2020-01-07
今日黎到間好情調既意大利餐廳,以綠色為主,四周圍再佈滿花花,配上柔和既流行曲純音樂,再加上有好幾對情侶為慶祝重要日子來約會,完完全全感受到浪漫氣氛。點餐之後,服務員會送上麵包籃,麵包香脆,點上餐枱上準備好既蘸黑醋同橄欖油,十分醒胃。Deep Fried Carb cake 蟹餅入面好多蟹肉,唔鬆散,外脆內軟,呢款菜式呢個口感我都係第一次食。Classic Margarita綠色的羅勒、白色的芝士、紅色的番茄,成塊意大利國旗,難怪係classic pizza.Hokkaido Scallop with Black Truffle Risotto呢個飯係我今餐最like, 帶子熟程度啱啱好,食到帶子既鮮甜,而個黑松露意大利飯,香口煙韌。Omaha Prime Grade Beef Rib eye steak肉眼medium well, 口感軟腍,可點海鹽/芥未/燒汁,配菜有蘆荀,火箭菜,夠哂徤康。
Deep Fried Carb cake
Classic Margarita