2024-04-19 92 瀏覽
✨醬油蟹 $270韓國醬蟹真係滿足我對海鮮嘅渴望每一隻蟹都係肥美嘅啖啖肉夾滿鮮甜嘅蟹膏咬落去鮮味爆炸蟹肉同醬汁嘅完美結合真係令我食得停唔到口🦀🌶️✨泡菜煎餅Kimchi Jeon $138🥬泡菜煎餅外脆內軟夾埋香辣嘅泡菜口感酥脆同時又帶有泡菜嘅鮮辣味🌶️🥞真係味道超級開胃✨水蕎麥麵 $118 🍜韓國水蕎麥麵麵條彈牙湯汁酸酸甜甜真係消暑又開胃麵條同湯底嘅搭配簡直完美無缺冷麵上面仲有豐富嘅配料有蔬菜、有肉片每一口都好有嚼勁🍜❄️✨辛奇湯Kimchi Jjigae $118 🍲韓國泡菜湯酸酸辣辣湯底濃郁充滿泡菜嘅香氣同味道湯裡面仲有豐富嘅配料有肉片、有蔬菜好滿足🌶️🍲✨Sprite $25✨Peach Soju $78🍴GALBI TOWN 📍 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓📞27506001

✨醬油蟹 $270

✨Peach Soju $78

🍴GALBI TOWN
📍 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓
📞27506001
📍 Galbitown - 尖沙咀韓國🇰🇷餐真係好多前菜🥢前菜已經有六款選擇,有最傳統嘅韓國泡菜,蛋捲,醃製嘅菜類🥬洋蔥🧅前菜多到擺到成枱都好豐富,而且仲可以夾埋啲肉食,比較清新❣️最特別嘅係店內,仲有自家製嘅醬油蟹泡菜,同埋偏淡味又新鮮既泡菜🥬兩款泡菜都好特別,尤其是第一次食醬油蟹泡菜,超濃郁嘅蟹膏味沾滿泡菜,口感特別豐富🦀🥩特別想提吓燒肉嘅醬汁🥢好重好重蟹味🦀好正😊沾少少落仼何食物上,己經十分惹味🤭✨濟州黑毛豬新鮮五花肉見到有成層帶脂肪層的肉,有肥有瘦🥩ー燒睇著佢既油脂係咁滴出黎,肉質細嫩又帶油香,夾起用加埋泡菜夾著食,好惹味😋 儘管邪惡👿✨濟州黑毛豬新鮮豬頸肉油份豐富的豬頸肉更是邪惡,看著油脂融化再烤到金黃色,肉質鬆化🐷✨鐵板辣炒豬肉配嫩豆腐湯豬肉塊在鐵板上迅速煎炒,外焦里嫩,入口即化。搭配清爽微辣的豆腐湯,清新順口,完美調和了肉類的濃郁。呢種簡單家常的組合,體驗地道韓式風味令人難忘。✨鐵板烤牛肉配辛奇湯鐵板烤牛肉是一道經典的韓式料理。牛肉薄片在高溫鐵板上迅速煎烤,表面焦香鎖住肉汁,內部保持鮮嫩多汁的口感。以韓式辛奇湯,酸甜鹹辣的滋味完美平衡,清新爽口!✨ 韓式炒粉絲醇厚醬汁配上肉

📍 Galbitown - 尖沙咀

韓國🇰🇷餐真係好多前菜🥢

🥩特別想提吓燒肉嘅醬汁🥢
好重好重蟹味🦀好正😊沾少少落仼何食物上,己經十分惹味🤭

✨濟州黑毛豬新鮮五花肉
見到有成層帶脂肪層的肉,有肥有瘦🥩

✨濟州黑毛豬新鮮豬頸肉

✨鐵板辣炒豬肉配嫩豆腐湯
豬肉塊在鐵板上迅速煎炒,外焦里嫩,入口即化。
搭配清爽微辣的豆腐湯,清新順口,
完美調和了肉類的濃郁。
呢種簡單家常的組合,體驗地道韓式風味
令人難忘。

✨鐵板烤牛肉配辛奇湯
鐵板烤牛肉是一道經典的韓式料理。
牛肉薄片在高溫鐵板上迅速煎烤,
表面焦香鎖住肉汁,內部保持鮮嫩多汁的口感。
以韓式辛奇湯,酸甜鹹辣的滋味完美平衡,清新爽口!

✨ 韓式炒粉絲
醇厚醬汁配上肉絲與韓式配菜,香氣撲鼻、口感紮實,甜甜地好入味,而且炒得好香,重麻油味,加上粉絲彈牙有咬口,令人食唔停口,強烈推薦👍
2024-04-17 69 瀏覽
之前同朋友食過一次 嗰日係3月3號買一送一五花肉或者豬 然之後我哋嗌多咗一個牛同一個水冷麵 結果我哋三個人食到捧住個肚走😂 因為冇諗過佢送咁多前菜 三個人去仲送多咗隻蟹仔 好味!於是乎突然想食醬油蟹嘅我 又自己去多次原本諗緊自己一個去使唔使嗌多一樣嘢食 但係自己一個實在食唔到咁多嘢,所以最後都係決定淨係嗌一碟醬油蟹 但原來自己一個都會送好多配菜 有一碟蛋 四碟小食包括有配菜酸紫菜撈蘿蔔 腐皮絲等等 而且一隻醬油蟹加一碗白飯一個人食真係啱啱好 員工服務態度好 環境舒服 地理位置街 係K11 or tst exit B 附近 會再嚟!
2024-04-03
  • 五花肉
  • 水冷麵
  • 醬油蟹
2024-04-17 109 瀏覽
去完尖沙咀做facial,聽朋友介紹尖沙嘴開左一間人氣高企由韓國人主理嘅韓燒餐廳,決定試一試究竟何方神聖。上到去十分有氣派,裝潢門面非常乾淨企理,地方寬敞,以白色為主俾人一種辦公室開party嘅感覺,店員亦十分親切帶笑容以韓文歡迎你,雖然我地得兩個人,但仍安排坐四人檯,好喜歡依度環境。前菜(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)落單後,餐廳隨即用機械人送上八小碟,包括泡菜、腐皮、木耳、芥辣拌洋蔥、辣蟹等等。每一款都各有特色,估計因香港人怕辣,所以泡菜冇韓國食到嘅咁辣。辣蟹十分新鮮,口感軟化,十分開胃。亦都好喜歡各樣涼拌小碟,小小的酸酸辣辣,立刻增加食欲,而且配搭埋稍後既主食,可以一解油膩。Pork Galbi 豬肋肉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)由於餐廳已事先醃製,因此肉質味道濃郁,蒜味非常特出,豬肉脂肪比例均勻,好軟糯冇筋,即燒好惹味。平時好怕豬肉會燒得好鞋好多渣,但餐廳預備既豬肉就無呢個問既,肉質十分鬆軟。另外好喜歡醃料既味道,香香甜甜,好配合豬肉味道。Galbi 調味牛肋骨肉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)跟先前豬肋肉一樣用上特質韓式醬汁醃製,但今次牛的口感會更有彈性,薄燒嘅緣故會有外脆內軟嘅口感,肉汁飽滿,經專人主理讓牛肉呈現最吸引

前菜(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

前菜

Pork Galbi 豬肋肉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

Pork Galbi 豬肋肉

Galbi 調味牛肋骨肉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

跟先前豬肋肉一樣用上特質韓式醬汁醃製,但今次牛的口感會更有彈性,薄燒嘅緣故會有外脆內軟嘅口感,肉汁飽滿,經專人主理讓牛肉呈現最吸引食慾嘅狀態。另外餐廳肉類都配上雞脾菇做配菜,好配合肉類既味道,令主菜食得無咁單調,而且菇味香濃,豐富整餐燒肉口味。
Galbi 調味牛肋骨肉

Hanwoo Rib Eye 韓牛肉眼扒( ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

貴為餐廳其中一樣最貴嘅食材,可見肉眼油脂分布均勻,色澤鮮豔,還有qr code介紹食材,讓大家食得安心。店員還專程轉換煎盤,用上牛脂肪抹面,再大火每面燒30秒至1分鐘,煎好後,店員細心分俾我地。牛扒果然選材上乘,牛肉有著濃郁嘅牛味,每一片都滿滿肉汁,十分軟糯冇筋,送飯一流。
Hanwoo Rib Eye 韓牛肉眼扒

Seafood Jeon 海鮮薄餅 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

不得不讚餐廳用左好多海鮮,有大量的魷魚、章魚等等、還有種種配料,海鮮都好新鮮彈牙,煎餅煎得好脆好乾身,大大碟好抵食!另外薄餅食得到唔係用大量粉漿開,而係好有口感,上菜時亦都熱辣辣,好好味!
Seafood Jeon 海鮮薄餅

Budae Jjigae 部隊鍋 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)

部隊鍋加入了午餐肉、香腸、培根、年糕、公仔麵等等嘅材料,雖然看似平凡,但湯底卻令食材提升層次,甜甜辣辣的突出左每一樣食材嘅口感同滋味,不太辣十分開胃!另外餐廳亦唔計較份量,個麵底足夠我同朋友食到飽,果然係韓國菜名物,必試!
Budae Jjigae 部隊鍋
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
GALBI TOWN 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓

👍出色味道
👍地點方便
👍環境舒適
2024-04-02
2024-04-16 57 瀏覽
同事介紹喺公司附近位於格蘭中心這間韓牛燒肉店非常正宗,而且環境超大有8000尺,喺香港真係好少見 一於過嚟試吓😊OpenRice訂定枱有九折優惠,見到有外賣,屋企自己燒又方便喎😆地方超級闊落,而且裝修簡潔、時尚!仲有好多獨立房間,每張枱都非常闊落,店內好多韓國人QR code落單😉正宗韓牛燒肉店真係買少見少,這家超級正宗,每塊韓牛都有自己嘅QR code,韓國直送品質保證👍前菜有成五六款可以任fill ,叫燒肉仲送咗一碟醬蟹,非常大方😌韓牛肉眼扒牛脂分布超級均勻 紋理整齊 店員會幫忙燒,當然非常到位啦 😍😍牛味超級濃郁,真係有別於一般嘅燒肉,牛脂香濃 伴着自家製醬汁一齊食 仿如置身韓國特選牛肋骨肉葉得非常入味,經過處理之後燒得外焦內嫩,非常Juicy😊😊韓國菜又點可以唔食部隊鍋呢,午餐肉、香腸、培根 、芝士湯汁非常香濃,唔會太辣,反而多咗一份香,份量足烤牛肉水蕎麥麵第一次食韓國水蕎麥麵非常清新,蕎麥麵非常Q彈,湯汁清爽,簡單加咗芥末和醋,味道更加提升烤牛肉份量亦非常多,鐵板上保持溫度非常有誠意🥰🥰喺香港可以食到一間咁正宗嘅韓牛燒肉真係難得

韓牛肉眼扒

特選牛肋骨肉
葉得非常入味,經過處理之後燒得外焦內嫩,非常Juicy😊😊

烤牛肉水蕎麥麵
烤牛肉份量亦非常多,鐵板上保持溫度非常有誠意🥰🥰

喺香港可以食到一間咁正宗嘅韓牛燒肉真係難得
2024-04-10 56 瀏覽
尖沙咀格蘭中心的韓國餐廳!🇰🇷✨環境大約8000尺,寬敞舒適的用餐環境,韓牛直接在韓國入口,保證給你最正宗的口味,每張桌子都有點餐系統,方便快捷!😄點餐後職員會先上八碟小菜,有薯仔沙拉,辣泡菜,水泡菜,蛋捲,洋蔥,醃黃瓜海帶,豆腐乾,還有醃螃蟹!🦀😍 味道超級有驚喜,而且是免費贈送! (原來是韓國傳統飲食文化,不管你點什麼主餐,桌上都會擺著多盤無限供應的小菜,代表「情義價值」,確保每一位客人吃到飽)我自己另外點了5道菜分別是👇🏻醬油蟹 ($270)鮮美豐潤的蟹肉沾滿濃郁的醬油汁和蟹膏,微妙的甜味和鹹香在口中交織,我最喜歡將白飯加進蟹蓋內與蟹黃一起享用,每一口都充滿蟹肉的鮮甜和醬油的風味!🦀❤️調味牛肋骨肉 ($280) 招牌菜之一,店員會幫忙燒烤,牛肋骨肉肉質鮮嫩多汁,每一口都是軟嫩的肉質和濃郁的牛肉風味。辣炒豬肉 ($188)鮮嫩的豬肉搭配著辣椒和各種香料,每一口都帶來辣辣的刺激,無論是配飯還是當下酒菜都非常適合!辛奇煎餅 ($138) 外脆內軟,金黃色的外皮和酥脆的口感,搭配辣椒白菜泡菜,酸酸辣辣,是一道絕對美味的小吃!🌶️🥚牛肋骨湯 ($138)濃郁的牛肉風味,清澈透亮的湯汁,每一
尖沙咀格蘭中心的韓國餐廳!🇰🇷✨

我自己另外點了5道菜分別是👇🏻

牛肋骨湯 ($138)濃郁的牛肉風味,清澈透亮的湯汁,每一口都能品嚐到牛肉的鮮美和湯汁。

如果喜歡韓國料理,絕對不能錯過🍽️😍✨
同朋友講開食韓國牛,就搵到呢間位於尖沙咀格蘭中心1樓新店,地方有8000呎非常大,環境好好冷氣非常。以白色為主原來是正宗韓國人打理,真真正正夠正宗午餐非常之抵食每個座位及空間都非常舒適 每張枱設有自助點餐機 ,非常方便見到很多員工都是韓國人非常多前菜有生醃蟹,泡菜、蛋卷泡菜非常美味醬醃蟹好鮮甜蔬菜 $40蔬菜鮮甜,有蘿蔔和青椒、紫蘇葉,可包各種肉類一起食韓國近期受歡迎啤酒cass beer 特選牛肋骨肉-$320必食,一定一定要點有店員幫手燒韓肉,真係一級服務韓牛新鮮又鮮嫩 肉質細軟淋燒出寸來 牛脂好香濃豬肋肉 $198豬肋肉,肉質結實彈牙,鮮軟嫩滑,店員幫手燒入口鬆軟多汁,肉味十分濃郁鐵板烤牛肉嫩配嫩豆腐湯套餐 $138豆腐湯,入面配料豐富連埋白飯一起更加飽肚微微的辣仲有烤牛肉好夠入味又易咬口生牛肉拌飯 $138真係抵食,有好鮮嫩的生牛肉可跟拌飯同吃將所有材料撈埋一起,入口每啖都令人停唔到口水蕎麥麵$118來到凍凍的麵條,入口,口感非常彈有又嚼勁加入醋和芥末後一起,吃又酸又鹹嘅雙重味道很多都是外籍員工所以員工服務一流,非常之有禮貌Galbitown尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓
同朋友講開食韓國牛,就搵到呢間位於尖沙咀格蘭中心1樓
新店,地方有8000呎非常大,環境好好冷氣非常。以白色為主
原來是正宗韓國人打理,真真正正夠正宗
午餐非常之抵食

每個座位及空間都非常舒適
 每張枱設有自助點餐機 ,非常方便
見到很多員工都是韓國人
非常多前菜
有生醃蟹,泡菜、蛋卷
泡菜非常美味
醬醃蟹好鮮甜
蔬菜 $40
蔬菜鮮甜,有蘿蔔和青椒、紫蘇葉,可包各種肉類一起食

韓國近期受歡迎啤酒

cass beer
特選牛肋骨肉-$320
必食,一定一定要點
有店員幫手燒韓肉,真係一級服務
韓牛新鮮又鮮嫩 肉質細軟淋
燒出寸來 牛脂好香濃

豬肋肉 $198
豬肋肉,肉質結實彈牙,鮮軟嫩滑,店員幫手燒
入口鬆軟多汁,肉味十分濃郁

鐵板烤牛肉嫩配嫩豆腐湯套餐 $138
豆腐湯,入面配料豐富
連埋白飯一起更加飽肚
微微的辣
仲有烤牛肉好夠入味又易咬口

生牛肉拌飯 $138
真係抵食,有好鮮嫩的生牛肉可跟拌飯同吃
將所有材料撈埋一起,入口每啖都令人停唔到口
水蕎麥麵$118
來到凍凍的麵條,入口,口感非常彈有又嚼勁
加入醋和芥末後一起,吃又酸又鹹嘅雙重味道
很多都是外籍員工
所以員工服務一流,非常之有禮貌

Galbitown
尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心1樓
題外話/補充資料: 特選牛肋骨肉
2024-04-08
  • 牛肋肉
2024-04-05 57 瀏覽
同朋友慶祝生日🎂之選!地址方便,位於尖沙咀鬧市之中,在尖東站出口步行數分鐘。餐廳非常智能化,同IPad點菜,有機械人車送菜😊特選牛肋骨肉$320特選牛肋骨肉基本价格$ 320使用了櫻花蜂蜜醃製的特選牛肋骨肉推薦餐牌👀300g牛肋骨肉質非常鬆軟,而且甜甜的!很美味😉五花肉 $168韓式五花肉有店員服務燒烤,本身加了鹽 燒完包埋燒烤菜很好吃😋韓式炒粉絲 $188非常香口,炒粉絲分量多👍🏻包肉蔬茶 $40辛奇煎餅 $138酸酸辣辣,非常開胃👍🏻水冷麵 $118炎炎夏日吃一口非常涼快,分量非常多👍🏻配菜是任fill的~很精緻 不太鹹。飲品:芬達梳打水燒酒👍🏻👍🏻推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
同朋友慶祝生日🎂之選!

地址方便,位於尖沙咀鬧市之中,在尖東站出

口步行數分鐘。

餐廳非常智能化,同IPad點菜,有機械人車送菜😊

特選牛肋骨肉$320

特選牛肋骨肉
基本价格

使用了櫻花蜂蜜醃製的特選牛肋骨肉

推薦餐牌👀300g

牛肋骨肉質非常鬆軟,而且甜甜的!很美味😉

五花肉 $168

韓式炒粉絲 $188

非常香口,炒粉絲分量多👍🏻

包肉蔬茶 $40

辛奇煎餅 $138

酸酸辣辣,非常開胃👍🏻

水冷麵 $118

炎炎夏日吃一口非常涼快,分量非常多👍🏻

配菜是任fill的~很精緻 不太鹹。

飲品:
芬達
梳打水
燒酒👍🏻👍🏻

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-04-04 45 瀏覽
尖沙咀GALBI TOWN韓國菜🖤價錢親民,最適合一班人聚會燒肉仲有韓國店員親自為你燒服務一流,又多一間食韓國嘢嘅選擇,一坐低先送上各式各樣前菜 🙌🏻⭐️韓國五花肉$168肉質新鮮,配上紫蘇葉,口感超讚⭐️韓式牛肉條$280肉質香濃,很有口感⭐️ 新鮮蔬菜拼盤$138吃燒肉必點🌟⭐️牛肋肉水冷麵$118食韓國嘢必點,口感煙靭⭐️韓式醬油蟹$270秘製醬料,超好吃 ,店員話會幫你整蟹醬撈飯🫶🏻⭐️海鮮煎餅$138香脆可口,配搭自製醬料,口感一流🙌🏻食韓國嘢一定要點燒酒加Cass 韓國啤酒🍺🍻
尖沙咀GALBI TOWN韓國菜🖤
價錢親民,最適合一班人聚會
燒肉仲有韓國店員親自為你燒

⭐️韓國五花肉$168
肉質新鮮,配上紫蘇葉,口感超讚

⭐️韓式牛肉條$280
肉質香濃,很有口感
⭐️ 新鮮蔬菜拼盤$138
吃燒肉必點🌟

⭐️牛肋肉水冷麵$118
食韓國嘢必點,口感煙靭

⭐️韓式醬油蟹$270
秘製醬料,超好吃 ,
店員話會幫你整蟹醬撈飯🫶🏻

⭐️海鮮煎餅$138
香脆可口,配搭自製醬料,口感一流🙌🏻
食韓國嘢一定要點燒酒加Cass 韓國啤酒🍺🍻

• 醬油蟹
  • 五花肉
  • 前菜
2024-04-04 73 瀏覽
韓國人開,門口帶位姨姨,幫手燒肉嘅哥哥全部都係韓國人,有幾個外籍員工服務非常有禮貌,老實講韓牛質素一般入口係叫有油花香味,但係肉味唔夠,漢牛及和牛都係基本上肉味味唔夠濃,不過性在唔係好貴但係其實我鍾意自己燒多啲,生熟程度自己可以控制不過勁抽推介係生牛肉撈飯,好好食!為咗呢個飯我絕對會再,去不過其他燒肉就應該唔會食喇,當日星期日一點左右去到,現場一半客人左右冇限時!食物價錢唔記得,大約$300至500蚊一份!生牛肉拌飯好似$120蚊左右!

和牛都係基本上肉味味唔夠濃,不過性在唔係好貴

但係其實我鍾意自己燒多啲,生熟程度自己可以控制

食物價錢唔記得,大約$300至500蚊一份!
生牛肉拌飯好似$120蚊左右!
  • 生牛肉拌飯
2024-03-29 3073 瀏覽
因為我生日, 所以朋友知我好鐘意食韓燒,佢就帶左我去尖沙咀食一間叫做Galbi Town既韓燒, 佢話保證我會耳目一新入到去見到環境好大, 整體感覺舒服, 岩傾計, 好多待應都係講韓文, 但最特別係好多客都係講韓文, 睇黎D間餐廳應該真係好正宗, 令我越黎越期待點餐係用平版去點的, 都幾方便, 點完冇耐後, D前菜就黎, 仲要係免費的!有泡菜, 海帶, 鵪鶉蛋等, 唔會因為免費而HEA, 睇得出幾有誠意豬肋肉-$198豬肋肉色澤誘人, 口感豐腴多汁, 經過專業既職員燒烤後, 肉質鮮嫩, 入口即化, 脂肪與肉質相融合, 口感一流特選牛肋骨肉-$320絕對是這間韓國燒肉店的賣點!韓牛它的口感鮮嫩多汁, 肉質細軟, 帶來豐富的口感體驗, 韓牛的脂肪分布均勻, 且易於剪切, 使得它很容易煮熟調味牛肋骨肉-$280每份比起特選的售價便宜$40,肉質只是比特選差一點點,但肉質還是比普通的牛肉好吃很多,即使不進行特選比較, 這款牛肉本身已經是非常出色的選擇。白飯-$15因為燒肉太正, 所以一定要叫個白飯, 用黎送飯真心無敵包肉蔬菜-$40這些蔬菜的美麗和新鮮程度出乎意料, 用黎包肉食是一流的, 在享
因為我生日, 所以朋友知我好鐘意食韓燒,

豬肋肉-$198

特選牛肋骨肉-$320

調味牛肋骨肉-$280

白飯-$15
因為燒肉太正, 所以一定要叫個白飯, 用黎送飯真心無敵

包肉蔬菜-$40
這些蔬菜的美麗和新鮮程度出乎意料, 用黎包肉食是一流的, 在享用美食的同時, 我們不禁思考, 為什麼能夠找到如此新鮮而迷人的蔬菜呢?

水冷麵-$118
麵條的口感Q彈有嚼勁, 湯底清爽鮮美, 配料豐富多樣, 依架天氣越來越熱, 這樣的美食真的非常適合享用, 不僅可以解渴, 還能開胃

總結, D個餐廳真係好好味, 完全保留到韓國高質的感覺, 我好ENJOY! 多謝朋友既安排!
2024-03-25
生日
  • 調味牛肋骨肉
2024-03-29 61 瀏覽
老實講~喺美食天堂嘅香港要食有水準之各國菜式真心多選擇👍🏻當中Be最鍾情嘅韓國料理亦輕易可以搵到正宗口味嘅餐廳~呢間算係喺香港最近食得滿意嘅其中一間韓菜🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️開業冇耐環境非常新淨闊落~服務員亦充足又有活力~最重要係味道正宗呀😚循例先會奉上大量韓式前菜~為整頓餐點大加分👏🏻👏🏻.✨調味牛肋骨肉 $280鋪開捲住嘅牛肋骨肉有長長兩條😍厚肉非常~而且以醬料醃得極入味~店員以熟練手勢已經幫我哋燒得金黃香噴噴😍每件入口軟嫩有牛味🐂味蕾大滿足!!.✨包肉蔬菜 $40韓式烤肉點可以缺少以新鮮蔬菜包住香氣撲鼻嘅肉肉一齊食呢🤤🤤.✨宮庭燉牛肋骨 $320份量絕無欺場🤗🤗色澤同味道都夠哂火喉~毫不費力咀嚐就品嚐到軟腍易咬嘅美味牛肋肉~記得唔好忘記要連吸收哂肉汁精華嘅豐富蔬菜都要清碟呀👍🏻.✨生牛肉拌飯 $138上個月喺首爾食完無耐~又掛念非常其味道🤭是晚韓籍老闆(親切又好傾)仲親身出手幫忙拌飯🤝🏻🤝🏻瞬間將擺盤得奪目搶眼嘅雜菜+生牛肉+醬料撈得妥當😃食落生牛肉好嫩口又無腥味~菜肉交纏口感豐富無比~.✨牛肋骨湯 $138基本上每次食韓菜叫湯品都首選揀呢款~幾乎中伏機率極低😝😝呢度嘅牛肋骨湯水準到位
✨調味牛肋骨肉 $280
✨包肉蔬菜 $40
韓式烤肉點可以缺少以新鮮蔬菜包住香氣撲鼻嘅肉肉一齊食呢🤤🤤
✨宮庭燉牛肋骨 $320
✨生牛肉拌飯 $138
✨牛肋骨湯 $138
基本上每次食韓菜叫湯品都首選揀呢款~幾乎中伏機率極低😝😝呢度嘅牛肋骨湯水準到位~湯頭清甜帶牛味~肉肉亦有冇令人失望🫰🏻🫰🏻
✨Sapporo 啤酒 $38
✨可樂 $25
✨梨汁 $25
✨水果拼盤 🍎🍊🍐((免費奉送))
加一服務費
2024-03-26 30 瀏覽
餐廳環境簡潔新淨,地方相當大,座位闊落,坐得幾舒服,加上平板電腦落單,夠方便。餐廳會先送上韓國菜必定有嘅前菜,都幾豐富,有7,8種。當中當括薯仔沙律,小魚乾,辣泡菜,水泡菜等,最驚喜嘅係有韓式辣醬蟹🦀蟹嘅味道唔算好甜鮮,不過都冇腥臭味的。前菜中覺得最好味嘅係薯仔沙律🥰燒肉分別嗌左一份韓牛肉眼扒及豬頸肉🥩韓牛肉眼扒油脂都算豐富,牛肉味突出,對比日本和牛油脂感較低。但個人較喜歡和牛嘅油香肉嫩,食落入口即溶嘅感覺。豬頸肉正正常常,配合埋蒜片都香口好味。主食嗌左嫩豆腐湯,都幾足料,除左豆腐仲有雞蛋及不少蔬菜。味道鹹香,唔會太辣。食完飯餐廳仲會送上生果拼盆,包括橙、蘋果同梨🍊🍎🍐,全部切好晒,都幾貼心。整體餐廳食物質素都唔差,環境都唔錯,特別想讚下佢地個抽氣系統幾好,唔會成間鋪好重油煙👍🏼另外服務都幾好,韓國店員會幫手燒肉,唔洗膽心火喉控制得唔好。不過cp值唔算高,每份肉量都唔多,生菜亦要加錢。

燒肉分別嗌左一份韓牛肉眼扒及豬頸肉🥩
豬頸肉正正常常,配合埋蒜片都香口好味。

2024-03-23 30 瀏覽
今日經朋友介紹之下,來到了這間韓燒餐廳,品嚐一下正宗的韓牛.餐廳環境佈置十分之明亮,加上座位與座位之間十分舒適,適合朋友的聚會,值得一讚抽風系統做得很好冷氣充足,因此在這裏韓燒十分舒適.韓國餐的前菜,十分豐富,包括有蟹肉,水泡菜也十分之有特色.韓牛確實是一種令人讚賞的美食。它是韓國烤肉文化中的重要組成部分,以其優質的牛肉和獨特的風味而聞名。韓牛的肉質嫩滑多汁,帶有濃郁的牛肉香氣,並且在烤製過程中能保持其原有的鮮美味道。韓國人對於韓牛的烹飪非常講究,通常使用特製的烤肉爐將牛肉烤至適中的熟度,以保持其肉質的嫩軟和口感的豐富層次。此外,韓牛的美味也來自於其特有的油花分佈,這些油花網絡使肉質更加豐潤。韓式水冷麵絕對是一道令人讚賞的佳餚。它是一道清爽涼快的麵食,特別適合在炎熱的夏天享用。韓式水冷麵的主要成分是細長的麵條,通常由荞麥粉或混合荞麥粉和小麥粉製成。這樣的麵條質地Q彈有嚼勁,讓人在品嚐的過程中感受到獨特的口感。韓式水冷麵的湯汁則以清涼的高麗菜湯為基礎.牛骨湯是一道令人讚賞的美食,它在許多文化中都被視為滋補益氣的飲食之一。牛骨湯的製作過程經過長時間的熬煮,以提取骨髓和膠原蛋白,使湯汁濃郁而

韓國餐的前菜,十分豐富,包括有蟹肉,水泡菜也十分之有特色.

牛骨湯是一道令人讚賞的美食,它在許多文化中都被視為滋補益氣的飲食之一。牛骨湯的製作過程經過長時間的熬煮,以提取骨髓和膠原蛋白,使湯汁濃郁而營養豐富。

牛骨湯的味道濃郁鮮甜,具有深厚的牛肉風味。它可以單獨享用,也可以作為其他料理的基礎湯底。這道湯的營養價值很高,富含鈣、磷、鎂和膠原蛋白等重要成分,對於強健骨骼、促進皮膚彈性和保持健康非常有益。

除了營養價值,牛骨湯還有一種令人愉悅的食用體驗。在寒冷的冬天,喝上一碗熱蓋飯牛骨湯,能讓人感到溫暖和舒適。它的香氣和口感能帶來滿足感,讓人心情愉悅。

不僅如此,牛骨湯在烹飪過程中還常常加入蔬菜、香料和調味料,以增添風味。這使得牛骨湯成為一道多樣化的美食,能夠滿足不同口味的需求。

總之,牛骨湯以其美味、營養和令人愉悅的食用體驗而受到廣大食客的讚賞。它是一道豐富而滋補的湯品,值得一試。

尖沙咀MTR附近的韓燒店,與傳統韓燒店的格局很不同,這裡地方非常闊落,空間感和私隱度足夠,抽風系統很不錯,完全沒有油煙味,氣氛較優雅悠閑。不少店員都是韓國人,時間許可也會幫忙烤肉。是夜兩邊鄰底客人都是韓國人,看來餐廳在韓國社群也有一定知名度。前菜除了基本款泡菜,還有幾款在其他韓國餐廳未遇過的前菜,包括生醃蟹,冷泡菜、蛋卷、滷蛋等,款式多之餘,味道都不錯。辣炒豬肉 $188 | 白飯 $15白飯小偷辣炒豬肉,辣度對不嗜辣的倆口子也很受落,甜甜辣辣的醬汁配飯一流。豬肉份量頗多,在小鍋裡保持熱度,足夠配2個白飯,拌飯後大口大口清碗無難度。水冷麵 $118冷涼爽彈的水冷麵很有彈性,乍看以為糊成一坨,但稍稍用筷子就能讓麵條分離,冷麵湯清澈微甜,還配上酸蘿蔔、青瓜和蛋絲等配料,一點都不單調。加上隨送的芥末醬,與湯汁和冷麵拌勻,好味度即時提升,大愛!韓牛板腱肉 $380由韓國直接入口,還有QR Code出世紙可參考韓牛官方資料,感覺認真又可靠。牛板腱在牛肋骨中間,脂肪比例較高,油花平均、密密麻麻很治癒。火燒一會兒就有油份滲出,香氣撲鼻,口感非常嫩滑。由於油分重,與清爽的水泡菜一起吃,整體很和諧!調味

辣炒豬肉 $188 | 白飯 $15

水冷麵 $118
韓牛板腱肉 $380
調味牛肋骨肉 $280

兩大條連骨牛肋肉,肉質軟滑,韓式帶甜的調味,經火燒後,表面帶點微微焦香,可口又入味。