2017-12-18
今晚同女朋友在沙田逛街行到又攰又餓,經過附近就比 "M3 Italian" 個精美 menu 吸引左入去. 可能才剛剛好6點多,入面唔算多人,可以直接入座因為小弟太餓,就隨意叫左烤美國安格斯肉眼扒配紅酒汁 (10安士) 同埋北海道帶子鰻魚忌廉汁義大利粉來. 另外, 小食又點了煙肉忌廉焗蠔. 無幾耐, 4隻焗蠔送到, 聞落很香食落很脆口, 在主菜未來到的時候慢慢吃又一邊喝飲品確實滿足.女友都很喜歡吃意粉, 大家千萬不要被北海道帶子鰻魚忌廉汁義大利粉這個平凡的名字欺騙, 相反這個 美味度很高的. 意粉相對地比起一般連鎖店是比較纖幼的, 但是卻十分煙韌, 她告訴我意粉咬在口中有些微回彈的感覺. 鰻魚汁的味道很特別, 和忌廉混合的份量剛剛好, 顯得意粉麵身很香. 旁邊的帶子也豐滿很林, 那些少少鹹的口感又更把胃口提升.至於安格斯肉眼扒, 我們 order 了 middium. 上到桌上時, 用餐刀切開, 女友很高興可以看到內裡的紅肉跟肉汁標出來. 伴碟的紅酒汁也很香, 牛肉入口表層有點脆脆的, 咬了幾口又有肉汁, 呢個質素簡直無得輸呀, 食起上黎停唔倒口哦.服務黎講, 工作緊既男和女侍應都
服務黎講, 工作緊既男和女侍應都幾有禮貌, 服務態度唔錯的.