2023-02-22
每次番工經過,都嗅到陣陣好香嘅咖啡味撲鼻而來。今日終於有機會同朋友仔去食呢間位於荃灣如心廣場嘅Coffee shop.呢間Cafe 嘅lunch menu 樣樣都好吸引。想食得有菜又有肉,就要叫個青醬雞胸沙律喇。每樣款式都系即叫即整,雞胸肉滑嫩,肉質吾太乾,沙律菜新鮮,檸檬醋醬清新。沙律菜配雞胸肉系個完美配搭,健康人士必選。黎到Cafe, 吾系叫飯就系意粉類。今次點左香煎虎蝦配蘆筍辣蕃茄汁意粉。微辣香濃蕃茄汁,酸酸辣辣嘅。虎蝦新鮮大隻,意粉份量多。以上lunch set 都配杯regular size coffee. 同朋友仔都點左同款嘅Cappuccino. 拉花好靚之餘,咖啡真系沖得相當好飲。整體來講,我地都好滿意,無論系食物質素,定系環境衛生,都十分有水準,舒適乾淨。