2016-10-25
鬧市中把酒當歌既cozy corner小妹一向好鐘意搵啲特色酒吧同三五知己聚埋傾下計但通常酒吧俾人既感覺都係好嘈 要大嗌先聽到對面講咩今次誤打誤撞搵到呢間係上環既樓上酒吧呢道俾人既感覺係無論裝修同擺設都別具風格Parfum de femme $138我點左叫Perfume lavander既雞尾酒齋睇外觀已經覺得好有型上面既花朵係真係有Lavander既香味酒本身帶甜味 酒味唔太重 好易入口飲既時候聞住薰衣草香氛既味道完全係滿足左視覺嗅覺味覺三個感觀Iberian ham $90美酒當前點可以唔叫啲小食送酒呢我地點左西班牙黑毛豬火腿送酒一二三四五六七八 上碟時有八片火腿岩岩好一人四片 份量好足夠火腿味道唔太咸 唔太油岩岩可以中和酒既甜味同酒精既味道Ox tail on yau chau gui $90呢個小食係由牛尾肉加油炸鬼製成可能因為用牛尾肉既關係 食落去肉質較冧同油炸鬼既脆相映成趣 整係口感好得意用牛尾肉既關係 牛肉味好濃保守估計餐廳烹煮牛肉用左一定既時間同特製醬汁去整 所以好入味旁邊配有黑梅醋 可以點小小中和油炸鬼既油膩感覺
但通常酒吧俾人既感覺都係好嘈 要大嗌先聽到對面講咩
今次誤打誤撞搵到呢間係上環既樓上酒吧
呢道俾人既感覺係無論裝修同擺設都別具風格 Parfum de femme $138
我點左叫Perfume lavander既雞尾酒
齋睇外觀已經覺得好有型
上面既花朵係真係有Lavander既香味
酒本身帶甜味 酒味唔太重 好易入口
飲既時候聞住薰衣草香氛既味道
完全係滿足左視覺嗅覺味覺三個感觀 Iberian ham $90
美酒當前點可以唔叫啲小食送酒呢
我地點左西班牙黑毛豬火腿送酒
一二三四五六七八 上碟時有八片火腿
岩岩好一人四片 份量好足夠
火腿味道唔太咸 唔太油
岩岩可以中和酒既甜味同酒精既味道 Ox tail on yau chau gui $90
呢個小食係由牛尾肉加油炸鬼製成
可能因為用牛尾肉既關係 食落去肉質較冧