Four 0 Five Coffee & Eatery 位於香港觀塘的一家西式咖啡店,主打西式美食和甜品。店內環境寬敞舒適,還有不少沙發位,牆邊角落以鮮花裝飾作點綴,營造出清新宜人的氛圍.非常適合朋友聚會或休閒時光。價格親民。低食夾大件。//吉士焦糖梳乎厘梳乎厘外層輕盈鬆軟,內部濕潤,入口即化,帶有淡淡的蛋香。濃郁的吉士醬+香脆的焦糖+外觀精美。//伯爵茶珍珠梳乎厘班戟$118(即時製作)招牌甜品之一。鬆軟的梳乎厘班戟加上香濃的伯爵茶珍珠,再加上熔岩式伯爵茶醬,口感豐富且層次分明。每一口都能感受到伯爵茶獨特香氣. 而珍珠的Q彈令口感更加美味。//日式千手茄子$68大茄子切成多片,但不切斷底部,使其保持整體形狀。茄子兩面煎至金黃。色香味俱全。//慢煮法國春雞伴薯蓉(配牛肝菌汁)外觀精美,味道也非常豐富。慢煮使春雞肉質嫩滑多汁,再搭配香濃的牛肝菌汁和綿密的薯蓉,口感豐富且層次分明。//牛油果香草醬野菌意大利粉意粉煮到剛剛好.彈牙.牛油果濃郁,又有野菌的鮮美,再加上香草的清新.健康且美味的素食料理。//忌廉沙冰喝一口忌廉沙冰.首先感受到的是冰沙的清涼,隨後是忌廉的濃郁和滑順,兩者完美融合,帶
Four 0 Five Coffee & Eatery

//吉士焦糖梳乎厘

//伯爵茶珍珠梳乎厘班戟$118
(即時製作)

//日式千手茄子$68

//慢煮法國春雞伴薯蓉(配牛肝菌汁)

//牛油果香草醬野菌意大利粉

//忌廉沙冰
喝一口忌廉沙冰.首先感受到的是冰沙的清涼,隨後是忌廉的濃郁和滑順,兩者完美融合,帶來極佳的口感享受.

//玫瑰鮮奶咖啡(熱)
鮮奶的滑順和玫瑰的淡雅香氣飄过. 咖啡微微的苦感。口感豐富交織在一起。

• 伯爵茶珍珠梳乎厘班戟
  • 吉士焦糖梳乎厘班戟
2024-07-18 9303 瀏覽
唔少餐廳食店都開係呢區工業大廈,一不留神又或者無人介紹就好易錯失。多得駐呢區扮工友人帶路,又可以搵到食,今餐食好西。掃二維碼自助落單,食物種類由小食,肉類,意粉,飽類至特色甜品都有。首先出場係自訂沙律 ($98),已有基本沙律菜底,可選擇2款喜愛食材加落去。今次我地要咗牛油果及煙三文魚 (另加$10),醬汁都可自選,要咗日本芥末油醋汁。將牛油果及煙三文魚”變”成花朵,淋上芥末油醋汁,偶爾食到少少辛辣味,加上醋汁微酸味,有埋三色藜麥,胃口少嘅都可以當一份輕主菜。邪惡小食出場……………..黑松露蛋黃醬芝士焗薯條 ($78),單睇餐牌時已經抗拒唔到。加入黑松露蛋黃醬影響咗少少佢嘅脆度,但呢個拉絲畫面簡直令我心心眼,食到芝士嘅半軟度及咸香味,一條駁一條呢。仲食緊薯條之際,主菜之一嘅蒜片辣椒白酒大蜆意大利粉 ($148)上枱啦。大蜆舖滿意粉上,唔係得幾隻架。蜆肉飽滿,意粉有口感,偶爾食到蒜片,少少辣度,同埋比起其他餐廳出品嘅多咗個湯汁係碟底,又另一種煮法。另一款特色意粉就係韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋 ($138),以泡菜入饌煮嘅意粉真係未食過。將溫泉蛋篤穿再撈均於意粉中就可開動,每條意粉都沾

將溫泉蛋篤穿再撈均於意粉中就可開動,每條意粉都沾滿濃味醬汁,食到泡菜爽脆感,估唔到同卡邦尼意粉又幾夾架喎。

甜品時間到,差唔多每枱必叫嘅梳乎厘係呢度嘅大熱甜品。多款特色味道中,比較鍾情於原味梳乎厘配楓糖漿 ($98),仲有雜莓與香蕉加忌廉。

用叉已經可以分食,先試原味就算加少少糖漿都唔會好甜,質感相當鬆軟。

第二啖加埋忌廉,梗香甜鬆軟,正喎。

約了好久不見的好朋友見面,大家都覺得在觀塘食飯比較方便,所以就選擇了這間大家都已經bookmark了好久的cafe!! 🍔安格斯牛肉芝士漢堡(HKD$148)配上新鮮即炸的薯條!熱辣辣好脆呀!店員貼心送上餐刀比給我們分開漢堡,餐刀好利好容易切開👍🏻 (因為好怕難切開會容易弄散,所以跟朋友很少叫漢堡分享)安枱斯牛肉味重,漢堡扒好厚!🤤 加上用牛油烘過的漢堡包,每一啖都好好食!!🦀明太子醬軟殼蟹意大利粉(HKD$128)軟殼蟹好大隻!炸的好香脆! 明太子醬也是超多的!每一條意粉也妥妥的被醬汁包裹!醬汁帶有明太子的咸香,但唔會太咸!推薦👍🏻山政小山園宇治抹茶 跟餐+HKD$24朋友叫的,她說抹茶味濃,不錯喔!拉花也有有心思很漂亮!打卡一流!Oreo忌廉沙冰 跟餐+HKD$23雖然說是沙冰,但喝起來沒有那種沙沙要咬起來的冰塊!更像是奶昔!我好喜歡這種!而且味道好濃郁,喝到最後也沒有要變成水的感覺!吉士焦糖梳乎里Pancake HKD $108這個是我跟朋友都超級期待的甜品!店員端上桌時,我們都很驚訝!!真的很大份!! 上面我焦糖脆脆的,梳乎里pancake十分鬆軟!食起來真的感覺到好幸福!!

🍔安格斯牛肉芝士漢堡(HKD$148)

🦀明太子醬軟殼蟹意大利粉(HKD$128)

山政小山園[槙之白]宇治抹茶 跟餐+HKD$24

Oreo忌廉沙冰 跟餐+HKD$23

吉士焦糖梳乎里Pancake HKD $108
這個是我跟朋友都超級期待的甜品!店員端上桌時,我們都很驚訝!!真的很大份!! 上面我焦糖脆脆的,梳乎里pancake十分鬆軟!食起來真的感覺到好幸福!! P.S. 可以要求店員寫上祝福字句,很適合來慶祝生日或週年!

這間cafe每一度菜的份量也滿多的!我跟朋友也覺得食得超飽!性價比很高呢!!

慶祝紀念
生日
2天前 0 瀏覽
Four O Five Coffee & Eatery (觀塘)吉士焦糖梳乎厘班戟🥞Signature souffle pancakes, 為左佢而黎無失望. 選左焦糖, 質感非常輕盈鬆軟入口即化, 但又唔會完全空氣感, 巨大震撼size. 加埋Custard 焦糖同popcorn 好食🍝虎蝦帶子意粉 $138微酸帶甜,虎蝦及帶子各兩件, 虎蝦已經已開背去腸,帶子的肉質嫩. 意粉唔會太腍煙三文魚牛油果醬班尼迪蛋農夫包 $118Sourdough外脆, 牛油果醬微酸非常清新. 可惜有點太係凍嘅, 加埋benedict蛋香配煙三文魚咸香, 好食炸海苔魷魚即炸起, 好香脆好食🍵山政之小山園宇治抹茶微苦茶味無咩奶味, 有拉花 唔算係驚喜
吉士焦糖梳乎厘班戟🥞

🍝虎蝦帶子意粉 $138

煙三文魚牛油果醬班尼迪蛋農夫包 $118
炸海苔魷魚

即炸起, 好香脆好食
🍵山政之小山園宇治抹茶
微苦茶味無咩奶味, 有拉花 唔算係驚喜

3天前 48 瀏覽
朋友推介觀塘的 four o five,說這裏的梳乎厘甚為出色,故特意前來一試。發現飲品跟餐,可享半價優惠,性價比頗高。自成一格的裝修布置,是年青人聚腳好地方;環境舒適放鬆,交通亦算得上方便。點了一份全日早餐 $197材料豐富,有熱辣滑漏的炒滑蛋、香氣撲鼻的炒雜菌 😋😋也有煙三文魚、巴馬火腿、牛油果🥑及沙律🥗菜等凍食冷盤,應有盡有👍還有早餐腸、炸薯餅、牛油果、沙律菜及裸麥包。另一份主食是牛油果🥑香草🌿醬野菌意大利粉🍝 $128,用了近年大熱的青醬,作為重心味道,效果理想 😄😄意粉軟硬適中,整體比預期中好味,香草味濃郁,配合牛油果的豐腴口感,好味道醬汁。飲品是芒果🥭菠蘿🍍沙冰 - 跟餐價 $24,芒果味道跟菠蘿味融合在一起,不分你我。冰凍甜美,深得我心。三重奏薄荷🌿朱古力🍫沙冰 跟餐價 $29,朱古力味跟薄荷味不相伯仲,兩種口味同時存在,份量調得剛剛好。招牌甜品,吉士焦糖梳乎厘班戟 $108基乎每枱都會出現梳乎厘的,空氣感滿滿的,蛋香撲鼻,加上焦糖獨有的甜香,出色甜品

點了一份全日早餐 $197

材料豐富,有熱辣滑漏的炒滑蛋、香氣撲鼻的炒雜菌 😋😋

還有早餐腸、炸薯餅、牛油果、沙律菜及裸麥包。

招牌甜品,吉士焦糖梳乎厘班戟 $108

2024-12-01 765 瀏覽
呢間餐廳係觀塘都好出名 我聽咗好耐 今次收工就約朋友一齊去試下餐廳都幾大 座位好多 我哋呢日係閒日 未夠6點鐘就到 之後陸續坐滿!🍽️蒜片辣椒白酒大蜆意大利粉 ($138)🥤海鹽kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 (+$20)🍽️韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋 ($118)🥤海鹽kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 (+$20)2個意粉嘅軟硬度都恰到好處 意粉口感彈牙韓式泡菜卡邦尼個汁好濃 好Creamy 2個意粉都好食 而且份量係比較大份嫁!🍰法式檸檬撻 ($42)🍰香濃海鹽朱古力梳乎釐班戟 ($128)法式檸檬撻都有依加最HIT嘅開心果加持 檸檬味好重😋每檯基本上都會叫梳乎釐 梳乎釐款式選擇都好多 我哋就揀咗海鹽朱古力味梳乎釐非常鬆軟入口即化但又唔會太空氣感 好好味果然係招牌甜品!隔離檯點黑松露薯條 陣味真係好香!我覺得呢間餐廳之所以咁多人咁出名 一嚟係因為碟碟都好大份之餘價錢都比較親民而且有令人食完減壓開心曬嘅梳乎釐甜品😋下次可以再試其他!
🍽️蒜片辣椒白酒大蜆意大利粉 ($138)
🥤海鹽kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 (+$20)
🍽️韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋 ($118)
🥤海鹽kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 (+$20)
2個意粉嘅軟硬度都恰到好處 意粉口感彈牙
韓式泡菜卡邦尼個汁好濃 好Creamy
2個意粉都好食 而且份量係比較大份嫁!
🍰法式檸檬撻 ($42)
🍰香濃海鹽朱古力梳乎釐班戟 ($128)
法式檸檬撻都有依加最HIT嘅開心果加持 檸檬味好重😋
隔離檯點黑松露薯條 陣味真係好香!
而且有令人食完減壓開心曬嘅梳乎釐甜品😋下次可以再試其他!
Weekend Dinner 之前吃過的出色餐廳,甜品與鹹食都出色,再次到訪,水準依舊💕💚💚 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 $158衝著開心果疏乎厘去的,份量澎湃,味道出色。鬆軟帶有蛋香的疏乎厘上有大量濃郁的開心果忌廉醬,再灑上開心果碎及杏仁片增加口感,並舖上煙靭的麻糬,是令人滿足的甜品!🤤🤤🍝 明太子醬軟殼蟹意大利粉 $128意大利粉被滿滿的鹹香明套子醬包裹著,份量比想像中更大,配上金黃酥脆的軟殼蟹🦀,很美味。😋😋🍞 煙三文魚牛油果醬班尼狄蛋農夫包 $98充滿驚喜的輕食,煙靭有咬口的農夫包上有漂亮的煙三文魚花🌸、開胃的牛油果醬🥑及流心班尼狄蛋🐣,與朋友都很喜歡👏🏻👏🏻🍵 山政小山園宇治抹茶 +$24抹茶甘香順滑👏🏻👏🏻🍫 Oreo忌廉沙冰 +$23朱古力沙冰絲滑,不會有碎冰感,加上及忌廉,是邪惡又香甜的飲品選擇😍😍
Weekend Dinner

之前吃過的出色餐廳,甜品與鹹食都出色,再次到訪,水準依舊💕

💚💚 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 $158

🍝 明太子醬軟殼蟹意大利粉 $128

🍞 煙三文魚牛油果醬班尼狄蛋農夫包 $98

🍵 山政小山園宇治抹茶 +$24
抹茶甘香順滑👏🏻👏🏻

🍫 Oreo忌廉沙冰 +$23

2024-11-28 900 瀏覽
觀塘工廈是久違的開飯地方, 每當下午觀塘總是人頭湧湧,上班族的人潮令人寸步難行, 路痴的文迪總是在不斷迷路, 每次找到目的地都汗流浹背。是日工作日,午間聚餐由同事帶路, 尋找餐廳不再是件苦事。這家餐廳在工廈地下, 不用受等𨋢之苦,而用餐的空間非常寬敞舒適, 很不「工廈餐廳」 的感覺。餐廳下午供應午市套餐,$88起已包含前菜、 主食和基本飲品,也可加數十元升級至扒餐或特色菜, 加購的特色飲品選擇亦多, 很易引發選擇困難症。前菜先上, 可選田園沙律或是日餐湯。 特別欣賞椰菜花薯蓉湯,味道非常清新, 感覺十分健康。冬陰功虎蝦意大利粉(+$30.0)冬陰功的汁醬辛辣刺激,意粉口感al dente,海鮮的份量没有在吝嗇,有魷魚園、青口、大蝦,最美味的是虎蝦十分爽彈, 這主食推介給愛辛辣的朋友。BBQ汁慢煮豬腩肉配燒菠蘿(+$50.0)是大家一致讚美的主食, 豬腩肉肥瘦相間脂肪非常均勻, 肉嫩帶豐厚肉汁,汁醬酸酸甜甜的, 再配新鮮菠蘿中和豬腩肉的膩, 整個配搭很美味。墨魚汁海鮮意大利飯(+$30.0)同樣亦是必食推介, 這家忠於原著能做出意大利飯該有的口感, 墨魚汁充分浸了飯身當中,每口都交織著海

是日沙律

椰菜花薯蓉湯

墨魚汁海鮮意大利飯(+$30.0)
同樣亦是必食推介, 這家忠於原著能做出意大利飯該有的口感, 墨魚汁充分浸了飯身當中,每口都交織著海鮮的味道, 海鮮同樣沒有在吝嗇, 大蝦魷魚青口份量慷慨, 賣相也佳。
墨魚汁海鮮意大利飯(+$30.0)

紐西蘭牛柳配蜜糖燒番薯(+$70.0), 紐西蘭牛柳選了七成熟,肉味偏濃厚脂肪偏小, 牛柳不夠稔身也許是熟度問題, 建議選五成為佳, 蜜糖燒蕃薯外層曾帶點焦脆,內裏又甜又綿。
紐西蘭牛柳配蜜糖燒番薯(+$70.0)

香煎三文魚柳配鼠尾草牛油汁珍珠粉(+$30.0)
三文魚柳肉質相當嫩滑,魚皮燒得既薄且脆, 最驚喜的是珍珠粉, 細細顆粒pasta帶點煙韌口感,鼠尾草牛油汁意外地不膩, 醬汁調度得頗清新, 吃起來感覺舒服。

酥炸海苔魷魚配青芥末沙律醬, 非常新鮮酥脆的小食, 海苔亦令口感更加豐富, 連小食製作也是一絲不苟。

飲品方面, 除基本口味都要加錢, 是普遍咖啡店的潛規則, 加購價$20上下不過份。山政小山園【模之白】 抹茶比較一般, 可以不點。

推介海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶(凍), 烏茶充滿白桃果香, 海鹽芝士奶蓋鹹鹹香香的, 口感絲滑很不錯。
推介海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶(凍),

純白桃烏龍茶也不錯, 而且不用加購。

壓軸是同事最推介的甜品,伯爵茶珍珠梳乎厘班戟(+$88.0),這家的梳乎厘份量比較巨大, 足夠三五知己分享。 驚喜的事梳乎厘做得好有存在感, 蛋香非常濃厚而不扁塌, 帶點蒸蛋糕口感輕軟如綿, 伯爵茶奶蓋味道濃郁滿載茶香, 加入台式珍珠和oreo增加口感, 很不錯。

伯爵茶珍珠梳乎厘班戟(+$88.0)

留意到這家餐廳的伴菜都是經過一番巧思, 點綴以食用花又或是甜蔬, 除了美味健康,也增加了菜餚的觀賞性。 特別欣賞甜品方面, 可以升級為大大所梳乎厘班戟, 而不是千篇一律的布甸啫哩式蛋糕。對於上班族來說, 食飯雖是常事, 但美好的「 梳乎餐」,會帶來更愉悅的心情。

Four O Five改變霖迪對工廈餐廳的刻板印象, 特別推介梳乎厘班戟, 可以媲美日本過江龍班戟專門店。

成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖

#文迪漫遊慢生活
2024-11-13
是日沙律
椰菜花薯蓉湯
推介海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶(凍),
  • 伯爵茶珍珠梳乎厘班戟
2024-11-28 442 瀏覽
這晚係觀塘開完會真氣難下。開足半日同老闆頂足半日。感覺好委屈自己。心裡決定要食返些好野去平衡自己的心態。決定係觀塘找找。係工業區內竟然不覺意下見到間餐廳。充貿然衝了入去。**虎蝦帶子意粉**意粉的軟硬度煮制恰到好處,口感彈牙,與新鮮的虎蝦和帶子完美結合。蝦肉鮮甜,帶子則是滑嫩,兩者的海鮮風味在醬汁中交融,搭配的香草更是為這道意粉增添了層次感。**伯爵茶珍珠梳乎厘**外皮薄而柔軟,內餡則是香濃的伯爵茶味道,帶有淡淡的茶香,珍珠的加入更是為這道甜品增添了咬口新意。咬下去時的Q彈口感與梳乎厘的柔滑形成了絕妙的對比,讓整體風味更加豐富。**三重奏薄荷朱古力沙冰**讓我感受到了一種清新與甜蜜的完美結合。沙冰的質地輕盈,入口即化,薄荷的清香與朱古力的濃郁相互交融,清涼的薄荷瞬間喚醒味蕾,而朱古力的香甜則在舌尖上緩緩綻放,感到無比愉悅。令人難以抗拒的夏日消暑佳品。**自家製香濃磨菇湯**湯是另一種溫暖的享受。湯的顏色呈現出誘人的奶油色,散發著濃郁的香氣。每一口都能感受到磨菇的鮮香與奶油的滑順,口感豐富而不膩。湯中還加入了香料,讓整體風味更加立體,令我感到舒適與滿足。一種心靈的慰藉,感受到家的溫暖。酥

酥炸海苔魷魚 配 青芥末沙律醬。沙律醬值得一提是。它擁有獨特的調味。再配上主菜魷魚更是一絕。魷魚身上落了一層層海苔碎做成的炸粉。好特別的做法。入口無平時那樣油膩感之外。更是多一種質感與口感。
2024-10-22
5 分鐘 (堂食)
2024-11-22 339 瀏覽
特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 開心果味道好特出😋同梳乎厘非常夾,面頭再加上麻糬,令口感非常煙靭👍🏻疏乎mwg本身都非常鬆軟,非常推薦疏乎厘愛好者點選✨蒜香蟹肉意大利粉蒜香非常濃郁未食已經令人垂涎欲滴🤤意大利粉面質都非常有口感,再加上蟹肉非常新鮮,蒜香加蟹肉作意大利粉配菜令味道昇華🥳非常美味炸蕃薯條番薯味非常香甜美味😎薯條炸到外脆內軟金黃色好吸引法式檸檬撻外表光滑餅邊金黃酥脆😋外觀好靚。咬落去餅皮非常有口感內餡更加有檸檬嘅清新香,非常之適合作為餐後甜品全脂奶咖啡(熱)咖啡味非常之香濃,聞得出系用唔錯嘅咖啡豆☕️而全脂奶更加令咖啡質感更加順滑飲嘅時候更加唔會有苦澀味😚

蒜香蟹肉意大利粉

炸蕃薯條

番薯味非常香甜美味😎薯條炸到外脆內軟金黃色好吸引

法式檸檬撻

全脂奶咖啡(熱)
咖啡味非常之香濃,聞得出系用唔錯嘅咖啡豆☕️
而全脂奶更加令咖啡質感更加順滑飲嘅時候更加唔會有苦澀味😚

2024-11-19 856 瀏覽
《Four O Five Coffee & Eatery》餐廳位於觀塘成業工業大廈,呢度有好多不同種類嘅餐廳,非常值得鍾意捐窿捐罅搵嘢食嘅朋友去附近尋找美食😈,日式千手茄子:炸茄子外形相當爆炸😎,感覺上係四人份量🤪,內脆外軟,建議慢慢品嚐可以感覺到茄子味道,主要以茄汁為主要醬汁嘅一款小食。慢煮和牛面肉半薯蓉:其中一樣最佳嘅精選,牛面肉軟淋淋,肉汁鮮甜。 另外 配料方面,薯蓉香氣十足,配上少少炸大蒜絲,口感唔錯😋。 蒜香蟹肉意大利粉:蒜香同蟹肉都十分足料,有少少香辣感覺,而蒜頭嘅香味亦非常之十足,值得一讚係意粉汁無過量,唔會食完感覺到好滯。因為一般出面食開意粉,就係意粉同埋汁會混埋一齊,食咗可能會好濟,今次餐廳嘅意粉汁份量調節得相當適中,非常值得一讚🫰🏻。山政小山園一番焙茶 & Oreo忌廉沙冰:餐廳非常貼心,一番焙茶可以選擇少甜、走甜或者正常甜度,好適合唔同年齡及唔同口味嘅朋友👍🏻;而oreo忌廉沙冰,名不虛傳,大熱天時飲呢一杯嘢飲,一個字,好鬼爽🤣。伯爵茶珍珠梳乎厘班戟:班戟份量驚人,有兩大層,而且入面真係啖啖都係班戟蛋糕,非常足料,伯爵菜味亦都非常之濃郁🤤。 總結:餐廳店員服務態度
《Four O Five Coffee & Eatery》

日式千手茄子:

慢煮和牛面肉半薯蓉:

蒜香蟹肉意大利粉:

山政小山園[RICH]一番焙茶 & Oreo忌廉沙冰:

伯爵茶珍珠梳乎厘班戟:

總結:
餐廳店員服務態度良好,坐位舒服,環境優美,適合唔同年齡層嘅朋友去架😊,即使你係一家大細,情侶拍拖定係朋友聚會,都相當合適👍🏻,嘢食質素方面,無論係小食、主菜定係甜品,質素高。
2024-11-16
特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘真係超邪惡既一款甜品🙈 但我願意將佢食落肚😙😙炙燒黑松露鮑魚-龍蝦汁闊條麵上菜個陣味道係好香黑松露味😍 配上鮑魚,肉質彈牙有咬口😋又好惹味😋 必試必試🩷而闊條麵咬落彈牙,與龍蝦醬汁掛埋一齊,入口味道質感較幼滑!海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶(凍)奶蓋滑溜,配上清香嘅桂花烏龍茶,香而不膩🤗Four O Five Coffee & Eatery📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖

真係超邪惡既一款甜品🙈 但我願意將佢食落肚😙😙

炙燒黑松露鮑魚-龍蝦汁闊條麵

海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶(凍)
奶蓋滑溜,配上清香嘅桂花烏龍茶,香而不膩🤗

📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
2024-10-18 1798 瀏覽
Four O Five Coffee & Eatery觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖經開觀塘,老友推介 fusion 西餐廳,食材新鮮高質,果然冇介紹錯。😽香甜的南瓜湯,面層加了杏仁碎,好開胃。😃田園沙律新鮮爽脆,酸酸甜甜的醬汁,好惹味。😋香煎美國封門柳伴薯蓉(露絲瑪莉汁)封門柳五成熟,大廚烹調得恰到好處,口感煙韌,肉汁豐富。鬆軟的薯蓉吸收了醬汁的精華,又香又滑,雜菌新鮮爽口,好味道!😻深海盲曹配菠菜蕃茄汁(珍珠粉)面層放了辣椒絲、香草、檸檬和車厘茄,深海盲曹外層香脆,魚味濃郁,鬆軟的珍珠粉加秘製醬汁,效果不錯。😍伯爵茶珍珠梳乎厘班戟大廚即叫即製,淋上香滑的醬汁,面層加了煙韌的珍珠,甜度適中,內層口感鬆軟,香味慢慢滲出,加了 Oreo 脆脆和糖霜,喜歡甜品的朋友不能錯過!🤤芒果菠蘿沙冰酸酸甜甜的沙冰,果香味濃,面層的忌廉香甜嫩滑,菠蘿乾提升層次,好 Chill 呀!😋鹹檸柚子沙冰鹹度適中,加了酸酸甜甜的柚子蜜,飲完好舒暢。😘Four O Five Coffee & Eatery 環境舒適,食材新鮮高質,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻

觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖

香甜的南瓜湯,面層加了杏仁碎,好開胃。😃

田園沙律新鮮爽脆,酸酸甜甜的醬汁,好惹味。😋

香煎美國封門柳伴薯蓉(露絲瑪莉汁)

深海盲曹配菠菜蕃茄汁(珍珠粉)

伯爵茶珍珠梳乎厘班戟

芒果菠蘿沙冰

鹹檸柚子沙冰

鹹度適中,加了酸酸甜甜的柚子蜜,飲完好舒暢。😘

2024-10-16
2024-10-18 1719 瀏覽
餐廳位於工業大廈地下,位置唔算難揾,所以都好多人黎搵食,星期日lunch也全場爆滿,每枱都會叫好受歡迎既梳乎厘食。是日餐湯係我好喜歡既薯仔湯,味道都好合我意!香煎美國封門柳伴薯蓉·露絲瑪莉汁叫左7成熟,外表煎熟內裡紅嫩。果然係香煎,真係食得出煎得好香既牛肉味,我覺得係今餐最好味既食物。伴有好多薯蓉和冬菇。海鮮龍蝦汁意大利飯粒粒分明既意大利飯,能呈現出意大利飯既煙韌口感。海鮮有兩隻青口、兩隻蜆和兩粒帶子。棒棒鶏鎚配蜜糖芥末汁雞鎚一定要沾蜜糖芥末汁黎食,雞鎚外包既炸漿好卜卜脆。伯爵茶珍珠梳乎厘班戟超級大,兩層高既梳乎厘,用上好多隻雞蛋製造,所以味道好香蛋味。伯爵茶味也突出,連同珍珠和朱古力碎一齊食挺有趣。凍朱古力奶味濃,像朱古力奶,感覺不錯。

是日餐湯
係我好喜歡既薯仔湯,味道都好合我意!

香煎美國封門柳伴薯蓉·露絲瑪莉汁

海鮮龍蝦汁意大利飯

棒棒鶏鎚配蜜糖芥末汁
雞鎚一定要沾蜜糖芥末汁黎食,雞鎚外包既炸漿好卜卜脆。

伯爵茶珍珠梳乎厘班戟

凍朱古力
奶味濃,像朱古力奶,感覺不錯。
午餐
2024-10-17 1648 瀏覽
特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘聽講淨係做埋今個月,呢個真係好驚喜。通常出面嘅開心果忌廉都好淡味,佢呢一度真係好濃開心果味,鬆軟綿滑,仲要加埋麻糬又煙韌,超豐富。黑松露雜菌意大利粉佢個汁好濃,好Creamy,食得出係用好多忌廉整出嚟嘅,仲要好多雜菌,佢仲要每碟意粉上嚟嘅時候都係熱到出煙。吉列魚柳意大利包好大個包,真係好大個,同我兩三個手掌差唔多大。魚柳外脆內嫩,啱啱炸出嚟好熱。意大利包又鬆化,青芥末蜜糖沙律醬又好開胃。黑松露蛋黃醬芝士焗薯條薯條香脆,芝士拉絲,加埋黑松露醬,最重要係真係全碟都好熱,啱啱焗出嚟。

黑松露雜菌意大利粉

吉列魚柳意大利包