2019-09-27 2542 瀏覽
今日同男朋友上山頂拍下拖,搵地方撐枱腳之際見到呢間日本開過嚟嘅餐廳。原來同一間舖裏面有兩間餐廳,知道呢間有甜品放題,所以我喺隔離食完lunch就過嚟呢邊食甜品buffet!店員安排左我坐窗邊位,今日又天氣晴朗,人都開心啲。中間位有間甜品車,車上放咗十幾款甜品,有蛋糕、奶凍、撻等等,全部睇落都好吸引😍煎茶芝士杯係好似Tiramisu,底層蛋糕濕潤,煎茶無澀味,令蛋糕味道更香濃。香草紅桑子杯,面層有金寶,金寶酥脆,下層係兩舊奶凍中間夾著果醬,奶凍幼滑。檸檬撻上層係蛋白,有先用火槍燒過好靚,入口即溶,配埋檸檬吉士醬酸酸甜甜,岩哂夏天食!香草豆腐泡芙,香草味較濃,泡芙皮焗得香脆。伯爵茶歌劇院蛋糕,層次分明,茶味香濃突出,仲食到咖啡味同朱古力味,蛋糕亦好濕潤。法式栗子蛋糕,面層係厚厚既栗子慕絲,中間仲夾著雲尼拿吉士醬,蛋糕鬆軟,材料簡單已好好味。餐廳仲會送上朱古力酥,酥皮鬆脆👍🏻除左甜品,仲有三款蛋糕可揀,雲尼拿、朱古力同雜莓味。我要左雜莓雪葩,味道偏酸,非常清新!甜品拍得住酒店質素。可惜食完午餐已經太飽試唔哂😭

店員安排左我坐窗邊位,今日又天氣晴朗,人都開心啲。

餐廳仲會送上朱古力酥,酥皮鬆脆👍🏻

甜品拍得住酒店質素。可惜食完午餐已經太飽試唔哂😭
  • 伯爵茶歌劇院蛋糕
2019-09-26 1625 瀏覽
山頂的Mina house,是女生的天堂,有著各款甜品等著妳, 令人垂涎三尺的各款甜品,今天就解放一下啦!伯爵歌劇院蛋糕, 朱古力鏡面整個都比較甜,餅底比較結實,成個蛋糕做得好好。朱古力蛋糕, 中間有一層好濃嘅朱古力將佢冇乜甜味,我諗起碼用的是七十度以上的朱古力, 表面上白朱古力, 朱古力慕士在中間。 芒果熱情果蛋糕,熱情果醬做了一個鏡面, 芒果軟蛋糕底, 酸酸甜甜,食完好精神 。香草栗子蛋糕, 這款蛋糕我也十分喜歡因為栗子好幼滑, 中間是一層軟忌廉,最後才是可以蛋糕餅底。綠茶芝士酥蛋糕對抹茶的沒有太大興趣,但是我覺得應該都好好食。法式香橙乳酪蛋糕,香草豆腐泡芙 ,玫瑰草莓杯子蛋糕, 柑子撻,這幾款小甜品都放到湯匙上面,插在一條柱上面,除了做了一個特別嘅裝飾,又可以方便客人拎取,可見餐廳的用心。柑子撻上面是一個忌廉, 餅底包住柑子醬,非常酸,正。朱古力燕麥曲奇, 需要有牙力才食到。煎茶芝士杯,雜果,香草紅桑子杯,健康美味。服務員會像天使為你不斷添加,所以食得非常開心。為咗開心食甜品,我這個星期要每日都做運動,不食辦公室零食,忍口, 我承認敗給給你這個惡魔。滿分為10分(1分最低,10分

朱古力燕麥曲奇, 需要有牙力才食到。

煎茶芝士杯,雜果,香草紅桑子杯,健康美味。

服務員會像天使為你不斷添加,所以食得非常開心。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8.5

• 芒果熱情果蛋糕
  • 伯爵歌劇院蛋糕
  • 雜果杯
2019-09-25 1459 瀏覽
放題大家就吃得多了,甜品放題大家又吃過嗎?前天是星期日,那天下午和男朋友在山頂吃了一頓好吃的牛排午餐然後有一個「開心大發現」,就是原來那間牛排餐廳和旁邊這間 Mina House 是同一個集團的。這裏的環境好像比隔壁那間牛扒餐廳更好,能遠眺山景,不過座位就比較密集。甜品放題由早上11時開始至下午5時半,每位$158,以甜品放題來說價錢合理。吃主菜加$98就可享用甜品放題,也算是划算。一小架甜品車就放在餐廳的正中間,開始的時候還繞了餐廳一大圈,還感到奇怪,為何發現不到甜品😅撻的擺設很是精美令人想立即拿來吃了。不同款式的甜品就呈現在眼前。先拿了綠茶紫蘇蛋糕、香草紅桑子杯和煎茶芝士杯,綠茶紫蘇蛋糕的綠茶帶有甘香味,但又不會苦,我覺得不錯的,因為我本身也喜歡吃抹茶類的甜品。然後是香草紅桑子杯,表面像是曲奇碎那些脆脆,小朋友想必會很喜歡這款,紅桑子則偏酸,底下還有雲呢拿和紅桑子果凍,清甜可口。煎茶芝士杯其實就是 tiramisu,上面是滿滿的朱古力粉,下面的芝味濃郁。然後拿了伯爵歌劇院蛋糕和香橙乳酪蛋糕,伯爵歌劇院蛋糕在一些西餐廳也有提供的,一吃便吃到濃厚的朱古力味,很豐富呢亦有適當的咖啡味,不

撻的擺設很是精美
令人想立即拿來吃了。

不同款式的甜品就呈現在眼前。

亦有適當的咖啡味,不過整體來說偏甜。香橙乳酪蛋糕有淡淡的甜味,蛋糕鬆軟,甜度剛好。

最後餐廳還送上一球朱古力雪糕,真好。

2019-09-22
今日因為同男友慶祝生日, 上左黎山頂做一天遊客~~ 我地食完扒之後, 行左陣, 就黎到一早book左既Mina House食兩小時甜品放題喇! 本來以為上山頂消費會好高, 但經過今日發現完全係另一回事… 其實好多餐廳價位都好平民化, 而且服務仲要好好, 重點係有埋大大片山景睇, 成件事即刻變得高級左~~ 11am~5:30pm期間, 呢度都有甜品放題供應架, 而且上網睇話 係由有近廿年經驗既甜品師傅主理架, 所以對甜品出品都有D信心 $158/成人, $108/小童 +10% service charge 有別於一般食dessert buffet, 呢度無將甜品分散晒咁放, 反而係集中晒係一架甜品車上面 款式大約十幾款, 唔算特別多, 但又一定夠你食 呢度仲會比每人一個朱古力酥😍 好味~ 一定要襯熱食左先 我將我記得有既甜品, 大約寫晒出黎先:: ~ 朱古力燕麥曲奇, 香草紅桑子杯, 煎茶芝士杯 ~ 香草栗子蛋糕, 巧克力蛋糕, 伯爵歌劇院蛋糕, 綠茶紫蘇蛋糕, 芒果熱情果蛋糕 ~ 玫瑰草莓杯子蛋糕, 香草豆泡夫, 柑子撻, 法式香橙乳酪蛋糕 ~ 雜果 每一款賣相都好靚, 不過胃
今日因為同男友慶祝生日, 上左黎山頂做一天遊客~~
本來以為上山頂消費會好高, 但經過今日發現完全係另一回事…
有別於一般食dessert buffet, 呢度無將甜品分散晒咁放, 反而係集中晒係一架甜品上面
款式大約十幾款, 唔算特別多, 但又一定夠你食
朱古力酥
呢度仲會比每人一個朱古力酥😍 好味~ 一定要襯熱食左先
甜品放題
我將我記得有既甜品, 大約寫晒出黎先::
~ 朱古力燕麥曲奇, 香草紅桑子杯, 煎茶芝士杯
~ 雜果
甜品放題
每一款賣相都好靚, 不過胃容量有限, 為免浪費, 只可以揀D自己特別有興趣既黎試下~~
甜品放題
朱古力燕麥曲奇:: 厚身的曲奇, 有足料既朱古力粒, 有淡淡燕麥味, 個人覺得無論口感定味道 都唔錯
甜品放題
玫瑰草莓杯子蛋糕:: 一食就食得出既玫瑰味 ! 反而無乜草莓, 不過略嫌面頭既Cream有D太甜, 杯子蛋糕反而OK~
甜品放題
芒果熱情果蛋糕:: 有驚喜, 好清新既味道, 完全可以解返食甜品既膩~ 蛋糕底部好有心思咁加左D椰絲, 同芒果熱情果陣味又好夾
甜品放題
綠茶紫蘇蛋糕:: 呢個必食!!! 好好味!! 好重既綠茶甘味~ 配返香甜既mousse cake同埋中間既紫蘇啫喱, 好match : )
甜品放題
巧克力蛋糕:: 唔好意思, 又多一個必食! 本來都唔會對朱古力蛋糕有特別期望
但呢一個實在做得好出色, 朱古力味道係dark chocolate好香濃幼滑~
面頭包住蛋糕既係白朱古力片, 蛋糕入面仲加入左果仁蓉
成個味道好夾 唔會死甜, 朱古力迷係必試!
甜品放題
特別一提, 呢度既 雜果 好受大家歡迎😂
每次一refill大家都會好快手咁拎 ~ 所以想食水果既話 要留意住呢~
整體黎講 性價比高, 係山頂可以用呢個價錢食甜品放題 仲要食2個鐘!
環境同服務都高分~
覺得絕對係回頭率高啊~
2019-09-07
慶祝紀念
生日
甜品放題
Make my day❤️ Sweet day🍰🍴..山頂💫除左可以食到浪漫既西餐🍽🥂🍾,仲有酒店級既甜品放題🍰🧁🥧🎂🍨🍡🍴可以比你選擇。一邊欣賞窗外美麗如畫既景色,係凌霄閣入面進餐 真係倍添捨意。除左窗外居高臨下,醉人既景色`迷人維港盡收眼簾之外,餐廳橫裝💫都一樣有氣派,好有酒店級既水準 環境一樣讓人感覺好舒服呢。係度慢慢嘆個甜品 這樣渡過一個假日真的不錯喔。l[甜品放題🍰🍴 Dessert Buffet]l(11:00am - 5:30pm) $158 成人/$108 小童..✨伯爵歌劇院蛋糕 Earl Grey Opera Cake✨香草栗子蛋糕 Vanilla Chestnut Cake✨綠茶紫蘇蛋糕 Greentea Shiso Layer Cake✨芒果熱情果蛋糕 Mango Passion Fruit Cake✨巧克力蛋糕 Chocolate Layer Cake✨香草紅桑子杯 Vanilla Raspberry Shotter✨巧克力燕麥曲奇 Chocolate Oats Cookies✨煎茶芝士杯 Senc
Make my day❤️ Sweet day🍰🍴

✨法式香橙乳酪蛋糕
French Orange Yogurt Cake
✨柑子撻
Mini Calamansi Tart

甜品種類不算多 但勝在水準真的不錯❤️,而且人不多 坐位亦很寬敞呢。慢慢吃著甜點 喝杯茶☕️ 慢慢聊天 享受住如此美好的時光✨,好悠閒 很捨意 人生也不過如此吧。

甜品🍰🍴 貴精不貴多,你問我喜歡哪款❓其實款款我都喜歡呢💕,水準真的有酒店級水準 精緻又好味。假日有時間不妨來到山頂 渡過一個美好時光吧。
2019-09-17 101 瀏覽
山頂廣場開咗唔少新嘅餐廳 仲有一間甜品放題 任食兩個鐘啊減緊肥嘅你都唔怕 食完再行山做下運動咪冇罪惡咁囉🤣🤣.呢間餐廳嘅甜品放題有好多款選擇擺設亦都好特別放咗喺甜品餐廳上面 自己出去揀心水甜品🍮呢度嘅服務仲好好添 餐廳嘅職員仲會好貼心咁幫你切甜品🍮蛋糕都有幾款好靚㗎 分別有綠茶紫蘇蛋糕🍰、朱古力蛋糕、香草栗子蛋糕、伯爵歌劇院蛋糕食匀晒四款甜品 伯爵歌劇蛋糕係最好味嘅上邊有一層正宗朱古力 下面嘅底脆脆地 好好味呀 啱晒女仔一齊喺度high Tea 🍵 綠茶蛋糕都唔錯 用咗日本宇治綠茶粉 好香濃嘅抹茶味 淡淡回甘啊另外仲有唔同種類嘅甜品香草紅桑子杯同法式香橙乳酪蛋糕🧁味道酸酸甜甜咁😍夏天食就最開胃啦柑子塔嘅撻皮鬆脆 呢款食到停唔到口另外仲有香草泡芙 泡芙嘅cream唔算太流食多幾個都唔會飽滯.呢間嘅甜品放題質素唔錯 款式唔算太多但勝在每件都咁高質
山頂廣場開咗唔少新嘅餐廳 仲有一間甜品放題 任食兩個鐘啊
另外仲有香草泡芙 泡芙嘅cream唔算太流
食多幾個都唔會飽滯
呢間嘅甜品放題質素唔錯 款式唔算太多但勝在每件都咁高質

2019-09-17 125 瀏覽
喺山頂37steak house食完lunch之後,去左隔離Mina house食埋個甜品放題。難得上到山頂,冇理由唔一次過試埋佢。$158 可以任食甜品buffet兩小時,價錢其實非常優惠❤️,食物算不上很多,但已足夠,加上服務員服務殷勤,整個用餐體驗十分好。.坐下後先送上一個烘暖的朱古力酥,其他甜品可以在餐廳中間的甜品餐車自由選取。當中有五款蛋糕🍰,每款蛋糕都很好吃,不會過分甜膩,味道細緻精緻,尤其喜歡朱古力蛋糕和伯爵茶歌劇院蛋糕,香濃軟滑,味道濃厚有層次🍫。.除了蛋糕,旁邊還有曲奇🍪、甜品杯、檸檬撻、泡美芙、cupcake🧁和水果杯🍉🍎🍈等等。甜品size幾本上一口一件,試勻全部冇難度😆🤘🏻,整體上不錯。其實食main course 加$98就可以食到呢個甜品buffet,真心好抵食👍🏻。

2019-09-16 1541 瀏覽
☀️話說去左山頂黎個小旅行,行左陣攰攰地餓餓地,諗起頭先食lunch間37 Steakhouse隔離Mina House有得食甜品,就去左歎個甜品buffet,繼續我嘅悠閒肥肥下午~✨Dining環境無得彈,明亮柔和嘅燈光,寬闊嘅用餐環境,窗外綠色景緻,酒店級嘅甜品賣相,令人心情放鬆,味蕾滾動呀!♥️每位先奉上朱古力酥餅,烤熱左令朱古力少少溶化更加好味😋隆重出場嘅甜品區就放置喺餐區中央位置,其中包括有:🔆巧克力燕麥曲奇 🍪 Chocolate Oats Cookies - 絕對推介,軟硬甜度剛好。燕麥同朱古力一濃一淡配合,令曲奇味道層次up~🔆法式香橙🍊乳酪蛋糕 French Orange Yogurt Cake - 好香橙味,配合乳酪味蛋糕,造型香味特別,係一個優雅又酸酸地嘅甜品~🔆香草栗子🌰蛋糕 Vanilla Chestnut Cake - 厚厚嘅栗子蓉,下面係香鬆軟嘅蛋糕,一層蛋糕一層cream,口感奶滑香軟,高水準!🔆伯爵歌劇院蛋糕 🍰 Earl Grey Opera Cake - 如果有人好似我咁鍾意Earl Grey味道,一定都like呢個蛋糕,皆因佢嘅百爵茶味道好突出。蛋糕
朱古力酥餅
♥️每位先奉上朱古力酥餅,烤熱左令朱古力少少溶化更加好味😋
隆重出場嘅甜品區就放置喺餐區中央位置,其中包括有:
香草栗子🌰蛋糕 Vanilla Chestnut Cake
伯爵歌劇院蛋糕 🍰Earl Grey Opera Cake
🔆伯爵歌劇院蛋糕 🍰 Earl Grey Opera Cake - 如果有人好似我咁鍾意Earl Grey味道,一定都like呢個蛋糕,皆因佢嘅百爵茶味道好突出。蛋糕造型神秘又高雅,茶味香濃奶油香滑蛋糕鬆軟,坊間真係少有。
巧克力蛋糕 Chocolate Cake
🔆巧克力🍫蛋糕 Chocolate Cake - 朱古力濃而不膩,完全唔會過甜,一層一層嘅蛋糕、朱古力cream都帶比味蕾無窮嘅享受呀!
鮮果
🔆除左以上食左幾轉嘅甜品,仲有其他未能盡錄呀!而且造型味道真係酒店級水準👍🏻。好似有煎茶芝士杯 Sencha Tiramisu Shooter、芒果熱情果蛋糕 Mango Passion Fruit Cake、香草紅桑子杯 Vanilla Raspberry Shooter、玫瑰草莓杯子蛋糕 Rose Strawberry Cup Cake、綠茶紫蘇蛋糕 Greentea Shiso Layer Cake等等,百幾蚊就可以開心又滿足,我真係知慳識儉😜
朱古力酥餅
香草栗子🌰蛋糕 Vanilla Chestnut Cake
伯爵歌劇院蛋糕 🍰Earl Grey Opera Cake
巧克力蛋糕 Chocolate Cake
鮮果
2019-09-16 83 瀏覽
放假上山頂行下係好唔錯!仲要比我發現左上次食完好正午餐隔離,有得食埋甜品放題下午茶!真係大滿足丫!佢呢到甜品唔會好多,但係件件都細細件!所以真係可以樣樣都食啲啲,試晒唔同味道同款式!岩晒我呢啲咁為食既人啦!樣樣都想食🤤🤤🤤🤤佢既甜品都好好食!同好用心,蛋糕都有品少款!最好既係,佢有埋迷你水果杯!如果另一半品太好甜品,可以食水果,都唔錯架!同埋佢都有啲意粉既主菜!可以再叫野食!加上呢到環境舒適清靜!同坐得好舒服!放假下午黎坐下,慢慢食下都唔錯!可以休息下hea下!真係放假好去處!
放假上山頂行下係好唔錯!
真係大滿足丫!

岩晒我呢啲咁為食既人啦!樣樣都想食🤤🤤🤤🤤

佢既甜品都好好食!同好用心,蛋糕都有品少款!
最好既係,佢有埋迷你水果杯!
如果另一半品太好甜品,可以食水果,都唔錯架!

同埋佢都有啲意粉既主菜!可以再叫野食!

加上呢到環境舒適清靜!同坐得好舒服!
放假下午黎坐下,慢慢食下都唔錯!
可以休息下hea下!

真係放假好去處!
2019-09-16 82 瀏覽
難得悠閒的星期日想到黎山頂一定要食個甜品buffet好好享受下先走🥰11am-5:30pm ❤️🧁🍰🍫🍪🍩$98 Enjoy dessert buffet uponany main course purchased.講真甜品種類唔係好多但係每一樣都好高質有別於平時食自助餐食到嘅甜品係每一款都似出面餅店$40-50一件既質素我最鐘意呢件lemon tart一開始被外表吸引 估唔到係咁好食酸酸地 好冰凍似食雪糕既感覺食多兩件已值回票價!
難得悠閒的星期日
想到黎山頂一定要食個甜品buffet
好好享受下先走🥰

11am-5:30pm ❤️🧁🍰🍫🍪🍩
$98 Enjoy dessert buffet upon
any main course purchased.

講真甜品種類唔係好多
但係每一樣都好高質
有別於平時食自助餐食到嘅甜品
係每一款都似出面餅店$40-50一件既質素

我最鐘意呢件lemon tart
一開始被外表吸引 估唔到係咁好食
酸酸地 好冰凍似食雪糕既感覺
食多兩件已值回票價!
2019-09-15 104 瀏覽
難得上到山頂,當然不會吃完午餐就走。周圍走了一下,就去吃mina house的甜品自助餐了。甜品自助餐每人$158;甜品BAR的選擇尚可接受,數量適中;不過人大了,甜品的胃就似冇以前那麼大,都只是淺嘗了少少;志在有個地方可以坐一下,傾下計。甜品BAR擺放得很貼心;小件的甜品不用夾,直接成個湯匙拿起就可以了;擺盤都會美一點。有小杯的甜品。亦有一大條要自己切的蛋糕,可以按自己想要的份量切。左邊的是香草紅桑子杯;中間加入了香草子,所以香草味好濃;右邊的是煎茶芝士杯;大概是其他甜味太濃,所以覺得這個芝士杯較淡味。左邊的是柑子撻,味道酸酸的,不會太甜。中間是法式香橙乳酪蛋糕,味道都是酸的,但甜味比柑子撻高,撻皮脆脆的;士多啤梨杯子蛋糕,蛋糕底鬆軟,士多啤梨忌廉很creamy.左邊是巧克力蛋糕,朱古力味好濃,有點太膩,不過超愛朱古力的一定會喜歡;抹茶蛋糕味道除了味,還帶點回甘。
難得上到山頂,當然不會吃完午餐就走。
周圍走了一下,就去吃mina house的甜品自助餐了。

甜品自助餐每人$158;
甜品BAR的選擇尚可接受,數量適中;
不過人大了,甜品的胃就似冇以前那麼大,都只是淺嘗了少少;
志在有個地方可以坐一下,傾下計。

甜品BAR擺放得很貼心;
小件的甜品不用夾,直接成個湯匙拿起就可以了;
擺盤都會美一點。
有小杯的甜品
亦有一大條要自己切的蛋糕,可以按自己想要的份量切。
左邊的是香草紅桑子杯;
中間加入了香草子,所以香草味好濃;右邊的是煎茶芝士杯;
大概是其他甜味太濃,所以覺得這個芝士杯較淡味。

左邊的是柑子撻,味道酸酸的,不會太甜。
士多啤梨杯子蛋糕,蛋糕底鬆軟,士多啤梨忌廉很creamy.

抹茶蛋糕味道除了味,還帶點回甘。
2019-09-10
3K
2019-09-15 88 瀏覽
山頂廣場裝修工程過後,帶有一點生氣,有新鮮感。見近期遊客減少,我也要出一分力促進經濟,不怕大熱天時,走上去行逛,還享受了一個甜品放題,輕鬆一下。環境舒適,慢嘆下午茶時光真是一大樂事。甜品區放在餐廳中央,款式雖然不多,勝在精緻。五款蛋糕,案自己喜愛的份量,切大切小。我好喜歡粟子蛋糕,粟子味顯著又綿密。至於另一款抹茶蛋糕,那濃而苦澀帶甘味道另人吃得滋味。另有泡夫,小蛋糕,奶涷,曲奇...水果。整體味道不會太甜,又細細件,好容易跌落陷阱食多了少少...哈哈!還有一人一件丹麥酥,但這個麻麻,不夠鬆軟。最後是紅莓雪葩,酸酸咪咪勁開胃,消取甜膩口感。

環境舒適,慢嘆下午茶時光真是一大樂事。

甜品區放在餐廳中央,款式雖然不多,勝在精緻。

還有一人一件丹麥酥,但這個麻麻,不夠鬆軟。

最後是紅莓雪葩,酸酸咪咪勁開胃,消取甜膩口感。
2019-09-15
2019-09-15 79 瀏覽
食完中午飯,在山頂行左下,遠眺美景,維港景色盡收眼底,突然有烏雲飄來,眼看就要落大雨,朋友提議揾個地方坐下。我諗起37 steakhouse &Bar隔離有間Mina house,正在供應甜品放題,120分鐘享受多款精的甜點,成人每位HK$158,小童每位 HK$108,以甜品放題將甜品放在餐車上。大概十幾款甜點,款式包括綠茶紫蘇蛋糕,伯爵歌劇院蛋糕,法式香橙乳酪蛋糕,香草紅桑子杯,香草栗子蛋糕,芒果熱情果蛋糕,巧克力燕麥曲奇,玫瑰草莓杯子蛋糕,新鮮雜果杯等,亦會不定期更新甜品款式。我地取左甜點,坐低傾計,望向遠方,景色很好,氣氛很放鬆。最鐘意的系綠茶紫蘇蛋糕,綠茶味濃郁,入口即化,還好不會太甜,口感層次分明。另一塊系香草栗子蛋糕,上層栗子蓉很棉密,夾層栗子碎香口,底層系海綿蛋糕,新鮮鬆軟。配上生果,口感清新不油膩。

我諗起37 steakhouse &Bar隔離有間Mina house,正在供應甜品放題,120分鐘享受多款精的甜點,成人每位HK$158,小童每位 HK$108,以甜品放題甜品放在餐車上。

我地取左甜點,坐低傾計,望向遠方,景色很好,氣氛很放鬆。

配上生果,口感清新不油膩。
2019-09-15 72 瀏覽
今日同女朋友去山頂拍拖 點可以唔去咁出名嘅Mina house嗰度食甜品呢 呢度嘅甜品全部都係精心製作而且全部都係用料上城見到已經流曬口水呢度嘅甜品係以自助餐嘅形式提供所以大家就留番個肚去慢慢享受啦首先試咗個朱古力蛋糕 朱古力用上少少苦嘅黑朱古力 味道非常之突出 而且朱古力嘅苦味同埋蛋糕本身嘅甜味融為一體 值得一讚之後就試咗一個伯爵茶歌劇院蛋糕伯爵茶嘅茶味 成個蛋糕都冇乜油膩感 好好食 而且蛋糕本身嘅甜味正好中和茶既甘 絕配也之後又拎咗個芒果熱情果蛋糕 芒果顧名思義真係好有芒果嘅甜味 熱情果酸酸地 成個蛋糕都酸酸甜甜 開胃得黎唔太甜 又係一絕拎咗個抹茶紫蘇蛋糕 個人唔係太過鍾意紫蘇葉嘅味道 所以呢個蛋糕麻麻地女朋友拎多個香草栗子蛋糕 食落反而少咗啲香草味 栗子嘅味道就十分之特出 我同埋女朋友都係鍾意栗子嘅人 所以覺得幾ok

2019-09-14 81 瀏覽
食完正餐又點少得食甜品呢!所以同男朋友轉場去食甜品自助餐!甜品既款式唔多但勝在高水準$200有找確實係唔錯!餐廳落地玻璃透光度十足枱與枱之間既距離好寬躺私隱度高!完全無焗促既感覺最得我歡心既係呢個綠茶蛋糕綠茶味道十分濃郁但係一啲都唔苦澀架!如果綠茶唔岩口味仲有巧克力/芒果味或者栗子蛋糕總有一款岩你!煎茶芝士杯略厭茶味不夠濃但芝士味卻做得相當出色!另外呢杯奶凍亦係我另一喜歡既甜品軟硬適中口感亦好滑口!除左甜品之外都有雜果供應食落都算新鮮!呢到既甜品貴精不貴多對食物有要求既朋友不妨一試!
食完正餐又點少得食甜品呢!
所以同男朋友轉場去食甜品自助餐

私隱度高!
完全無焗促既感覺

最得我歡心既係呢個綠茶蛋糕

綠茶味道十分濃郁
但係一啲都唔苦澀架!

如果綠茶唔岩口味

仲有巧克力/芒果味或者栗子蛋糕
總有一款岩你!

煎茶芝士杯

略厭茶味不夠濃
但芝士味卻做得相當出色!

另外呢杯奶凍亦係我另一喜歡既甜品

軟硬適中
口感亦好滑口!

除左甜品之外

都有雜果供應
食落都算新鮮!

呢到既甜品貴精不貴多
對食物有要求既朋友不妨一試!