2018-08-06
同好姊妹相見,想搵個環境舒服、夠chill嘅餐廳發掘到一間隱世靚環境嘅正正子西班牙菜喺正海傍果頭,夠少人,夠地道。咁多密計要傾,真係要叫下cocktail慢慢傾唔經唔覺都叫左幾杯ALMADIA $108是晚最愛清新帶點點甜味,勁refresh!個杯都好吸引ADMIRALTA $148呢個啖啖袖子味,比較似mocktail,好啱女仔飲EL PRIMER AMOR $118雜莓加上伏特加少女口味得黎而不失cocktail酒味好fresh!TOMATO CREAM STRIPELOIN CARPACCIO$98開胃小食清新嘅鮮茄蓉加上滑嫩嘅半熟牛肉,配埋餅皮喺底好好味呀FRIED MUSHROOMS$88呢個喺素食menu度點嘅磨菇幾香,新鮮即炸而不油膩DUCK CIGAR$98原本不好鴨肉的我,為呢道菜改觀了點解鴨肉可以咁香,醬汁超加分!係今晚最喜歡嘅一味BIKINI$88呢個個名好好笑其實係ham&cheese多士,但好香濃好正BROKEN EGGS $88薯條人人愛加埋熱辣辣流心蛋、煎香左嘅ham勁香口好送cocktail呀PRAWNS PAELLA WITH BLACK INK$18
ALMADIA $108
是晚最愛清新帶點點甜味,勁refresh!個杯都好吸引
ADMIRALTA $148
呢個啖啖袖子味,比較似mocktail,好啱女仔飲
EL PRIMER AMOR $118
FRIED MUSHROOMS$88
呢個喺素食menu度點嘅磨菇幾香,新鮮即炸而不油膩
DUCK CIGAR$98
BIKINI$88
呢個個名好好笑其實係ham&cheese多士,但好香濃好正
BROKEN EGGS $88
PRAWNS PAELLA WITH BLACK INK$188
蝦煎得好香口,香濃墨汁飯加埋少少蕃茄粒中和番,唔錯
TRADITIONAL CHORIZO RICE$198
醬汁好味!好creamy醬汁係靈魂
BAKED CHICKEN WRAP WITH SHIRMPS
呢個好特色好似麵包雞咁,幾得意,大廚仲出黎介紹同埋幫我地切,超好人!聽唔聽得明都好,都聽下以示尊重
最後叫多個甜品share,大家都係朱古力控
CHOCOLATE MOUSSE CAKE $68
呢個係勁勁勁濃朱古力
有少少甜,但真係勁濃!鍾意朱古力嘅會覺得好正