2021-11-26
性價比高既平民海景餐廳❤️已經好多年無去Greyhound Cafe🤤以前好鍾意食佢最signature嘅泰式奶茶千層蛋糕☺️真係好好食。見佢喺尖沙咀K11 Musea開左,同埋見到有好多人推介話餐廳環境好好,可以望到海景。今日見天氣好好,就即刻約埋朋友去食!去到餐廳嘅環境果然冇令我失望真係忙到一個超級無敵嘅維港大海景,超relax☺️☺️加上未到lunch食飯時間,真係又靜又舒服。值得一讚係餐廳既職員全部都好有禮貌,已經又會主動加水,又會問我地食物口味啱唔啱食,非常值得一讚❤️❤️❤️講返餐廳既食物,我哋分別叫咗鮮蝦炒金邊粉同埋煙肉蘑菇白汁意大利麵😎鮮蝦炒金邊粉啲蝦好大隻🤤🤤配埋好彈牙嘅金邊粉,味道同賣相都滿分☝🏻☝🏻我仲加左錢要珍珠泰式奶茶!飲品都好有驚喜!珍珠好多,而且奶茶甜度剛剛好😮💨飲飲下突然之間真係好掛住泰國🥲希望盡快有得返家鄉🤣🤣朋友叫既煙肉蘑菇白汁意大利麵,都好足料!啲汁唔太漏,掛哂啲白汁喺意粉度,而且好大碟!食完已經好飽。不過由於太耐冇食過佢哋嘅泰式千層蛋糕所以我哋都決定叫埋甜品,因為餐廳環境實在太靚啦,真係唔捨得離開😂好彩件千層蛋糕同以前食嘅味道一樣,都係咁好食,又唔太甜☺️☺️☺️
不過由於太耐冇食過佢哋嘅泰式千層蛋糕所以我哋都決定叫埋甜品,因為餐廳環境實在太靚啦,真係唔捨得離開😂好彩件千層蛋糕同以前食嘅味道一樣,都係咁好食,又唔太甜☺️☺️☺️非常推薦大家下午茶可以嚟食,睇埋日落一定仲靚👍🏻👍🏻👍🏻