2021-07-19 36 瀏覽
去完長洲要搵間靚餐廳做個完美句號,之前經過已經想去食,餐廳樓底好高,枱與枱空間感足夠,環境真係舒服,dinner set我揀左精選餐湯即係忌廉粟米湯,湯底好creamy,有濃郁既粟米味,配有煎脆煙肉粒,甜中帶鹹,唔錯,朋友加左48蚊飲龍蝦湯,佢都話好好飲呀👍前菜佢有好多款揀,好少會有意粉同意大利飯做選擇,相信餐廳係想比客人試多幾款菜式,好窩心啊,我點左帶子刺身薄切黃金意大利飯,份量恰好,帶子鮮甜,同意大利飯配合得宜,配料有鹹蛋黃,粟米,洋蔥加白汁等,入口奶滑,係好食同幾特別既菜式,值得一試👍主菜則揀左澳洲m6威靈頓牛柳配黑松露菌汁,賣相似菠蘿包😂酥皮足料唔易散,切好多下都依然一塊過,牛柳真係要讚下,好juicy,雖然好厚但廚師都可以煮到啱啱好既約7成熟,好多汁完全唔嚡口,酥皮同牛柳之間仲夾左成層黑松露,好足味道,加埋黑松露燒汁,完美呀,時蔬啲薯仔都好好食👍👍Cocktail grasshopper超級好飲,薄荷朱古力加酒,我中意佢酒味唔重,薄荷朱古力係我favourite,超中意,甜度同酒味都合曬我心意,讚👍👍

2021-07-19 30 瀏覽
想搵個地方有格調既地方同朋友食飯加傾計銅鑼灣唔少餐廳都有用餐時間限制我就搵左呢間餐廳同朋友食飯餐廳樓底都好高 充滿空間感 仲有個好靚既吧枱充滿情調我揀咗威靈頓牛柳dinner set $398 干邑龍蝦湯 (+$48)個湯幾有龍蝦味 入面仲有一隻蝦肉配埋個餐包仔一齊食都幾夾如果個湯可以再厚身少少應該仲正😋 青口意粉平日我5太食青口 因為overcook既青口都真係幾難食但係佢既青口又煮得幾好 肉質飽滿 配埋個醬汁意粉口感適中 帶有微微咬口 每條意粉都有sauce個sauce都幾creamy 威靈頓牛柳呢個好味道 牛柳軟熟帶有牛香 切開岩岩好medium嫩粉紅色 每一啖都一樣水準酥皮與牛柳中間既黑松露又多又香 點埋少少燒汁好味道配菜既薯仔有d太濃味 同牛柳同食都唔錯 Whiskey Sour $98幾重Whiskey味我都幾鍾意 成杯野飲既味道好balance Overall 係一間唔錯既餐廳 可惜我上網睇到既甜品已經冇左 整體都幾欣賞 staff既親切態度加分加分
想搵個地方有格調既地方同朋友食飯加傾計
銅鑼灣唔少餐廳都有用餐時間限制
我就搵左呢間餐廳同朋友食飯
餐廳樓底都好高 充滿空間感 仲有個好靚既吧枱
充滿情調
我揀咗威靈頓牛柳dinner set $398

干邑龍蝦湯 (+$48)
個湯幾有龍蝦味 入面仲有一隻蝦肉

酥皮與牛柳中間既黑松露又多又香 點埋少少燒汁好味道
配菜既薯仔有d太濃味 同牛柳同食都唔錯

Whiskey Sour $98

2021-06-16
傍晚時分,夕陽的柔光穿透落地窗,照亮餐廳的人和物。我和友人坐在餐廳裡,各棒著一杯雞尾酒,觀望一窗之隔在街上匆忙的城市人們。小啜一口Whisky Sour,細味口中迴盪的甜與酸與苦,開胃極佳。環視餐廳,最吸引目光是高掛在牆的大電視,當時播放著足球賽,球迷心目中肯定大大加分。酒吧檯後有整幅酒櫃,放滿形形色色的酒支。旁邊還有band show的樂器,如果有現場表演肯定氣氛一流。隨著天色昏暗,餐廳陸續坐滿了客人,一個平凡的星期一晚也如此熱鬧。侍應靈活地在每檯間穿梭,保持著專業的形象與態度。他為我們介紹了套餐,包括 (1. 餐湯 2. 前菜 3. 主菜) 。我們每人點了一份套餐及雞尾酒。. 1. Soup & bread精選餐湯 配 自家手造麵包Soup of the day & home-made bread.2. Appetizer<香煎鵝肝70g|焦糖蘋果多士><Pan-seared Foie-gras 70g | Caramelized Apple Toast>前菜已經有驚喜!一上檯就聞到鵝肝香氣撲鼻,搭配精緻的賣相十分開胃。70g 的份量不是開玩笑

1. Soup & bread
精選餐湯 配 自家手造麵包
是日餐堂

2. Appetizer
香煎鵝肝70g  蘋果多士

<香煎鵝肝70g|焦糖蘋果多士>
前菜已經有驚喜!一上檯就聞到鵝肝香氣撲鼻,搭配精緻的賣相十分開胃。70g 的份量不是開玩笑,足夠真正品嚐鵝肝的滋味,並非一口就完事。火候控制相當完美,表面燒至焦黃,鎖緊中心粉嫩多汁的肉。配合焦糖蘋果的酸甜和法式多士,愈嚼愈香,回味無窮。
青口藍芝士意大利粉

<鮮青口義大利粉|藍芝士忌廉汁>
<Fresh Mussels Spaghetti | Blue Cheese Cream Sauce>
精髓在於藍芝士汁,鹹香濃郁的獨特芳香深深吸引著我們。本是主角的鮮嫩青口也成為了醬汁的配角。意大利天使麵的軟硬度恰到好處,煮熟透同時保持了嚼口感。
3. Main Courses
鹹蛋龍蝦扁意粉

<鹹蛋黃烤龍蝦尾|龍蝦汁扁意粉> $298
<Roasted Salty Egg Yolk Lobster Tail|Lobster Sauce Linguinie>
飽滿的龍蝦尾十分吸睛,配合表面脆脆的一層鹹蛋,有新意!意粉用了新鮮的蕃茄仔烹調而成,味道清新。意粉當中混入青瓜條,增添口感。

<澳洲M6威靈頓牛柳> $398
<Australian M6 Beef Wellington>
此道菜製作過程繁複,主要分為三層(酥皮,蘑菇溶,牛柳),是十分考功夫的傳統英國菜色。一切,酥皮沒有散開,證明夠香脆。蘑菇溶的松露香氣四溢。裡面的澳洲M6牛柳呈粉嫩,看似非常多汁。慢慢細嚼,牛味頗濃,肉質嫩而有嚼口感。
4. Cocktail
<Whisky Sour> $98
甜酸苦味層層遞進,是極佳的餐前開胃酒
Whisky  sour

<Grasshopper> $98
薄荷與朱古力混合的甜酒,酒精濃度較低,作為餐後酒非常合適
Grasshopper

懷著滿足的肚子和心情離席,精彩的一晚就此作結!
是日餐堂
香煎鵝肝70g  蘋果多士
青口藍芝士意大利粉
鹹蛋龍蝦扁意粉
Whisky  sour
  • 香煎鵝肝70g  焦糖蘋果多士
  • 鮮青口義大利粉  藍芝士忌廉汁
2021-07-19 32 瀏覽
今日係我last day返工,夜晚特登叫男朋友同我一齊食飯慶祝下,離開地獄。首先送上餐包,口感好軟熟,我鍾意食。精選餐湯係大蒜薯仔忌廉湯,薯仔味好出,又唔會粉粉地,幾好。前菜有鮮青口意大利粉|藍芝士忌廉汁。第一次前菜食得甘豐富。擺算好精緻,青口有三隻,忌廉汁都好creamy。北海道帶子刺身薄切|黃金意大利飯,帶子刺身好鮮嫩,意大利飯有粟米係入面,都幾夾。主菜有鹹蛋黃蝦龍蝦尾|龍蝦汁扁意粉,龍蝦汁意粉比較清爽,龍蝦尾啖啖肉,配以鹹蛋黃,幾好食。烤美國熟成肉眼扒10oz大大塊,配菜有薯仔、菠菜同小番茄,菠菜好好食。兩杯Cocktails: Old Fashioned同Mojito。Mojito好清新。Old Fashioned威士忌味好香濃。順帶一提,呢間唔收切餅費,超好。
首先送上餐包,口感好軟熟,我鍾意食。
餐包
精選餐湯係大蒜薯仔忌廉湯,薯仔味好出,又唔會粉粉地,幾好。
大蒜薯仔忌廉湯
鮮青口意大利粉|藍芝士忌廉汁
北海道帶子刺身薄切|黃金意大利飯
鹹蛋黃蝦龍蝦尾|龍蝦汁扁意粉
Old Fashioned & Mojito
Mojito好清新。
Mojito
Old Fashioned威士忌味好香濃。
Old Fashioned
順帶一提,呢間唔收切餅費,超好。
2021-06-30
$457.5 (晚餐)
2021-07-18 32 瀏覽
平常跟同事步行到銅鑼灣也會經過這間餐廳,終於有機會試一試了。不消一會,晚市的座位已經坐滿,店內環境舒適,樓底極高較為寧靜,平時應該有球賽直播及樂隊表演。精選餐湯是日的餐湯是忌廉薯仔湯,入口有綿綿細滑的薯仔碎和惹味的忌廉。餐包好新鮮柔軟,如有鮮牛油跟配會更佳。北海道帶子刺身薄切黃金意大利飯四片雪白的北海道帶子清甜有回甘感,意大利飯米粒熟而不軟爛,黏滿濃稠的芝士,味道淡雅作為前菜最合適不過。澳洲M6威靈頓牛柳 - $398整塊完整的酥皮蓬鬆得微微脹起,與牛柳緊緊接在一起,切開也不易分離。牛柳是最軟嫩最瘦的部位,加上澳洲M6這種高級牛隻,油花雖較少,但肉質軟腍和肉汁特別豐富,切開粉嫩的牛肉流出源源不絕的濃濃肉汁,更配上黑松露醬汁好惹味。配菜方面,有菠菜和去皮蕃茄充滿牛油香味。Grasshopper - $78除了濃郁的薄荷清爽外,還略帶朱古力的香甜、雞尾酒的酒醇和鮮奶油的順滑,非常易入口。
精選餐湯&餐包
忌廉薯仔湯
餐包

精選餐湯

澳洲M6威靈頓牛柳 - $398

Grasshopper - $78
2021-07-18 14 瀏覽
呢間餐廳係一間半酒吧形式既餐廳,據聞之前有live brandWhisky sour:幾簡單既cocktails 係面既蛋白令杯野好 smooth ,威士忌味都比較重 口感都唔錯 是日湯 龍蝦湯 :口感比較綿密,味道都好濃郁 感覺上例湯內既材料都十分充足。另外配上餐廳自家手造麵包 麵包外脆內鬆,溫度亦剛剛好,熱辣辣送到黎 ,可以點湯食頭盤 海蝦貝殼粉: 海蝦味道好新鮮 肉感都好幼嫩 當中佢既蕃茄味都好濃郁 貝殼粉亦都好彈牙 誠意推介! 主菜 銀鱈魚西京燒配時菜: 銀鱈魚份量都比較大 香煎到表皮恰到好處 魚皮亦可以配搭蛋黃醬一齊食,好感會更好。 魚肉肉質非常滑嫩 肉汁亦十分豐富 幾乎入口即化👍🏻

主菜 銀鱈魚西京燒配時菜:
2021-07-18 23 瀏覽
今天跟朋友聚舊,就選了一間挺有特色的餐廳吃一下飯,這間遠離了一點市中心,晚餐吃起來會比較安靜和舒適!不過人氣還是挺高的,7點多就已經滿座了!餐湯+麵包—干邑龍蝦湯(+48元)看到其他人有叫這個龍蝦湯,覺得挺不錯,就特別加錢叫了一份來試試!送到來還真的嚇一跳,上面竟然真的有大大件的龍蝦肉!湯喝起來挺鮮甜,龍蝦味很足,又有點酒香!而龍蝦肉吃起來就非常爽滑,應該是用上新鮮龍蝦!前菜—海蝦貝殼粉平常的前菜都是比較簡單的菜式,如沙律之類,但這裡非常特別!這個差不多是弄主菜的質素來弄前菜的,就是份量是前菜的份量!這個真的非常好吃,貝殼粉吃起來比較Q彈,配上濃厚的番茄忌廉汁後,整個吃起來非常入味,酸甜度剛好,又帶點奶香!而海蝦也給了2隻,吃起來鮮甜彈牙,也很不錯!主菜—烤美國熟成肉眼扒10oz (338元)雖然只有10oz,但這個牛扒看起來比想像中的要大塊,牛扒帶點焦焦的感覺,烤得剛剛好,我叫的是五成熟,吃起來非常嫩滑多汁,除了中間有一條比較難咬的筋外,其他都挺不錯,油香十足!配菜就有番茄,薯仔和菜苗,都煮得挺不錯!醬汁就配了兩款,一款是常見的黑椒忌廉燒汁,很惹味和濃香,另一款是芥辣醬,就比較重口味

餐湯+麵包—干邑龍蝦湯(+48元)
干邑龍蝦湯

前菜—海蝦貝殼粉

海蝦貝殼粉

主菜—烤美國熟成肉眼扒10oz (338元)
雖然只有10oz,但這個牛扒看起來比想像中的要大塊,牛扒帶點焦焦的感覺,烤得剛剛好,我叫的是五成熟,吃起來非常嫩滑多汁,除了中間有一條比較難咬的筋外,其他都挺不錯,油香十足!配菜就有番茄,薯仔和菜苗,都煮得挺不錯!醬汁就配了兩款,一款是常見的黑椒忌廉燒汁,很惹味和濃香,另一款是芥辣醬,就比較重口味,辣度較高!

烤美國熟成肉眼扒10oz

Mojito (78元)
這個滿滿的一大杯,喝起來挺清爽,酒味不會太濃,比較容易進口,而且又有點青檸和薄荷,增加了酸甜味和薄荷的清香!
干邑龍蝦湯
2021-07-17 1106 瀏覽
很久沒有和朋友見面, 不過朋友將快要移民, 那就親朋友離開香港之前聚一聚吧~  來到位於銅鑼灣 Ember, 格局就好似外國嘅Bar 一樣, 當然他本身也是餐廳+Bar, 所以去到的時候也有人還在happy hour~ 叫番杯 Mojito, 酒味不算濃烈 (對我來說啦~) 清新的青檸薄荷葉, 一飲就即刻降溫啦~  我就叫了他們的 Dinner Set, 咁我就揀干邑龍蝦湯:, 味道濃郁, 加上可能帶點泰式Fusion 性味道, 飲多幾啖口腔就感到緩緩辣味滲透出來~  小食我就叫了個蒜片欖油辣椒煎虎蝦, Size 不算大但上菜時熱辣辣, 我仲係聽到橄欖油在這個鐵盤上燙熱沸騰的聲音; 加上香脆蒜片及辣椒爆香, 鮮味惹味辣味滲入虎蝦之中, 如果刻就在我咀嚼之中將這些未到釋放於我口腔中, 久久不散~ 主菜嚟喇, 烤美國熟成肉眼扒, 配上露筍, 油封蕃茄, 燒生薯, 加上燒汁, 我就叫了這個五成熟的, 食落口肉汁滲透開來, 而且五成熟的肉眼扒咀嚼感豐富之餘也不會太過韌, 唔會就到口都軟埋. 份量來說女孩子一定足夠, 不過如果畀著我相公的話 , 就一定叫肚餓了 ~ 最後一道主菜, 呀, 唔係,

最後一道主菜, 呀, 唔係, 係甜品先啱, 開心果雪糕, 開心果味非常濃郁, 加上食落口有啖啖開心果肉粒, 口感非常有層次, 同店員說起原來開心果雪糕是其中一款皇牌, 因為是自己做的雪糕, 非常有心機落足本呢~ Yum Yum~

最近這幾個月已經吃了兩三餐FareWell 飯, 希望大家去到新環境都有新的開始開開心心啦~

2021-07-08
  • 蒜片欖油辣椒煎虎蝦
  • 開心果雪糕
2021-07-13 24 瀏覽
銅鑼灣而家開嘅餐廳真係越嚟越高質,呢間餐廳環境舒服,亦都有唔同嘅酒類,我同朋友各自嗌左杯Cocktail,成晚係間餐廳到chill都好開心😆而我就自己嗌左個套餐,套餐包括左一款西餐湯、appetizer同埋主菜。Appetizer我就嗌左北海道帶子刺身配黃金意大利飯,帶子刺身食落口好新鮮鮮甜,黃金意大利飯就即係鹹蛋黃,成個都好match,鹹蛋黃味好出,都幾開胃!威靈頓牛柳出面用酥皮包住,平時出面都幾難食得到!牛柳食落口好juicy,而佢嘅配菜一啲都唔馬虎,尤其係佢嘅菠菜同薯仔,都烹調得好入味!

2021-07-13 20 瀏覽
#北海道帶子刺身薄切|黃金意大利飯一片片嘅帶子刺身放上煮好嘅意大利飯上面令到帶子刺身有少少熟透 食落口感更豐富而且意大利飯好夠味 軟硬度煮得啱啱好 前菜都咁高質令我地好期待之後嘅主菜😋主菜#烤美國熟成肉眼扒10oz $338肉眼扒我地點左medium🥩切落去已經知道食材高質同煮得好好 食落冇筋啖啖油香 就算唔點醬食原味都得而且更加食到食材嘅原味道配菜亦都一流 有炒菠菜、薯角同去左皮嘅蕃茄連配菜都做到一絲不苟真係令人好配服
#北海道帶子刺身薄切|黃金意大利飯

肉眼扒我地點左medium🥩
切落去已經知道食材高質同煮得好好

食落冇筋啖啖油香 就算唔點醬食原味都得
而且更加食到食材嘅原味道

配菜亦都一流 有炒菠菜、薯角同去左皮嘅蕃茄
連配菜都做到一絲不苟真係令人好配服
2021-07-13 25 瀏覽
Ember 在告士打道,是銅鑼區少數在地舖Bar & Restaurant。未有疫情之前,每周有幾晚有 Live bang 演唱,以前曾和朋友到此吃飯,當時氣氛開心熱鬧,疫情期間,取消了演唱環節,朋友聚會聊天,喝點東西,氣氛輕鬆,又有另一番情趣。室內設計裝了多盞壁燈像黃金蜂巢,電視播放著音樂短片,門外有幾個座位,給顧客在外面坐坐傾傾"抖抖氣“ 時,仍可看到朋友,應外合,設計周到。點了頭盤、餐湯、主菜、另加了飲品。Mojito $98 ~先來一杯飲品,清新的薄荷和青檸味,醒一醒神!頭盤 : 温泉蛋三文魚籽凍豆腐配海膽汁~軟滑豆腐配紫菜、温泉蛋的紅心蛋黃很吸引、加了三文魚籽和海膽汁,即時提鮮了,配搭精緻,很開胃。餐湯- 蕃茄忌廉湯~濃郁的蕃茄味,以忌廉打成細滑綿密的湯底。麵包暖烘烘的。主菜 : 澳洲M6威靈頓牛柳 $358~外皮雖沒有深刻的格子紋,但不失酥香,切開份量不少,四成熟的M6 澳洲牛柳呈粉紅色,仍有肉汁。嫩菠菜托底、油封紅黄色的車厘茄配燒新薯、口感豐富。Ember銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖+852 21714268

點了頭盤、餐湯、主菜、另加了飲品。

Mojito $98 ~
先來一杯飲品,清新的薄荷和青檸味,醒一醒神!

頭盤 : 温泉蛋三文魚籽凍豆腐配海膽汁~

餐湯- 蕃茄忌廉湯~
濃郁的蕃茄味,以忌廉打成細滑綿密的湯底。

麵包暖烘烘的。

主菜 : 澳洲M6威靈頓牛柳 $358~

Ember
銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖
+852 21714268
  • 温泉蛋三文魚籽凍豆腐配海膽汁
  • Mojito
2021-07-13 19 瀏覽
返咗成個禮拜工終於到星期五當然就想食返餐好嘢獎勵自己😚朋友有好介紹所以就跟佢去咗呢間酒吧餐廳Set Dinner會包餐湯+前菜+主菜 非常豐富#Grasshopper $78等緊正餐之前先點左cocktail 先🍸呢杯係薄荷朱古力酒飲落果然有薄荷嘅冰爽 加上白朱古力嘅香甜水藍色嘅漸變色夠晒夢幻#Side Car $78呢個係橙味嘅cocktail 酒味較為顯著🍊杯酒嘅造型好靚 味道配埋以下介紹嘅主菜都好夾精選餐湯:今日嘅餐湯係南瓜湯🎃鮮甜嘅南瓜湯完全冇渣 好滑同creamy碟底仲有啲蔬菜粒 要將湯匙放低d先會撈到 令人意想不到餐廳仲配上自家製嘅麵包🍞麵包好香小麥味就算唔加牛油都好好食前菜:#鮮青口意大利粉|藍芝士忌廉汁前菜豐富到以為係主菜 估唔到份量有咁多意大利粉比較幼身 煮到Al Dente 青口都幾大隻藍芝士忌廉汁好足料 條條意粉都掛到汁👍🏻#澳洲M6威靈頓牛柳 $398呢個威靈頓牛柳真係好有驚喜🤩 外層酥皮鬆脆而且完全唔油膩中間嘅牛柳又腍又粉嫩酥皮同牛柳之間配上黑松露醬真係絕配📍Ember (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖
返咗成個禮拜工終於到星期五

呢個威靈頓牛柳真係好有驚喜🤩
外層酥皮鬆脆而且完全唔油膩
中間嘅牛柳又腍又粉嫩
酥皮同牛柳之間配上黑松露醬真係絕配

📍Ember (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖
2021-07-10 32 瀏覽
朋友話成日坐車經過見到呢間「Ember」餐廳,想試好耐,有日傾偈,就話不如黎試吓啦!所以就成就左今晚呢餐飯😌鹹蛋黃烤龍蝦尾、龍蝦汁扁意粉$298龍蝦尾面鋪上鹹蛋黃碎,經烤焗既過係特別香,配合埋新鮮爽口嘅龍蝦肉,正到暈👍🏻扁意粉的軟硬適中,再加上濃濃既龍蝦汁,很美味啊😋澳洲M6威靈頓牛柳$398香脆的酥皮內有濃烈的蘑菇碎包裹住牛柳,切開後,紅當當的牛柳雖然有少少血水,但其實熟得剛好,肉很淋很易切很易入口,相當好食😋泰式生蝦青木瓜沙律生蝦好新鮮,木瓜沙律配埋酸辣汁很好吃啊!北海道帶子刺身薄切、黃金意大利飯帶子係滑lu lu,意大利飯軟淋淋既,味道都唔錯。不過因為係前菜,所以份量好細。蕃茄湯好多蕃茄蓉,足料。Mojito 薄荷味濃,加上青檸,味道好清新。凍朱古力朱古力控表示喜歡💕

鹹蛋黃烤龍蝦尾、龍蝦汁扁意粉

鹹蛋黃烤龍蝦尾、龍蝦汁扁意粉$298
扁意粉的軟硬適中,再加上濃濃既龍蝦汁,很美味啊😋

澳洲M6威靈頓牛柳$398

泰式生蝦青木瓜沙律
生蝦好新鮮,木瓜沙律配埋酸辣汁很好吃啊!

蕃茄湯
好多蕃茄蓉,足料。

Mojito
薄荷味濃,加上青檸,味道好清新。

朱古力控表示喜歡💕
2021-06-28
鹹蛋黃烤龍蝦尾、龍蝦汁扁意粉
  • 威靈頓牛柳
2021-07-08 34 瀏覽
依到每個dinner set都有湯+包+前菜今晚係南瓜湯配埋暖粒粒嘅麵包Appetiser:泰式生蝦青木瓜沙律個汁酸酸辣辣 成個沙律都好fresh~鮮青口意大利粉無諗過前菜都有意粉😂仲要份量都唔少😂芝士味好香個汁包住啖啖意粉 唔錯唔錯烤焗紐西蘭羊架 $288係一隻少少偏肥嘅羊 肥膏都幾多好在羊味幾濃 又唔騷三個汁入面 我就最鐘意配黑松露菌燒汁同肉味好夾澳洲M6威靈頓牛扒 $388個size比我想像中細 但又出乎咗我預期嘅好味面層嘅酥皮焗得好香 同keep到好鬆脆嘅口感中間嘅牛肉粉紅粉紅~肉質好淋 overall above average除咗嘢食 都有好多酒類選擇如果咁啱有波睇嘅話 嗌杯酒 都相當有feel
依到每個dinner set都有湯+包+前菜
今晚係南瓜湯
配埋暖粒粒嘅麵包

Appetiser:

泰式生蝦青木瓜沙律

個汁酸酸辣辣 成個沙律都好fresh~

鮮青口意大利粉

除咗嘢食 都有好多酒類選擇
如果咁啱有波睇嘅話 嗌杯酒 都相當有feel
2021-06-24
2021-07-07 41 瀏覽
今晚朋友book左呢間餐廳同我食飯去到睇到係我最喜愛既餐廳加酒吧二話不說即刻睇睇個drink menu叫杯cocktail再睇Dinner menu 首先叫左杯Side Car $98Brandy味道帶甜 加上橙香味特出幾適合飲開酒既女仔飲👍 Dinner menu 有麵包。湯 。前菜。主菜$298湯大蒜薯仔忌廉湯忌廉夠滑身亦算濃厚 淡淡蒜香加上薯仔香氣面頭灑上煙肉脆脆碎 超出想像 前菜 Scallop Risotto 帶子係刺身級別 半熟形式舖係意大利飯上面意大利飯好香pamasan cheese既香味 仲有粒粒粟米增添口感 主菜 Lobster Tail Linguin咸蛋黃舖喺個龍蝦肉既面頭 咸蛋黃味比較淡龍蝦肉都幾飽滿扁意粉口感清爽 有蔬菜成個意粉更加清新如果個汁再更加掛上意粉會更好 成個環境唔會迫 亦都唔會好嘈 見到唔少人幾個朋友開支酒傾計所有野食都幾好味 個價錢都好合理
今晚朋友book左呢間餐廳同我食飯
去到睇到係我最喜愛既餐廳加酒吧
二話不說即刻睇睇個drink menu
叫杯cocktail再睇Dinner menu

Side car

首先叫左杯Side Car $98
Brandy味道帶甜 加上橙香味特出
幾適合飲開酒既女仔飲👍

Dinner menu 有麵包。湯 。前菜。主菜

湯大蒜薯仔忌廉湯
忌廉夠滑身亦算濃厚 淡淡蒜香加上薯仔香氣