2024-08-18 555 瀏覽
大角嘴 Lost Stars 一直都係我top3 brunch啱啱喺尖沙咀K11開咗新分店 咁近我公司梗係要去😈呢度最特別係逢星期五六日都會有live Music勁好feel 🎶食物選擇多 沙律前菜小食肉類意粉risotto甜品樣樣齊小食推介一定係黑松露炸薯條🍟份量勁多 幼身香脆嘅薯條 配黑松露醬冇得輸另外係呢份無國界香腸拼盤🇰🇷🇩🇪🇼🇸韓國泡菜腸德國腸台灣豬肉腸糯米腸 配埋德國酸菜 正!主菜推介一定係呢個抗通脹超抵食嘅牛扒餐🥩$288 有餐湯 8oz #Ribeye 仲有杯紅酒🍷牛扒份量比想像大 配不同嘅烤野菜有誠意南瓜湯係真材實料啖啖南瓜蓉 🎃另外試咗芝士煙肉雞肉卷 鹹香芝士煙肉 香口惹味內層包住芝士 外層包住煙肉 雞肉肉質軟嫩 呢個有水準✨另外仲有大量烤野菜薯蓉 相當飽肚人均大概$500 價錢合理 搬咗嚟尖沙咀鬧市就更加方便📍Lost Stars Livehouse Bar & Eatery 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖
啱啱喺尖沙咀K11開咗新分店 咁近我公司梗係要去😈

食物選擇多 沙律前菜小食肉類意粉risotto甜品樣樣齊
小食推介一定係黑松露炸薯條🍟

份量勁多 幼身香脆嘅薯條 配黑松露醬冇得輸
另外係呢份無國界香腸拼盤🇰🇷🇩🇪🇼🇸

韓國泡菜腸德國腸台灣豬肉腸糯米腸 配埋德國酸菜 正!

主菜推介一定係呢個抗通脹超抵食嘅牛扒餐🥩

• 芝士煙肉雞肉卷
  • 香腸拼盤
  • 黑松露薯條
2024-08-18 483 瀏覽
今次係K11搵食,見到有間新餐廳原來係前身係大角咀,而家係尖沙咀重開嘅Lost Stars係門口見到已經覺得餐廳好有feel係種Jazz & Blues 嘅vibe行到入去見到有live band stage,食住野聽住音樂一定好chill,但餐廳要weekend先有live band performance,今日平日就無表演睇了。餐牌上都係大聚西餐嘅選擇,set dinner性價比唔錯,有湯、牛扒、仲跟杯紅酒🍷都係200幾蚊。先上係跟餐嘅南瓜湯,南瓜味香濃突出,甜甜地係正常水平嘅發揮。另外叫咗個黑松露醬薯條,份量好多,擺到滿一滿,係黑松露醬上人有芝士粉,推介愛薯條之人要叫牛扒叫咗5成,煎得岩岩好無過龍,有肉香,夠軟冧又保持到口感,配埋南瓜同蕃薯感覺健康好多。另外試咗餐廳嘅自家手工啤,味道香濃唔會偏酸,鍾意手工啤嘅朋友仔都不妨一試~
今次係K11搵食,見到有間新餐廳
原來係前身係大角咀,而家係尖沙咀重開嘅Lost Stars

係門口見到已經覺得餐廳好有feel
係種Jazz & Blues 嘅vibe

2024-08-17 380 瀏覽
Lost Stars Livehouse Bar & Eatery 融合咗餐廳同表演舞台,餐廳環境闊落,以北歐家居作設計概念,令用餐舒適程度最大地提高😍😍😙😙😉😉🍗精選小食拼盤🍗 $268包括串燒牛肉粒,單骨棒棒雞,巴馬火腿哈密瓜,炸牛油果條及火炙串蕃茄。呢個好適合一班朋友邊聽歌邊食嘅拼盤,單骨棒棒雞印象特別深刻,炸得香酥可口,仲食到有肉汁呢🥯海膽多士🥯 $108 海膽畀得大方,味道鮮美,creamy軟滑,帶少少回甘味道,正正係呢個回甘味,進一步突顯到海膽嘅鮮甜軟滑,表面仲有魚子醬提鮮提香🍝日本刺身帶子雙色麵🍝 $248日本刺身級帶子輕煎兩面, 外層香脆,內裡嫩滑鮮甜,明太子忌廉汁香濃惹味,配搭蘆筍,蟹子及雙色麵,好睇又好食🥩RIBEYE SET DINNER🥩 $288烤新西蘭肉眼 8安士:點咗5成熟,火喉控制準確,嫩滑重牛香味,肉汁豐盈,口感軟腍,選料唔錯。配菜有蕃薯同南瓜,配搭特色紅酒醬汁,味道香郁,又唔會搶奪本身牛味是日餐湯:薯仔忌廉湯夠creamy, 表現唔錯紅酒:酸澀感同香氣平衡度到,配肉眼味道合適餐廳環境同食物質素相當高,好適合想chill下,同朋友聚餐或者情侶約會,都

🍗精選小食拼盤🍗 $268

🥯海膽多士🥯 $108

🍝日本刺身帶子雙色麵🍝 $248

🥩RIBEYE SET DINNER🥩 $288

是日餐湯:薯仔忌廉湯夠creamy, 表現唔錯

紅酒:酸澀感同香氣平衡度到,配肉眼味道合適

餐廳環境同食物質素相當高,好適合想chill下,同朋友聚餐或者情侶約會,都係一個好好嘅選擇😁😁😆😆😆😘😘

地址:尖沙咀河內道18號K11 Art Mall 2樓222A號舖

#尖沙咀餐廳#尖沙咀美食#打卡餐廳#約會餐廳#網紅餐廳#浪漫餐廳#浪漫氣氛#cocktailmocktail#海景餐廳#打卡勝地#華麗裝修#聚餐#飯後好去處#livebandhk#loststars#k11#k11artmall#livehousehk#livemusic#海膽多士#肉眼扒#高質牛扒#chillandrelax

2024-08-17 2609 瀏覽
之前去過銅鑼灣嘅Lost star❤️ 一直對佢地勁chill and relax 嘅環境氣氛念念不忘🥰 今次到訪為於尖沙咀嘅分店,內裡裝橫氣氛同樣浪漫迷人,柔和嘅燈光加上舒適治癒嘅背景音樂,好啱約埋三五知己chill 一 chill🤭🌟 首先㨂咗一份超抵食嘅Ribeye set dinner✅ 內含烤新西蘭肉眼、餐湯和餐飲,只需$288🫶 肉眼份量十足有8oz 🤩 熟度恰到好處,外層焦香,內裡軟腍嫩口,肉汁滿滿牛香四溢,質素十分不錯👍 另外叫咗一客日本刺身帶子雙色麵😋 雙色麵有普通意麵混合墨汁意麵組成,好有特色❣️ 食落彈牙有嚼感👍 表面掛滿濃厚嘅忌廉汁和明太子,食落辛香惹味❤️ 帶子大大粒好飽滿,食落鮮甜軟嫩,滿足度極高✅ 多添了一客黑松露薯條作小食🤭 薯條成大桶份量驚人🧐 香脆可口嘅薯條上,佈滿芳香嘅黑松露碎,香氣迫人吸引🌟 跟薯條附有芝士沙律醬汁,一齊食更添滋味😋 甜品㨂咗法式焦糖燉蛋😘 燉蛋一大碗送上份量十足,表面燒焦嘅焦糖片卜卜脆好香口,內裡燉蛋好滑溜順口,當中含有粒粒雲呢拿籽,令燉蛋香氣更濃❣️ 跟燉蛋還附有一球雲呢拿雪糕,冰涼又香滑非常美味❤️ 特地選了一杯Sangria 品一品

烤新西蘭肉眼

日本刺身帶子雙色麵

黑松露薯條

法式焦糖燉蛋

Sangria
特地選了一杯Sangria 品一品酒😘 飲品以紅酒作為基底,再加入白蘭地、君度、新鮮生果、檸檬汁和糖漿調味,飲落酒味濃香醇厚,中間夾雜清新嘅生果滋味,令整體不會太嗆喉,頗易入口👍
烤新西蘭肉眼
日本刺身帶子雙色麵
黑松露薯條
法式焦糖燉蛋
Sangria
這家位於 K11 Art Mall 的精緻西餐廳,結合了現場表演和美食。餐廳走工業風,設有專業的 Live Show 音響設備。每逢週五、六、日都會邀請本地音樂人現場表演!致力打造一個獨特的藝術氛圍與優質餐飲的完美結合。最近午市去,有超過十款套餐揀,還有意粉、Paella、Burger 、all day breakfast 、Egg Benedict等~先來Impossible 素肉茄子千層麵,賣相吸引,沒有肉肉的油膩感,食落酸酸甜甜,口感層次豐富;另一款主食~香芒魚柳配北非小米沙律,色彩鮮艷,令人垂涎🤤,魚皮煎得香脆,肉質軟腍,配香芒醬汁更好味,下面還帶清爽沙律,令人更開胃! 套餐都跟配飲品,湯或沙律,是日洋蔥薯蓉湯香濃幼滑。飲品可加錢轉Cappuccino、latte 、sparking tea等亦可加配小食及甜品,必試超級惹味的金沙薯條及水牛城雞翼,而甜品Matcha Affogato 好特別!

由佢喺大角嘴一值幫襯,今次見到K11 Art Mall開咗新分店,都戥佢好開心🎉🎉 餐廳keep住係靚靚又舒服嘅風格,中間個live Band舞台仲大咗!Set lunch Menu好多選擇,大仔自己揀鍾意食嘅嘢,今次竟然唔揀burger🍔 而揀All day breakfast🍳成個全日早餐非常之豐富,有牛角包、好大份嘅新鮮沙律菜、豆、炒滑蛋、雞胸肉、仲有番薯同蘋果,就算係大人都食唔晒!仔仔少有咁食晒成個炒蛋😱 佢話好滑好香,仲好似有少少芝士味喎🤣🤣我就叫咗牛扒,雖然冇問我要幾成熟但出嚟個熟度係啱啱好,入邊仲有少少粉紅肉質好嫩,咬落去好多汁,份量都幾大份下邊墊住南瓜同番薯嘅薯菜Set lunch包餐湯/沙律,同飲品我加錢upgrade要一杯凍latte,仔仔就想飲Juice,嗌咗杯鮮榨嘅蘋果菠蘿健康果汁比佢,當然唔加錢其實選擇都幾多:有凍檸茶、橙汁、檸檬茶、檸水等等最後追加咗一份甜品,好耐冇食嘅心太軟配雪糕朱古力香濃,中間少少流心,配上雲呢拿雪糕,真係最佳拍檔仔仔又食得開心😃非常滿足嘅一餐新店個位置都非常之方便!尖沙咀地鐵站D3出口就係K11 Art Mall然後搭升降機直上2樓就到

我就叫咗牛扒,雖然冇問我要幾成熟
但出嚟個熟度係啱啱好,入邊仲有少少粉紅
肉質好嫩,咬落去好多汁,份量都幾大份
下邊墊住南瓜同番薯嘅薯菜

Set lunch包餐湯/沙律,同飲品

仔仔又食得開心😃非常滿足嘅一餐
新店個位置都非常之方便!
尖沙咀地鐵站D3出口就係K11 Art Mall
然後搭升降機直上2樓就到
完全唔使出地面又唔使兜嚟兜去👏🏻👏🏻
2024-08-13 535 瀏覽
之前經過K11見到這間新餐廳,環境好似唔錯,終於有機會試一試。首先,點咗份黑松露薯條,係必點之選。薯條外酥內軟,加上濃郁的黑松露香氣,真係食過不停。主菜點咗手工芝士烤雞卷,雞肉鮮嫩多汁,芝士香濃入味,口感層次豐富。最後,甜品選了Tiramisu,為呢餐晚餐畫上完美句號。成個Tiramisu好濃咖啡香氣,而且甜度適中,完美地平衡了成餐飯。由於今晚係閒日,見到餐廳原來weekend會有live band,下次會揀有live band再幫襯,感覺一定更加chill,坐得又舒服,好啱同朋友聚腳。

之前和朋友在大角咀吃過Lost Stars餐廳,因為喜歡聽live music,很開心它在尖沙咀重開,我們立即相約來K11這新店回味一下。今晚是平日晚上沒有live music,只有星期五六日才有,但餐廳內音響很高質,單純聽歌也很有氣氛很享受,也欣賞它座位不會太過密集,留有一定空間,不過座位不多,記得要預訂呀。RIBEYE SET DINNER $288推介這個SET DINNER,性價比超高,有湯有扒有飲品,選紅酒也不加錢,是日餐湯是甘筍湯,烤新西蘭肉眼選五成熟,熟度剛好,大火封好肉汁,軟嫩有牛香,配菜有烤過的南瓜和番薯,香甜飽肚,飲品除了soft drink外還有多款熱茶選擇,選了Merry Peppermint因為有甘草入口有甘甜的味道。蟹肉墨西哥式薄餅$268很特別的薄餅,薄薄的餅底上鋪滿大量蟹肉及康堤芝士,裡面有墨西哥辣椒蛋黃牛油果醬,辣度也蠻刺激的。黑松露薯條$138由舊店已經很受歡迎的黑松露薯條,新鮮炸起的幼薯條非常香口,蘸些黑松露醬更惹味,份量又多,這個是必點呀!海膽多士$108小小一件多士因為有海膽變得矜貴,附上一點黑魚子,賣相更靚,味道更佳,有雙重的鮮味,海膽柔滑鮮

RIBEYE SET DINNER $288

蟹肉墨西哥式薄餅$268

黑松露薯條$138

海膽多士$108
小小一件多士因為有海膽變得矜貴,附上一點黑魚子,賣相更靚,味道更佳,有雙重的鮮味,海膽柔滑鮮味,配上多士味道平衡。

Mojito $108
以薄荷葉、青檸、梳打及havana rum製作而成的經典cocktail,清新解渴。

可能新開張關係,吃到尾聲店員送了我們兩小杯shot,果香和酒味都濃郁,有微醺感覺,令今晚更完美,約定了我們下次再來聽live muscic晚餐。
2024-08-12 387 瀏覽
最近行開K11 Art Mall, 咁啱見到依間新開嘅餐廳,見裝修好似幾靚,於是入去食咗個晚飯。沙發位都幾舒服,星期五、六、日會有live band表演。Australia M6 Wagyu Flank Steak $388碟扒擺盤幾特別,係一片片牛疊起,底部有蕃薯、南瓜條。牛肉有牛味之餘、亦少少肥美,而且一片片好方便進食🤤Egyptian Bon Bon Chicken Wings (6pcs) $148單骨雞翼起曬肉去炸,一啖食到成舊肉,好方便!個醬充滿薄荷葉香味,幾清新解膩。仲有d炸蒜,增加口感同香氣😌Grilled New Zealand Ribeye Steak (8oz) Set $288Soup of the Day今日係好開胃嘅蕃茄湯🤩Grilled New Zealand Ribeye Steak (8oz)牛肉味重,唔會太肥,幾有咬口🤓Tenute Neirano Bonimur DOC 2021 (Nebbiolo) Italy (Glass)House red都中規中矩,易入口、幾fruity🍷Happy $108青瓜味好出,好清新嘅一杯mocktail🍸

沙發位都幾舒服,星期五、六、日會有live band表演。

Soup of the Day
今日係好開胃嘅蕃茄湯🤩

牛肉味重,唔會太肥,幾有咬口🤓

Tenute Neirano Bonimur
House red都中規中矩,易入口、幾fruity🍷

Happy $108
青瓜味好出,好清新嘅一杯mocktail🍸
2024-08-07
2024-08-11 405 瀏覽
Weekday Dinner 素肉玉米片 $188份量澎湃,香脆玉米片上灑上了橄欖、大量拉絲芝士及素肉醬,味道出色又惹味,加上酸忌廉及牛油果醬味道更滋味,很推薦!日本刺身帶子雙色麵 $248帶子大大粒,表皮煎至金香,很鮮味,加入蘆筍及蟹子增加口感,闊身意粉及墨魚麵有滿滿的明太子忌廉醬汁,味道濃郁美味。Ribeye Set Dinner $288套餐包括了餐湯蒜頭薯仔湯、紅酒及烤新西蘭肉眼(8安士)。牛扒中間是美味的粉嫩顏色,配上紅酒汁,更顯鮮味。眼扒下有香烤南瓜及番薯,份量十足。We Found Love $138以歌曲命名,造型吸引,以玫瑰花瓣作為點綴,易入口又清新,由貴妃荔枝、柑橘、聖日耳曼接骨木花、檸檬汁、Tonic Water及Vodka組成,酸酸甜甜。餐廳環境闊落舒服,以黑膠復古作為主題,一入門口可以看到有大量懷舊唱片,充滿特色與情調,是可以同時享受美食與音樂的不錯選擇,而且指定日子更加會有Live Show!
Weekday Dinner

素肉玉米片 $188

日本刺身帶子雙色麵 $248

Ribeye Set Dinner $288

We Found Love $138

-呢間餐廳我好多年前喺大角咀已經幫襯過,當年成餐飯都非常滿意,無諗過佢依家已經搬到尖沙咀,見到佢比愈來愈多人認識,我心入面都會小小嘅感動🥹 最慶幸係咁多年佢仍然保持住高水準❤️ 我去個陣係星期三,正值一個星期嘅中間,好彩有呢餐治癒我嘅心靈🫶🏻-😋 韓國松葉蟹膏龍蝦湯 ($168)👉🏻 好鮮甜嘅龍蝦湯,完全無腥或者苦味!配嘅麵包唔係硬到好似石頭嗰啲😂 係外脆內軟個種😍😍 侍應哥哥見到我哋兩個人,主動問洗唔洗幫我哋分兩碗上,好細心,值得去讚👍🏻-😋 烤美國黑安格斯肉眼扒 (10安士) ($348)👉🏻 切開見到入面仲有少少粉紅色,食落好juicy,唔會乾,加上配咗好多蔬菜,令成件事唔會膩 ,份曬都岩岩好🥰-😋 日本刺身帶子雙色麵 ($248)👉🏻 見到好似都幾多人推薦所以好奇試下😂 果然好驚喜,首先帶子真係大大粒,煎得好甜好香口😙 麵嘅口感亦拿捏得好好,唔會過硬過軟,每一條麵都掛汁,真係令我有種唔想食曬嘅感覺🥹-😋 Mocktail - Made of Gold ($108)👉🏻 由伯爵茶朱古力製成嘅Mocktail,上面放咗兩粒棉花糖😛 飲落口竟然係帶有小清新嘅味道,無平時朱古力奶嗰種甜到

😋 韓國松葉蟹膏龍蝦湯 ($168)

😋 烤美國黑安格斯肉眼扒 (10安士) ($348)

😋 日本刺身帶子雙色麵 ($248)

👉🏻 由伯爵茶朱古力製成嘅Mocktail,上面放咗兩粒棉花糖😛 飲落口竟然係帶有小清新嘅味道,無平時朱古力奶嗰種甜到濟嘅感覺😂

😋 Craft Beer - Lost Stars ($98)
👉🏻 呢度竟然犀利到有自己嘅手工啤酒🤣🤣 特別想提係因為真係好岩我口味,好易入口🩷
  • 日本刺身帶子雙色麵
原班人馬由大角咀走到尖沙咀K11 Art Mall,Lost Stars Livehouse Bar & Eatery🎶舞台返返黎喇‼️🥹仲記得最深刻係戴住口罩水都唔飲得既時候喺大角咀聽歌享受美食嘅日子📆 宜家大家可以再次親身感受充滿音樂和美食的氣氛喇☺️新店嘅環境設計、配色都好靚,加埋靚音響播住嘅音樂🎶令成個用餐體驗都唔錯。餐廳逢星期五、六、日會提供Live Show🎶邀請本地音樂人表演,如果想一路聽歌一路食飯嘅話就要預早睇吓餐廳嘅schedule啦😎🔸RIBEYE SET DINNER $288🍽️Grilled New Zealand Ribeye烤新西蘭肉眼🥩Soup of the Day•House Red/ Soft DrinksTenute Neirano Bonimur DOC 2021 (Nebbiolo) ItalyMenu上面幾款主食都好吸引,如果唔想點諗嘅話可以揀呢個烤新西蘭肉眼扒set dinner,除咗有肉眼扒,仲包餐湯、紅酒或餐飲。肉眼扒點了五成熟,切開係恰到好處嘅粉嫩🥩肉味香濃,保持肉汁,飲品就揀咗House Red Red🍷🔸Japanese Scallop

🔸RIBEYE SET DINNER $288🍽️

🔸Japanese Scallop Sashimi Two-toned Pasta
日本刺身帶子雙色麵 $248.0
刺身級嘅帶子煎到表面焦香,中間仲好嫩滑!雙色意大利麵賣相好吸精之餘,口感都唔錯👍🏻

🔸Quick Cheese Fondue 法式熱融蜂蜜芝士$168
配上法包,可以毫不吝嗇咁樣點幾多芝士?得幾多芝士,加咗蜂蜜🍯芝士味道更豐富更有層次,略嫌發包真係唔夠多,好想再添多一條🥖🥹

🔸Tiramisu提拉米蘇$158
招牌甜品之一提拉米蘇,質地柔滑綿密,配濃郁嘅咖啡香氣,為晚餐畫上完美嘅句號🥰

📍Lost Stars Livehouse Bar & Eatery (#尖沙咀美食)

#尖沙咀 河內道18號 #K11購物藝術館 2樓222A號舖
2024-08-10 342 瀏覽
夏日熱辣辣🌞好熱好熱🥵天氣實在太太太熱,吾想留係室外,出街都只係想留係商場係K11慢慢行左陣,想搵間餐廳食下野,見到呢間餐廳,之前係大角咀有間分店,而且有live band,所以試下新野Set dinner $288~烤新西蘭肉眼(8安士)香烤時蔬|紅酒汁~是日餐湯:龍蝦湯~紅酒新鮮優質的牛肉,入口即化的柔嫩口感,配以香烤時蔬,增添了健康元素,細緻柔滑的紅酒汁,再配有紅酒🍷大滿足海膽多士 $108黑松露軟滑細膩的海膽,香濃醇厚的黑松露,烘烤後酥脆可口的多士,層次豐富、餘韻悠長日本刺身帶子雙色麵 $248蘆筍、蟹籽、明太子忌廉汁軟嫩鮮美的刺身帶子,脆嫩可口的蘆筍,粘稠濃郁的忌廉汁,多重口感層次疊加,口感豐富多樣,口感和視覺呈現都非常出色巴斯克焦香芝士蛋糕🍰+雪糕🍧 $128濃郁的芝士蛋糕搭配清爽的雪糕,形成味覺上的完美平衡。無論是口感還是味道,都能帶來極佳的享受。VERSACE ON THE FLOOR $158由於加入了新鮮草莓、覆盆子、荔枝等水果,以及艾爾德花利口酒等,整體應該會呈現一種酸甜適中、爽口清新的口感。這款酒風格偏向清爽
夏日熱辣辣🌞好熱好熱🥵
天氣實在太太太熱,吾想留係室外,出街都只係想留係商場

Set dinner $288
~烤新西蘭肉眼(8安士)香烤時蔬|紅酒汁
~是日餐湯:龍蝦湯
~紅酒

海膽多士 $108
黑松露

日本刺身帶子雙色麵 $248
蘆筍、蟹籽、明太子忌廉汁

巴斯克焦香芝士蛋糕🍰+雪糕🍧 $128

VERSACE ON THE FLOOR $158
這款酒風格偏向清爽
2024-08-10 311 瀏覽
Lost Stars Livehouse Bar & Eatery喺K11商場重新開業!餐廳環境舒適,sell音樂與美食的結合,氣氛唔錯,值得一試!前菜: 精選小食拼盤 - 串燒牛肉粒,單骨棒棒雞,巴馬火腿哈密瓜,炸牛油果和火焰串蕃茄!兩個人食,份量剛剛好,炸牛油果非常有驚喜,牛油果切片後裹上麵衣,炸至金黃,酥脆可口,搭配自製的蘸醬更加美味!主菜: 肉眼扒套餐 - 以八盎司的新西蘭肉眼扒烹調而成,配紅酒汁和香烤時蔬,肉質細嫩多汁,烤得剛剛好,配上香烤時蔬,色彩繽紛,口感清脆,搭配一杯 house red wine。整體而言,$288係值得一試嘅。日本刺身帶子雙色麵 - 結合了帶子、蘆薈、蟹籽和明太子忌廉汁,味道獨特。麵條煮得剛好,入口滑順。帶子鮮甜,搭配蟹籽的微妙風味,明太子忌廉汁豐富口感,蘆薈清新。加埋杯Classic Mojito,剛剛好!

前菜:

主菜:

2024-08-08
2024-08-10 276 瀏覽
Lost Stars Livehouse Bar擁有藝術氛圍,裝修採用工業風格,配以黑金屬元素和圓形吊燈,營造時尚感。角落處的樂器裝備和海報,透露現場表演活動,為食客帶來難忘的醉人美食樂章。 RIBEYE SET DINNER 288烤新西蘭肉眼(8安士)香烤時蔬|紅酒汁烤肉眼厚身細嫩,帶有烤肉的焦香,五成熟內𥚃嫩紅,細嫩的肉汁在口中散發,迷人牛香,沽上紅酒汁,濃郁醇厚,十分吸引。香烤的南瓜爽脆,啖淡綿密的甜香。是日餐湯:忌廉蕃茄湯湯底幼滑滋味,充滿酸甜的蕃茄香,伴勻滑溜的忌廉,細膩口感令人窩心。紅酒 紅肉當然要配紅酒,是優雅的味覺享受。House Wine酒精濃度不高,呷一口酒香迷人,令人陶醉於愉快的晚餐。慢煮法國鴨腿 298杜松子鴨油/無花果/蜜柑/合桃沙律/意大利黑醋汁鴨髀外皮香脆,表面金黃色,肉質鬆軟,入口油脂豐富,連同脆皮享用,每口香稠。無花果的甜味,和蜜柑的酸甜,點綴了黑醋沙律的清新氣息,加上合桃的堅果味,為菜肴增添層感。日本刺身帶子雙色麵 248帶子的甜美鮮味,與蟹子的香濃味道融合,雙色麵彈牙,掛上香濃的明太子忌廉汁,口感細緻順滑,伴以清脆的蘆筍,十分滿足。La Vie

RIBEYE SET DINNER 288
烤新西蘭肉眼(8安士)
香烤時蔬|紅酒汁

是日餐湯:忌廉蕃茄湯

紅酒

慢煮法國鴨腿 298
杜松子鴨油/無花果/蜜柑/合桃沙律/意大利黑醋汁

日本刺身帶子雙色麵 248
La Vie En Rose 78
醇厚的紅茶入口清新,帶有微酸的蘋果香,配上細緻的玫瑰花香氣,清爽消膩。