2020-01-20 133 瀏覽
朋友介紹下來到呢間充滿浪漫氣氛的意大利西餐廳💞店內燈光柔和,花卉擺設增添優雅感!🌷有set dinner或散點沙律、湯、主菜、意粉、飯、薄餅及甜品等。每枱食客都有的熱烘烘麵包🥯,由富特色的盆子盛載著。外脆內軟的麵包,襯熱食鬆香,變室溫後便有點硬。隨君所好點醋食~😋既然是意大利餐廳,感覺意大利飯是必點之選!🍚💐北海道扇貝黑松露意大利飯- 蘑菇、巴馬臣芝士脆片💐兩大粒扇貝,鮮甜、口感彈牙嫩口!👍🏻黑松露蘑菇意大利飯,濃濃的黑松露醬汁,沾滿每一粒飯,好juicy, 一點膩的感覺都沒有。最畫龍點晴的是「巴馬臣脆片」,被稱為芝士之王🧀,果然冇錯,非常非常香濃芝士味,讚!😍🍕什錦海鮮薄餅🍕薄底脆邊pizza, 料足:蝦、魷魚、蚌、櫻桃蕃茄及橄欖。配上千島醬與意大利芝士,唔錯!想在舒適優雅的氣氛下,享受到優質服務及美食,Diletto是不錯的選擇!✨
朋友介紹下來到呢間充滿浪漫氣氛的意大利西餐廳💞

店內燈光柔和,花卉擺設增添優雅感!🌷

隨君所好點醋食~😋

既然是意大利餐廳,感覺意大利飯是必點之選!🍚

💐北海道扇貝黑松露意大利飯- 蘑菇、巴馬臣芝士脆片💐

兩大粒扇貝,鮮甜、口感彈牙嫩口!👍🏻
Hokkaido Scallop with Black Truffle Risotto - Mushroom, Crispy Parmesan Cheese

🍕什錦海鮮薄餅🍕
Assorted  Seafood  Pizza

Assorted  Seafood  Pizza
  • Hokkaido Scallop with Black Truffle Risotto - Mushroom
  • Crispy Parmesan Cheese
2020-01-20 65 瀏覽
Good environment for a dinner gathering.Nice decoration with floral theme.Good services and have a good try.Located in Tsim Sha Tsui which is convenience, but need to walk staircase to come up.No need to queue up as there is phone booking reservation.
2019-04-17
2020-01-19 4218 瀏覽
Diletto,意大利文解作「beloved」,加上其位處地鋪但要走長樓梯上去的不顯眼位置和幽黑中以花花佈置的裝潢,一看便知道這是個約會或慶祝的好地方了。Crab cake 🦀 $138這個金黃香脆的外殼,切開盡是啖啖鮮甜的蟹肉,加上甜甜辣辣的蜜糖芥茉漿,以及伴碟的車厘茄和蘆筍,出奇地這蟹餅一點油膩感也沒有😋😋Carbonara spaghetti 🍝 $228一般的卡邦尼意粉最多只賣百多元,這個買二百多元的,賣相和味道果然更上一層樓。先有一塊矚目的香脆芝士搶鏡,然後映入眼簾的是緩緩流出蛋黃汁的流心蛋,繼而是豐富的蘑菇、煙肉和大蜆。醬汁濃而不膩,實在與別不同。Hokkaido scallop with black truffle risotto 🍚 $238這個帶子黑松露意大利飯更值得推薦!店員端過來時已經滿載香氣四溢的黑松露味。帶子煎得香嫩,加上parmesan cheese 的意大利飯creamy,真要學最近晚間重播的《美味天王》講句「無得頂呀」🤤🤤Seafood pizza 🍕$278手製的餅底脆薄,連同豐富的蝦仁、魷魚、青口,以及「薄餅常客」車厘茄、黑橄欖和mozzarella

Crab cake 🦀 $138

Carbonara spaghetti 🍝 $228

Seafood pizza 🍕$278
手製的餅底脆薄,連同豐富的蝦仁、魷魚、青口,以及「薄餅常客」車厘茄、黑橄欖和mozzarella cheese,味道還好。美中不足的是芝士拉不了絲。要是芝士味可更香濃就更好了🤗🤗

2020-01-15
2020-01-19 66 瀏覽
男人為左同我慶祝生日好用心甘搵餐廳,當然一個聰明既女人當然要知都要扮唔知啦😎今次真係抵讚😘,餐廳好有情調好浪漫😍,燈燒柔和,樓底好高空間感十足,仲用左花花草草黎做裝飾同牆身,感覺好grand仲好似置身花園一樣餐包餐包以皇冠形狀既盤黎盛放,配以油醋汁,好開胃New Zealand Lamp Chop 3 ribs新西蘭羊架 $318(美味指數: 😋😋😋😋😋)羊架好肥美充滿油脂香味,但一d都無羊羶味,叫左7成熟度,但肉質亦然能夠保持鮮嫩多汁。另外仲有3種醬汁可以沾,有薄荷醬、芥末醬同燒汁,不過其實羊架平身好新鮮,而且有醃製過,所以唔需要沾任何醬汁都已經夠味道,而且仲有原汁原味既感覺,當然如果真係怕羶既朋友可以點少少薄荷醬除羶咪Carbonara Spaghetti卡邦尼意粉 $228(美味指數: 😋😋😋😋😋)邪惡滿分既carbonara真係好正宗,除左醬汁香濃,仲配好正宗傳統要有既溫泉蛋,仲有有好香芝士味既芝士脆片,整體配搭上黎簡直無得輸😋整體食物質素:4.5 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

餐包
餐包以皇冠形狀既盤黎盛放,配以油醋汁,好開胃

New Zealand Lamp Chop 3 ribs
新西蘭羊架 $318
(美味指數: 😋😋😋😋😋)

卡邦尼意粉 $228
(美味指數: 😋😋😋😋😋)

😋整體食物質素:4.5 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2020-01-18 68 瀏覽
今次上網搵左好多資料,最後揀左黎間餐廳同佢慶祝生日。同網上講既一模一樣,真係好似秘密花園一樣,牆上放滿花草,燈光偏暗,非常有情調店員要先上餐包,可以配搭油醋沾包黎食,麵包好鬆軟Hokkaido Scallop with Black Truffle Risotto北海道帶子黑松露意大利飯 $278意大利飯係佢既最愛,當然一定要點啦。帶子熟成度岩岩好,介乎係熟同唔熟之間,口感有層次感,外層微微煎過,但內裡就好似刺身甘嫩。黑松露味好濃,意大利飯軟硬適中,忌廉汁唔太膩,兩者配搭得黎簡直天衣無縫Prosciutto Pizza 帕馬火腿薄餅 $268當然唔少得我最愛既Parma Ham,每一塊pizza都平均分配到一塊,火腿薰制既年期應該都唔少,有一陣咸香味道,同芝士真係好夾,薄餅仲要係薄身個隻,所以好香脆整體得分: 5 / 5

店員要先上餐包,可以配搭油醋沾包黎食,麵包好鬆軟

北海道帶子黑松露意大利飯 $278

Prosciutto Pizza 帕馬火腿薄餅 $268

整體得分: 5 / 5
2020-01-17 3111 瀏覽
用皇冠型嘅器皿裝住餐包餐包焗到好脆 而且入面有提子乾係我鍾意食嘅嘢😆..🧸Lobster Bisque ($98)份量都算多 我哋兩個人share龍蝦湯濃郁鮮味 而且入面有啖啖嘅龍蝦肉連餐包一齊食係一個好好嘅配搭..🧸Scallop Risotto ($278)上面有食用花裝飾 即刻加咗分意大利飯入面有好多不同嘅雜菌令到口感提升不少 再配上濃郁嘅黑松露醬層次好豐富 重點係呢個飯食完唔會太膩 冇飽滯感👍🏻.. 🧸Angus Rib Eye ($398)呢塊扒有10安士 底下有沙律同薯角份量都不少 配上三個調味分別係海鹽芥辣同埋燒汁牛扒雖然比較薄身 但係肉質絕對唔差 偏向軟熟淋身Middle rare 都好食有少量筋位 可以接受呢個價錢來講係fair既..呢度餐廳都佈置得好靚好多花花草草今晚嚟食飯都見到有不少客人黎慶祝而且佢座位同座位之間都有一定嘅距離相對上會坐得比較舒服 傾計都傾得盡興D呢樣野值得加分👍🏻👍🏻👍🏻
用皇冠型嘅器皿裝住餐包

餐包焗到好脆 而且入面有提子乾

係我鍾意食嘅嘢😆
🧸Lobster Bisque ($98)

份量都算多 我哋兩個人share
龍蝦湯濃郁鮮味 而且入面有啖啖嘅龍蝦肉

連餐包一齊食係一個好好嘅配搭
🧸Scallop Risotto ($278)

上面有食用花裝飾 即刻加咗分
意大利飯入面有好多不同嘅雜菌
令到口感提升不少 再配上濃郁嘅黑松露醬
層次好豐富
重點係呢個飯食完唔會太膩 冇飽滯感👍🏻
🧸Angus Rib Eye ($398)

呢塊扒有10安士 底下有沙律同薯角

呢樣野值得加分👍🏻👍🏻👍🏻

2020-01-16
  • New  Bread
2020-01-15 78 瀏覽
有朋友在附近做嘢,中午來過食午餐,話呢到環境好靓,食物又好味,咁我呢個最鍾意食嘢既又約埋朋友等佢收工一齊食晚飯⋯上到去既環境果然係好舒適睇睇餐牌Drink list紅酒🍷我至愛——抵飲😜😜先吃個小面包,枱上已放置醋和檻欖油,任君喜好味道,我就喜歡吃醋點面包,好味道😋😋😋😋Pasta——有小小spicy ,惹味😋,又有磨🍄菇,蕃茄🍅,香草及其他配㪵..........等等味道😋😋😋😋😋Pizza——濃郁芝士蕃茄味道,pizza香又脆😋環境舒適浪漫,如果開party或者慶祝D特別事情。昵度有D似一個小婚禮的感覺⋯⋯😁😁😁😁😁😁😁呢度既環境怡人,最適合拍拖小情人約會。靚景配美食,拍拖👫之選👩‍❤️‍👨
上到去既環境果然係好舒適
睇睇餐牌Drink list
紅酒🍷我至愛——抵飲😜😜

味道😋😋😋😋😋

Pizza——濃郁芝士蕃茄味道,pizza香又脆😋

2020-01-14 83 瀏覽
這是一間高水平的西餐,午餐價錢絕對合理,前菜沙律簡單,主菜有多款選擇,意粉做得出色,咖啡也很好。甜品要加錢,反而一般。餐廳環境寬躺,座位有充足距離,叫人用餐舒適。只是到正門要走一條長長樓梯,對長者可能會比較吃力。
2020-01-14
2020-01-13 78 瀏覽
前菜是三選二,大抵在炎炎夏日都想選一點刺激胃口的食物作前菜。擺盤很有心思,就只用上了碟一旁排成半月型的樣子。有機茄子就色彩繽紛得多,墊底舖上了的鮮橙色是燈籠椒,上面放上黃色及紅色的車厘茄,加上麵包粒及綠色的火箭菜及小羅勒葉子,賣相花心思。吃起來味道也相當有層次,燈籠椒的甜加上車厘茄的點點天然酸味,中間還層層夾了豐腴的羊奶芝士,是好吃又清新的。After all,it is a good place for fine dining!

2020-01-10 108 瀏覽
放工之後約埋幾個朋友去食好野,我地今次去左尖沙咀一間餐廳食fine dining 。呢間餐廳既裝修好靚,入面加添左花園既元素。打開餐牌,見到佢有好多選擇,由前菜、意大利飯、意粉、pizza,到主菜,包羅萬有。點左菜之後,就上左呢盤餐包。前菜方面,我地叫左個炸蟹餅,蟹餅細細件,但一切開,入面全部都係新鮮既蟹肉,好足料!我地亦都點左個帶子黑松露意大利飯。意大利飯又香又creamy,仲有大大粒既帶子啊!主菜方面,有呢個澳洲安格斯肉眼牛排,5成熟既牛排好juicy,肉質嫩滑!仲有呢個海鮮pizza,入面有好多海鮮,超足料!
點左菜之後,就上左呢盤餐包。
仲有呢個海鮮pizza,入面有好多海鮮,超足料!
  • Assorted Seafood Pizza
  • Deep Fried Crab Cake
2020-01-10 90 瀏覽
這間意式西餐廳環境以花做主題,入內很有情調,晚上特別有氣氛, 是十分適合情侶夫妻約會的地方。裝修環境加上樓底高感覺挺高尚,服務員也服務周到。先會問你要不要sparkling water,可選暖水就不用收費。首先,會有餐包作前菜,以皇冠盤盛起,是法式麵包多士,十分香脆,可點上橄欖油黑醋,黑醋味道很好,點上麵包開胃好吃。 Lobter Bisque $98 龍蝦湯十分香濃,濃郁稠身,亦有大大粒龍蝦肉,值得一試。 Classic Margarita $218 Pizza佈滿濃濃mozzarella,配合蕃茄中和了膩的感覺,也是經典配搭,不錯不錯,要一讚的是pizza餅底,厚薄適中,香脆易入口。Carbonara Spaghetti $228 最推介的一道菜,出色的卡邦尼意粉。坊間很少有見到這麼豐富的卡邦尼意粉,溫泉蛋,煙肉,蜆肉,菇,芝士片,每一口都有材料。而且意粉彈牙好吃,整碟意粉creamy又豐富,十分喜愛。 有情調的環境,配合高質的食物,服務周到,價錢略貴,但可接受,整體都不錯。

Lobter Bisque $98
 龍蝦湯十分香濃,濃郁稠身,亦有大大粒龍蝦肉,值得一試。

Classic Margarita $218

Carbonara Spaghetti $228

2020-01-09 68 瀏覽
一直想和朋友試試這間餐廳,據知環境舒適、氣氛非常好,很適合情侶和朋友聚餐。才到步,就被餐廳的環境設計吸引。餐牌解釋了餐廳名字,學到一個意大利字了!先來餐包。前菜點了Deep fried crab cake($138)未入口就知道真材實料,為什麼呢?因為上菜時蟹香就撲鼻而來。果然,蟹餅炸得剛剛好,外層炸得香口,裏面則口口都吃到蟹肉。份量雖輕巧,但真是非常美味。Hokkaido Scallop wit Black Truffle Risotto($278)另外一讚的是食物很新鮮,上菜是燙嘴的熱辣辣,可見是即下單即製的。個人非常滿意這個飯,黑松露真的非常香濃,口感又creamy, 令人吃不住口。Assorted Seafood Pizza($278)真材實料,有多款海鮮,包括蠔!餅底香脆有口感,而且熱辣辣呢。Australian Black Angus Rib Eye Steak($398)當然要試試牛排,點了5成熟,確實沒有令人失望,牛肉味新鮮濃郁又juicy。因為吃得太飽了,否則一定試一試甜品。

餐牌解釋了餐廳名字,學到一個意大利字了!

先來餐包。

Assorted Seafood Pizza($278)

因為吃得太飽了,否則一定試一試甜品
2020-01-08 79 瀏覽
餐廳有如尖沙咀嘅秘密花園,綠色為主題嘅佈置,加上鮮花嘅裝飾,令人好似置身大自然咁舒服,喺度享用一餐晚餐真係一大享受。今晚同好友喺度晚餐, 叫咗一杯特飲cabernet rose,粉紅色有如玫瑰花,浪漫醉人,口感清新。嗌咗幾個主菜一齊分享,有帶子意大利飯,餅炸蟹餅,同埋肉眼扒。餐廳嘅餐包用別緻嘅籃盛載,麵包點醋同橄欖油 ,先暖暖胃。炸蟹餅炸得香脆而不油膩,蟹味濃郁。帶子意大利飯creamy,意大利飯嘅生熟度剛剛好。肉眼扒份量好大,夠曬share。配三款醬汁,包括海鹽,芥末同燒汁,不過其實唔使點,已經非常juicy美味。

餐廳嘅餐包用別緻嘅籃盛載,麵包點醋同橄欖油 ,先暖暖胃。

It's my first time to spend times to write a comment for a restaurant. I made a booking for 7/1 dinner to celebrate my Mum's birthday through openrice on 6/1. When I arrived the restaurant at 19:40 on 7/1, I was told my booking had been cancelled because they had called me several times but in vain. Well, I then recocgnized that I had 2 missed calls, 1 was made at 14:21 and 1 was made at 17:38 at which I was watching a movie with my family. For god sake, even a cafe is able to leave a voice mai

For god sake, even a cafe is able to leave a voice mail if you can't reach the customer at the first time. If they did so, I would definitely call back. They are like accusing me of not answering the call.

When I and my family'd got sit, we found that the floor was not properly swept where some debris was found near the pillar next to our table. What even made us more surprised was that 1 of the chair was totally broken.

We ordered a fresh calm with white wine sauce, a Caezar Salad, a pizza, a Lobster tail risotto, a rib eye steak, lamb chops, barramundi and 3 chocolate foundant cakes. To be frank, the food were basically good, except the barramundi and the Caezar Salad.

Nonetheless, I could say there was no service was provided by the restaurant at all. To begin with, it's my very 1st time that no one had ever helped us to refill our glasses even we had ordered 2 bottles of wine (properly the wine is not expensive I think), not to mention they had no knowledge at all. What's more, all the staff were not working proactively unless you asked them for help. Of course, no smiling face could be seen all night long. Somewhat irritated me was that, whever you asked for anything which they did not have, their staff would just say, "no, we don't have" or "it's sold out" instead of "sorry, we don't have" or I am sorry, it's sold out or we recommend ...".

All in all, if you just look for good food, this might be a good place to go but if you want more, like good or detail-minded service, I definity won't recommed this restaurant to you.
Romantic Secret Garden🌸🌷🌼🌹🌻🌾💐🌺 Fine Dining Place🍽🥂🍾💫..尖沙咀約會好去處💫 靚靚秘密花園餐廳,成間主題都以少女心💕 浪漫醉人既花系🌸🌷🌹🌺💐🌾🌼🌻佈置,環境昏暗 滿有情調,而且服務很好呢。入到黎靜靜的 感覺很舒適的fine dining 西餐廳🍽🥂。入到一間佈局精美,感覺置身一個花花世界之中用餐,心情都特別舒暢愉快。仲要餐廳真係好安靜,係繁華鬧市中 有一間這樣既西餐廳真係唔錯喔。當然要好好享受片刻的浪漫吧。ll $98ll西餐當然要有餐湯吧。龍蝦湯🦞 濃濃既質感,加上忌廉既點綴,混合一起喝感覺Creamy。湯入面仲有新鮮既龍蝦肉,微暖餐包🥖蘸點餐湯同吃 又點少得呢。另一種食法,亦可沾點 黑醋+橄欖油同吃呢。都好有風味呢。ll $198前菜點左一個鵝肝🦆,烘脆既多士🍞 加上煎至香脆既鵝肝,呢份油脂香 係口腔徘徊真係好吸引。旁邊煎香既香桃🍑`士多啤梨🍓 可做到平衝衡,味帶酸甜 可解解膩。ll $153凱撒沙律🥗,沙律菜新鮮。而煙三文魚🐟 令味道層次更加豐富,顏色鮮艷 亦即時令胃口大開。ll $168主菜既扁意粉🍝,蕃茄味濃濃 開胃既感覺。

l[Lobster Bisque]l $98
l[New Bread]l

另一種食法,亦可沾點 黑醋+橄欖油同吃呢。都好有風味呢。

l[Pan Seared Foie Gras]l $198

l[Caesar + Cured Salmon]l $153

l[Linguine Arrabiata]l $168
主菜既扁意粉🍝,蕃茄味濃濃 開胃既感覺。而麵條亦煮得剛好,感覺好fresh 好清新既一碟意粉。

呢度環境氣氛真係很好,寧靜舒適💕 真係一個約會好地方呢。氹自己氹下吃人,生活有時候都需要浪漫一點點。呢度既花花世界,真係會令人暫時忘卻生活既煩惱。來吧。。來浪漫一番吧。lets Cheers🥂🍾💫