宋王臺同土瓜灣一帶其實都有唔少特色小店等着我哋去發掘,呢間cafe久仰大名,喺觀塘成日都大排長龍嘅嘅heysonuts!! 今次一於試吓土瓜灣分店先💁🏻‍♀️焦糖布丁香草雪糕窩夫🧇 ($94)呢度甜品嘅種類好多,窩夫都係即叫即整嘅,我哋食嘅時候仲保持到鬆脆,而且香草雪糕世一!望到入邊有好多香草杍好rich!! 布丁亦都唔太甜🍮焦糖帶有少少中和返😝70%比利時鮮奶朱古力🍫($46)呢杯簡直係朱古力奶嘅天花板,味道就好似將一排朱古力溶咗再加鮮奶混合而成,飲到底仲有少少凝固咗嘅朱古力醬㗎🤤朱古力控必點!自家製喇沙汁海鮮扁意粉🍝 ($138)店員推介嘅菜式,喇沙汁本身已經好香濃,同蜆肉、蝦、魷魚等海鮮食材好夾! 仲要我鍾意食嘅扁意粉😆自家製青醬帶子意大利飯 ($148)青醬味道好香herbs味道而且奶油味都好重! 好creamy~ 😙四季橘冰茶🍹($48)冰茶果味不錯👍🏻甜度適中

焦糖布丁香草雪糕窩夫🧇 ($94)

70%比利時鮮奶朱古力🍫($46)

自家製喇沙汁海鮮扁意粉🍝 ($138)

自家製青醬帶子意大利飯 ($148)

四季橘冰茶🍹($48)
冰茶果味不錯👍🏻甜度適中
2024-03-28 39 瀏覽
本身好鍾意食黑朱古力,因為黑朱古力唔會好甜。今日黎到heysonuts, 見到餐牌有黑朱古力嘅pancake食,就即刻點黎食。pancake送到黎,賣相好吸引! 食落去果然唔會好甜, 又有濃濃嘅朱古力味。 伴碟仲有香蕉添!絕對值得一試!

70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班戟
2024-02-09
70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班戟
2024-03-28 33 瀏覽
朋友帶咗我去士瓜灣食好嘢😊揀咗間人氣cafe,呢度環境舒適,食物高質又夠多元化,好滿足😌ღ 香料牛油烤春雞伴印度香飯 $288Spice Butter Roasted Spring Chicken Biryani烤雞香噴噴,雞肉嫩滑juicy,飯粒粒分明,食落幾香口ღ 白酒煮活蜆配蒜蓉包 $138Live Clams w/White Sauce & Garlic Bread蜆肉新鮮入口冇沙,加上肉質肥美,啖啖鮮味!伴碟有蒜蓉包,焗得又香又脆ღ 開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅 $104Pistachio & Jasmine Paste Soufflé PancakesWow 🤩 震揗揗,梳乎厘鬆餅厚厚兩件疊起再淋上醬汁😍同開心果碎,入口濕潤又鬆軟🤤yummy ¯`◕‿◕´¯ღ 朱古力鮮奶咖啡 $44Mocaccino獨角獸拉花好靚呀😍香甜綿滑帶淡淡咖啡香ღ玫瑰蜜桃果茶 $48Rosa Peach Fruit Tea 偏酸甜甘美帶玫瑰花香,味道清新
朋友帶咗我去士瓜灣食好嘢😊

ღ 香料牛油烤春雞伴印度香飯 $288

烤雞香噴噴,雞肉嫩滑juicy,飯粒粒分明,食落幾香口

ღ 白酒煮活蜆配蒜蓉包 $138

ღ 開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅 $104
Wow 🤩 震揗揗,梳乎厘鬆餅厚厚兩件疊起

ღ 朱古力鮮奶咖啡 $44
Mocaccino

獨角獸拉花好靚呀😍
香甜綿滑帶淡淡咖啡香

ღ玫瑰蜜桃果茶 $48
Rosa Peach Fruit Tea
偏酸甜甘美帶玫瑰花香,味道清新
2024-03-24 28 瀏覽
呢間舖頭都喺土瓜灣區出名咗好多年,見到啲甜品真係好吸引!!😍😍其實除咗甜品,主食都好有水準😌😌🍔MAC Nuts 手打西冷牛肉原隻蘑菇漢堡配薯條🍟呢個漢堡非常大份,配菜又多,包括有手打西冷牛肉、原隻大蘑菇、芝士、生菜同千島醬~ 麵包稍為烘過,有少少香脆🖤Larger Beer Risotto 黑啤自製煙燻豬腩意大利飯意大利飯用鐵盤呈上,熱辣辣,豬腩肉經過煙燻,唔止散發淡淡煙燻味,仲有少少嘅濃邊,非常香口同埋有脆卜卜嘅感覺!黑啤味道都好濃郁~ 另外豬腩肉嘅肉汁滲咗落意大利飯,配埋忌廉,好順滑🤎咖啡拖肥榛子朱古力千層配香草雪糕個賣相真係好吸引😍😍脆卜卜嘅千層酥 仲要好有口感又香又酥,千層酥上方有咖啡cream、拖肥cream與榛子,細節細膩😙又軟又脆,實在係雙重口感跟住仲有個雪糕 係冰火交溶嘅感覺!!☺️最後嗌多兩杯嘢飲 White Peach &Guava,少少甜 都幾好飲

其實除咗甜品,主食都好有水準😌😌

🍔MAC Nuts
手打西冷牛肉原隻蘑菇漢堡配薯條🍟

🖤Larger Beer Risotto
黑啤自製煙燻豬腩意大利飯

🤎咖啡拖肥榛子朱古力千層配香草雪糕
個賣相真係好吸引😍😍
脆卜卜嘅千層酥 仲要好有口感
又軟又脆,實在係雙重口感
跟住仲有個雪糕 係冰火交溶嘅感覺!!☺️

最後嗌多兩杯嘢飲 White Peach &
Guava,少少甜 都幾好飲
  • 黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯
2024-03-24 21 瀏覽
之前食地中海菜已留意到呢間餐廳望落去幾吸引,呢晚特登去試手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條 漢堡包有用牛油煎過,香口又挺身加埋手打牛肉,牛味香濃,肉汁豐富配上大蘑菇,仲有蕃茄生菜,口感一流薯條熱辣辣,外脆內軟 芝士焗肉丸配自家製燒烤醬配蒜香意粉配上惹味燒烤醬同邪惡芝士估唔到又幾好食柚子咖啡梳打就似柚子蜜加上湯力咖啡,幾清爽lrish Coffee 愛爾蘭咖啡愛爾蘭咖啡是溫熱版本,有點酸酒味非常顯著,我很喜歡咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配雪糕層與層之間勁鬆化,咖啡拖肥榛子朱古力口感幼滑,唔會過於甜膩
之前食地中海菜已留意到呢間餐廳
望落去幾吸引,呢晚特登去試

手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
漢堡包有用牛油煎過,香口又挺身
加埋手打牛肉,牛味香濃,肉汁豐富
配上大蘑菇,仲有蕃茄生菜,口感一流
薯條熱辣辣,外脆內軟

芝士焗肉丸配自家製燒烤醬配蒜香意粉
配上惹味燒烤醬同邪惡芝士
估唔到又幾好食

柚子咖啡梳打
就似柚子蜜加上湯力咖啡,幾清爽

lrish Coffee 愛爾蘭咖啡
愛爾蘭咖啡是溫熱版本,有點酸
酒味非常顯著,我很喜歡

咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配雪糕
層與層之間勁鬆化,咖啡拖肥榛子朱古力口感幼滑,唔會過於甜膩
2024-03-23 34 瀏覽
平時去嘅Cafe嘢食都比較單一,呢間西式Cafe一次可以滿足多個願望,食到西式料理、日式甜品同精品咖啡,而且出品都有保證!呢間位於土瓜灣嘅人氣西式Cafe,裝修型格有性格,枱面都係藍磚嘅設計,頗有藝術氛圍,仲有室外吧枱位置可以chill!餐廳致力將創新元素注入各式料理,輕食同主食都有,有多款西式料理,好似漢堡、意粉、意大利飯呢啲,同場加映嘅甜品都好吸引,有最鍾意嘅窩夫同疏乎厘班戟,有驚喜!------------------------------🐏◖香草醬烤焗羊膝配法式燉菜乳酪◗ $328烤焗羊膝大大隻,烤焗得夠乾身,羊肉肉質爽嫩有肉汁,唔會好實好柴!羊膝用香料醃製過,更能帶得出羊肉香,但筋膜比較多,要用啲力去切多幾下🤣!配上薄荷青瓜醬同羊燒汁,食落更添風味,推介!🍝◖自家製喇沙汁海鮮扁意粉◗ $138 自家製喇沙汁好香,微辣惹味,配料用上鮮蝦、魷魚同大蜆,唔係冇味嘅急凍貨,夠晒誠意!扁意粉比較硬身,頗有咬口,口感唔錯,夠晒掛汁!🍞◖開心果茉莉花醬窩夫(半)◗ $74窩夫可以揀全份或者半份,半份店員幫我哋切咗四小件。窩夫做得好出色,外層夠薄脆,裏面組織keep到濕潤且有韌勁,蛋

🐏◖香草醬烤焗羊膝配法式燉菜乳酪◗ $328

🍝◖自家製喇沙汁海鮮扁意粉◗ $138

🍞◖開心果茉莉花醬窩夫(半)◗ $74
窩夫可以揀全份或者半份,半份店員幫我哋切咗四小件。窩夫做得好出色,外層夠薄脆,裏面組織keep到濕潤且有韌勁,蛋味香濃!開心果茉莉花醬甜甜地,仲有粒粒果仁,口感更豐富!

🥯◖馬莎拿茶日式疏乎厘班戟◗ $94
疏乎厘班戟質感夠鬆軟,空氣感十足,好動L!食埋呢個甜品收尾,超滿足!

🌟Encore指數:9.1/10
2024-03-22 21 瀏覽
自從有左屯馬線,沿線嘅土瓜灣進駐左唔少有品味嘅餐廳,今日就同朋友過嚟搵食,HeySoNuts集合精品咖啡、西式餐飲及新派法式甜品於一身。餐廳走工業風,環境舒適。店內的甜品吸引不少食客棒場。手撕豬漢堡配薯條:手撕豬肉份量十足,加上醬汁味道濃郁,夾著生菜、青瓜、番茄,味道和口感都好有層次。配埋即炸嘅薯條,香脆可口。自家製喇沙汁海鮮扁意粉:海鮮新鮮,大蜆鮮甜、蝦肉爽口,扁意粉軟硬適中,每條意粉都沾滿喇沙汁,非常惹味!咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕:法式千層酥好酥脆 ,配咖啡拖肥榛子朱古力,味道又香又creamy。香草雪糕順滑甜美。愛爾蘭咖啡:以熱咖啡、愛爾蘭威士忌、糖攪拌而成,最後加上一層奶油。更能將咖啡的酸甜味道襯托出來,在品味咖啡的同時感受到酒精的濃烈。鮮奶朱古力:奶味比朱古力濃郁,香滑可口。

鮮奶朱古力:奶味比朱古力濃郁,香滑可口。
2024-03-20 50 瀏覽
超有誠意的cafe😚🌟每一道菜都是驚喜滿滿,沒有bookmark錯 平日晚上,看見沒有訂座的,有機會要稍等一下😳雖然滿座很忙,但店員們也很友善😆 餐牌上還有很多吸引的,推薦一試!加一服務費:✔️ ✿ 開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅 $104 兩層高高的梳乎厘,內裡濕潤、入口即化😳很輕柔,即使已經挺飽也不覺膩主要是開心果味,想茉莉花明顯些🤣 ✿ 香料牛油烤春雞拌印度香飯 $288 春雞分量慷慨,雞腿位置多汁,雞胸偏乾些不過有醬汁,所以ok,醬汁也是帶印式香料味~飯是驚喜位😍粒粒分明,香料味足,單吃也可配菜的烤蒜和番茄,香甜多汁 ✿ 松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉 $102貓耳朵是手工意粉的感覺,煙韌掛汁配上松露、還有很多的菇菇,挺划算,推薦😋 ✿ 綠茶牛奶 +轉燕麥奶 $40+5omg這個拉花😍😍😍加100分還可以轉燕麥奶,較清新不膩🤤推薦 ✿ 石榴特飲 $48 少見的石榴味,大杯解渴,要拌勻喝!

平日晚上,看見沒有訂座的,有機會要稍等一下😳
雖然滿座很忙,但店員們也很友善😆
餐牌上還有很多吸引的,推薦一試!

加一服務費:✔️

✿ 開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅 $104
開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅

兩層高高的梳乎厘,內裡濕潤、入口即化😳
開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅

很輕柔,即使已經挺飽也不覺膩
主要是開心果味,想茉莉花明顯些🤣

✿ 香料牛油烤春雞拌印度香飯 $288
香料牛油烤春雞拌印度香飯

春雞分量慷慨,雞腿位置多汁,雞胸偏乾些
香料牛油烤春雞拌印度香飯

不過有醬汁,所以ok,醬汁也是帶印式香料味~
飯是驚喜位😍粒粒分明,香料味足,單吃也可
香料牛油烤春雞拌印度香飯

配菜的烤蒜和番茄,香甜多汁

✿ 松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉 $102
松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉

貓耳朵是手工意粉的感覺,煙韌掛汁
配上松露、還有很多的菇菇,挺划算,推薦😋
松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉

✿ 綠茶牛奶 +轉燕麥奶 $40+5
綠茶牛奶 +轉燕麥奶

omg這個拉花😍😍😍加100分
還可以轉燕麥奶,較清新不膩🤤推薦

✿ 石榴特飲 $48
石榴特飲

少見的石榴味,大杯解渴,要拌勻喝!

• 綠茶燕麥奶
  • 松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉
2024-03-20 22 瀏覽
去傲雲峰探朋友,夜晚帶左我去附近呢間西式甜品店食晚餐。餐廳風格行工業風,地方唔算大,但檯面都算寬落,好整潔,整體幾有特色。白酒煮活蜆配蒜蓉包。蜆大隻新鮮,汁帶有微微酒香, 帶出蜆既鮮甜。蒜蓉好香脆,蒜蓉味加埋個汁,感覺好match , 食落好開胃。手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條漢堡份量都幾大 ,漢堡包用牛油煎香,所以包質感好香脆,而手打牛肉鮮嫩牛肉味濃,大蘑菇又夠juicy, 加埋芝士,蕃茄同生菜同食,夠哂滋味。配菜薯條即炸,仲要厚切,正👍🏻提拉米蘇日式疏乎厘疏乎厘pancake好有空氣感,食落好有蛋香味,配合冧酒咖啡汁同面頭既可可粉,香濃軟滑,果然係呢道既王牌食品😋。

白酒煮活蜆配蒜蓉包。
蜆大隻新鮮,汁帶有微微酒香, 帶出蜆既鮮甜。

手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
配菜薯條即炸,仲要厚切,正👍🏻

提拉米蘇日式疏乎厘
  • 手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
  • 提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅
2024-03-19 22 瀏覽
HeySoNuts是土瓜灣一間創意料理的Cafe,主食、甜品應有盡有,所有都太欠吃,不少人慕名而來。HeySoNuts吃得輕鬆又自由,不管想吃甚麼,均能歡樂滿足,來HeySoNuts享受每一刻的幸福吧。媽媽私心超喜歡朱古力鮮奶咖啡,光是散發的香氣都迷人,如果喜歡喝咖啡的也很推薦,朱古力鮮奶咖啡有著朱古力香,讓咖啡風味更醇香濃厚,鮮奶幼滑,展現層次,朱古力鮮奶咖啡濃郁好喝。綠茶鮮奶是經典不敗的綠茶飲品,入喉溫順,尾韻回甘,看看上面深綠的顏色就知道抹茶有多濃,果然不負所望,綠茶與鮮奶契合茶香足,奶順滑,綠茶鮮奶味道鮮明,每一口都能讓我有不同的感動。自家製喇沙汁海鮮扁意粉海鮮份量不少,蜆肉、魷魚、蝦仁滿滿海味,魷魚鮮甜帶嚼,剛好的厚度也不會咬到嘴巴酸,沾上喇沙汁還真是好吃,蝦仁、蜆肉肥美,麵條保留彈性,吸附著喇沙,辛韻香氣甚有異國風味,挺對我的口味。黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯以黑啤跟意大利飯烹煮,煮得透徹入味,米心不軟爛,越咬越香,滋味不錯。除了黑啤之外,還有許多自家製煙燻豬腩肉,入嘴有著煙燻豬肉的鹹鮮及脆度,融入飯中,黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯深得媽媽歡心。現烤的咖啡拖肥榛子朱古力千層

現烤的咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕真的又香又酥,千層酥上方裝點了咖啡奶油、拖肥奶油與榛子,細節細膩,完全不覺死甜,切下去後聽到那酥脆下刀的聲響,卡滋卡滋的的劃過,吃的時候兩層一起享用口感最佳。

2024-03-19 23 瀏覽
好朋友就嚟生日,當然要同佢食餐好嘅慶祝下! 於是,我地去咗宋皇臺地鐵站附近呢間人氣好高嘅西餐廳食野。主食方面,我地叫咗:手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條 $156漢堡包賣相好吸引,份量好足,散發住陣陣嘅芝士香味。西冷牛肉好厚,漢堡包入面嘅蘑菇、生菜同番茄都好新鮮,咬落去好多汁!而漢堡包嘅外層咬落去脆脆地但唔怕乾,豐富咗成個口感!朋友係薯條嘅愛好者,佢非常讚賞d 薯條做到外脆內軟,鹹度適中。羊肉醬炒猫耳朵意粉 $148呢個係餐廳嘅新產品。食羊肉最怕好大陣羶味,呢碟意粉食落去無咩羶味,店員話係因為入面用咗新疆香料,香料嘅味中和咗羊嘅羶味。意粉入面除咗羊肉碎仲有義大利青瓜同番茄,味道豐富,更增添咗清新嘅口感。而意粉上面仲擺放咗好幾舊嘅羊奶芝士添。飲品方面,我地分別叫咗凍鮮奶朱古力$46 同多莓果茶$48。鮮奶朱古力味道香濃,唔會怕太甜。而多莓果茶聞落去有陣陣嘅草莓香味,味道微酸,可以幫助消膩。最後,壓軸嘅甜品係:70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎里班戟 ($102)。作為朱古力嘅愛好者,呢碟甜品簡直係殿堂級享受!梳乎里班戟上面鋪住滿滿嘅濃郁黑朱古力醬,黑朱古力醬嘅甜度剛剛好,唔會怕好甜膩,同鬆

主食方面,我地叫咗:

手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條 $156

羊肉醬炒猫耳朵意粉 $148
羊肉醬炒猫耳朵意粉

70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎里班戟

作為朱古力嘅愛好者,呢碟甜品簡直係殿堂級享受!梳乎里班戟上面鋪住滿滿嘅濃郁黑朱古力醬,黑朱古力醬嘅甜度剛剛好,唔會怕好甜膩,同鬆軟嘅梳乎里一齊食,口感好夾!而甜品亦有香蕉做伴碟,香蕉上鋪滿朱古力醬,香蕉嘅甜度同朱古力醬完美融合,每一啖都係極致嘅享受!

我同朋友喺呢間餐廳都食得非常滿足,有機會一定再訪!

2024-03-15
羊肉醬炒猫耳朵意粉
70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎里班戟
2024-03-17 20 瀏覽
Heysonuts 真係唔使我多介紹,佢嘅日式疏乎厘鬆餅好出名,但係估唔到嘅係主菜係超好食,推介羊膝因為好入味,都推介喇沙扁意粉,因為完全冇味精❤️❤️❤️🤩香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪以嫩滑的羊膝烤製而成,搭配香草醬提升了風味,旁邊仲有青瓜製成嘅青瓜乳酪醬,可以解羊肉嘅油膩感😎😎配上法式燉菜的豐富口感和乳酪的濃郁,仲有芥末子醬🥳🥳🤩自家製喇沙汁海鮮扁意粉係自家製,所以一啲味精都冇落到,但係又好入味🥹🥹喇沙汁味都好香濃,海鮮的鮮甜和喇沙汁的香辣😍😍😍🤩開心果茉莉花醬日式梳乎厘之前已經食過佢朱古力味嘅pancake,今次出咗新嘅開心果味,就試吓啦,梳乎厘鬆餅的鬆軟口感和開心果的香氣相得益彰,再加上茉莉花醬👍👍👍🤩咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配朱古力雪糕最後都抵受唔住引誘,叫多個甜品🫣🫣🫣咖啡拖肥的濃郁和榛子朱古力的香濃,與千層酥的酥脆相輔相成,再搭配朱古力雪糕的冰涼口感,真係好夾又好正🤤🤤🤤

🤩香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪
🥳

🤩自家製喇沙汁海鮮扁意粉

🤩咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配朱古力雪糕
2024-03-15 48 瀏覽
土瓜灣一帶港鐵站開通咗之後越嚟越方便 朋友就介紹我去佢返工附近嘅一間西餐廳 工業風裝潢 店內空間唔大 但座位舒服 有吧枱有卡座💁🏻‍♀️食物種類多元化 甜品同咖啡選擇都唔少 今次夜晚嚟食唔到咁多 下次要嚟飲啡食甜品☺️🍖香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 💰328慢煮羊膝七成熟 冇羊羶味 肉質軟腍 有少少筋 唔會太肥🐐有兩個醬汁 特別推介味道清新嘅青瓜荷葉乳酪 仲食到青瓜粒粒🥒另一個係燒汁 落黑椒加芥末籽 好香又唔會好咸🍆伴碟配菜都唔少 有翠玉瓜 茄子 青黃瓜🥣Heysonuts Daily Soup 💰58紅椒蕃茄湯 口感綿滑 唔係好稀嗰種 蕃茄味較重 比一般羅宋湯多咗紅椒味 增加咗點點嗆勁🍝自家製喇沙汁海鮮扁意粉 💰138意粉硬度適中 喇沙醬汁唔算多但足夠掛汁 而且椰香味濃🦐蝦 蜆 魷魚等海鮮都幾新鮮 仲加埋秋葵幾特別🥞開心果茉莉花醬梳乎厘鬆餅 💰104Pancake空氣感滿滿 好有蛋香 醬嘅開心果味好重 口感好rich 鍾意食開心果嘅一定要試吓😋🍹白桃冰茶 💰48🍹四季橘冰茶 💰48🔔另設加一

🍖香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 💰328

四季橘冰茶

🔔另設加一

自家製喇沙汁海鮮扁意粉
開心果茉莉花醬梳乎厘鬆餅
土瓜灣隱世Cafe「HEYSONUTS」裝修有格調餐廳座位闊落坐得舒服🥳⭐️嘻酥甩早餐(all day breakfast)好豐富😍有黑松露炒蛋、德國腸、煙肉、沙律菜、乳酪、大啡菇、水果、酸種麵包每樣都各有特色而且份量都好有誠意蛋超滑😙德國腸&煙肉🥓煎得剛剛好酸種麵包好出色⭐️蕃茄汁肉丸意大利粉廚師喺面頭加咗芝士食落去更加香濃😊意粉好掛汁 肉丸好有口感蕃茄味好開胃非常好食🤤⭐️紅酒慢煮牛面頰配薯蓉廚師用咗慢煮嘅方法去烹調牛面頰吸收晒紅酒味道🤩肉質非常嫩滑多汁加埋啲薯蓉食中和油膩感非常好嘅配搭值得推介🫶🏻⭐️開心果茉莉花醬日式梳乎厘鬆餅首先係個疏乎厘好鬆軟😄開心果醬及茉莉花醬好夾提升咗成個味道層次食埋依個高分甜品真係好滿足☺️絕對值得encore的高質cafe❤️
土瓜灣隱世Cafe「HEYSONUTS」
裝修有格調
餐廳座位闊落
坐得舒服🥳

⭐️嘻酥甩早餐(all day breakfast)
好豐富😍

真係好滿足☺️

絕對值得encore的高質cafe❤️
2024-03-06
2024-03-13 17 瀏覽
🐮紅酒慢煮牛面頰配薯蓉 $298牛面頰肉好大舊👍非常軟嫩!輕輕一拮就可以切開。入面帶點筋,仲係好動L🤣。加上紅酒燴煮,更加滋味濃郁。薯蓉超綿密,好重牛油香🧈。.🍝喇沙海鮮扁意粉 $138喇沙汁香椰汁味,唔辣,海鮮有魷魚、蝦同蜆😍最特別係用左秋葵炒,增加爽脆口感!.🥞馬沙拿茶日式梳乎厘 $94好鬆軟,入面仲係半生熟🥳拉茶嘅cream打到好綿,加左辣椒粉🌶️同朱古力碎🍫,出奇地夾!.🍵Green Tea Latte $40☕️Cappuccino $47.📍 HeySoNuts (土瓜灣)土瓜灣北帝街147號地下3號舖

🐮紅酒慢煮牛面頰配薯蓉 $298

🍝喇沙海鮮扁意粉 $138

🥞馬沙拿茶日式梳乎厘 $94

🍵Green Tea Latte $40

☕️Cappuccino $47

📍 HeySoNuts (土瓜灣)
土瓜灣北帝街147號地下3號舖
  • 自家製喇沙汁海鮮扁意粉