2022-12-15 269 瀏覽
之前嚟咗葵廣掃街 作為香港人 梗係要支持吓香港漢堡包 所以就嚟咗幫襯呢間Hong Kong Burger💪🏻美國安格斯牛肉芝士漢堡為咗試吓安格斯牛肉嘅肉質 我刻意第一啖淨係食嚿肉 如果單食肉 會覺得有啲太乾身 冇咗肉汁😂 但係如果成個包咬就會好有層次 相信係因為有片菠蘿嘅關係😮脆辣炸香雞芝士漢堡呢個炸香雞同連鎖快餐店嘅味道的確有啲似 但係佢嘅雞肉就比較厚身啦 唔係好似食炸粉咁 雞肉咬開仲好有肉汁👍🏻 同樣地呢個漢堡包都係有片菠蘿嘅 個人就幾鍾意呢個啦菠蘿煙肉芝士漢堡嚟到第三個包 一樣都係有菠蘿 有部分煙肉煎得過燶 但係唔太影響整體嘅味道 反而濺到燶嘅煙肉仲好香添🙊 我食叉燒都鍾意食燶嘅部份😆 呢個包嘅肉同芝士係最夾嘅小店為咗感謝醫護人員喺疫情中嘅付出 特別推出咗醫護人員尊享嘅優惠呀 真係好值得支持呀😎 呢啲咁有良心嘅小店 真係要大大力懲罰佢先得呀🤪

美國安格斯牛肉芝士漢堡
美國安格斯牛肉芝士漢堡

脆辣炸香雞芝士漢堡
脆辣炸香雞芝士漢堡

菠蘿煙肉芝士漢堡
菠蘿煙肉芝士漢堡

2022-10-24 177 瀏覽
《不負責任食評 — Hong Kong Burger》評分:🌕🌕🌕🌕總評:連梁祖堯都介紹過嘅葵廣burger小店試咗個脆辣雞腿包塊雞扒感覺似係雞胸多啲 勁大塊😋出面嘅裹粉唔會太厚而且仲係脆嘅識落唔會乾柴、肉質嫩滑入邊配咗少量生菜碎、菠蘿同埋蕃茄用咗最普通嗰隻卡夫沙律醬如果真係要挑剔就係個醬汁比較普通如果配蛋黃醬應該好食過配沙律醬🤔但講真以佢呢個價錢、份量、味道 的確係值得支持嘅良心小店之後去葵廣都會繼續食🫶🏻
《不負責任食評 — Hong Kong Burger》
評分:🌕🌕🌕🌕
總評:連梁祖堯都介紹過嘅葵廣burger小店
試咗個脆辣雞腿包

塊雞扒感覺似係雞胸多啲 勁大塊😋
出面嘅裹粉唔會太厚而且仲係脆嘅
識落唔會乾柴、肉質嫩滑
入邊配咗少量生菜碎、菠蘿同埋蕃茄
用咗最普通嗰隻卡夫沙律醬
如果真係要挑剔就係個醬汁比較普通
如果配蛋黃醬應該好食過配沙律醬🤔

但講真以佢呢個價錢、份量、味道
的確係值得支持嘅良心小店
之後去葵廣都會繼續食🫶🏻
葵廣多野食就係人都知😍 有間burger收埋廣場2樓,除左味道唔錯之外,原來都勁抵食架🥰🔺食物 🔸 Mini 三色漢堡餐$78(自選三款) 有成5款mini burger款任你揀😚我就揀左✅ 自家製手打牛肉芝士漢堡一咬落滴哂肉汁,啖啖牛肉香味,細細個burger都加左啲洋蔥、生菜👍減低油膩感.✅ 吉列手打蝦餅芝士漢堡炸到熱辣辣😍外脆內軟,如果再加啲菜,口感會更豐富.✅ 脆辣炸香雞芝士漢堡辣味唔算重,BB程度🤣 外皮有啲厚,肉質好似老左啲啲🥺 千島醬搭配 味道唔錯.➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖自私評分:🟡🟡🟡🟡⚪️自私評論:一個價錢可以試到3款burger,另加12蚊升級套餐(可揀薯條/番薯條/薯餅/麥樂雞/蝦球...) 同朋友share最岩揀呢款😍😍 抵食之選➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖#食在葵芳 #miniburger #小食 #漢堡 #餐廳 #抵食 #人氣餐廳 #小

🔺食物
🔸 Mini 三色漢堡餐$78(自選三款)
有成5款mini burger款任你揀😚我就揀左

✅ 自家製手打牛肉芝士漢堡
✅ 吉列手打蝦餅芝士漢堡
炸到熱辣辣😍外脆內軟,如果再加啲菜,口感會更豐富
✅ 脆辣炸香雞芝士漢堡
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
自私評分:🟡🟡🟡🟡⚪️
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
2022-10-09 132 瀏覽
超級好吃!!!!迷你三色漢堡套餐$721. 迷你自家製吉列手打蝦餅芝士漢堡2. 迷你自家製手打牛肉芝士漢堡3. bbq手撕豬肉爆汁菠蘿漢堡三種口味都各有各的好吃,但如果真的要我選一個的話,就是手撕豬肉那個!!!!豬肉的醬汁搭配烤過的菠蘿片,一咬下去爆汁那個感覺真的超爽!推推!
超級好吃!!!!
迷你三色漢堡套餐$72
1. 迷你自家製吉列手打蝦餅芝士漢堡
2. 迷你自家製手打牛肉芝士漢堡
3. bbq手撕豬肉爆汁菠蘿漢堡
mini burger 迷你漢堡
2022-01-16
Hong Kong Burger💛迷你素牛burger $38迷你炸魚柳burger $29轉做套餐 +$12薯條 配黑松露醬提子梳打人均消費: $39.5 (2人)-迷你素牛burger🌱🍔牛味幾真實🐮質感同味道都好似肉入面佢仲有一舊菠蘿🍍感覺上好清新😝另外配料仲有芝士 沙律醬同少少生菜🥬個包偏係厚身 軟熟🍞整體成舊漢堡偏厚要擘大d個口先食到🗣·迷你炸魚柳burger🐟🍔魚柳係偏一塊塊 大大片佢個炸衣偏厚😝但唔會話食到成個都係油炸肥膩feel👍🏽另外配料仲有芝士 沙律醬同少少生菜🥬 今次就冇菠蘿去減少油膩感不過就有一片蕃茄🍅個包偏係厚身 軟熟🍞 ·薯條 配黑松露醬🍟份量可以再多啲🥺脆 唔硬但應該唔係真薯🤣另外個包裝幾得意好似個籃咁樣程住🧺跟薯條 有個醬黑松露醬俾咗好多另外仲有其他醬 可以揀😝·提子梳打🍇唔係死甜🤤接受到嗰一種甜味終於搵到一隻汽水 唔係太甜🥹·以上評價 同(🧊🍟)一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽 -27/8/2022 ate拎返上一間雪糕漢堡包嘅手套去食 幾方便🤣佢俾咗個類似環保袋嘅嘢裝住幾方便 同埋幾正😝-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵食程度:🌕🌕🌕🌑🌑(對比起其他burger 好似
Hong Kong Burger💛
迷你素牛burger $38
迷你炸魚柳burger $29
轉做套餐 +$12
薯條 配黑松露醬
提子梳打
人均消費: $39.5 (2人)

迷你素牛burger🌱🍔

佢俾咗個類似環保袋嘅嘢裝住
幾方便 同埋幾正😝
好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑
抵食程度:🌕🌕🌕🌑🌑
(對比起其他burger 好似都比較平👷🏽‍♀️)
環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑
服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑
會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑
#od葵芳覓食之旅 #od食掃街
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-08-27
2022-09-03 275 瀏覽
去左葵涌廣場掃街,周圍都好多嘢食,見到呢間賣漢堡包嘅都幾特別,漢堡包都有分大size 同迷你size, 唔想食咁飽就點個迷你size啦。手打牛肉芝士漢堡,即叫即做嘅關係,要等10-15分鐘。漢堡包暖暖的,温度啱啱好。漢堡包偏乾,好似缺水咁,一般。手打牛肉幾厚身,有肉汁,但牛味唔濃郁。配料唔多,得芝士同生菜,漢堡包黎講,配料可以更豐富。另外,加左$12,可加配一罐汽水同小食。小食揀左蕃薯仔,味道一般無特別,下次可以不試。

手打牛肉幾厚身,有肉汁,但牛味唔濃郁。
配料唔多,得芝士同生菜,漢堡包黎講,配料可以更豐富。

2022-08-27 226 瀏覽
葵涌廣場是美麗天堂,亦是具特色的美食小迷宮。穿梭中,找尋特別的味道。今次又係趕時間,要去睇隔離童話集,當中剛好有大約40分,可以尋找美食外賣後,再欣賞好戲。 菠蘿漢堡,聽聞後久,可惜總是錯過了,今次特別去找,找到了。又煩又問沒有營養的問題《請問大約需要製作多久》……服務員沒有煩躁,細心回應《大約五至十分鐘左右》。見識到細心與耐性,在等候期間,見證佢驚人的行動力。因為某客人點選的漢堡已沒有,主廚請他找回客人更order,我內心都嘩了一聲,客剛走開,在人潮眾多的葵廣找人……原來服務員就是細心把客人尋回,再更正菜單。。。 說起我點的美國安格牛肉芝士漢堡,真心開心佢哋十分鐘已製作完成,剛剛好,我打卡後,急急趕到公園旁開心進食。大大嗰包,烤得香脆可口,夾著清新的洋蔥,芝士,厚實的牛肉,生菜,超級豐富,令驚喜。 一口咬下去,發現嘴唔夠大,未一口完成,要小口小口品嚐。嘗到菠蘿清甜,令牛肉的肥膩感減退。各種材配搭合宜,令漢堡的各感,質感如果興旺。 重要發現厚實的安格斯牛肉中間是粉嫩的顏色,由此可見,佢哋製作的用心,與及純粹的手藝。

2022-07-03 801 瀏覽
今日食Hong Kong burger由佢一開店已經開始幫襯,不過呢排啲水準好似唔係咁穩定,今日食咗個安格斯牛漢堡,貪佢有菠蘿,我認為burger入邊有菠蘿可以解咗啲油膩感,有啲清新嘅感覺。今日塊漢堡調味唔太足夠,比較淡,應該落少咗鹽,好彩我喺屋企食,加啲鹽落去,就可以調返個牛尾出嚟,呢度㗎 burger一向好個,兩塊麵包用牛油搽過,好有牛油香味,如果佢煎塊牛嘅時候加番啲鹽落去,應該好味啲我嫌跟餐小食得半份,所以就自己加個小食算啦,呢度個紫菜魷魚鬚,雖然應該係內科,但係個皮好有紫菜香味,配埋魷魚鬚係好夾,幾好
今日食Hong Kong burger

2022-05-18 654 瀏覽
一向都知道葵涌廣場好多野食, 黎開呢邊, 梗係唔可以錯過今次就簡左呢間Hong Kong Burger, 兩個人食價錢都唔太貴order 左個薯絲蝦, 麥樂雞, 曰式海苔魷魚鬚, 紫蕃薯條, 仲有兩個burger其實一黎到我見個紫蕃薯條其貌不揚以為唔好食, 點知一食落口有大驚喜, 佢內脆內軟, 有D紫薯甜味又有D咸味, 令人一食再食反而薯條又冇咩特別, 所以即刻比下去另外麥樂雞夠juice, 好食過麥X勞果D薯絲蝦好夠熱, 隻蝦食落唔會有好"梅" 的感覺, 好好食Burger 不過不失, 反而我鐘意佢D小食多過主菜,
一向都知道葵涌廣場好多野食, 黎開呢邊, 梗係唔可以錯過

反而薯條又冇咩特別, 所以即刻比下去
另外麥樂雞夠juice, 好食過麥X勞果D

薯絲蝦好夠熱, 隻蝦食落唔會有好"梅" 的感覺, 好好食
Burger 不過不失, 反而我鐘意佢D小食多過主菜,
2022-05-13
  • 紫蕃薯條
叫左一個吉列蠔漢堡包 滿心期待,第一次食吉列蠔既包要讚1. 即叫即整 好夠熱👍🏻2. 炸粉唔會太多負評1. 包皮普通2. 吉列蠔 蠔味唔夠 其實食唔出味3. 醬料完全係負評😂😂😅因為醬料 蕃茄味太搶,搞到食唔到蠔味、芝士味,同時個包因為落太多醬變左好軟淋淋,再唔好食左。咁樣食每一啖都充滿醬味😂😂😅,鐘意食醬既你地,可以過嚟試一試👍🏻👍🏻😜
叫左一個吉列蠔漢堡包

滿心期待,第一次食吉列蠔既包

要讚

2. 吉列蠔 蠔味唔夠 其實食唔出味
3. 醬料完全係負評😂😂😅

吉列蠔包
2022-03-27 751 瀏覽
呢間burger係朋友介紹的,果然無介紹錯哦~叫左好多野食,但值得推薦絕對係巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡。漢堡有2層超巨既牛肉,雖然巨但汁水勁juicy, 肉質嫩滑,煙肉惹味,加上新鮮洋葱既微辣,真係好夾。
呢間burger係朋友介紹的,果然無介紹錯哦~

叫左好多野食,但值得推薦絕對係巨人爆汁煙肉牛肉芝士漢堡。

2022-02-15 632 瀏覽
見評論同平時行過好多人排隊,所以就去試下買左焦糖洋蔥煙肉熱狗+魷魚鬚外賣拎到返公司大概六七分鐘左右但有點失望既係,熱狗腸係凍既,只有有張覆蓋嘅位置係微暖,而且單食熱狗腸的話,條腸無味既🥲可能招牌唔係熱狗,下次會再試多次食漢堡魷魚鬚幾好食,D醬都幾多選擇
見評論同平時行過好多人排隊,所以就去試下
買左焦糖洋蔥煙肉熱狗+魷魚鬚
外賣拎到返公司大概六七分鐘左右

可能招牌唔係熱狗,下次會再試多次食漢堡

魷魚鬚幾好食,D醬都幾多選擇
2022-01-22 154 瀏覽
唔講嘢食淨係講服務態度好耐都未試過有啲咁差嘅經歷收錢嗰位小姐完全冇服務買外賣成個過程由order 比錢 拎嘢一句聲都唔出 淨係掛住睇電話 一係啤住你 到真係答你語氣又唔好唔講真係以為佢語言能力有問題嘢食整好唔會嘗試去通知個客我企係隔離左等右等最後過去問佢粒聲唔出 將counter 上邊袋嘢遞比我結果係啲嘢食擺到凍哂冇多謝一句聲都冇 勁冇禮貌果然係一個無情嘅收錢機器講真呢個價錢嘅takeaway 嘢食質素唔係特別出色的話就真係唔好好似老馮啲客一定要嚟幫襯你想支持吓小店結果搞到心情勁差去之前認真諗下葵廣咁多選擇係咪真係要幫襯佢喇
唔講嘢食淨係講服務態度
想支持吓小店結果搞到心情勁差
去之前認真諗下葵廣咁多選擇
係咪真係要幫襯佢喇
2022-01-07
30 分鐘 (外賣自取)
2022-01-15 495 瀏覽
六點後禁堂食咁就幫襯下小店一於買上車食包裝好靚,有心思漢堡包盒入面有包裝紙俾你拎住個包食好貼心,加分叫左菠蘿煙肉漢堡麵包軟熟,好好食,依個組合配搭得好好紫薯薯條加$3應該係即炸,脆,好食份量又多,下次一定會再食叫左酸青瓜芥末籽醬有啲似金拱門魚柳包醬
六點後禁堂食
咁就幫襯下小店一於買上車食

包裝好靚,有心思

漢堡包盒入面有包裝紙俾你拎住個包食
好貼心,加分
叫左菠蘿煙肉漢堡
麵包軟熟,好好食,依個組合配搭得好好

紫薯薯條加$3
應該係即炸,脆,好食
份量又多,下次一定會再食

叫左酸青瓜芥末籽醬
有啲似金拱門魚柳包醬
外賣自取
難得黎一次葵廣梗係要行晒成個商場🏃🏻‍♀️睇下有咩嘢食,餐廳update下先👯‍♀️見到到呢間Hong Kong Burger做緊一個超抵嘅推廣優惠👏🏻🎉香煎鵝肝安格斯漢堡配法式蘋果醬 $38(原價$128)每日1,3,5,7,9點每段時間限售8個外賣包裝好實淨👍🏻雖然係$38推廣價但份量一d都無小到🥰女仔食一個都夠晒飽包皮有甜味烘過微脆安格斯漢堡七成熟唔怕太生又唔乾有肉汁蘋果醬個味配合到個包但係略嫌太少鵝肝偏簿總括而言$38真係超抵超值
難得黎一次葵廣
梗係要行晒成個商場🏃🏻‍♀️
睇下有咩嘢食,餐廳update下先👯‍♀️

見到到呢間Hong Kong Burger
做緊一個超抵嘅推廣優惠👏🏻🎉

香煎鵝肝安格斯漢堡配法式蘋果醬 $38(原價$128)

每日1,3,5,7,9點
每段時間限售8個