2022-08-15 112 瀏覽
*✲゚*。🥯 中環兩層輕食cafe🍵呢間cafe環境幾舒服 今次已經係第二次去🤣

抹茶提拉米蘇貝果 個Bagel質感唔錯幾煙靭 👍🏻但bagel同中間嘅餡都係分開食😂
中間兩舊手指餅係偏硬脆 面頭淋左大量cream同抹茶粉 有d回甘🍵
雖然menu寫住有酒精 不過我食唔出嘅🤣原本諗住去食富士山吐司 不過果日冇 然後揀左紅豆奶油吐司 點知都冇 sad☹️結果店員話紅豆奶油吐司轉croffle 不過呢個真係好普通 croffle都唔太脆 少失望🥺個賣相都唔太吸引🙈下次都係食番scones🤣佢地定期會轉menu 記得留意番佢地ig會有最新menu🙆🏻‍♀️-✨ 抹茶提拉米蘇貝果 ($68)✨ 紅豆奶油croffle ($58)-📍 Loft & Scone @loftandscone上環機利文新街6號地舖
*✲゚*。🥯
 中環兩層輕食cafe🍵

呢間cafe環境幾舒服 今次已經係第二次去🤣

抹茶提拉米蘇貝果 個Bagel質感唔錯幾煙靭 👍🏻
但bagel同中間嘅餡都係分開食😂
雖然menu寫住有酒精 不過我食唔出嘅🤣

個賣相都唔太吸引🙈
下次都係食番scones🤣

✨ 抹茶提拉米蘇貝果 ($68)
✨ 紅豆奶油croffle ($58)
📍 Loft & Scone @loftandscone
上環機利文新街6號地舖
2022-08-13 103 瀏覽
今日去嘅芋泥慶典實在太令人失望 無乜收穫就諗住去附近呢間bookmark咗好耐嘅cafe坐吓食吓嘢啦點知失望嘅程度只有過之而無不及🫠我竟然食到個黑心燶蛋糕😖.首先落單嘅過程都好唔順利我講咗兩樣嘢 店員就叫我等等 唔知係佢部電腦有問題定點 搞咗一陣之後重覆完又再重覆 總算落到單了🥲.- Earl Grey Mandarin Tonic $68明明叫Earl Grey Mandarin Tonic點知嚟咗杯Expresso Tonic同店員講啦 佢就話換返俾我 仲好醒好快咁即刻叫我加返$13杯飲品有啲橙味 偏苦 無任何earl grey嘅味道 (唔知佢寫住earl grey 係咪suppose會有伯爵茶味?!)咁就$68 .- Purple Potato & Taro Latte $65好奶 唔啱我飲🥲.- 檸檬仔 $38有啲poppy seed嘅檸檬pound cake賣相幾得意咁但一切開...硬到呢 而且又乾再切開啲 入面黑㗎係燶咗!!!!!!!!!!開頭都無諗過係燶 因為個外表無黑 係得入面黑拎去問店員 佢好大聲咗話 係燶咗我第一次食到個心燶嘅蛋糕!!!!!!!!!!佢問另一個店員叮
今日去嘅芋泥慶典實在太令人失望 無乜收穫

有啲poppy seed嘅檸檬pound cake
賣相幾得意咁

但一切開...硬到呢 而且又乾
再切開啲 入面黑㗎

係燶咗!!!!!!!!!!
開頭都無諗過係燶 因為個外表無黑 係得入面黑
拎去問店員 佢好大聲咗話 係燶咗
我第一次食到個心燶嘅蛋糕!!!!!!!!!!
佢問另一個店員叮咗幾耐
佢答2分半...
2分半?!?!

不過食物質素就真係差差差喇
真係好耐係試過食到啲咗劣質嘅食物喇
今日真係好好彩😌
2022-08-06 118 瀏覽
成日去機利文新街揾食,見到有一間café幾吸引,就揾日Lunch前往一試。餐廳有兩層,環境行簡約風,好適合同朋友係度飲杯咖啡,食d甜品,同埋全部烘培甜點都係自家製作,好有心意🥰✨西西里檸檬奶油三文魚意粉 🍝($65)我地都叫左呢款意粉,跟住叫左個cake一起share。意粉分量唔多,男仔可能會唔夠飽。三文魚切到好細塊,口感嫩滑,檸檬奶油清新可口, cream都唔會好膩,意粉軟硬適中,整體都唔錯既😝✨Hot White☕️ (跟餐)拉花幾靚,咖啡苦澀味多過牛奶味,所以咖啡口感更爲濃郁,口感都細滑☺️✨焙香烏龍茶荔枝卷蛋🍰(原價 $68,lunch set cake - $20= $48)呢個cake有驚喜,推薦!選用台灣直送焙香烏龍茶粉製作,茶味濃郁而不苦澀,加上荔枝香味同甜味,完美配合下,甜度適中而帶甘香。卷蛋口感軟糯,配合口感綿綿的幼滑忌廉,超好味😍😍

✨西西里檸檬奶油三文魚意粉 🍝($65)

✨Hot White☕️ (跟餐)

1K
2022-06-28 1131 瀏覽
以往幫老闆買外賣時已留意到這間咖啡店,因為與四周的環境顯得格格不入,但由於當時只提供蛋糕和咖啡,對於我這些上班一族實在不夠,最近看到推出意粉套餐,就相約了朋友來試一試,果然是打卡咖啡店。位置:在機利文新街的盡頭,旁邊是回味工房 Affinity Kitchen。環境:白色的門面與落地玻璃設計,門口有一行座位是供與店面打卡,內部有兩層,地下一層只有二人座位,靠近咖啡吧台和蛋糕櫃,一個角落是賣咖啡豆,另一角落是心思佈置。而樓上是寬鬆悠閒風格,可以在這裏慢慢嘆咖啡和與朋友談笑風生,非常寫意,我很喜歡這種裝修風格,不需要華麗佈置,角落一點有心思的擺設已經使人感覺舒服又放鬆。服務:是靚女老闆打理,友善而上菜都快手。午市:主打是賣鬆餅和蛋糕,但偏偏兩項都沒吃,反而是試了意粉。套餐價錢較抵,有主食和咖啡。今日客人少,我和朋友獨佔了地下一層,很棒!🍴和風柚子味噌蝦🦐意粉🍝 $75份量不多,絕對不是填飽肚的選擇,只是挺有創意,想不到柚子都可以炒意炒,味道出乎意料不錯,是很清新帶點酸意,蝦肉結實小粒,整體不錯,畢竟這款食物不是該店的招牌,不用一百元的價錢,能在如此文青的環境吃飯,也是值得👍🏻。🍴西西里奶油

地下一層只有二人座位,靠近咖啡吧台和蛋糕櫃,
一個角落是賣咖啡豆,
另一角落是心思佈置。

服務:是靚女老闆打理,友善而上菜都快手。

今日客人少,我和朋友獨佔了地下一層,很棒!

🍴和風柚子味噌蝦🦐意粉🍝 $75

🍴西西里奶油蜆肉意粉🍝 $75
這是朋友點叫,主要配料是蜆肉,份量不多,沒有吃到,相信味道都是不過不失。

☕Hot House Blend (跟餐送)
第一次喝這款把由不同產區咖啡豆混合的咖啡,可以加或不要奶,但我們都加了牛奶,喝不了齊啡。咖啡味道濃郁而不苦澀,口感順滑,😍值得一提是拉花非常漂亮,是一朵❣️心形花,我都是第一次見🥰。

總結,希望下次有機會再試其招牌鬆餅和蛋糕🍰。
2022-06-28
2022-06-21 213 瀏覽
呢度嘅scone加入小麥,雖然我唔特別好呢種食材,但係佢令到個scone嘅層次豐富咗好多,食落唔係散碎嘅麵粉牛油香味,反而為低調嘅小麥製造咗一個合適嘅舞台,突顯咗小麥嘅味道。一向食scone覺得唔可以冇clotted cream,呢度用比較light啲嘅mascopone cream,因為scone嘅質感比起其他甜點粗糙,加cream食本來有互補長短嘅效果。不過凡事有例外。一定要試呢度嘅home made 無花果jam, 無花果本身味道清淡,呢個jam喺冇預警下好有爆炸力,無花果跟小麥嘅配搭天衣無縫,完美到令個cream全無用武之地。有啲朋友唔鍾意食scone因為佢”鞋”口,因為佢散修修,因為佢只係麵粉牛油冇乜特別,呢度將佢嘅缺點通通改晒!喺香港,瞇埋眼第一次有英國田園嘅感覺…. 一定要叫scone set(scone set先有jam)

不過凡事有例外。

2022-06-17
  • Scone Set
每次約朋友岀黎吹水都好鍾意去cafe😚依間中上環細細間既cafe竟然有d驚喜😌🧈招牌原味小麥scone配馬斯卡彭忌廉 無花果醬 $68D醬係自家製嫁😍無花果醬酸酸甜甜仲有小果粒無一般果醬咁甜🤓好好味😋Scone就幾濃小麥味,一切就切開左好鬆脆😆🍰焦糖Baileys卷蛋 $58呢款甜品個外型勁吸晴🥰入面有厚厚既Cream💓配上甜甜既焦糖醬入口好順滑👍加上Baileys淡淡酒香畫龍點睛😋🍹Peach green tea $40相對嘢飲就冇乜特別🤔桃味好淡😅不過都可以解膩😆

🧈招牌原味小麥scone配馬斯卡彭忌廉 無花果醬 $68

🍰焦糖Baileys卷蛋 $58

🍹Peach green tea $40
相對嘢飲就冇乜特別🤔桃味好淡😅不過都可以解膩😆
2022-05-16 149 瀏覽
Loft & Scone 係一間位於中環小巷嘅咖啡店,兩層高嘅舖頭以日式木系為主調,舖頭雖然唔大,但都坐得幾舒服,亦都令人有種幾休閒嘅感覺。舖頭有網店經營到實體店,最出名嘅係佢哋嘅scone,難得去到當然要試一試。Scone 好有牛油香,外層好鬆化,但咬落去又唔會過分鬆散,外脆內軟。配料方面有clotted cream 同埋無花果醬,識落都幾好味!另外,佢哋嘅黑糖黃豆粉卷蛋都令我覺得好有驚喜。卷蛋本身做到好濕潤,配上好香嘅黃豆粉忌廉,豆味同奶味都好濃郁,個人好鍾意呢個配搭😍

2022-05-10 96 瀏覽
𝐡𝐨𝐡𝐨𝐡𝐨🎅🏻 🔔 𝐰𝐢𝐬𝐡 𝐲𝐨𝐮 𝐚𝐥𝐥 𝐚 𝐦𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐦𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐜𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐦𝐚𝐬 🎄☃️𝐜𝐨𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞𝐢𝐫 𝐫𝐞𝐧𝐨𝐰𝐧𝐞𝐝 𝐬𝐜𝐨𝐧𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐥𝐲 𝐠𝐨𝐭𝐭𝐚 𝐭𝐫𝐲 ‘𝐞𝐦 🧈 𝐚𝐥𝐬𝐨 𝐭𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐭𝐡𝐞𝐢𝐫 𝐥𝐢𝐭𝐭𝐥𝐞 𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐱𝐦𝐚𝐬 𝐭𝐫𝐞𝐞 𝐬𝐜𝐨𝐧𝐞🎄 𝐭𝐡𝐞 𝐬𝐜𝐨𝐧𝐞𝐬 𝐦𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐛𝐞 𝐚 𝐛𝐢𝐭 𝐝𝐫𝐲 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐨𝐬𝐞 𝐰𝐡𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐟𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐢𝐬𝐭 𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐛𝐮𝐭 𝐭𝐡𝐞𝐲 𝐰𝐞𝐫𝐞 𝐣𝐮𝐬𝐭 𝐫𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐦𝐞 😳(𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐭𝐡𝐨𝐮𝐠𝐡𝐭: 𝐛𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐭𝐨 𝐠𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐦𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫𝐩𝐨𝐧𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐨𝐫 𝐣𝐚𝐦)𝗣𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲 $𝟯𝟮(𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘩𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘴𝘤𝘢𝘳𝘱𝘰𝘯𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮)𝗫’𝗺𝗮𝘀 𝗧𝗿𝗲𝗲 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲 $𝟯𝟴(𝘤𝘰𝘮𝘣𝘪𝘯𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘦𝘥 𝘴𝘤𝘰𝘯𝘦 𝘸/ 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘩𝘪𝘱𝘴)𝗞𝗶𝗻𝗮𝗸𝗼 𝗦𝗼𝘆 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟬
𝐡𝐨𝐡𝐨𝐡𝐨🎅🏻 🔔

𝗣𝗹𝗮𝗶𝗻 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲 $𝟯𝟮

plain  scone

𝗫’𝗺𝗮𝘀 𝗧𝗿𝗲𝗲 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲 $𝟯𝟴

𝗞𝗶𝗻𝗮𝗸𝗼 𝗦𝗼𝘆 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟬

plain  scone
2022-04-17 181 瀏覽
有個星期六返半日,放工都捉咗朋友陪我打卡。係一條小巷入面有間以白色木色為主嘅小店,佢係以scone同cake為主。我地想食嘅Roll cake就無出一段時間,所以點咗croffle。我就揀咗杯hojichai latte,朋友個杯係long black。Scone普普通通,略嫌唔夠牛油香。但中間唔乾,好易就用手分得開。但失望位係無clotted cream,不過個果醬做得唔錯。同朋友坐下傾下計都係一個唔錯嘅地方!之後仲可以去行中環街市!!
有個星期六返半日,放工都捉咗朋友陪我打卡。
2022-04-15 168 瀏覽
呢間cafe位於中環嘅橫街,舖頭細細間,但甜品、包點嘅款式幾多,當中比較多人食司康同牛角窩夫。招牌原味小麥司康盤兩顆司康 配自家製馬斯卡彭忌廉 無花果醬 ($68)司康口感鬆化,暖暖地,好香牛油味。無花果醬幾有驚喜,少少甜,感覺幾清新。焦糖花生醬牛角窩夫 ($68)牛角窩夫食落酥脆,醬料嘅配搭幾夾,尤其鍾意花生醬。

招牌原味小麥司康盤
兩顆司康 配自家製馬斯卡彭忌廉 無花果醬 ($68)

招牌原味小麥司康盤 兩顆司康 配自家製馬斯卡彭忌廉 無花果醬

焦糖花生醬牛角窩夫 ($68)
牛角窩夫食落酥脆,醬料嘅配搭幾夾,尤其鍾意花生醬。

焦糖花生醬牛角窩夫

2022-04-06
下午茶
焦糖花生醬牛角窩夫
睇店名都知,這間咖啡店主打英式鬆餅,我就是為scones而來的,店內亦有提供包類、蛋糕等輕食。一份兩件的英式鬆餅用小籐籃盛載,賣相精緻,配搭馬斯卡彭芝士(Mascarpone)和自家製無花果果醬,芝士質感輕盈;而無花果果醬微甜開胃,但唔會膩。鬆餅重小麥味,外層似餅乾般脆口,裏面鬆軟濕潤,超好味! 果然無令我失望,忍唔住外帶一份走! 培茶卷蛋濕潤軟綿,上面仲淋有培茶醬,蛋糕中間嘅cream夠綿密,不過cream的比例都幾多,我個人偏向喜歡少一點cream,如果培茶味再濃點就更好。貝果入面的三文魚同牛油果份量都好足,仲有沙律菜同厚塗Cream Cheese,貝果口感結實,有嚼勁,要比少少牙力,但我又幾鐘意個口感。🙋🏽‍♀️想知更多飲食資訊, Follow Instagram: misslittlebigeater 🙆🏽‍♀️

2022-04-11 81 瀏覽
澱粉控為食妹又出動😎 Bookmark咗呢間cafe好耐,一直好想試佢哋嘅scone,但係之前怕多人要排隊,今次星期日去竟然即刻有位😝 Cafe有兩層,日式木系裝潢,簡約舒適,好啱閨蜜們去傾偈打卡😉 主打麵包輕食🥐,scone/ bagel/ 蛋糕甜點等都係自家製🥳 成個menu嘅野為食妹都想試,以後有機會就會encore😚~~~~▫️招牌原味小麥司康($32) ⭐️9/10招牌scone會搭配自家製mascarpone cream,而scone set就會包2個scones配mascarpone cream同無花果醬😆 我哋兩個人想試多啲野又怕太飽,所以淨係叫咗1粒scone,結果勁後悔冇叫多個‼️個scone超好食,表皮酥脆,內層濕潤鬆軟😍 牛油味香但唔會膩,加入咗小麥粒,令口感更豐富👍🏻 當然唔少得佢個mascarpone cream,輕巧軟滑,味道微甜,同個scone超夾👏🏻 真心好耐冇食過咁出色嘅scone,整體無論味道同質感都好平衡,鬆軟但唔會散開,大小適中,以後會得閒去買takeaway🤩.▫️蜂蜜忌廉芝士厚吐司 ($58) ⭐️7.5/10cream cheese加蜜糖🍯絕對係無
~~~~

▫️招牌原味小麥司康($32) ⭐️9/10
▫️蜂蜜忌廉芝士厚吐司 ($58) ⭐️7.5/10
cream cheese加蜜糖🍯絕對係無得輸嘅組合🤣 蜜糖為cream cheese加上淡淡嘅甜味,亦令吐司濕潤,係簡單美味嘅下午茶輕食😉 不過呢個吐司就略嫌硬咗啲,唔夠鬆軟🤔 下次可以試吓喺屋企整嚟食,配bagel應該好正🥯

▫️芝士漢堡扒牛角窩夫 ($88) ⭐️8/10
之前多數都係食croffle做甜品🥐,今次有savoury choice仲要係日式嘅就一於試下😋 日式漢堡 - 牛肉混入洋蔥碎,煎至外皮微脆已經好惹味🤤 面頭擠上大阪燒同美乃滋醬汁,再灑上木魚絲,原來同新鮮鬆脆嘅croffle都幾夾,好有🇯🇵風味☺️

▫️黃豆粉豆乳拿鐵($50)⭐️7.5/10
呢杯拿鐵其實只係豆乳加入黃豆粉,但係呢隻豆乳好柔滑creamy,黃豆粉豆味濃郁,又帶點烘焙香,飲落幾舒服😙

▫️黑芝麻燕麥拿鐵 ($50)⭐️7.5/10
芝麻拿鐵雖然用上燕麥奶,但係同樣好rich好creamy,黑芝麻味香,有淡淡芝麻糊嘅味道🖤
M
💟回頭指數:8/10
2022-04-10 1336 瀏覽
Loft and scone 之前都講過實在吾明白點解咁多 Cafe 店員/Barista 為乜要西口西面,扮型?!Oh Sorry 我真係一啲都唔覺眼咁系型喎。終於遇到間 friendly cafe Loft and scone 女Barista 態度親切,戴住口罩都感覺到佢嘅笑容,我認為咁對客人先至係待客之道,加分啊!日系餐具,拎上手很有質感Scone 非用上clotted cream,而是用上口感再輕盈更細滑的Mascarpone Cheese翻焗過的 Scone ,拎上手暖暖的,加上 Mascarpone Cheese,就像加上棉花糖一樣,scone 有小許嘅小麥碎,帶天然麵粉香和牛油香,好味,但略嫌細粒左少少。因應櫻花季節而取名的季節限定 Sakura Roll cake $68 價位幾進取,但又做得真出色,真係比唔到位入佢。茶控一看就知這是焙茶蛋捲。蛋卷上加上紅豆蓉,令毫不起眼嘅蛋卷更添色彩。蛋捲口感十分棉密,濕潤。潤中間的焙茶 cream 超正,茶味濃而帶甘香,甜度適中,高質!Matcha Latte 抹茶亦有兩款選擇,我揀咗龍膽。先講個拉花,真心靚,而家客人要求越來越高
Loft and scone

Oh Sorry 我真係一啲都唔覺眼咁系型喎。

終於遇到間 friendly cafe

日系餐具,拎上手很有質感

Scone 非用上clotted cream,
而是用上口感再輕盈更細滑的
Mascarpone Cheese

價位幾進取,但又做得真出色,真係比唔到位入佢。
茶控一看就知這是焙茶蛋捲。

Matcha Latte

抹茶亦有兩款選擇,我揀咗龍膽。
先講個拉花,真心靚,而家客人要求越來越高,barista 技術水平越來越高,一般嘅拉花已經滿足唔到大家。
用上龍膽抹茶粉果然更哽,茶味又香又濃有層次,回甘又足,筅茶均勻,完全沒有粉粒,非常順滑。

2022-04-09 73 瀏覽
無諗到係中環依個商業區裡面會有一間舒服嘅Cafe😌走日式木系文青路線依間餐廳出名食Scone 由網店經營到實體店🥺真係好犀利之前見到人地食Roll Cake 覺得好吸引 但係今次去到店員話無Roll cake估計會定期轉蛋糕款式今期係巴斯克芝士蛋糕都好吸引🍰Scone配mascarpone cream我自己唔係太鍾意食scone但係依間嘅scone顛覆咗我對佢嘅印象 外脆內軟 唔會好乾或者好漿口加埋mascarpone cream更加提升左味道 一啲都唔漏😋Baileys 巴斯克芝士蛋糕蛋糕底本身都係Baileys嘅味道 另外會有一個小滴管裝住Baileys 加埋一齊食更加香濃蛋糕面頭有mascarpone cream 令蛋糕食落更加香滑有少少Tiramisu既感覺Matcha Honey Fizz抹茶梳打水加蜜糖好新穎嘅配搭 幾清新🤣Hojicha Latte茶味好濃 唔甜 不過略嫌唔夠熱我會為咗佢嘅scone 再嚟😋
無諗到係中環依個商業區裡面

茶味好濃 唔甜 不過略嫌唔夠熱

我會為咗佢嘅scone 再嚟😋
  • Scone Set
2022-03-27 91 瀏覽
去年由網年轉為實體店的Loft & Scone👈🏻碰巧週末要到中環買野,所以終於有機會一試!樓下reserved了的關係,被安排到樓上雅座,幸運地包場,夠哂安全❣️/一人行的關係,選擇困難🥺好多野都想試,但又怕肥,最後試左佢地最出名既鬆餅同限定新品( ´▽` )ノ/⭐️原味鬆餅 ℙ𝕝𝕒𝕚𝕟 𝕊𝕔𝕠𝕟𝕖 𝕨/ 𝕄𝕒𝕤𝕔𝕒𝕣𝕡𝕠𝕟𝕖 ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 $𝟛𝟚原味鬆餅小巧的骰、酥脆鬆化、麥香出眾,而且帶粒粒小麥的質感,濕潤但不怕黏喉,比起坊間牛油味濃的鬆餅感覺冇咁大殺傷力!馬斯卡邦尼忌廉柔滑,不過個人比較喜歡它純粹的味道🥰/⭐️法式奶油燉蛋蜜糖燕麥包 $𝟛𝟚假日限定‼️就即刻狗衝💨無緣嘗試嘉多娜出品,人生第一次吃燉蛋包就獻給了它!採用了蜜糖燕麥包,香甜鬆軟的燕麥味道,表面有一層又薄又脆的焦糖,內裡是暖笠笠又滑溜的奶油燉蛋,並且加入雲呢拿籽,又香又好吃😋/由於怕失眠的關係,所以放棄左歎咖啡💔不過估唔倒店員主動送上一杯溫水,服務貼心!有機會要約朋友仔黎,陪我試埋其他野至得🤗
⭐️原味鬆餅
⭐️法式奶油燉蛋蜜糖燕麥包 $𝟛𝟚