2021-07-20 233 瀏覽
行完西九文化區自由空間大盒嘅展覽,就去食晚飯,其實附近都冇咩選擇,都係要行返去圓方,咁就去睇下啦!去到圓方,見好耐冇食Greyhound,就特登行過去食下!去到餐廳,當時都差不多8點半,基本上都冇咩人等位。望下menu,二話不說就叫咗個佢個signature泰式凍檸茶,同埋泰式雞肉意大利麵!個泰式凍檸茶依舊都係用檸茶嚟做冰,所以杯茶係唔會因為時間而淡咗,但以前係會係你面前度例茶,等你睇到d冰都係檸茶,但依家係skip咗個步驟直接俾你,有d失望!到個主菜意大利粉啦,個碟就好大嘅,但中間d意大利粉真心好少,個味都好食嘅,但一食到d雞,柴到呢!完全係乾到吞唔落,半碟雞肉俾返佢!真心講今次食完佢係退步咗好多!我都要諗下會唔會再有下次!

去到圓方,見好耐冇食Greyhound,就特登行過去食下!

泰式凍檸茶

泰式雞肉意大利麵

真心講今次食完佢係退步咗好多!我都要諗下會唔會再有下次!
2021-07-17
泰式凍檸茶
2021-06-27 270 瀏覽
叫咗個粟米湯,炸魷魚圈,越南式春捲同炒菜~ 個粟米湯配蒜蓉包就一般般,無咩出色~ 炸魷魚圈就幾好食幾香口,點埋落去個蛋黃醬 個越式春捲就帶畀我驚喜:個皮係軟身(食落唔會刮到個口),入面啲肉好足料(仲有蔬菜添),其實成個味係淡身,但係一點落個酸辣汁到成個春捲就好好味
個越式春捲就帶畀我驚喜
【#泰鐘意食】我好鐘意食泰菜架,平時去Greyhound 多數食午餐或者晚餐,今次黎就食lunch buffet, 無聽錯喔原來佢地有lunch buffet 架!記得第一次食 Greyhound 係N年前嘅泰國Siam 入面,主打泰式新派fusion 菜,佈置充滿時尚玩味, fashion 人必到朝聖打咭。趁假期又係覓食嘅好時機,帶埋小寶去試吓Greyhound 嘅lunch buffet。有前菜沙律🥗都有好幾款,柚子沙律、青木瓜絲沙律、豬頸肉沙律、火箭菜、羅馬生菜、番茄沙律、鮮露荀沙律等,爽口鮮甜多選擇。冷盤有大量鮮蝦同青口無限量供應,size 都唔細,鮮甜彈牙。熱食可自選配料如牛丸、豬肉丸、魚蛋、牛腩、鮮蝦同搭配唔同嘅粉面,即叫即整,湯底鮮甜濃郁,肉丸爽甜有咬口,面條滑滑掛湯汁。仲有招牌單骨雞翼同炭燒豬頸肉任食,正! 甜品都好多選題架,有肉桂蘋果、cheese cake、 千層蛋糕、絲絨蛋糕、朱古力蛋糕,仲有新鮮水果🍉🍈。Lunch buffet 仲會有一包飲品架,優閒假日黎嘆泰式fusion lunch buffet 都係唔錯嘅選擇。
【#泰鐘意食】

主打泰式新派fusion 菜,

佈置充滿時尚玩味, fashion 人必到朝聖打咭。

羅馬生菜、番茄沙律、鮮露荀沙律等,爽口鮮甜多選擇。

即叫即整,湯底鮮甜濃郁,肉丸爽甜有咬口,面條滑滑掛湯汁。

仲有招牌單骨雞翼同炭燒豬頸肉任食,正!

朱古力蛋糕,仲有新鮮水果🍉🍈。

2021-06-20
午餐
2021-06-20 922 瀏覽
【Weekend Brunch Buffet THAI STYLE】第一次食Thai Brunch Buffet逢星期六,日😊(11:00-15:00)早午自助餐大人👦👩‍🦰$2483歲👧或以上小朋友$168(以上再加一服務費)睇吓有咩選擇先😋🥗健康沙律Bar有好多新鮮沙律菜,仲有7款唔同自家製泰式沙律醬及泰式醬汁選擇,仲有泰式凉拌沙律,柚子同木瓜沙律。沙律菜非常新鮮,吃落好爽脆,柚子同木瓜都好醒胃新鮮熟食海鮮區有3款:三文魚🦐蝦 🦪青口我最喜歡三文魚配埋泰式醬汁,味道好特別😋每小碟一份,賣相好精緻👍泰式自選麵食組合🍜不用排隊等,餐廳會準備張咭放係麵區位置比客人tick🖍廚師煮好就會有店員送上客人枱面🤗泰式熱食有🐷豬勁肉🍡泰式烤肉串燒😋配埋泰式醬汁好美味生果有西瓜🍉哈蜜瓜🍈生果好新鮮同清甜甜品區🍰都多蛋糕種類,我比較最喜歡係杯蘋果crumble😋味道酸酸甜甜夠特別,吃落仲好有口感餐飲我地點了熱咖啡☕泰式凍咖啡🧋總括來講餐廳座位闊落坐得舒服,店員都好有禮貌,環境都令人好relax👍

第一次食Thai Brunch Buffet
逢星期六,日😊(11:00-15:00)
早午自助餐
大人👦👩‍🦰$248
3歲👧或以上小朋友$168
(以上再加一服務費)

睇吓有咩選擇先😋

🥗健康沙律Bar
沙律菜非常新鮮,吃落好爽脆,柚子同木瓜都好醒胃

新鮮熟食海鮮區

2021-06-19
早餐
  • 蘋果crumble
  • 柚子沙律
❣️圓方高質抵食泰式自助餐Greyhound Cafe❣️大家咁鍾意睇小俐俐食嘢😋而佢又咁鍾意食😆咁就梗係帶佢食自助餐啦!小朋友三歲之前食自助餐都唔使俾錢㗎嘛😍梗係食盡佢啦😜呢度嘅食物都有好多選擇😍 新鮮海鮮🦐🐠、健康沙律吧🥗、泰式熟食🇹🇭、自選麵食🍜同埋泰式甜品🍨🍰沙律吧有好多款新鮮沙律菜🥗仲有好多款自製泰式醬料🇹🇭當然唔少得泰式涼拌沙律同開胃菜!柚子同木瓜沙律真係好好味!新鮮海鮮有三種選擇!青口、大蝦🦐、泰式三文魚!泰式熱食有泰式豬頸肉同單骨雞翼!豬頸肉烤到好爽脆!我都忍唔住食咗六舊😆😆🍜自選麵食組合,泰式湯底有鮮燉牛肉湯同經典冬蔭功湯!配菜都有好多款選擇!牛肋條、牛筋、鮮蝦、魚蛋、豬肉丸、牛丸、通菜、芽菜!就連麵都有四種選擇!泰式河粉、蛋麵、米粉、扁麵!冬陰功湯底唔算好辣!食落好開胃😍牛筋一定要食因為真係好爽口😆😆甜品新鮮水果、蛋糕、千層蛋糕同蘋果金寶!小俐俐最鍾意食就係佢哋呢個蘋果金寶!酸酸甜甜!食落仲好有口感😜餐飲我哋揀咗泰式檸檬茶同泰式奶茶!泰式奶茶份量真係好足好大杯😍Greyhound Cafe就喺九龍站圓方商場!地點好方便😆呢個早午自助餐星期六同星期日都有得食時間由11點食
❣️圓方高質抵食泰式自助餐Greyhound Cafe❣️

新鮮海鮮有三種選擇!青口、大蝦🦐、泰式三文魚!

Greyhound Cafe就喺九龍站圓方商場!地點好方便😆呢個早午自助餐星期六同星期日都有得食時間由11點食到三點⏰大人$248👦🏻👧🏻三歲或以上嘅小朋友$168!餐廳地方闊落!地段又方便!食物質素又高!所以呢個價錢真係好抵食😛

2021-06-12
  • 泰式奶茶
2021-05-26 357 瀏覽
在OP搵到超抵下午茶優惠😍$268.2已包括二人份的三層架下午茶連飲品每人$134.1,仲要在Elements咁classy當然要去試一試 😋🐱環境方面處於Elements 火區的尾端裝修以黑白為主調,算挺時尚平日三點去到大概只有3-4枱客人(2成滿)有種包場錯覺可惜的是海景window seats 不開放🐱食物方面份量很多,沒有吃午餐也足夠飽開胃菜的調味酸酸甜甜辣辣木瓜沙律酸酸甜甜很開胃不過兩啖吃完覺得不夠過癮三文魚挺新鮮香煎牛柳粒拼蒜片幾香口甜品的芒果糯米飯的芒果很香甜Brownie朱古力味很濃椰子冰很消爽但我覺得抹茶千層蛋糕茶味太淡咸食略嫌唔夠熱,微涼,扣分喜歡蟹餅、魷魚圈和串燒不過招牌雞翼份量雖然多但非常非常乾實在難以入口😑可改善其他小食不過不失拉茶用煉奶泡好不能調節甜度對我而言,太甜三點入座但差不多等了十五分鐘才上菜食物又不像剛煮好熱辣辣是有點失望不過性價比咁高,我還是相當推介大家去吃😋記得先在OP預購推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
在OP搵到超抵下午茶優惠😍
$268.2已包括二人份的三層架下午茶連飲品
每人$134.1,仲要在Elements咁classy
當然要去試一試 😋

🐱環境方面
處於Elements 火區的尾端
裝修以黑白為主調,算挺時尚
平日三點去到大概只有3-4枱客人(2成滿)
有種包場錯覺
可惜的是海景window seats 不開放

🐱食物方面
份量很多,沒有吃午餐也足夠飽

開胃菜的調味酸酸甜甜辣辣

甜品的芒果糯米飯的芒果很香甜
Brownie朱古力味很濃
椰子冰很消爽
但我覺得抹茶千層蛋糕茶味太淡

咸食略嫌唔夠熱,微涼,扣分
喜歡蟹餅、魷魚圈和串燒
不過招牌雞翼份量雖然多
但非常非常乾
實在難以入口😑可改善
其他小食不過不失

拉茶用煉奶泡好不能調節甜度
對我而言,太甜

三點入座但差不多等了十五分鐘才上菜
食物又不像剛煮好熱辣辣是有點失望

不過性價比咁高,我還是相當推介大家去吃😋
記得先在OP預購

推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-05-13 2311 瀏覽
每次去ELEMENTS圓方食野都令人好relax💕哩日去左Greyhound Café🍽食Thai Brunch Buffet😋泰美食 泰享受 泰舒適 泰開心安排既坐位靠住落地玻璃👀令人更加心曠神怡 夠哂chill😚·🏖任食”泰”滋味早午自助餐  HKD$248Sat - Sun 11:00 – 15:00 (限2小時)******************************🥗健康沙律 - 健康沙律吧 & 泰式涼拌🦐各種新鮮海鮮 - 新鮮海鮮吧🍜泰式熱食 - 廚師熱推🍲自選麵食 - 自選麵食組合🍰泰式甜咸美饌 - 精選甜品吧******************************雖然食物選擇唔算好多,但質素唔錯👍當日都full house🈵️柚子沙律🥗同青木瓜沙律🥗都好泰特色,辣辣地好清新又健康🌶海鮮有3款選擇,包括海蝦🦐、青口🐚、煙三文魚🐟,海蝦幾大隻,肉質爽彈,幾新鮮的😋泰式串燒🍢同即製湯麵🍲都幾高質,湯粉麵可以自選湯底、配料及粉麵選項,特別推介冬陰功湯🌶及肉丸魚丸🍡,好有泰式街頭風味👍仲有記得要試埋café既🍰招牌千層蛋糕🤩 當日係斑蘭口味,估唔到斑蘭味道都幾出🤤 千層皮夠
每次去ELEMENTS圓方食野都令人好relax💕

🦐各種新鮮海鮮 - 新鮮海鮮吧
🍜泰式熱食 - 廚師熱推
🍲自選麵食 - 自選麵食組合
🍰泰式甜咸美饌 - 精選甜品

柚子沙律🥗同青木瓜沙律🥗都好泰特色,辣辣地好清新又健康🌶

仲有記得要試埋café既🍰招牌千層蛋糕🤩 當日係斑蘭口味,估唔到斑蘭味道都幾出🤤 千層皮夠薄,好味呀💕

最後每人一杯泰特色特飲完美作結,泰開心了🤗
2021-04-25
午餐
2021-04-18 375 瀏覽
幾年前去泰國, 朋友話試下呢間雞翼,咁就去試啦。。。唔覺得有什麼特別,因此係香港開分店,都沒什麼吸引力去食。。。昨天友人話想去試,那就去一趟吧,看看香港分店有沒有特別的地方。看了很久那份 menu,食物種類選擇少,良久才決定了食什麼; 叫左份西冷牛扒細份過平時食飯盒,仲要$248,肉鞋無汁不單只,仲要份量小到一個點。另外叫左咖哩薄餅,味道甜了一點,薄餅還可以;仲有一份蝦肉雞肉紙米卷,份量跟小孩子手掌差不多大,又要百幾元。叫左泰式咖啡,話少甜少冰都係甜到爆。份量少到不得了,而且唔係平,絕對唔會再有下次!!

2021-04-17
2021-04-14 463 瀏覽
龍蝦炒金邊粉$328有鑊氣 比較濃味 但都食得出龍蝦既少少甜味 ,龍蝦走過油,但唔油膩。招牌小食拼盤$188每款小食都有少少,岩哂胃食,又想試多幾款食物既人,腸仔有驚喜,咬落肉汁,有油香。啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦 配印度薄餅 $228已經起哂蟹肉,不過食唔係好到蟹味,比咖哩蓋哂味道,咖哩略為偏甜芒果千層蛋糕 $78中間有流心,味道唔太甜,而且cream唔油膩,推薦大家點😋———————————————環境:👅👅👅👅食物:👅👅👅👅性價:👅👅👅服務:👅👅👅👅
龍蝦炒金邊粉$328
龍蝦炒金邊粉

招牌小食拼盤$188
招牌小食拼盤

啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦 配印度薄餅 $228
啖啖蟹肉黃咖喱虎蝦 配印度薄餅

芒果千層蛋糕 $78
中間有流心,味道唔太甜,而且cream唔油膩,推薦大家點😋

———————————————

環境:👅👅👅👅
食物:👅👅👅👅
性價:👅👅👅
服務:👅👅👅👅
龍蝦炒金邊粉
招牌小食拼盤
2021-04-13 283 瀏覽
I booked a table for 3 on openrice in the afternoon. It was meant to be a birthday dinner for one of my friends but because we confirmed our dinner date really last minute, I did not prepare anything in advance. I only wrote birthday in the remarks at my openrice booking but I wasn’t expecting anything at all since I didn’t bring in a cake or communicate with greyhound about how I would like to celebrate my friend’s birthday. Food was delicious and it was with 20% off that comes with the openric

Food was delicious and it was with 20% off that comes with the openrice booking. Ambience was nice and soothing! Servers were mainly English speakers and they were all attentive and polite too! What really surprised me was the birthday tag they prepared in the dessert we ordered and the birthday song they sang! (Special thank you to the Nepalese lady server and the English speaking male server who later wished my friend happy birthday again before we left.)That really caught me and my friends surprise because I didn’t actually communicate with them at all regarding that except for the remarks I wrote in the openrice booking!
All in all, it was a very pleasant dining experience ! I would highly recommended anyone to dine at greyhound elements ! Kudos to all the servers working there too!
2021-04-12 304 瀏覽
Thai Style Weekend Brunch Buffet🍽 Thai Good💕..係Elements 想舒舒服服食泰國野❓Greyhound 係其中一個唔錯既選擇❤️。裝修風格型格時尚,落地玻璃透光感十足,趁假日 Weekend 來吃個Happy Weekend Brunch🍴,來慢活一下吧。l自助餐]l $258Sat - Sun @11:00-15:00一個價錢就有齊:健康沙律🥗、各種新鮮海鮮🦐🦑🐙🦀、泰式熱食🥘、自選麵食🍜、泰式甜咸美饌🍰🍨🍡,真係好滿足。.✨Fresh Seafood Bar 新鮮海鮮吧✨Healthy Salad Bar 健康沙律吧✨Thai Style Salad, Cold Appetizer 泰式涼拌✨Chef's Daily Hot Appetizer 廚師熱推✨Make to Order Noodle Bar 自選麵食組合✨Dessert Buffet 精選甜品吧.價錢真係好抵食🥰,質素唔差架。Salad 種類多;海鮮 (海蝦`青口`煙三文魚) 有海水味,亦夠新鮮;小食點少得泰式串燒🍢;麵食有數種湯底,來到當然要試泰式冬陰功湯,很有風味又足料

l[任食泰🇹🇭 滋味早午自助餐]l $258
Sat - Sun @11:00-15:00

✨Fresh Seafood Bar 新鮮海鮮吧

✨Healthy Salad Bar 健康沙律吧

✨Dessert Buffet 精選甜品

麵食有數種湯底,來到當然要試泰式冬陰功湯,很有風味又足料。

最後最後,甜品必吃招牌千層Cakessss🍰,Signature 之選喔💕。仲有芒果糯米飯、芝士蛋糕、芒果慕絲、椰汁布丁,質素同料有保證。水果亦夠新鮮甜呢。

Weekend 來Chill 一下 泰正。
×××[Greyhound Café]×××
©尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2001號B舖

2021-04-03 2448 瀏覽
於Elements看完電影,來試試Greyhound的泰式Weekend brunch buffet $248+10% per person來看看有什麼選擇先沙拉吧款式很多,各式生菜、柚子、洋蔥、南瓜、番茄、青椒應有盡有,仲有蘆筍的選擇燒烤區滿滿的烤肉串和機翼甜品區海鮮吧Brunch buffet另包埋兩杯飲品,泰式拉茶和檸茶都很有特色來幾張大合照沙律的部份食物品質都不錯,特別鍾意柚子沙律和豬頸肉。海鮮的部份青口好大一塊,新鮮有嚼勁,🦐蝦厚實飽滿,喜歡食蝦不能錯過煮了一碗麵來試試,蛋麵很入味,軟硬適中,湯頭濃郁,配上大蝦、牛筋、牛肋條好好味,讓人想多在叫一碗甜品選擇不少,仲有千層蛋糕🍰總體而言,餐廳環境佳,檯與檯有些空間不會太逼,食物方面,buffet 選擇當然沒有飯店buffet來的多,但以食物品質、選擇、價格來衡量,是一個不錯的Brunch選擇
$248+10% per person

來看看有什麼選擇先

沙拉吧

燒烤區
滿滿的烤肉串和機翼

海鮮吧

來幾張大合照

甜品選擇不少,仲有千層蛋糕🍰

想吃盡一間餐廳的所有招牌美食,但又不想破產,我認為吃下午茶是個好方法。就像這天去到Greyhound Cafe,下午茶套餐不單有齊招牌千層和海綿蛋糕,而且還有很多泰式小食,每人只需百多元,附送無敵維港景,除了抵食,還是抵食。今天選擇了K11 Musea分店,坐近玻璃窗,無敵海景盡入眼簾。我沒有安裝那個綠色App,入餐廳前有點擔心最近的網上傳聞,不過親身實證,大家可以用手機填寫電子資料,同行的媽媽亦可手寫資料。 Thai-inspired Afternoon Tea Set $368 for Two目標明確,點了一個下午茶套餐,精緻的三層架配以維港美景,無論如何都要先打卡。第一層:First Bites越式鮮蝦雞肉米紙卷薄切三文魚配泰式泰汁泰式柚子沙律第一層是三款泰式小食,個人最喜歡米紙卷,我放置了一段時間才吃,外皮仍然保持軟身,裡面包著鮮蝦和雞肉,蘸一下酸甜汁,好吃。柚子沙律也很吸睛,用香葉包著柚子,上面是鹹魚仔和花生,我連葉子一起吃,有著獨特的香氣,柚子香甜多汁。第二層:Sweet Surprise招牌千層蛋糕招牌海綿蛋糕雜錦馬卡龍朱古力不過說到是日最愛,就一定是蛋糕!我不愛Crep

第一層:First Bites

招牌千層蛋糕
招牌海綿蛋糕
雜錦馬卡龍
朱古力

不過說到是日最愛,就一定是蛋糕!我不愛Crepe Cake,這塊抹茶千層蛋糕OK啦,海綿蛋糕才是重點,超級鬆軟,雞蛋味香濃,配以軟滑忌廉和酸咪咪的雜莓醬,完全無得輸,連平日不太吃甜的媽媽,都吃完一口又一口。

第三層:Savoury Treats
雞柳及豬柳串燒
粟米蟹肉餅、泰式炸蝦配魚餅球、泰式豬肉腸、單骨雞翼
炸越式蟹肉春卷
甜酸醬、泰式辣汁、泰式沙嗲汁

至於最底一層,則是煎炸美食。我最愛吃那塊「粟米蟹肉餅」,雖然不太感到蟹肉的存在,不過粟米餅甜美又香脆,蘸著甜辣醬,美味;單骨雞翼是餐廳招牌菜,這裡有四件,媽媽說最喜歡這一味;還有港人很喜歡的串燒,有豬有雞,吃時加些沙嗲汁,都很不錯。

Drinks
Latte +$18、Prosecco +$68

飲品方面,套餐包咖啡或茶,我們則加錢要了Latte和Prosecco,更有特色,讓這下午茶生色不少。
2021-03-29
2021-03-29 1405 瀏覽
如果講我心水喜愛的餐廳, 一定係Greyhound Café, 因為我很喜歡食泰菜🥰, 而這裏除了新式泰國菜出色之外, 其餐廳結合時尚風格及西餐風味的美食,加上Greyhound的千層蛋糕, 更是一試難忘。 店內裝修時尚優雅風格, 座位舒適, 環境整潔, 店員們的貼心服務, 令我經常都來這裏用膳。 平時多數會À la carte, 今次試下任食泰滋味早午自助餐~Thai Style Weekend Brunch Buffet $248 + 10%✨, 星期六至日早上十一點到下午三點, 自助餐時間兩小時。 食物包括有新鮮海鮮吧、 健康沙律吧、 泰式涼拌沙律及開胃菜、 廚師是日熱食推介、 自選麵食組合、 甜品吧和飲品。😚🍽️🔴廚師是日熱食推介🍢~ 有串燒和雞翼, 兩款都好有風味,千祈唔好錯過。🔴新鮮海鮮吧🦐🦪~ 有新鮮甜美的青口, 肉質爽嫩的鮮蝦🤩和肥美的泰式三文魚。🔴健康沙律吧🥗~ 有好幾款不同的沙律菜和醬料, 每款都非常新鮮。🔴泰式涼拌沙律及開胃菜🥙~ 泰式涼拌沙律幾款都好正, 而我就最喜歡柚子沙律😍, 酸甜甜好開胃。🔴甜品吧🍰🍨~ 有幾款甜品和水果, 我就最喜歡芒果糯米飯和千層蛋糕。

鮮蝦、串燒、雞翼

新鮮海鮮

健康沙律

🔴甜品吧🍰🍨~ 有幾款甜品和水果, 我就最喜歡芒果糯米飯和千層蛋糕。 芒果糯米飯特別滋味,椰漿淋面再配上芒果的甜美,好正! 千層蛋糕餅皮做得夠薄, 忌廉幼滑, 入口有香濃的蛋香,而食到層層質感。

千層蛋糕

🔴自選麵食組合🍜~ 湯底有兩款選擇, 鮮嫩牛肉湯和泰經典冬陰功湯, 配料有八款, 每次可以選三款, 粉麵裏有四款。 先講下湯底, 鮮嫩牛肉湯底濃郁美味, 如果想吃辣的可以選擇冬陰功湯, 酸酸辣辣好惹味🤤, 辣度適中不會過火。 配料方面牛肋條軟腍入味, 牛筋嫩而不膩, 豬肉丸細細粒入口彈牙。 泰式河粉吸入湯底的味道, 入口更加香滑好味。
自選麵食

🔴飲品🥤~ 橘紅色的泰式奶茶, 香甜又濃郁。
泰式凍奶茶

整體來說對今次的brunch buffet很滿意, 每人只需二百幾, 就可以食到高質美味的菜式, 性價比超高。👍🏻💯

2021-03-27
鮮蝦、串燒、雞翼
新鮮海鮮
千層蛋糕
自選麵食
泰式凍奶茶
2021-03-29 831 瀏覽
沒有最掛念,至有更掛念。泰國,竟係按摩天堂,夜市集中地,市集必去外,更係我媽媽既家鄉。所以自細細個起,我地差唔多年年都至少番鄉下一次。無奈疫情關係,令我倍思親,所以要久唔久就去食泰國餐食下辣野解相思。知道Greyhound最近有個自助餐,梗係要試下啦,因為佢都係做開新派泰菜,而且佢價錢好抵,$248任食頭盤、沙律、甜品,再包碗粉面同飲品。凍盤有蝦,青口同煙三文魚。最好係佢個醬汁,酸甜辣,好醒胃,蝦size好大又新鮮,爽甜。沙律station泰式既除左有必叫既柚子沙律,青木瓜沙律,仲有豬頸肉沙律(好多豆角、洋蔥、香菜👍🏻)。西式沙律任撈,有好多蔬菜選擇,佢個Cesar Salad都好正,脆脆麵包粒同煙肉粒,正!小食梗係唔少得泰式串燒同埋Greyhound嘅招牌小食單骨雞翼。牛肉串燒醃料夠晒入味,香茅燒汁好襯個肉。單骨雞翼好方便,不自覺會食左好多,哈!全選粉麵湯底可以揀要同冬陰公或者牛肉湯配料最多可以選三款、淨係食完呢一碗粉麵,其實都夠晒飽。就算港式嘅牛筋牛腩佢都滷水得入味,而且夠晒稔!甜品有招牌千層蛋糕、芒果糯米飯、、芝士蛋糕、芒果慕絲、椰汁布丁、水果。呢件千層蛋糕我諗就係必食,單件買唔
沒有最掛念,至有更掛念。

凍盤有蝦,青口同煙三文魚。

沙律station

小食
全選粉麵湯底可以揀要同冬陰公或者牛肉湯

呢件千層蛋糕我諗就係必食,單件買唔多$70好似,食返四件已經回本。
佢嘅千層皮整得好薄,每層中間夾住一層層嘅忌廉,好滑好犀利!

個d芒果粒好甜,一啖軟林林嘅糯米飯粒,加埋濃厚嘅椰子汁,同埋鮮甜芒果粒,一口有晒三個味道,係太享受。

呢一餐可以一解思鄉之愁
食一餐靠晒飽,一次過搞掂晒早餐午餐同晚餐!!
2021-03-28