2023-01-29
終於可以試到呢個非常有名氣數一數二嘅香港Pizza店😚之前試過book兩次但都太遲full house了🤣餐廳係食正宗意大利拿玻里pizza 曾經入圍亞太區top 50 pizza🍕👏🏻今次終於食到好興奮🤩餐廳氣氛好好 員工亦好有善 好適合happy friday/ weekend黎聚餐🍾想食嘅記得早啲book🥰-🍕Diavola By Giovanni ($195)先講麵團質感不得了😌拿玻里風味嘅Pizza好有口感 雖然係薄批 但唔會有種食咗陣風好空虛嘅感覺 批邊香脆之餘 煙韌口感尤其突出🥰我揀呢款味道係經典嘅配搭🍕羅勒葉 紅醬 黑毛豬辣肉腸等等🤤bufala cream有點輕乳酪嘅質感 唔會滯膩但又加咗啲順滑嘅口感😌整體好好食 推介🥰-🍕Montanara ($145/4 pcs)Classica | Pistachio | Tartufo | Speck Di Bufalo其實佢係一種拿玻里傳統街頭小吃 一個個炸嘅Pizza小麵團 口感同樣好煙韌 不過係充滿空氣感~可以搭配唔同餡料😌識落嘅味道我覺得似個好似陣風嘅鹹嘅炸冬甩😆叫咗四款口味 當中我最鍾意有黑松露Tartufo嗰隻🫶🏻
🍕Diavola By Giovanni ($195)
🍕Montanara ($145/4 pcs)
叫咗四款口味 當中我最鍾意有黑松露Tartufo嗰隻🫶🏻松露味道比較突出 好香~質感較輕盈因為麵團中央比較空心 但係因為油炸嘅關係油膩就會較為重🤫
整體好高質好滿意!!另外想講係連店員推介嘅白酒都好啱飲🥂下次一定會再嚟🤍