨左好多牛肉一啖食晒佢就係爽幾好味手撕油封鴨脾三文堡  COMBO,油封鴨腿係法國經典菜式,油封係最古老既食物保存方法之一,先醃再用油封存,醃完真係會酥軟而味道濃香講返面前既油封鴨先,上枱有輕微油香(被牛肉同薯條個香擾亂左),啲手撕鴨脾肉多到一個點賣相驚人,忍唔住先食下鴨肉,非常嫩滑既肉質,有「酥軟」既感覺,係油封後既口感淨食幾舊鴨肉
感覺良好

最後淨左好多牛肉一啖食晒佢就係爽
幾好味

DEAR  GREY  安格斯西冷牛堡  COMBO

DEAR  GREY  安格斯西冷

DEAR  GREY  安格斯西冷牛堡

講返面前既油封鴨先,上枱有輕微油香(被牛肉同薯條個香擾亂左
),啲手撕鴨脾肉多到一個點
淨食幾舊鴨肉會覺得有鴨香/鴨油香,即刻成個試下,連包茄菜一齊食本身會有少少淡既,但由於真係好多鴨脾肉所以彌補返,啖啖鴨肉相當滿足
如果遲啲研發埋少少醬例如香橙醬,咁就更多層次同配搭
薯條原來都係主角,粗薯條,cajun印第安調味,類似bbq味粉,味道惹味
外面非常脆但入面腍到薯蓉咁,相當好味既薯條

手撕油封鴨脾三文堡  COMBO

整體黎講係好有特色而好味既一餐
睇得出係有心思同有諗法既餐廳,唔會淨係俾一堆芝士一堆快餐食物夾埋一齊就算
空間亦係非常舒服既存在,細細間音樂、感覺、裝修都好夾,飲下野、傾下計都好正
希望多啲人識欣賞

#期待有新菜式時可以勞蘇再食
#就係鍾意專心只做一件事既餐廳

DEAR  GREY  安格斯西冷牛堡  COMBO
DEAR  GREY  安格斯西冷
手撕油封鴨脾三文堡  COMBO
2022-06-03 109 瀏覽
見到呢間餐廳新開張,所以去試下,因為每樣都想試,唔知揀邊個好,所以就揀左有👍🏿既黎試下。-安格斯西冷牛堡牛肉好腍,但好容易咬開,好有牛味。有一小碟汁,我估係牛肉汁,淋上去之後會有多一層味道。而麵包唔係白麵包,所以會食到更多唔同既味道。-手撕油封鴨脾三文堡雖然話係油封,但唔會好油,味道都好足,而且唔會太乾,個麵包有搽牛油,所以味道唔會好單調。雖然睇落兩個堡係主菜,但其實個薯條都好好食,唔係炸先就算,係去調味,所以就算唔點茄汁都已經好好食

-安格斯西冷牛堡
-手撕油封鴨脾三文堡