2018-08-28 69 瀏覽
減肥的人士就是吃得少,兩個人來到這個越南餐廳,叫了一個蕃茄海鮮檬粉,再加一個柚子沙律,另外叫一個飲品便完事了。蝦柚子沙律的蝦size不算很大,但是蝦經過燒烤才放出來,而且有把蝦腸弄走,味道挺為好吃,非常欣賞。柚子沙律配有普通的沙律菜,菜也挺新鮮,但是略為乾了一點,如果覺得太乾的話可以問侍應拿魚露,加了魚露後口感會比較好。蕃茄海鮮檬粉非常之番茄來,到的時候紅紅的番茄油,我還以為自己需要吃辣檬粉。但是吃下去一點也沒有辣味,而且有很香濃的番茄味,配料有蝦丸,一些蟹肉還有扎肉,味道也非常不錯,特別欣賞他的蝦丸,有非常濃郁的海鮮味。一杯特飲,套餐只需要加八蚊,叫了平常不能看到的鹹檸梳打,鹹味可手,不過如果有鹹檸七喜便更好了。

2018-08-26 68 瀏覽
某一晚, 個人突然間想起已有一段長時間沒有吃過越南菜了, 那就即時拿起手機, 在飲食網站找找資料, 原來在香港,越南菜館為數不少,但想要吃得經濟實惠一點的,還是選了來這裡。來到時見店子的裝修很有南洋風情,座在其中也是舒適。先來喝的,就點了越式三色冰, 喝得夠爽。全生牛肉湯河送上來,先喝一口湯底,不算是非常甜但也清鮮而且有醇香的牛骨味道,牛肉淥得僅熟,口感嫩滑,河粉是細滑的, 加入不少的洋蔥, 吃起來也爽口美味, 整碗粉份量也不算太小,至少以我來說是吃得飽的。食物是正宗而且有水準, 價錢也是經濟實惠, 吃得飽飽的離開。
2018-08-24 56 瀏覽
閒日晚上,想找一個很homey的樓上餐廳與大學同學聚舊,食一餐晚飯。結果大學朋友推介了一間位於銅鑼灣的越南餐廳,名為JK Kitchen,便去試下!一入到去,發現餐廳裝潢真的很有家的感覺,很精緻,非常適合親蜜的大同聚會!食物方面,(1)首先叫了一個越式燒豬頸肉。豬頸肉上配以炸香蔥及蔥花,十分惹味! 肉質也十分軟稔(2) 當然少不了雞肉串燒。串燒燒得十分香,更有花生醬淋在肉串上,美味十足!(3) (右邊) 點了一個雙拼湯河 以及 (4) (左邊) 越式炒菜心。湯河有扎肉和魚餅,亦有其他款選攝。菜心香甜,越南style!

2018-07-30
  • 越式燒豬頸肉
2018-08-22 69 瀏覽
好少係香港食越南河粉呢啲,但其實自己幾喜歡,加上係呢一個淺湖水藍色裝潢下嘅餐廳我就俾佢吸引左入去餐廳環境景致優雅舒適,小小的好似一個配有簡單裝修嘅屋企一般,感覺親切因為Tiffanyblue呢一種顏色更加令人感覺到嗰份份外怡靜之感,屋企嘅可以休息亦可以享受,所以可以感覺係到坐上一整日都唔會厭倦。我就叫左呢個最豐富嘅jk kitchen 湯河,我改配檬粉,材料有扎肉、牛腩、切片牛肉同埋雞絲。一上枱就覺得有四種材料真係好満足到我。牛腩已經好軟熟好容易入口,好香濃嘅牛肉味。整體材料都好豐富。檬粉好好味,質感唔同其他面類,冇咁容易變淋或者發脹,鋪頭好細心另外分開放一點小芽菜同埋青檸,如果鍾意食熟啲嘅客人可以即刻攞去湯底下。如果鍾意食爽脆啲口感芽菜既客人又可以即食。咁樣都幾好,食越南風味嘅餐廳一定要有芽菜先至夠地道!自己本身都好鍾意食。呢個湯底幾清甜配埋少少辣椒刺激下好好味,又有青檸提升鮮味。朋友就叫咗雞絲湯河,都轉檬粉。雞肉本身清新清甜,整個配落去都好清新,啱啱好!嘢飲方面我知道餐廳有珍珠奶茶,珍珠奶茶係我最鍾意嘅飲品,去到諗都唔使諗即刻叫珍珠奶茶,細細杯但係都好多珍珠,好抵飲!同埋估唔到$5

Jk  Kitchen湯檬

雞絲湯檬

嘢飲方面我知道餐廳有珍珠奶茶,珍珠奶茶係我最鍾意嘅飲品,去到諗都唔使諗即刻叫珍珠奶茶,細細杯但係都好多珍珠,好抵飲!同埋估唔到$5就可以更改飲珍珠奶茶
係非常之抵!
珍珠奶茶

朋友唔係咁鍾意飲太甜嘅飲品,叫咗少甜但係餐廳好細心,仲問我哋會唔會覺得太甜,朋友都覺得有啲甜。餐廳竟然毫不猶豫幫我地換過一杯新嘅重新調配過出嚟,真係冇咁甜,好啱朋友口味。
值得一讚,餐廳職員服務態度好,細心有禮,好欣賞!值得加許呀

我哋係餐到都加左$25配小食春卷,
春卷
多試一樣。係lunch time又吾洗加一,非常之好,我同朋友下午茶時間去,簡直係賞心樂事,坐喺度傾閑偈咁就同朋友食咗一個下午茶喇。好推薦大家到此閒聚,待上一個下午,享受慢活
Jk  Kitchen湯檬
2018-08-06 72 瀏覽
Came here with a friend on a Tuesday. The place is really easy to find; 2 mins from causeway bay exit A or 5 mins from exit F (honestly recommend exit F more because you just have to walk less!!). Because we made an advance booking so we did not have to line up for a long time. There were around 4 staffs on the floor so you never have to worry about them not taking your orders or ignore you like other restaurants. The menu they have is pretty impressive, with a lot of choices for rice and noodle

Because we made an advance booking so we did not have to line up for a long time. There were around 4 staffs on the floor so you never have to worry about them not taking your orders or ignore you like other restaurants. The menu they have is pretty impressive, with a lot of choices for rice and noodles made in Thai and Vietnamese recipe. When I asked if the owner is a Vietnamese, they said no, so I do believe the taste would have a mixed of Hong Kong to fit the culture here better! Their drinks menu is looong like wise! And they have the special drinks like longan and coconut ones, freshly picked and imported from Vietnam. The options available for us to choose were a lot so we took quite some time to make our decisions. And the best thing? The staff did not seem to be annoyed at us at all, and she even said “take our time, please let me know if you need any recommendation”. Where would you find a $50-$100 restaurant with such kind of service??

So we ordered a papaya salad and a pork neck vermicelli with fish sauce. The salad was fresh, with the right amount of salt, sugar and fish sauce mixed together. And I love love love their pork neck meat! I guess it was marinated and grilled with Thai recipe, but the vermicelli and the sauce were definitely Vietnamese style.

Over all, good taste, affordable, great location with friendly staff. Will definitely comeback to try the rest of their menu!!!
2018-08-01 77 瀏覽
個日同fd約左出去食晏 但又唔想食番平時個啲 所以就叫佢搵😂點知又真係俾佢搵到呢間樓上越南餐廳入到去個餐廳嘅時候比人哋感覺好舒服 因為餐廳嘅裝修好自然 仲有啲花草擺設😍因為近排天氣好熱 所以我哋就叫咗一個無骨鳳爪開下胃先個鳳爪嘅酸辣程度適中 唔食辣嘅人都可以試吓👍🏻之後我哋就嗌咗個牛油雞翼嗰雞翼係即叫即炸 而且佢哋仲炸到好香脆👍🏻面頭仲曬左少少炸蒜 好惹味阿🙈之後主菜就我哋就叫咗佢地嘅招牌菜越南阿媽炒粉絲個粉絲嘅份量啱啱好 而且嗰邊仲有好多配料感覺好豐富 而且個粉絲嘅調味適中 啱晒我呢啲唔食得太鹹嘅人👍🏻👍🏻👍🏻
點知又真係俾佢搵到呢間樓上越南餐廳

因為近排天氣好熱 所以我哋就叫咗一個無骨鳳爪開下胃先

個鳳爪嘅酸辣程度適中 唔食辣嘅人都可以試吓👍🏻
之後我哋就嗌咗個牛油雞翼

嗰雞翼係即叫即炸 而且佢哋仲炸到好香脆👍🏻
面頭仲曬左少少炸蒜 好惹味阿🙈
之後主菜就我哋就叫咗佢地嘅招牌菜越南阿媽炒粉絲

2018-07-25 152 瀏覽
番工番到攰攰地,要同同事去食餐好既鼓勵自己。噤岩今次比我地撞正去到一間幾好既樓上小店可以叉下電傾下計~餐廳入面環境幾舒服,而店員安排左我地2個人坐卡位,等我地2個人可以坐得舒服d~呢度環景舒服之外,d野食都唔錯。精選JK炸拼盤春卷: 春卷炸到香脆,餡料既味道岩岩好。牛油雞翼: 雞翼炸得好香口,好脆,仲好重牛油味!魚餅: 魚餅比較上就無咩特別~ 點酸甜汁真係點都好食。蔗蝦:佢個蝦膠食落係彈牙架,好食!薯仔絲蝦:呢個超好食,薯仔絲炸到脆卜卜,好似食緊薯條噤,好正!推介串燒雞肉呢度既串燒同外面既有少少分別,佢無沙嗲醬跟埋架。問過職員,佢地話因為奄肉果時已經加左味,所以個雞唔洗點醬已經好香。老闆娘炒米其實食落同普通豬頸肉炒米粉差不多,但佢炒得好乾身好惹味,令人會不知不覺食完一啖又一啖呢~馬拉盞炒芥蘭呢碟芥蘭好香好惹味,都幾岩d鐘意食濃味野既朋友仔。蓮子薏米冰一黎到見到杯飲品已經覺得好吸睛,好似有杯雪糕噤開心~飲落d冰係椰汁雪成,所以每飲一啖都好解暑,正!熱金桔檸檬同事唔飲得凍野,所以佢簡左呢杯飲..呢杯野上檯時,我地聞到有陣類似感冒熱飲既味...而同事試完,都話呢杯野麻麻地。撇除同事杯野飲之外
番工番到攰攰地,要同同事去食餐好既鼓勵自己。

噤岩今次比我地撞正去到一間幾好既樓上小店可以叉下電傾下計~

呢度環景舒服之外,d野食都唔錯。

精選JK炸拼盤

春卷: 春卷炸到香脆,餡料既味道岩岩好。
牛油雞翼: 雞翼炸得好香口,好脆,仲好重牛油味!
魚餅: 魚餅比較上就無咩特別~ 點酸甜汁真係點都好食。
蔗蝦:佢個蝦膠食落係彈牙架,好食!

串燒雞肉
串燒雞肉

呢度既串燒同外面既有少少分別,佢無沙嗲醬跟埋架。

馬拉盞炒芥蘭
馬拉盞炒芥蘭

呢碟芥蘭好香好惹味,都幾岩d鐘意食濃味野既朋友仔。

熱金桔檸檬

熱金桔檸檬

同事唔飲得凍野,所以佢簡左呢杯飲..
呢杯野上檯時,我地聞到有陣類似感冒熱飲既味
...
而同事試完,都話呢杯野麻麻地。

撇除同事杯野飲之外,今餐成餐飯每樣野都好好味~~讚!

順帶一提~員工既服務又真係好好,每位員工都好nice好好笑容又有禮貌真係抵讚!
2018-07-18
2018-07-23 84 瀏覽
朋友喺銅鑼灣返工,話同事介紹去一間家庭式嘅越南餐廳,難得有機會我哋就決定試吓。一開𨋢已經見到大大個logo 我哋好早已經嚟到,所以唔使等位 出面嘅裝修好有特色,好有田園風味!入到去嘅裝修都好特別,好有外國嘅家庭風味!仲有外國人泥食添 前菜我哋嗌左個越式柚子大蝦沙律。啲蝦好新鮮好爽,唔係白烚,而係有煎過!沙律好多料,好夠味,但食落又唔會食到好多香料菜!菜我哋帶咗個越式馬拉盞豬頸肉炒芥蘭。豬頸肉唔韌,好入味,芥蘭亦唔老身。跟住我哋試咗個越南老闆娘炒米。肉用咗豬頸肉,有好多塊!米粉亦都炒得啱啱好,唔會過濕或過乾!呢一碟餸我同朋友都好鍾意 之後餐廳推薦我哋試呢一個越南碎爽,我哋揀咗扎肉。呢一味餸好特別,下面係一層煎過嘅糯米飯焦,而上面就加咗啲蔥、扎肉同其他配料。食落有唔同嘅口感,好味 嘢飲我就嗌咗越南三色冰,有得揀紅豆或者綠豆,我就揀咗紅豆。第一杯嘢飲可以半價,大大杯,好抵飲 而朋友就嗌咗珍珠奶茶,味道亦都唔錯!

一開𨋢已經見到大大個logo

我哋好早已經嚟到,所以唔使等位
出面嘅裝修好有特色,好有田園風味!

入到去嘅裝修都好特別,好有外國嘅家庭風味!仲有外國人泥食添

越式柚子大蝦沙律

越式馬拉盞豬頸肉炒芥蘭

越南老闆娘炒米

越南碎爽  -  扎肉

越南三色冰 - 紅豆

珍珠奶茶
而朋友就嗌咗珍珠奶茶,味道亦都唔錯!
2018-07-16
越式柚子大蝦沙律
越式馬拉盞豬頸肉炒芥蘭
越南老闆娘炒米
越南碎爽  -  扎肉
越南三色冰 - 紅豆
2018-07-22 59 瀏覽
登龍街直情係銅鑼灣嘅食街,好多高質餐廳都隱藏係商廈之中。今次搵到呢間JK kitchen,朋友話個環境同嘢食都好,就聽佢講試下。周末去都幾多人,要book定位先唔會摸門釘。環境真係好別緻,唔講以為食西餐,好適合三五朋友或情侶黎。本menu好厚,菜式有好多選擇嗌左越南菜最經典菜式之一,香茅豬扒湯河,好大碗呀!欣賞佢豬扒同湯檬分開上,唔會浸腍哂,仲可以選擇落咩配菜~個湯底好馥郁,一啖接一啖,豬扒唔乾身。越式大蝦柚子沙律,好足料,似主菜多過前菜,有椰菜、蘿蔔絲,加埋泰式酸甜汁,好開胃,大蝦係另外煎香嘅,爽口脆身,鮮味夠,令成道菜嘅層次更豐富。見到menu竟然有台式奶茶,仲要有半價添,試左胚芽奶茶,味道好濃郁好creamy,啱我口味。
登龍街直情係銅鑼灣嘅食街,好多高質餐廳都隱藏係商廈之中。

環境真係好別緻,唔講以為食西餐,好適合三五朋友或情侶黎。

本menu好厚,菜式有好多選擇

• 香茅豬扒湯河
2018-07-15 67 瀏覽
入到餐廳內, 好似有種回到家既感覺, 好WARM, 坐得好舒服添, 咖啡其實是生活必需品,一日不喝,心神恍惚, 所以就叫左個咖啡提提神, 越南滴漏咖啡, 它的香味濃郁醇厚,略帶回甘;而它獨一無二的沖泡方法,可以細味品嚐滴漏咖啡的獨特滋味, 岩晒有品味既我, HEHE叫左個法式紅酒牛柳粒飯, 牛柳切粒口感分外豐富有咬口,又酸又甜,好醒胃。做到美味燉牛肉, 味道帶甜且濃,沒有紅酒的酸味, 酥軟腍滑, 惹味多汁,伴以茄汁炒過的飯粒,味道丰富

2018-07-12 62 瀏覽
JK Kitchen 食評頗高,今日一試,果然沒有失望!餐廳以優和色主調為主,感覺溫暖,坐得很舒服。「越式燒鷄」半隻HK$128先睇賣相,已經吸引,加上香氣撲鼻,未食已經令人食指大動!鷄皮燒得香脆,脆而不硬,肉質嫩滑,稱得上色香味俱全!另外,不得不提個醬汁,隨碟附上2款不同醬汁,啡黃的醬汁,咸咸香香,令到味道更加惹味!另一款綠色醬汁係餐廳自家製,味道清新,幾有驚喜,個人很喜歡!這一道菜值得推介!餐廳晚飯優惠,飲品半價,半價后,鹹檸梳打都只不過是$17,好抵飲!重有甜品送,每人一杯啫哩,飯后來個甜品,大滿足!**除了食物之外,餐廳既服務也是值得一讃!!服務非常誠懇有禮,而且還會細心介紹食物,給予意見。
JK Kitchen 食評頗高,今日一試,果然沒有失望!

餐廳以優和色主調為主,感覺溫暖,坐得很舒服。

「越式燒鷄」半隻HK$128
先睇賣相,已經吸引,加上香氣撲鼻,未食已經令人食指大動!

2018-07-11
2018-07-12 48 瀏覽
其實同男朋友成日都去銅鑼灣食晚飯,次次都係食我地食慣既米線,今次試下食啲樓上鋪頭先。我地係登龍街咁多食市中揀左JK Kitchen黎試,都好耐無食過越式野lu。出面同裡面既裝修都好靚,感覺好乾淨。入到去,加分位係有個大電視🤓第一道餸係越式豬扒飯,賣相好野味,豬扒配炸蒜同葱真係無敵既組合,豬扒唔林唔硬,少脂肪得黎唔乾,啲白飯都好好味,perfect!第二道係越式春卷河粉,分左三碟咁咁上,好鐘意佢張青檸,辣椒,芽菜分開上,真係幾貼心,可以鍾意攞幾多就攞幾多,男朋友唔鍾意食芽菜就冇落過🧐春卷炸得好脆,食落又唔係好油,同埋好大條好足料呀!第三道菜係越式雞肉串燒,雞肉調味得幾好,好似唔洗點醬都好有味。甜品黎啦,呢杯係三色啫喱呀!真係有三隻包好有誠意,上面仲有椰果食,勁好味!到飲品啦,我覺得係今晚既重點,真係無嗌錯,就係越式三色冰啦!呢杯真係無敵大杯,由最底講起,有爽口既浪粉,之後有巨大既椰子冰,睇落好似一座雪山咁,最上有勁多紅豆,真係好正好抵飲!另一杯就係清浪既椰子水。整體黎講,上菜快,服務好,環境好,味道好,應該會再黎食。

出面同裡面既裝修都好靚,感覺好乾淨。

入到去,加分位係有個大電視🤓

春卷炸得好脆,食落又唔係好油,同埋好大條好足料呀!

另一杯就係清浪既椰子水。

整體黎講,上菜快,服務好,環境好,味道好,應該會再黎食。
2018-07-12
  • 越式三包冰
2018-07-11 47 瀏覽
老婆講左好多次想試下呢間餐廳,難得呢幾日得閒d 唔駛OT, 所以尊登早d book 定位同老婆撐下枱腳啦!餐廳係食店林立既銅鑼灣登龍街上,位置很好找!因為我們預約既時間比較早,所以入座時餐廳並不算太多人。餐廳佈置用心,有好多特色既小擺設,氣氛很好!食物種類都算幾多,米紙卷都有2 款不同,我地叫左「越式米紙卷 - 4 件」$68, 大大件,每件漲卜卜,一看就知好足料!生菜新鮮翠綠,米紙卷包有豬肉同蝦肉,加了蝦肉既米紙卷更惹味,而且檬粉爽口,九層塔同薄荷葉亦不會過多,再沾上酸甜汁,味道很清新,好快就俾我地K.O 了!「越式牛柳粒茄汁拌飯」$98嘩!牛柳粒好多,而且都係大大粒,應該用了一丁點既黑椒碎調味,惹味得來並不辣,味道調得很好!紅飯味道酸甜,軟硬適中,炒得好,唔油!老婆非常欣賞這餐,未食完餐飯就已經話要再encore

「越式牛柳粒茄汁拌飯」$98

老婆非常欣賞這餐,未食完餐飯就已經話要再encore

2018-07-11
2018-07-10 97 瀏覽
今天下午要到銅鑼灣開會,順便要搵地方醫肚。我 lunch 唔熟銅鑼灣的食店,在多位朋友介紹下,我去了登龍街的 JK Kitchen 食越南美食。我甚少讚食店的裝潢,但這間真的不得不讚。環境休閒舒適,設計舒服入時,給我感覺非常良好。而且場內有卡位,滿有私人空間,到處盡見心思。我個人十分喜愛這綠草星星 ceiling 設計,很有大自然的氣息,令我心情放鬆。話說回頭,食物出品是食店重中之中。我今次叫了牛肉湯河和滴滴咖啡。凡食越南餐廳,必要試牛肉湯河,食店出品好壞與否,高下立見。牛肉湯河 presentation 做得好,讓人有滿滿美食的感覺。湯底製作入味,濃淡適中,香味出眾。牛肉薄切,厚度剛好,遇上熱湯,生熟之中見嫩滑。配料分碟上,主導權在手,可辣、可香、可酸、可爽。這小碟已包含以上味感,盡見用心。湯河夠滑,帶點煙韌而不腍,口感良好,絕不欺場。越南滴滴咖啡,香味滲鼻,留意藍色杯下有甜奶,咖啡滴妥後攪勻,再放入左面的冰杯。如此,一杯甜度適中,冰凍凉快的越南滴滴咖啡就大成功!除了裝潢和食品,我也要讚賞食店的服務。店員服務殷勤,用心介紹餐單的食物,能給我很好的意見。當上咖啡時,又細心講解滴滴咖啡的

湯河夠滑,帶點煙韌而不腍,口感良好,絕不欺場。

除了裝潢和食品,我也要讚賞食店的服務。店員服務殷勤,用心介紹餐單的食物,能給我很好的意見。當上咖啡時,又細心講解滴滴咖啡的製法和資料。而且我最欣賞是店員很有禮貌,對食客很 nice. 在休閒的環境下,加上友善的店員,真正讓我感到很舒服,我差點以為自己正在放大假,忘記一陣要去開會添。
午餐
在銅鑼灣覓食期間,偶爾發現這間頗多評價的樓上小店,便決定與男友一試究竟。平日晚上8點多去到,不用等位便能入座,餐廳裝修簡潔新潮,以emoji做墻面裝飾帶來一種輕鬆愉快的氣氛,餐廳座位寬敞,不過樓面只有疑似老闆娘一人,好在餐廳鋪面不算大,等候落單及上菜時間也在合理預期內。男友點的精選生熟牛肉河粉 ($78),原本想轉配金邊粉但餐廳並沒有供應。深色的牛肉湯上灑滿了蔥花及炸蒜,男友嘗一口覺得味道頗為複雜,最先嘗到的不是牛肉味,而是重重的香料味道,感覺反而有點像台式紅燒牛肉麵的湯底。越南粉竟然吃出台灣麵的味道,我們的心情也是頗為複雜…… 不過在香料味道之下仍然能嘗到牛肉味,只是香料味道過於「搶」。生熟牛肉都是薄切,略嫌有點過薄,攪拌數下已經有生牛肉慢慢碎掉及散開,生牛肉與熟牛腩味道一般,整個粉配搭感覺偏濃味,連平日慣了重口味的男友吃著吃著,也要忍不住另外加點一杯飲品。香茅雞翼湯河(走青)($78),雞翼炸得過為乾身,吃不出香茅味道,反而有點兒苦,男友一試說那可能是炸的時候有點過熱令表面炸漿燶掉,所以雞翼看上去乾且帶點黑黑的,賣相及味道都非常一般。河粉湯底比牛肉湯清淡,原本以為是雞湯,但喝下卻有
在銅鑼灣覓食期間,偶爾發現這間頗多
評價的樓上小店,便決定與男友一試究竟。

精選生熟牛肉湯河

香茅雞翼湯河

香茅雞翼湯河(走青)($78),雞翼炸得過為乾身,吃不出香茅味道,反而有點兒苦,男友一試說那可能是炸的時候有點過熱令表面炸漿燶掉,所以雞翼看上去乾且帶點黑黑的,賣相及味道都非常一般。河粉湯底比牛肉湯清淡,原本以為是雞湯,但喝下卻有點酸酸苦苦的藥味,一言難盡,味道並不討好,結果整碗粉只吃了一半。

越式蔗蝦

越式蔗蝦($68),原本想叫的是串燒大虎蝦,但餐廳說暫時沒有虎蝦,退而轉叫了蔗蝦。鹹鹹的蝦膠插在剝了皮的蔗上,蝦膠炸得未算過份油膩,吃完可輕咬一下清甜的蔗中和鹹味,但蝦膠只能嘗到鹹味,味道有點「味精」,整體感覺也是普通。

抱有期望地試JK Kitchen,雖然店內環境裝修有新意,但最重要的食物未見特別出色,味道平平無奇。可以理解餐廳想做到幾種風味的mix and match,但此番fusion有些刻意而不討好。說好的越式卻不是正統越式,讓一心流著口水上樓吃粉的我們著實失望了一回。
要說此行唯一的亮點,就是勝在有帥帥的男友一直坐在旁邊啦
2018-06-20